Vilken film såg du senast?

Permalänk
Medlem

The Witch: Part 1 - The Subversion
7.5-8/10

Korea har de senaste åren haft en ganska stor export gällande denna genre "horror/sci-fi", som mer blir "action/sci-fi" för oss här i väst. Zombies och/eller människor som på något sätt blir infekterade av aliens/monster har varit ganska dominerande... därför kändes det ganska uppfriskande att se denna som bygger på hur nazister påbörjade genetiska experiment. Sedan fortsatte dessa experiment under namnet "The Company" och det är väl egentligen runt detta både ettan och tvåan kretsar.

I denna får vi se en ung flicka fly från en anläggning, väldigt blodig och ganska många kroppar lämnas bakom. Sedan blir det inte så mycket mer action efter det... eller horror... eller sci-fi. Istället kastas man in och får följa denna flicka som tonåring och hennes dagliga liv under rätt lång tid.

Man kan utan tvekan kalla denna för en väldigt "slow burner" där tempot är väldigt lågt... MEN... det blir aldrig tråkigt eller långrandigt utan storyberättandet är riktigt RIKTIGT bra. Jag skulle vilja påstå att det faktiskt är den största behållningen av denna film, just hur den berättas och "bygger världen" för tittaren.

Det är ganska stereotypiskt för de bättre filmerna från just Korea, hur man lyckas med "story telling" och dra in tittaren utan att pacingen förstörs helt... något Hollywood har svårt med för tillfället.

Sedan mot slutet av filmen tar action och blod vid, samt att man som åskådare ges all information om hur allt hänger ihop och vilka alla egentligen är.... och en RIKTIGT oväntat twist faktiskt. Men varken action, blod eller twist slängs in bara för att, det tillför OCH tillhör storyn OCH ger fortsättningen på denna berättelse som definitivt är större än både en och två filmer.

Effekter är bra och fighting-scenerna gör personerna i Hollywood gröna av avund ^^ Riktigt bra prestationer av skådespelarna, de vet verkligen hur man utstrålar "uber-mensch utan empati för vanliga människor/insekter". Kan inte riktigt bestämma mig för om det är en 7.5 eller 8 i betyg... så den får sväva mellan dem... men en riktigt stark film jag kan rekommendera till alla.

The Witch: Part 2. The Other One
7/10

Denna får en svag 7:a.... den fortsätter och utvecklar storyn från del 1 men i stort sett allt är sämre och väldigt mycket mer rörigt. Känns som en typisk "second movie in a trilogy" som dessutom tycks lida av lite sämre budget än ovan.

Man får lite mer historia i början av filmen, vilket gör det lite svårt ibland att veta i vilket tidsperspektiv det rör sig om i förhållande till filmen ovan... vilket också kan bero på att översättningen av denna var mycket sämre, så en del information försvinner.

Som titeln säger handlar denna om en annan flicka, som likt i den första också lämnar en anläggning med blod över sig och en massa döda kroppar bakom sig. Här blandas det in lite mer action-scener under hela filmen och "horror" delen är som bortblåst och det är mer renodlad action nu. Dessa scener varierar från riktigt dåliga till riktigt bra, men likt den första blir det riktigt bra scener mot slutet. Även skådespelarinsatserna är mer varierande i kvalité.

Men storyn drivs vidare framåt, det märks att det funnits en övergripande story redan innan första filmen gjordes. Men för att stilla "rädslan" från det @killawife skrev om "massa factions" så kan jag lugna er, det är bara en faction vid namn "The Company". Sedan finns det dock avdelningar inom den som har lite olika mål och hur dessa skall/bör uppnås, vilket till del orsakats av vad som händer i första filmen. Detta presenteras dock dåligt och ofta har man ingen aning om vilka de är innan det, mer eller mindre, förklaras i slutet. Men kortfattat kan man säga "science team" som leder koncernen och "superhuman team" som står för säkerheten etc.

Såvida inte ekonomin helt torkat upp i Korea och Park Hoon-jung inte gör något helt oväntat verkar Part 3 vara påbörjad, men det finns inge officiellt om något alls än... men det är högst troligt att del 3 faktiskt kommer under 2025.

