Permalänk
Medlem

External GPU + Laptop

Hejsan alla experter!

Jag har en annorlunda men intressant frågeställning idag.

Jag reser snart till Australien och har därför gjort mig av med min stationära dator. Detta säger jag för att avväpna och spara tid hos alla eventuella desktoplovers som annars kommer råda mig till att köpa en stationär.

Jag letar alltså efter en uppgraderbar och portabel spelstation i form av eGPU och laptop.

Detta alternativ ger nämligen det bästa av två världar, åtminstonde i teorin, genom att kombinera en laptops portabilitet med kraften och uppgraderingamöjligheterna hos en desktop.

Jag undrar alltså vad som, enligt er, är den bästa kombinationen av eGPU (Thunderbolt 3.0 eller ExtremeCard), grafikkort och laptop.

Jag behöver alltså en laptop med en kraftfull processor för att undvika flaskhalsar. Den integrerade grafiken i laptopen är som ni kunniga säkert förstår bara dödvikt, så den spelar ingen roll. Föredrar en display på 15-18".

OBS. Jag letar efter alternativ som inte kräver en extern display.

Tack så himla mycker för er tid!

Med vänlig hälsning, Max

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

vet inte hur bra det här med egpu är, vet bara att du behöver en extern pci port samt måste göra någon fin liten konstruktion med kylning osv. Annars har du ju sager som är uppgraderingsbara.

hittade denna http://www.youtube.com/watch?v=i-PlvDuHRIQ

Permalänk
Medlem
Skrivet av Whysky:

OBS. Jag letar efter alternativ som inte kräver en extern display.

Det här låter intressant. Jag trodde bara att det funkade med extern skärm, men lite googlande visar att det tydligen ska gå på den interna med. Jag följer tråden med intresse

Permalänk
Medlem

http://forum.notebookreview.com/e-gpu-external-graphics-discu... där har du en hel forumdel dedikerad till eGpu och diverse DIY och färdiga lösningar som eventuellt ska komma.

Visa signatur

Dubstep, hjärndöd musik för en hjärndöd generation