Permalänk
Avstängd

Har jag fel batteri?

Hej

Köpte ett sådant här batteri

https://www.subtel.se/index.php?cl=details&lang=7&anid=931514...
Som har 3550mah men sedan visade det sig att Huawei P30 har ett originalbatteri på 3650 maj. Är det stor skillnad mellan 3550mah och 3650mah.

Permalänk
Hedersmedlem

Ja, det är en skillnad. Du har cirka 2,7% mindre kapacitet i batteriet du köpt jämfört med originalet. (Givet att båda specifikationerna stämmer med verkligheten.)

Om det är en stor skillnad är du nog bäst lämpad att avgöra.

Permalänk
Medlem

Så länge som det angivna kapaciteten stämmer och att det är ett batteri av bra kvalitet så kommer du inte märka någon skillnad. Det som kan hända är att batteriet är av dålig kvalitet och degraderas snabbt eller så har dom angivit felaktig mAh. Det är tyvärr lite av ett lotteri när man köper tredjepartsbatterier till telefoner så man gör bäst i att beställa från kända märken och handelsplatser som har bra reviews om man inte vill köpa original.

Permalänk
Medlem

Skillnaden är 100mAh.
milli-Ampere-timmar (eller watt-timmar som är samma sak men med andra enheter) är bara ett mått på batteriets totala kapacitet - dvs hur länge det räcker innan det är urladdat.

Om det är rätt sorts batteri eller inte beror på andra saker: Fysiskt format - naturligtvis. Spänningen det leverar ("volten"). I viss mån även vilken teknik som används i batteriet (Lithium-jon, nickel-kadmium, etc. etc.)

Permalänk
Avstängd

Okej då beställer jag ett originalbatteri istället

Permalänk
Medlem

Cellonic är ett tyskt företag, finns nog ingen anledning att misstro dem egentligen.

Permalänk
Medlem

Hur stor är skillnaden i pris? för 220kr hade iaf jag behållit det där. känns prisvärt med verktyg o så.

Permalänk
Avstängd

Läste på hemsidan att så länge volten är densamma så är det inte så stor skillnad. Sedan stog det rated capacity på 3550 mah och typical capacity på 3650 mah.

Permalänk
Avstängd

Så ett batteri på 3550 mah dräneras snabbare än ett på 3650 mah?

Permalänk
Medlem

Det är ett mått på hur mycket energi det innehåller.

Typ som 3550 liter bensin mot 3650 liter.

Det dräneras inte snabbare men det innehåller mindre. Så vid samma användning tar det slut snabbare. Men det skiljer rätt lite.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BlackMetalGod:

Så ett batteri på 3550 mah dräneras snabbare än ett på 3650 mah?

Skillnaden är såhär.
Om man som exempel skulle man kunna använda telefonen på ett visst sätt i 10 timmar med originalbatteriet på 3650 mAh så kommer man kunna använda telefonen på samma sätt i 9 timmar och 44 minuter med det andra på 3550.
Om de 16 minuterna är extremt värdefulla för dig så får du leta upp ett originalbatteri, annars är det väl bara att köra på. Antar att du byter på grund av att det gamla batteriet är dåligt och då kommer det nya vara en förbättring oavsett vad som står hur många ampere det innehåller, speciellt när skillnaden är så liten mellan dem.

Grejen är väl att det är skillnad i tillverkningsprocess mellan de olika batterierna och det är så nära det kom originalbatteriet med sin teknik. Sedan är ju frågan hur stor feltolerans de har, kan säkert diffa mycket mer mellan olika individuella batterier i samma serie/modell.