Om den lever upp till sina föregångare kommer detta som trilogi få en lätt 8:a som helhetsbetyg.

Även hört rykten om en spin-off serie som skall existera i samma universum, dock i USA och inte beröra något av det som sker i filmerna. Vilket skulle fungera rätt väl då "The Company" har divisioner runt om i hela världen.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Deep rising - Gammal action-rulle med väldigt få kvaliteter. Storyn är att ett kryssningsfartyg med en massa rikingar glider runt nånstans och ett gäng bovar ska sänka det för försäkringspengarna. Men det skulle de inte gjort, för en stor bläckfisk.....yada yada yada, sen levde de lyckliga i alla sina dagar. Jag kan tänka mig att denna var en kul actionrulle när det begav sig men idag är den brutalt åldrad och INTE bra. 5/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

Nightmare Alley (blu-ray).

Vilken film. Det här var verkligen nånting i min smak. Det hjälper väl till också att Guillermo del Toro är en av mina favoritregissörer också, jag tycker att han har en hög lägsta nivå, så här långt.

Det här är dock inte en av hans "sämre" filmer, enligt mitt tycke iallafall. Det är både en typisk Guillermo del Toro film och inte på samma gång. Det är den typiska berättarstilen, bildspråket o.s.v, men ett lite nytt tema för honom. En noir thriller, med en (Guillermo) twist.

Som väldigt ofta med hans filmer så är fotot och allt annat som har med det visuella att göra riktigt bra och tilltalande (för mig iallafall), jag gillar den typen av stilisering som hans filmer oftast har. Skådespeleriet är riktigt bra från dom flesta, Bradley Cooper gör t.ex. en av sina bästa roller, som jag har sett. Jag gillade dom flesta karaktärerna, som kändes egna och intressanta på ett eller annat sätt. Storyn var engagerande och underhållande rakt igenom. Men filmen är berättad i ett ganska långsamt tempo, vilket inte var nåt som störde mig. Men jag misstänker att vissa skulle tycka att den är för långsam.

För mig var det här helt klart en av dom bättre filmerna som jag sett den senaste tiden. Inte helt utan sina brister, men över lag ruskigt bra. Jag känner mig nästan snål när jag "bara" ger den en 9:a av 10, med tanke på hur mycket jag gillade den.

Permalänk
Medlem

Deadpool and Wolverine.

10/10

Best marvel since...like, captain america

Visa signatur

5700x3D | RTX 3080 | 2 TB M.2 | 32 GB RAM

Permalänk

Borderlands.

4.5/10

Claptrap fick mig oväntat att skratta, och det är kul med spelreferenser, annars rätt så förutsägbar och tråkig.

Visa signatur

7800X3D-32gb-7800XT
Hexacore Anne Pro 2 Iso-Philips Fidelio X2HR

Permalänk
Medlem
Skrivet av FX9:

Deadpool and Wolverine.

10/10

Best marvel since...like, captain america

Den var ju skit. Inte att jämföra med tidigare Deadpoolfilmer.
Ångrar att jag såg den 👎

Permalänk
Medlem

Exhuma

Välgjord film med bra skådisar osv men manuset griper inte riktigt tag i mig som jag hade hoppats. Den känns lite rörig och även om den klassas som skräckfilm så är den inte särskilt läskig, och försöker inte heller vara det. Några riktigt bra scener jag gillade och Choi min-sik är en av få skådisar vars medverkande i sig kan få mig att vilja se en film.
Tycker den va lite för lång för sitt eget bästa, likt vissa andra koreanska filmer.

2/5 (godkänd men inte så mycket mer)

Visa signatur

Dator: 7800x3d | RTX 4090 | 32gb ram | 1tb ssd
Ljud: M&K | Antlion Kimura Duo | Airpods Pro |
Bild: Sony X95L 85” | Alienware AW2723DF
Media: Zidoo Z30 Pro 8K | Apple TV | PS5

Permalänk
Medlem

The Instigators
3.5/10

En "botched heist movie that should lead into some action-comedi with a duo" kan man sammanfatta den med.

