Permalänk
Medlem

Philips 24" LED 240P4QPYNB/00

Jag skall köpa mig en ny skärm.
Jag skall koppla ihop skärmen med ett ZOTAC GeForce GTX 650Ti BOOST 2GB PhysX, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=777921, och har en Intel core 2 duo E8600 CPU i datorn och ett 550 Watts nätaggregat.
Idag har jag en äldre platt 19" Philipsskärm och är fortfarande helt nöjd med den. Förutom storleken!
Därför är jag intresserad utav denna Philipsskärm Philips 24" LED 240P4QPYNB/00, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=776862.
Tydligen gillar PC Tidningen skärmen men finns det någon här som vet något om skärmen eller har egen erfarenhet? Är det en bra skärm eller skall jag titta på något annat. Tycker ni något om grafikkortet? En helt bidragande orsak till valet är kortets längd. Kortet får inte vara mer än 18 cm och detta kort är inte ens 16 cm långt.

Permalänk
Medlem

Hej!

Jag har den på kontoret. Det är en riktigt bra skärm med bra anslutningar, USB 3.0- hub och grym bild, dessutom har den HAS, Pivot och Tilt. Men det är ingen Gaming skärm. Det är ju en IPS så responstiden är ju sådär. 5ms om jag inte minns fel.

Ska du inte spela är den ett riktigt bra köp.

Mvh

Muppmejl

Permalänk
Medlem

Muppemejl, tack för ditt svar.
Jo jag spelar lite spel. Men det är inga snabba spel utan mer strategispel och simuleringsspel så då tror jag det bör gå bra. Skärmen kommer dessutom att kopplas till min andradator.

Permalänk
Medlem

Det går utmärkt att spela snabba spel (FPS) på IPS skärmar, om man inte är fast i 120Hz träsket så märker man inte skillnad :).

Visa signatur

Save us from fate, save us from hate. Save ourselves before it's too late

Permalänk
Medlem

Fick tag på Bonniers PC Tidning nummer 2013-10 som "testar" skärmen. De ger den överlag bra betyg, 9 utav 10 för;
Skarp bild
Energisnål
Bra ergonomi
Enkel att ställa in.
Men allt är inte bra. Skärmen går att rotera 90 grader men då hänger bilden inte med utan måste ställas in separat på annan plats.
Dessutom saknas HDMI kontakt.

Skärmen har ju ett attraktivt pris och jag vet inte hur stor vikt man måste lägga vid de nämnda bristerna.
Hur blir det med BluRay skivor? Går det bra att köra trotts avsaknaden av HDMI kontakt?