Externt Ljudkort. Tascam US-144 mk2

Permalänk
Medlem

Externt Ljudkort. Tascam US-144 mk2

Hej. Fick ett externt ljudkort,Tascam us-144 mk2 i julklapp och självklart fungerar det inte speciellt bra. Med tanke på att det kostar 2200 kr är det förjävla jobbigt..... Mina problem började vid att när jag installerat de medföljande drivrutinerna och hade ljudkortet inkopplat via usb så går det inte längre att spela upp ljudfiler vare sig ifrån itunes eller spotify. Om jag tar ut ljudkortet från usbporten fungerar allting som det skall. PRogrammen kraschar även stup i kvarten när ljudkortet är inkopplat. JAg har googlat runt lite och det verkar som att det inte finns några riktiga drivrutiner till windows 7 64-bit, så just nu kör jag på den senaste xp/vista 64-bits versionen.

Till råga på detta läser inte datorn den medföljande Cubase LE- skivan. Otroligt skumt, datan är en ny Acer Aspire sen en månad och har inte haft några problem med läsaren.

SNälla, är det någon som kan hjälpa mig?

MVH / Gustav

Permalänk
Medlem

Tjena Gustav!

Får du ut något ljud överhuvudtaget ur ljudkortet?

Är du säker på att du kopplat sladdar osv rätt?

Har du valt ljudkortet som standardenhet i Windows - Sound?

MVH Daniel

Permalänk
Medlem

Ja nu satte jag det externa som standard och får ut ljud genom det externas hörluringång, Volymreglaget på det externa fungerar också. ÄR det så med alla externa ljudkort att man måste välja mellan det interna och det nya? JAg trodde de kunde sammarbeta...

DOCK så låter det absolut förfärligt med massa knaster och skrap vartomvartannat. JAg kör med xp/vista 64-bit drivisar eftersom det inte gick att installera windows 7 32 bit när jag har windows 7 64-bit. Kan det vara här Skrapet ligger? Samtidigt så hade jag ett liknande ljudproblem med skrap och knaster förut än gång och det löstes genom att jag ökade energiinställningarna.. JAg känner mig hur som helst rätt lurad eftersom det inte finns riktiga drivrutiner till detta dyra kort, och de sa det i affären. Skivan med Cubase har jag inte heller fått datan att läsa...

Tack för en så snabb respons!
Gustav

Permalänk
Medlem

Tjena Gustafv!

Ja, du måste välja att skicka ljudet till det nya ljudkortet, tyvärr Nej, de kan inte samarbeta.

Hittar du någonstans en latency eller buffer size inställning?

Prova höja den.

Jag skulle rekommendera dig att gå in på Studio.se och in på deras forum. Jag tror de killarna där är mycket bättre på externa ljudkort.

MVH Daniel

Permalänk
Medlem

tack så mycket. har vänt mig till deras forum nu.

god fortsättning

/Gustafv