Vet inte riktigt vart/hur man skall börja med denna... den är oerhört "slow paced" genom hela filmen OCH dessutom dialogdriven... lägger man till att precis all form av dynamik saknas mellan Casey Affleck och Matt Damon... samt oerhört kasst skriven dialog och hur karaktärer visar upp ungefär lika stora reaktioner på extrema situationer som en sit-com ala Jerry Seinfeld...

Matt Damon går på halvfart i bästa fall och Casey Affleck är definitivt ingen bra skådis och saknar helt timingen för den komiska leveransen... vilket dialogen är menad att förmedla. Stelt och trist... och det var länge sedan jag var så här sugen på att inte se klart något... Verkar som all budget lagts på skådisar (som går på halvfart i bästa fall) och skriva ett taskigt manus med ännu sämre dialog... utöver de extremt få action-scener som återfinns.

En film på 1.40h som kändes mer som 3h.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Snatch (blu-ray).

Faktiskt första gången som jag ser denna, så jag är lite sen på bollen. Tycker det är en underhållande rulle med sköna karaktärer, skönt "tugg" (repliker) och ganska skön humor. Det är väl just dom här grejerna som är filmens styrka och det som höjer filmen från att bli medioker, enligt mitt tycke. Jag är väl inte lika frälst som många andra när det rör den här filmen, men jag gillade den. Den är bl.a. ett "bevis" för att Brad Pitt är som bäst när han spelar lite udda/egna karaktärer, som i denna och bl.a. 12 Monkeys, Fight Club, enligt mitt tycke iallafall.

När jag började titta på den så störde jag mig lite på klippningen och bildspråket, som kändes som att man försökte lite för mycket utan att vara träffsäker med det man försökte göra. Men jag kom in i det efter en stund och tänkte inte så mycket på det resten av filmen. Storyn och fotot är väl inte direkt filmens starka sidor, men det vägs upp av det jag nämnde ovan. Så i det stora hela gillade jag filmen, den känns solid. En stark 7:a av 10 kan den kanske vara värd för mig.

Permalänk
Medlem

One Life (2023)

Handlar om den verkliga brittiska personen Nicky Winton som räddade ~660 judiska barn under andra världskriget. En fantastisk bedrift, väl värd att minnas och inspireras av nu när krig åter råder i vårt närområde. Men om vi bortser från den historiska bedriften var filmen som sådan ganska ointressant. Saknade en dramaturgi som höll kvar intresset.

4/10p

Visa signatur

---

Permalänk
Medlem

Rebel Ridge, Netflix

Helt ok söndagsaction.

Permalänk
Medlem

Pusher - Frank är en låg-level knarklangare som efter att han blivit taget av polisen och förlorar knark för 120.000 får de större langarna efter sig. Sakta men säkert dras snaran åt. Riktigt bra film som är rå och äkta i sin framställning av dessa knarkarsvins vardag. 8/10

Pusher II - Denna följer Tonny, tidigare polare till Frank från första filmen och hans försök att skapa något slags liv efter att han kommit ut ur fängelset. Tyvärr är han inte för intelligent och de han umgås med är inte heller detta så allt bli bara en riktig soppa. Efter att han får veta att han har en son så börjar han att förändras men det är svårt att bryta gamla vanor. Denna är inte lika stark som ettan då de flesta karaktärer är rätt så platta. 6/10

Pusher III - Denna följer Milo, som är knarklangaren som jagar Frank i första filmen. Hans dotter har ett bröllop och samma dag sköter han typ tre olika knarkdealar, går på NA-möten och hamnar i mängder av skit. Denna är faktiskt riktigt bra, lika bra som ettan. Man riktigt känner hur stressen griper Milo när saker börjar gå åt helvete och slutet är grymt och rått så man knappt vill titta. Innan jag såg Adam Sandlers Uncut gems så var detta en av de stressigare filmerna jag sett. Denna är även lite mer kvalitetsmässigt filmad, inte lika grynig och skakig som de andra. En ganska intressant grej här är att det pratas en sjuhelsikes massa språk i denna, danska, engelska, serbo-kroatiska, albanska, macedonska, polska, arabiska och säkert nåt mer. 8/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

All of Us Strangers (2023)

Som ett knytnävsslag i magen (av den goda sorten).
Fantastiska skådespelarprestationer.
Andrew Haigh (regissör) lyckas förmedla stora känslor med små medel på ett snyggt sätt. Melankolisk utan att bli sentimental.
Inte en typisk film jag brukar välja att se, men glad att ha klivit ur komfortzonen och en jag gärna rekommenderar nära och kära.

