Permalänk
Medlem

Nätaggregatet?

Hej! Mitt nätagg dog för ett par veckor sedan och jag införskaffade mig ett nytt, vilket funkade prima. Nyligen kom jag hem från utlandet och när jag slog på datorn funkade den i kanske 2min, sen hängde den sig. När jag skulle starta upp den efter första hängningen kom jag bara till där det står "Windows XP" och den lilla laddningsindikatorn, sen startade den om. Jag testade ett par gånger, med samma resultat. Värt att tilläga är att jag såg, väldigt hastigt, en bluescreen innan den startade om (två utav gångerna). Testade även att starta den i felsäkertläge, även här med ungefär samma resultat.

Beroende på detta bestämde jag mig för att installera om. Installationsprogrammet hängde sig efter bara en kort stund - jag kom inte ens så långt som till där man accpeterar windows licensavtal. Detta försökte jag två gånger och jag började misstänka att det kanske var nätagget som knasade. Jag kopplade därför ur ett par strömkrävande enheter som en dvd-rom och en hdd. Jag testade därefter att boota windows normalt och kom då längre i bootprocessen, men den startade fortfarande om. Även installationen hängde sig.

Kan det vara nätaggregatet som knasar eller kan det vara någon annan enhet som inte vill fungera korrekt?

Tack på förhand!
- Kaspar

[edit]Efter en otorligt lång passivitet gällande att åtgärda problemet tog jag och gjorde en ordentlig inventering och upptäckte att alla delar, som jag kunde testa, fungerade - allt utom moderkortet och processorn. Jag testade då bara för skojs skull att ommontera processorn och applicerade ny kylpasta osv. Efter det startade den!!! [/edit]

Det kan ha varit så att kylaren inte satt så som den skulle och därför gjorde att den blev för varm.

Ville bara dela med mig av min nyförvärvade kunskap utifall att någon annan stöter på ett liknande problem!

over and out!

Visa signatur

Intel Pentium 4 3.4GHz __ 1GB PC4200 __ Intel GMA900