Permalänk
Medlem

Webhallens servrar

Hej, är det något mer än jag som inte hittar webhallens servrar? Ville spela lite nu o de är ju mina favoriter så är alla borta? Eller är det bara för mig de inte dyker upp på listan?

Permalänk
Medlem

Hittar inte heller dom

Permalänk
Medlem

Hittar inte heller någon Webhallen server nu. Verkar vara något problem.

Permalänk
Medlem

Webhallen 06 är uppe iallafall.

Visa signatur

-Corsair graphite 600T | intel i7 950 (kyld med EK 360 rad system) | EVGA GTX 460 SLI | ASUS Sabertooth x58 | 6gb Corsair xms3 @1600mhz | Corsair HX 750 | SteelSeries v6 v2 | Sennheiser HD558-

Permalänk
Medlem

samma här, blir så ibland...

EDIT: nu är dom uppe igen

Permalänk
Medlem

ses på webhallen 09!

Permalänk
Medlem

Verkar som RocketBlast har problem med en eller flera servrar just nu.

Visa signatur

Citera för snabbare svar.

Permalänk
Medlem

Hej!

När servrar försvinner beror det oftast på ett problem mellan leverantören av servern samt EA's back-end system. Tyvärr bygger BattleLog på en ganska fragil infrastruktur som gör att allas servrar vilar på en väldigt tunn, skör tråd. Om det ex. är ett driftproblem i England, där hela EA's back-end ligger, är risken stor att vi blir påverkade då mjukvaran är beroende av den kopplingen. Detta är även anledningen bakom att vissa eller alla kickas från servrar lite då och då. Till och med om du som spelare förlorar kopplingen mot back-end så är det hårdkodat att du skall kickas från den server du spelar på.
Vi har ett sätt att styra om trafiken om vi ser att det är problem någonstans men det är ett par leverantörer mellan oss och England som alla måste styra om trafiken, så det är tyvärr inget vi kan automatisera och det brukar ta lite tid (oftast är problemet löst innan vi är klara med omdirigeringen).

Vi har bett Dice se över denna typ av hantering och istället för att kicka folk hit och dit sätta servrarna i en "ingen uppdatera stats" mode, samtidigt som spelet kan fortsätta tills dess att servern eller spelarna återigen får kontakt med back-end. Vi har dock inte mottagit något svar gällande detta.

Lite teknisk förklaring för de som är intresserade. En enklare förklaring är "Internet krånglar"

Trevlig helg,
Martin

Visa signatur

Visionär bakom Sveriges största publika spelsatsning. Säger jag mer så blir jag förmodligen bannad igen.

Ställ krav! Involvera er! Tänk utanför sandlådan.