Permalänk
Medlem

Förslag inför skärmköp

Jag skall beställa ny skärm i veckan som kommer, men vilken.
Eftersom jag idag har en 4:3 Philips skärm har jag tittat, inte i verkligheten, på den här Philipsskärmen http://www.komplett.se/philips-24-led-240p4qpynb00/776862.
Den är billig, den har rätt upplösning, 1920x1200, och det ser ut som om den skulle kunna vara bra. Men jag har ju ingen möjlighet att åka till någon butik där alla finns och själv kunna jämföra. Så har ni några andra förslag? Skulle Dellskärmen som till och med är något billigare kunna vara ett bättre val? http://www.komplett.se/search?bn=10392&category=10392_Bildsk%...
Datorn och skärmen använder jag till normalt vanligt enkelt datorarbete, surfa runt på internet samt några spel. Spelen är mer av strategikaraktär så behovet utav en mer renodlad spelskärm tror jag inte är så stor.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

moderkort: MSI Z87-SO2 Inet Edition
processor: i5 4670K @ stock
grafikkort: Powercolor 7970 3gb OC
RAM: Adata 8gb 1600mhz
chassi: Corsair Carbide 200r

Permalänk

Jag har en u2412 och måste säga att jag trivs väldigt bra med den. Den har bra färgåtergivning och blir inte trött utav att titta på den under en längre tidsperiod. Men den går inte att jämföra med en dyrare ips i färgåterginvning. Man får vad man betalar för helt enkelt.

Med det sagt så är det inte en dålig skärm, tvärt om. Den är riktigt bra för pengarna och jag rekommenderar den

Permalänk
Medlem

Philips har lite längre garanti och är en ms snabbare men i övrigt är de i princip identiska, så kör på den du tycker är snyggast?
http://www.komplett.se/k/kcp.aspx?sku=744051&sku=776862&

Permalänk
Avstängd

Båda har ju samma upplösning och paneltyp och skiljer sig inte mycket i övriga parametrar så det är nog ingen större skillnad på dem. Dock är väl Dellen mer av en proffsmodell med kanske lite bättre fot osv. men även Philipsen verkar ha en hyfsat avancerad fot. Det står heller inget om ifall Philipsen är matt eller blank medan Dellen har "Bländskydd, 3H Hard Coating", vad det nu är, låter som att den är matt i mina öron i alla fall. Personligen gillar jag matta skärmar bättre men andra gillar tydligen att se sin egen spegelbild hela tiden.