Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.

Underbart, så enkelt var det! Stort tack!

Edit: Är detta ett vettigt sätt att spara på? Finns det några nackdelar med att spara en struct i en list såhär?

Av s.c.s.i.

[C#] Spara en 'array' med ApplicationSettings

Jag är helt ny med C# så kanske är jag helt ute och cyklar, men here goes;
(jag tror min kod förklarar rätt bra vad jag vill göra)

struct sizeItem { public string itemName; public double itemWidth; public double itemHeight; };

private void button1_Click(object sender, RoutedEventArgs e) { sizeItem item01; item01.itemName = "HTC Bla"; item01.itemWidth = 60; item01.itemHeight = 120; sizeItem item02; item02.itemName = "iPhone"; item02.itemWidth = 60; item02.itemHeight = 120; List<sizeItem> allItems = new List<sizeItem>(); allItems.Add(item01); allItems.Add(item02); IsolatedStorageSettings settings = IsolatedStorageSettings.ApplicationSettings; if (settings.Contains("items")) { settings["items"] = allItems; } else { settings.Add("items", allItems); } settings.Save(); }

Detta kompilerar men när ovanstående körs så stannar det med "SecurityException was unhandled". Vad innebär detta? Trodde först att ApplicationSettings inte stödde typen List, men testade att spara en stringlista List<string> och det fungerade utan problem.

Vad är det jag missar?

Av s.c.s.i.

Förresten, är det inte meningen att den "notification led" på framsidan ska blinka när man får ett nytt mail eller liknande?

Av s.c.s.i.
Skrivet av jOnÄTÄn:

Mittenknappen funkar att väcka telefonen med i alla fall på telefoner med en knapp och inte touch som homeknapp

Jag antog det... Men tyvärr envisas ju nästan alla med touchknappar nu. =/

Av s.c.s.i.
Skrivet av OllO:

Aha! Skriv gärna lite mer om telefonen - även smådetaljer. Hur är knappar, skärm och upplevd byggkvalitet/gedigenhet? Är den nånsin seg, t.ex. i kameran eller inne i nåt spel? Fick för mig att du tidigare hade Iphone, så jämför gärna med den

Det första man slås av är att telefonen ser lite "tråkig" ut, väldigt "HTC 2010" så att säga. Byggkvaliteten är dock helt suverän, inga glipor, sladdriga knappar, läckande ljus och knarrande plast någonstans. Unibody-designen gör att telefonen verkligen känns gedigen rakt genom. Det enda jag har att klaga på är att powerknappen på ovansidan är låg och därför onödigt svår att trycka på.
(Saknar Home-knappen från iPhonen, som var ett betydligt "naturligare" sätt att aktivera telefonen än knappen på ovansidan)

Jag har ännu inte testat några spel, men vanliga applikationer och navigering runt i operativsystemet flyter på hur bra som helst. Jag upplever inget laggande någonstans (och då var min förra telefonen alltså en iPhone 4). Kameran startar också snabbt, snabbade än i min förra lur. Har dock inte testat fotokvaliteten riktigt än, men den sägs vara rätt average.
Skärmen är skarp och ljusstark, och den lägre upplösningen (jämfört med iPhone) märks väldigt lite, egentligen bara i IE, när man zoomar ut. Svärtan är bra vilket ger riktigt bra kontrast.

Bara att fråga om det är något jag har missat.

Av s.c.s.i.
Skrivet av Blubben:

Tidtagarur och timer vette tusan vad som är bra men för anteckningar använder jag den inbyggda onenote i office.

Oh, jag visste inte att OneNote fanns, det fungerade klockrent. Man kan pinna enstaka anteckningar t.ex., perfekt.

Skrivet av OllO:

Aha! Skriv gärna lite mer om telefonen - även smådetaljer. Hur är knappar, skärm och upplevd byggkvalitet/gedigenhet? Är den nånsin seg, t.ex. i kameran eller inne i nåt spel? Fick för mig att du tidigare hade Iphone, så jämför gärna med den

Jag skriver en liten hårdvarureview senare

Edit: korreWorre, tack för tipsen, ska kolla upp dem!

Av s.c.s.i.
Skrivet av jOnÄTÄn:

Det tar lite tid att lära sig navigera i marketplace och zune men sedan går det skitbra iaf enligt mig, bara att ge det lite tid.
Angående bakgrunden så ändras den beroende på vilken app som på det ensamma stället med fet text är la ett sätt att få extra uppmärksamhet till den.

Ja, jag vet varför det är så, men det gör det tyvärr inte snyggare. Och varför ska man behöva "lära sig" navigera i Marketplace? Det i sig är ett misslyckande. Jag behövde inte "lära mig" använda Mail-appen och inte heller t.ex. Spotify. Varför? För att de till skillnad från vissa applikationer i Windows Phone har ett genomtänkt gränssnitt. Det är rätt uppenbart att det är olika team som har designat olika delar av operativsystemet, vilket är tråkigt.

