Permalänk
Medlem

Spela med stäng eller öppen skärm?

Hej!
Har en MSI prestige 15 a10sc som är drygt 2 år gammal. Den blir väldigt varm när man skör spel och har fått byta skärm och ramen runt skärmen pga. defekter i plasten. En misstanke är att det blivit för varmt. Har provat att spela med både öppen och stängd skärm före reparationen.

Är det bättre eller sämre för datorn att jag köra med stängd skärm? Eller kommer plasten runt skärmen deformeras igen pga. överhettning? Ventilationen går bakom skärmen när datorn är stängd. När man spelar med öppen skärm flödar varm luft rakt upp mot skärmkanten. Designen är kanske inte optimal för spelande. :/
Har en kylfläkt som datorn står på.

Har inte vågat spela på datorn efter reparationen. Hur gör ni andra?

Permalänk
Rekordmedlem

Jag har svårt att tro att någon del av datorn blir varmare om skärmen är öppen än om den är stängd.
Eftersom du verkar ha en annan monitor så kan du lyfta upp datorn så det bli en luftspalt under den eller använda nån kylplatta med fläktar eller ha nån vanlig fläkt som förbättrar luftcirkulationen.
Om du inte släpar runt på datorn kanske den går att köra utan botten utifall det gör den kallare.
Varför inte fixa en termometer och mätai olika konfigurationer, en ir-termometer är inte så dyr och rätt praktisk för denna typen av mätningar.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.