"Reperation" av telefon. Hur lång tid är rimlig?

Permalänk
Medlem

"Reperation" av telefon. Hur lång tid är rimlig?

I början av November bestämde jag mig för att byta mitt gamla dyra abonemang hos tre, till ett mycket billigare hos tele2. Den 10 november gick bytet igenom, och mitt nummer flyttades över till det nya abonnemanget och simkortet.
Upptäckte då att telefonen jag köpt via tre 2,5 år tidigare då var opperatörslås hos tre. När jag startat telefonen får jag endast upp ett meddelande om "sim nätverk pin kod". Efter detta har följande hänt

10/10 Telefonkontakt med tre, beställning av upplåsningskod görs. Beräknad tid 1-2 dagar.
14/10 Åter igen telefonkontakt med tre, får besked om att det kan ta upp till 7 dagar att få koden
19/10 Fortfarande ingen kod, ny kontakt med tre. Får kod uppläst för mig. Fungerar inte, blir ombedd att testa låsta upp några dagar framöver.
24/10 Koden fungerar fortfarande inte. Vid kontakt med tre blir jag nu uppmanad att lämna in telefonen i butik, för att den måste låsas upp på verkstad.
29/10 Lämnas telefonen in och skickas till verkstad. Får besked om 10 arbetsdagar för arbete.
15/11 Telefonen är "färdig". Hämtas telefonen i butik, startat upp med simkort. Fortfarande samma problem att den är låst till tre's nät.
Telefonen skickas in igen. Ärendes ska prioriteras och hämtas med express från butiken samma dag. Planerat att telefonen ska vara tillbaka 22/12. Kontakt med kundtjänst och kräver att sista fakturan ska tas bort (600kr), dettas görs utan bekymmer.

20/12 loggar in för att kolla mitt ärende. Ser att det har uppdaterats samma dag och status är nu "Produkten förberedd för leverans till verkstad." Dvs verkstaden har inte ens fått in telefonen.

Massa helgdagar har nu gått och status är detsamma som för den 20/12. Ska åter ta kontakt med min lokala tre butik. Men vad har jag egentligen rätt att kräva? Kan jag kräva ytterligare kompensation, och i så fall vad?
Har avslutat mina abonnemang hos dem, men jag är samtidigt långt ifrån nöjd med hanteringen av detta ärende. Jag har lånat en tillfällig telefon av en bekant, så lånetelefon är inte aktuellt.

Permalänk
Medlem

Jag tror det kostar 350kr för att få den upplåst och du har fått 150kr extra?
Så, 600kr för strulet är nog rätt rimligt.

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem

@Gurk Betalade inget för att få den upplåst. Så 600kr kan man säga att jag har fått pga detta.

Idag (9/1) hämtade jag ut telefonen efter att den varit på verkstad för andra gången. Denna gången hade de i alla fall lyckats låsa upp den.