Skrivet av jOnÄTÄn:

Sen är la den designen som marketplace och de flesta appar kör en stor del utav just metro uit eller? Skulle ju bli väldigt osmidigt med en massa stora fyrkanter i varenda meny.

När jag säger Metro menar jag inte bara fyrkanter utan hela gränssnittet. Du hittar inte "fetstilad" text i några av de andra applikationerna, designen bygger just på en smal font. Så varför en massa sådant i Marketplace? Visst, det är ju nitpicking, men fult desto mer.

Önskar att jag kunde ta ett par screenshots på några av de vomit-inducing-apparna jag stötte på i Marketplace =p

Skrivet av jOnÄTÄn:

Hur orkar du föresten med att köra med det vita temat blir ju rätt jobbigt på kvällen så kör alltid svarta själv

Jag växlar mellan dem och försöker komma på vilken jag gillar mest, men det lutar åt det vita, känns lite stiligare. Och med mango-färgen.

Av s.c.s.i.

Skaffade igår en HTC Radar och har nu lekt med den ett tag. Är i överlag rätt nöjd, dock väldigt förvånad över brist på grundläggande program, så som Anteckningar (HTCs Notes som följer med är segt och har ett avskyvärt interface som inte följer Metro, tack o lov går det att avinstallera alla deras program), tidtagarur och timer. Har ni några att rekommendera?

Det som fick mig att prova på WP är det otroligt läckra Metro. Därför är jag faktiskt lite besviken över ett par saker;

Vissa native-program är faktiskt är riktigt fula. Ta Marketplace som exempel. Jag får upp en ful svensk flagga som bakgrund (jag vill naturligtvis ha vit bakgrund som i resten av operativet) och vissa av sidorna innehåller bara ett fåtal appar presenterade med en stor, fet font. På en sida har jag bara en app just nu, Stockhom Travel, med väldigt osmaklig fet, stor text. Med en nedtonad flagga i bakgrunden. Verkligen varken snyggt eller överensstämmande med resten av användargränssnittet.
Hela Marketplace känns faktiskt riktigt nasty. Förutom ett det är fult är det även rörigt och svårnavigerat.

Har hunnit kolla på lite random-appar i Marketplace och det första som slår mig: 90% av dem är _fula_ som stryk. Den ena ser helt annorlunda ut från den andra och det är väldigt få som följer det snygga Metro-gränssnittet. Hur kommer det sig att Apple verkar har lyckas så mycket bättre med att få utvecklare att följa GUI-guidelines?

Nåja, visst kan man hävda att det är funktionaliteten som är viktigast, men när MS ändå har satsat så mycket på UI som de faktiskt har, så tycker jag att situationen borde se lite annorlunda ut.

Av s.c.s.i.

Hjälp med tweakning av analog styrspak på handkontroll/joystick

Använder en Xbox360-handkontroll (dock identifierar den sig som en generic joystick så frågan är inte specifik till just 360-dosan) till bl.a. en SNES-emulator. D-paden på 360-dosor suger som bekant, och det är faktiskt skönare att använda den vänstra analoga styrspaken.
Problemet är dock att man verkligen måste hålla spaken rakt åt vänster eller höger för att emulatorerna ska tolka det som just vänster/höger, allt annat tolkas som upp eller ner.

Se mina fina illustrationer;

Rör man styrspaken inom det gråa området så ger det höger/vänster, rör man den inom det vita så ger det upp/ner.

http://i.imgur.com/eH9kJ.png

Jag skulle istället vilja att fördelningen såg mer ut såhär;

http://i.imgur.com/mfRuD.png

Finns det någon lösning på det här? Tyvärr gör det även styrspaken nästan oanvändbar, speciellt när man spelar plattformsspel.

Av s.c.s.i.

Ja, alpha4 är den senaste, jag kör själv en lite modifierad version av den. Har inte programmerat något på evigheter, så kanske dammar av projektet snart igen

Av s.c.s.i.

Lång leveranstid för SMS (kanske relaterat till Halebop eller iPhone4)

Har sedan ett par veckor en iPhone4, och tycker mig uppleva problemet mycket oftare än förut. Mina sms (alltså de jag skickar) kommer fram på en gång, men de som folk skickar till mig kommer i många fall fram _exakt_ 10 minuter för sent. Tiderna som visas i inkorgen är den tiden som mobilnätet har mottagit meddelandet, och i säkert 8 gånger av 10 så är det en fördröjning på precis 10 minuter.

Har googlat på detta men hittar ingenting, så antar att problemet antingen ligger i mitt simkort eller i telefonen. Tycker mig ha upplevt detta med tidigare telefoner också, men inte i närheten så ofta som nu.

Någon som känner igen detta?

