Lämplig dator för ekonomistudent

Permalänk

Lämplig dator för ekonomistudent

Hej!

Om några veckor ska jag börja studera en ekonomikandidat. Dock saknar jag en bärbar dator och skulle behöva er expertis för att välja ut en passande dator. Mina krav på prestandan är relativt simpla då jag knappast kommer använda några krävande program. Däremot skulle jag föredra en dator med lång batteritid, bekvämt tangentbord samt portabla egenskaper.

Jag har ganska dålig koll på hur marknaden ser ut för bärbara dator för tillfället, och skulle som sagt behöva er hjälp? Vad skulle ni tipsa om? Studenter med erfarenhet kanske kan ge för- och nackdelar med val av dator.

Budget: 5 000 - 10 000 kr
Krav: 12-14", SSD

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Hur noggrann är du med utseendet på laptoppen? Standarden på ekonomi är väl en Macbook och du får studentrabatt på det med mecenat kortet.

Visa signatur

CPU: Intel Core i7 6700k | Moderkort: Asus Z170I Pro Gaming | Grafikkort: MSI GTX 1070 Gaming X | Ram: Kingston HyperX 16GB DDR4 (2133MHz) | PSU: Fractal Design Edison 550W | Chassi: Fractal Design Define Nano S.

Permalänk

@Papercat: Bryr mig inte särskilt mycket, så länge den klarar kraven! Har kikat lite på olika Thinkpads för att ge ett konkret exempel.

Permalänk
Medlem

Dustin har sommarkampanj på "Microsoft Surface Pro 4 + Type Cover + JBL Reflect Mini BT" nu.

Den kommer in på budget och dina krav, skulle jag tro. (12.3", Core M3, 128GB SSD, 9490kr)

https://www.dustinhome.se/product/5010886996/surface-pro-4-ty...

In i butik och pilla lite på en.

Visa signatur

Citera för svar :)

Permalänk
Medlem

Studerar ekonomi, köpte en laptop utan numeriskt tangenbort. Ångrar det bittert.

Så köp en dator med numeriskt tangentbord, alternativt köp ett löst sådant som man kopplar in med USB

Edit: Kan tilläggas att rent anteckningsmässigt är det skitsamma vilket dator du tar eftersom det brukar sluta med att man sitter och ritar/skriver för hand i sitt block ändå. Hålla på att rita grafer och dylikt på datorn när föreläsaren babblar och byter slide på power point brukar inte bli sådär jätteframgångsrikt