4+/5

Visa signatur

Dator: 7800x3d | RTX 4090 | 32gb ram | 1tb ssd
Ljud: M&K | Antlion Kimura Duo | Airpods Pro |
Bild: Sony X95L 85” | Alienware AW2723DF
Media: Zidoo Z30 Pro 8K | Apple TV | PS5

Permalänk
Medlem

Horizon: An American saga, part 1

Borde läst om den innan jag köpte på @TV.

3h lång med en hel del kända skådisar.

Fotot är stundtals riktigt vackert.
Men det evinnerliga hoppandet mellan olika stories gjorde mig stundtals snurrig.
Och en del karaktärer samt scener känns bara… Varför?

Stundtals intressant, men oftast seg.

Men jag är ändå intresserad av del 2, trots totalsågad överallt.
Att läsa att Costner planerat 4 delar a’ 3h gav mig en redig hicka 🤔

Permalänk
Medlem

Äkta skräck på Bio
5/10

Tycker ändå att den var bra , lite corky i början.
Men tycker ändå att de fick till läskiga scener.

En kopia av Blair witch / paranormal activity

För att vara en svensk skräckfilm så bra.
Men sjukt många plotholes

Permalänk
Medlem

Punisher från 1989. Bra action, Dolph är ju ingen bra skådespelare men han klarar av att spela en deppig plågad Punisher. Handlingen är enkel men godkänd, närstridsscenerna är bra, en underhållande actionrulle.

Permalänk
Medlem

Uncut gems - Detta är den stressigaste film jag nånsin sett. Huvudpersonen Howard som spelas utmärkt av Adam Sandler är den jobbigaste och mest irriterande jävel som man sett typ och han bara gräver ett större och större hål för sig själv i varje scen som passerar förbi. Det är dock en alldeles utmärkt film men jag tycker synd om de som lever på det här viset. Den handlar om en kille som säljer smycken, spelar på basket och har skulder till en hel drös olika personer. 8/10

Prometheus extended edit - Detta är en specialversion gjort av något fan där man lagt till bonusmaterial från filmen för att ge en mer komplett story. Det funkar faktiskt bra, det hjälper verkligen. Denna filmen får rätt mycket oförskyllt hat från Alien-fans för att den fuckar upp det universumet samt av folk som inte gillar intelligent-design nonsens. Men det är faktiskt en riktigt schysst sci-fi rulle. Storyn är bra, det är action i den, effekterna är helt fantastiska och alla skådespelare gör bra ifrån sig. 7/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

The Foreigner (2017)
6.5/10

Dotter (och enda familj kvar) dör i ett terrordåd och fadern bestämmer sig för att hitta förövarna och hämnas. Vad som till synes är en "I will hunt down you all and kill you all in gruesome ways..."... Med Jackie Chan och Pierce Brosnan i huvudrollerna.

MEN denna skiljer sig en aning då man introduceras till ett politiskt rävspel inom IRA och Storbritannien, samt att det är en "slow burner" istället för det klassiska "hollywood shoot em up" när det kommer till liknande stories. Jackie Chan är även mer återhållsam i sina scener, även om man skymtar det klassiska från hans del, men det tar aldrig överhanden. Fokus ligger aldrig på action och våld enbart för vålds skull, det är faktiskt förvånansvärt lite våld för denna typ av film.

Kortfattat en väldigt mycket mer realistisk version av denna typ av story, något som faktiskt skulle kunna hända på riktigt och utspela sig på ett liknande sätt... om man bortser från Jackie Chans karaktär. Detta kändes faktiskt väldigt uppfriskande i denna genre och är helt klart sevärd om man vill se en annorlunda variant av något som gjorts till döds.

