Permalänk

Nätverkskabeltrubbel

Hej. Jag har i ett halvår försökt att koppla ihop mina två datorer (varav båda är i relativt nytt skick). Både kör jag Win Xp Pro på.

I "dator 1" har jag två nätverkskort (det ena kopplat till modemet och det andra kopplat till "dator 2" med en korsad kabel)
Och i "dator 2" har jag bara ett, kopplat till "dator 1".

Nätet funkar på "dator 1". Men datorerna har ingen kontakt med varandra. I "nätverksanslutningar" säger den att "nätverkskabeln ej är ansluten".

Kabeln är det inget fel på, har testat med olika kablar men ingen funkar. Däremot går det att koppla mellan nätverkskortet i "dator 2" till kabelmodemet (chello+) och få nätet på "dator 2" att funka den vägen.

Men hur ska jag göra för att få kontakt mellan datorerna och låta båda få internet samt fixa fildelning. Vad fasen är fel? Tack på förhand.

Visa signatur

/Slappa-Simon

Permalänk
Medlem

Låter som kabeln inte är korsad. Är du säker på att kabeln är korsad? Du ser det enklast genom att hålla kontakterna bredvid varandra och kolla vilken ordning dom färgade kablarna kommer, I en korsad så ska det vara olika ordning på färgerna i kontakterna.

Permalänk

den borde vara korsad

men det har lixom funkat i fredags, när jag kopplade via en hub (som nu av nån anledning inte känner av kablarna man kopplar till den). fast jag ska dubbelkolla...

Visa signatur

/Slappa-Simon

Permalänk
Medlem

När du kopplar via en hubb eller switch så använder man "raka" tpkablar, och mellan datorer "korsade".
Det är antagligen därför det funkar via hubben men inte direkt mellan datorerna.

Permalänk

hmm skumt

det här var skumt. det visade sig att de var okorsade allihopa.
men vad som skummare är, hur kommer det sig att det funkade
förut (iaf med internetdelningen?). fungerar det på annat sätt genom en hub?

Visa signatur

/Slappa-Simon

Permalänk
Medlem

Ja, läs föregående inlägg.