Edit: Om jag efter t.ex. 5 minuter skickar ett sms till mig själv, så kommer både mitt egna och avsändarens fram direkt, samtidigt. Som att mobilnätet då gör en ny push, istället för att vänta ut den resterande tiden..

Av s.c.s.i.

Veckans avsnitt av Penn & Teller: Bullshit! handlar just om detta. Behöver inte säga vilken sida de står på.

Av s.c.s.i.
Skrivet av Alakai:

Tidigare skulle man flackat med blicken och hängt med huvudet i skam för att blivit dömd för att ha kränkt någon. Idag är man en motherfucking hjälte om man kränker en fullastad spårvagn på väg till jobbet och man får staty i järn rest över sin person och lovsång i dagarna tre om man kränker sin jobbiga granne med den gräsmattekränkande hunden.

Det ligger väldigt mycket i detta. Jag tror att många av dessa som blir kränkta av (enligt "den allmänna åsikten") bagateller ser sin chans till 15 minuter i rampljuset.
Personligen tror jag att många faktiskt aktivt intalar sig själva att de ju måste ha blivit kränkta, om inte annat för att försöka slippa lite av anonymiteten. Tänk att någon har tagit sig tid till att kränka just mig.

Av s.c.s.i.
Skrivet av Airwolf:

SAOB/SAOL...

Snacka om att misstolka trådens frågeställning.

Av s.c.s.i.

Anmäler företag: Osten är för sexig | Nyheter | Aftonbladet

Kom att tänka på min gamla tråd när jag läste artikeln om hjältinnan som vågade stå upp mot den vidriga osttillverkaren. Många av oss led i det tysta när vi såg den provokativa och minst sagt stötande reklamen på tv, men äntligen görs en röst hörd!

Som kvinnan själv undrar; vad är det för samhälle vi lever i, egentligen?

Av s.c.s.i.

Jag fick till slut en fin 1,5:a (i andrahand såklart) i Alvik, 5 minuters promenad till tvärbanan och 2 min med den till mitt jobb. Är rätt nöjd och sjukt lättad.
Var en Blocket-annons och killen hade fått över 80 svar inom den första timmen. Helt galet.

Jag har säkert svarat på 30-35 annonser utan att få ett svar. Började bli redigt less på hela grejen.

Av s.c.s.i.

2d-ritverktyg som fungerar på samma sätt som meshsmooth

Svårt att förklara vad jag är riktigt ute efter. Jobbar man med t.ex. 'box modelling' så skapar man en förenklad form av det man vill ha fram, och låter systemet 'smootha' ut det. Jag gillar att rita på det här viset, och söker ett 2d-program som fungerar på samma sätt.

Se min vackra Paint-skiss.

http://pici.se/pictures/yPzyFkLgh.png

Jag vill alltså kunna sätta ut punkter/verticer och låta programmet jämna ut dem, som i exemplet ovan. Man bör kunna markera och t.ex. flytta flera verticer på en gång och sådana lyxigheter.
Jag har hittills använt dessa verktyg i 3ds max, men funderar på om det finns andra alternativ. Vill även kunna få in slutresultatet i t.ex. Photoshop eller Fireworks, gärna som vektorgrafik.

Någon som har en aning om vad jag är ute efter? Finns det rent av en möjlighet att rita på det här viset direkt i Photoshop?

Av s.c.s.i.
Skrivet av ElDiablo:

Bara söka på Blocket och ta första bästa och sen försöka hitta ett förstahandskontrakt, det tar nog bara en halv livstid om du ska ha den innanför tullarna precis utanför tullarna kanske det räcker med 30 års kötid Sen kan du ju alltid ha flyt om du ringer runt till diverse värdar etc.

Tack för ditt stöd!

Av s.c.s.i.

Tack än en gång för alla svar. Nog för att jag inte direkt kan välja och vraka mellan stadsdelar så känns det ändå bra att ha liite mer att luta sig mot.

Fick i alla fall beskedet idag att jag fick jobbet, och sitter här med världens ångest. Kan knappt glädjas åt det än. Känner ingen där alls och har ingen lägenhet. Får i alla fall känna att jag lever. =p

Av s.c.s.i.
Skrivet av nidas:

stora/lilla essingen består väl mest av bostadsrätter.. och även om det kanske finns hyresrätter så är väl chansen att en nyinflyttad norrlänning utan kötid får något obefintligt om man inte går ner på knä och "förhandlar" med någon obskyr privatvärd.

Jo, jag har förstått att en lägenhet centralt i princip är helt omöjligt att få, men det gör mig ingenting alls. Jag försöker bara förstå skalan, alltså hur långt bort man får räkna med.

Skrivet av mrc:

Högdalen är helt ok! Inte roligaste området som nidas beskriver men det är helt ok förstaboende i Stockholm, relativt snabbt till stan också.

Vad innebär "relativt snabbt"? Pratar vi över en timme? =S