Och en eloge till Brosnan som gör sin roll med Bravur, även Jackie Chan som utstrålar känslorna till närmast perfektion och det var väldigt trevligt att se honom utan några komiska infall eller 100% fokus hans stilistiska fighting-stil.

Tydligen bygger denna på en novell vid namn "The Chinaman", dock aldrig läst den så kan inte uttala mig om hur väl filmen står sig till den. Men kortfattat får denna tummen upp och en solklar rekommendation om man tröttnat på Hollywood och vill se något som är mer "hämtat ur verkligheten".

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem
Skrivet av Necrophor:

The Foreigner (2017)
6.5/10

Dotter (och enda familj kvar) dör i ett terrordåd och fadern bestämmer sig för att hitta förövarna och hämnas. Vad som till synes är en "I will hunt down you all and kill you all in gruesome ways..."... Med Jackie Chan och Pierce Brosnan i huvudrollerna.

MEN denna skiljer sig en aning då man introduceras till ett politiskt rävspel inom IRA och Storbritannien, samt att det är en "slow burner" istället för det klassiska "hollywood shoot em up" när det kommer till liknande stories. Jackie Chan är även mer återhållsam i sina scener, även om man skymtar det klassiska från hans del, men det tar aldrig överhanden. Fokus ligger aldrig på action och våld enbart för vålds skull, det är faktiskt förvånansvärt lite våld för denna typ av film.

Kortfattat en väldigt mycket mer realistisk version av denna typ av story, något som faktiskt skulle kunna hända på riktigt och utspela sig på ett liknande sätt... om man bortser från Jackie Chans karaktär. Detta kändes faktiskt väldigt uppfriskande i denna genre och är helt klart sevärd om man vill se en annorlunda variant av något som gjorts till döds.

Och en eloge till Brosnan som gör sin roll med Bravur, även Jackie Chan som utstrålar känslorna till närmast perfektion och det var väldigt trevligt att se honom utan några komiska infall eller 100% fokus hans stilistiska fighting-stil.

Tydligen bygger denna på en novell vid namn "The Chinaman", dock aldrig läst den så kan inte uttala mig om hur väl filmen står sig till den. Men kortfattat får denna tummen upp och en solklar rekommendation om man tröttnat på Hollywood och vill se något som är mer "hämtat ur verkligheten".

Har också sett den. Du sammanfattade den bra, samt skulle gett den ungefär samma betyg som dig

Visa signatur

5700x3D | RTX 3080 | 2 TB M.2 | 32 GB RAM

Permalänk
Medlem

Black hawk down extended 4k - Detta är en superb krigsfilm. Väldigt väl inspelad, spännande och med bra effekter. Visst, det är rätt America Fuck yeah!-aktigt men inte så illa som i många andra amerikanska krigsfilmer. 4k:n är dock så där. Ibland grymt snyggt och ibland lite tråkigt slätt så där som 4k kan bli, speciellt på hud. Men bra film iallafall. 9/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

The Crow (2024)
3.5/10

Detta var nog den film jag sett fram emot mest under 2024... dels för att det är The Crow och för att Bill Skarsgård har växt som faen i mina ögon som skådis, kanske den bästa i familjen just nu.

Försökte bortse från originalet, men det är oundvikligt att göra en jämförelse... men även fristående från det är detta inget annat än en platt pannkaka. Något som i grunden är byggd på sann och djup kärlek framställs i denna mer som "en förälskelse" driven av desperation ... känslan och mörkret är rätt bortblåst trots att de försöker... men misslyckas kapitalt med det då det genomförs på något konstnärligt vis istället.

Och sedan förvandlas allt till en renodlad Action/slasher film under en kortare period och.... mer "konstnärligt skräp".

Jag är MINST sagt EXTREMT besviken och förstår inte hur man kan misslyckas så kapitalt när man dels har ett original att hämta inspiration ifrån OCH Bill Skarsgård i huvudrollen. Detta blir en film man glömmer och förnekar att den ens existerar...

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Thursday. 😊 Cool film 📼 komisk 8/10.

Visa signatur

Att jaga Krokodil 🐊 med en känd profil gör att internetfakturan blir betald med Stil. 🏖

En dammsugare som Suger och inte är Sugen betyder bara att det är ett dåligt märke utan drag i - Ett felaktigt köp...😃

Permalänk
Medlem

The life's of the others. - Das Leben Der Anderen.

