Radeon 7970 Windforce 3G Får inte loss kylblocken?

Permalänk

Radeon 7970 Windforce 3G Får inte loss kylblocken?

Hej Allihopa jag har rätt specifikt problem som jag hoppas på er hjälp med, jag har ett radeon hd 7970 grafikkort (Länk: http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=4102#ov.... Eftersom kortet landar på 80 grader så fort jag spelar spel som är någorlunda krävande (och fläktljudet är rätt påtagligt) så tänkte jag ge mig på att rengöra det ordentligt.

Jag har utan problem tagit bort alla skruvar jag kan som är relevanta (guide: http://www.overclock.net/t/1439691/gigabyte-radeon-7950-windf... ) och har utan problem fått loss fläktarna plasthöljet de är monterade i.

MEN jag kan inte få loss kylblocken, och har använt så mkt styrka som jag vågar för att inte riskera att paja kortet. Några råd? Och kan jag bara byta fläktarna till större/bättre utan att kunna ta loss kylblocken?

Ja jag vet att min problem formulering är lite bristfällig och jag svarar gärna på följd frågor, ska försöka få upp en bild också.

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

verkar som om GPUn och blocket sitter fast med kylpastan. om du har något väldigt tunt blad så kan du testa att sära på dem med det.

EDIT: du får vara väldigt försiktig eftersom GPUn saknar IHS så att du kan i värsta fall skada GPUn. testa även att vrida och rotera på själv kylaren och se om det hjälper.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk

@Vzano:

Tack provar med det, och ja som med allt sånt här är det på egen risk osv.

Permalänk
Medlem

@Stream1917: Värm kortet innan du försöker lossa det så brukar det gå lättare! Gammal torkad kylpasta blir lite som lim, kan krävas bra mycket handkraft för att lossa då. Att bända med något hade jag verkligen använt som sista utväg, försök värma och "snurra" loss den från GPUn.

Visa signatur

AMD 5800X3D - Asus ROG B450-F - AMD Sapphire Vega 56 Pulse
Intel 330 180GB - 32gb DDR4 - Meshify C - beQuiet L8 530w
Panasonic 50" VT60 - Xonar Essence STX - Arcam FMJ A39 - Monitor Audio BR5 - Nintendo