Det handlar om en DDR's officer och hans inte resa när denne avlyssnar en familj som är filantropiskt lagd.

Scenerna är superb. 10/10. Dock är DDR officerns inre resa ett påhitt som inte alls har med verkligen att göra. Men bortsett från detta så ja filmen visar hur det är och kunde vara att leva i DDR.

Skulle kunna skriva mer men vill inte förstöra och avslöja för mycket.

Officerarna i DDR var inte polare och buddies med varandra (där de bodde i sitt "DDR överklassområde" eller hur jag ska säga) utan såg sig som konkurrenter, den ena tittade misslynt på den andre grannen så att säga. Kort och gott 😋 ingen ville förlora jobbet.

Visa signatur

Att jaga Krokodil 🐊 med en känd profil gör att internetfakturan blir betald med Stil. 🏖

En dammsugare som Suger och inte är Sugen betyder bara att det är ett dåligt märke utan drag i - Ett felaktigt köp...😃

Permalänk
Medlem

Filmen The Substance från 2024 försöker förmedla ett budskap om ytlighet och besatthet av ungdom och skönhet, men gör det på ett sätt som är förenklat och felaktigt. Filmen hamnar ofta i fällan av överdriven moralism. Skönhet är något naturligt och universellt värdefullt och att försöka framställa det som något uteslutande negativt eller oviktigt är missriktat. I sin strävan att avfärda uppskattning för skönhet missar filmen en viktig poäng, att det är mänskligt att uppskatta skönhet.

Permalänk
Medlem

65 (blu-ray).

Sci-fi med bl.a. Adam Driver och Ariana Greenblatt. Skulle jag beskriva stilen på filmen så skulle jag nog säga att det främst känns som en blandning av Jurassic Park och After Earth, med inslag av lite annat också. Det är regissörerna (Scott Beck och Bryan Woods) av A Quiet Place som står bakom filmen.

Jag tycker generellt att det är en helt okej rulle. Skådisarna gör ett ganska bra jobb, jag brydde mig om vad som skulle hända och hur det skulle gå för karaktärerna och effekterna är ganska bra.

Mindre bra är väl själva storyn, som kändes enkel och väldigt standard för den här typen av film. Och det är ingen film som man kommer att se som en klassiker om 20 år. Jag tycker att den är solid som underhållning för stunden. Har man bara rätt förväntningar (inte för höga) och gillar den här typen av filmer så bör man inte bli besviken. Själv hade jag inga direkta förväntningar annat än att jag hoppades att den skulle vara okej iallafall och jag blev inte besviken. Är nog värd runt en 7:a av 10 för mig.

Permalänk
Medlem

Brazil (blu-ray).

Bättre sent än aldrig. Eller hur är det man brukar säga? Nästan 40 år efter filmen släpptes så var det dags för mig att se den för första gången.

Jag tycker det är en skön rulle helt klart. Fylld av udda/roliga karaktärer, även om huvudfokus kretsar kring några få karaktärer. En skön blandning av sci-fi och humor (ganska mörk sådan tidvis). Hela filmen och dess stil är väldigt egen, vilket kanske inte tilltalar riktigt alla, men det föll mig i smaken iallafall.

Den kanske inte når enda fram i alla avseenden, men över lag så höll det mesta en ganska hög nivå. Tycker den kan vara värd en 8:a av 10 kanske.

Permalänk
Redaktion
Nyhetsredaktör
Skrivet av killawife:

Prometheus extended edit - Detta är en specialversion gjort av något fan där man lagt till bonusmaterial från filmen för att ge en mer komplett story. Det funkar faktiskt bra, det hjälper verkligen. Denna filmen får rätt mycket oförskyllt hat från Alien-fans för att den fuckar upp det universumet samt av folk som inte gillar intelligent-design nonsens. Men det är faktiskt en riktigt schysst sci-fi rulle. Storyn är bra, det är action i den, effekterna är helt fantastiska och alla skådespelare gör bra ifrån sig. 7/10

Intressant! Har inte sett den förlängda versionen men har sett deleted scenes i efterhand och tycker definitivt att det kompletterar många av filmens oklarheter. Lite surt dock är att vissa frågor fortfarande inte är helt besvarade. Men kanske det var tanken, låter en dra egna slutsatser!

Permalänk
Skrivet av killawife:

Prometheus extended edit - Detta är en specialversion gjort av något fan där man lagt till bonusmaterial från filmen för att ge en mer komplett story. Det funkar faktiskt bra, det hjälper verkligen. Denna filmen får rätt mycket oförskyllt hat från Alien-fans för att den fuckar upp det universumet samt av folk som inte gillar intelligent-design nonsens. Men det är faktiskt en riktigt schysst sci-fi rulle. Storyn är bra, det är action i den, effekterna är helt fantastiska och alla skådespelare gör bra ifrån sig. 7/10

Ja, den versionen bör man se. Sedan se folk som förklarar det mer utförligt.

Det beror lite vad syftet med att se filmen är, om man endast är ute för en skräckfilm så kan man skippa mer information i filmen. Vill man ha en bättre förklaring, så har de filmat detta. Men de insåg senare att de ville göra en Lost film, där de ska berätta så lite information som absolut går innan vi som ser filmen blir för mycket arga.
Förklaringen kring engineers beteende kunde också tolkas religiöst för en viss religion och de ville nog undvika detta ämne då det kan påverka försäljningen.

Permalänk
Medlem

Train to Busan - Koreansk Zombiefilm som utspelas sig mest på ett tåg. Välgjord och väldigt down-to-earth. Inget förklaras om varför det är zombies eller nånting annat utan det handlar just bara om dessa människor som försöker att överleva och just detta gör filmen jättebra. Zombieserna är välgjorda även om en del cgi är lite väl synligt. Den har även ett budskap om att hjälpa andra men då det inte går så bra för folk generellt kan man ju undra om budskapet går igenom? Och ungen är jättesöt. 8/10

A quiet place, Day one - Monster attackerar New york. Varför just new york? Ingen vet. Vart tar alla människor de dödar vägen? Ingen vet. Varför hör de så bra? Ingen vet. Varför äter de vita trådar? Ingen vet. Det är väl egentligen en rätt bra skräckis men frustrerande att man inte får veta ett skit om nånting och nu har det släppts tre filmer. Nästa borde fan bli "A quiet place, everything you need to know from A to Z" annars blir jag fan förbannad. Sen kan det vara lite småirriterande att ena stunden hör monstrerna en synål som tappas på 6 kilometers håll och i nästa så bryr de sig inte när nån lunkar fram eller simmar i vattnet. Jo visst fan, huvudpersonerna har med sig en katt med. Ett djur känt för att aldrig för nåt oväsen alls. Just denna måste de slitit ut stämbanden på för den säger knappt ett mjau på hela filmen. 7/10

katt
Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

A Halloween Feast från 2024 är usel. Filmen misslyckas med att leverera något nytt eller spännande till Halloween-genren och är en samling av klichéer och förutsägbara skräckmoment. Dialogen är skit och karaktärerna är så endimensionella att man inte bryr sig om deras öde. Specialeffekterna ser billiga ut, och istället för att skapa en kuslig atmosfär känns det som en lågbudgetproduktion som försöker för hårt. Regin är svag och det märks att filmen lider av brist på vision och kreativitet. A Halloween Feast är en film som bör undvikas.

Beetlejuice Beetlejuice från 2024 överträffar sin föregångare. Filmen lyckas vara mer komisk, med nya inslag som ger fräschör och liv. Beetlejuice är roligare i denna filmen och många scener bjuder på genuina skratt med en absurd och underhållande stil. Dock finns det delar som känns överdrivna och inte tillför särskilt mycket. Vissa scener dras ut onödigt långt, tappar tempo och humor på vägen, vilket gör att den upplevs som utfyllnad snarare än viktiga bidrag till handlingen. Trots dessa brister är Beetlejuice Beetlejuice en film som är värd att se, även om den inte är mästerverk. Den är rolig och har sin charm, även om den ibland missar målet.