Inlägg

Inlägg som Jacob har skrivit i forumet
Av Jacob

Det var grymt kul den tid vi jobbade ihop! Den klart mest snabblärda skribenten vi haft, du sög åt dig av kunskap som en svamp och alla former av feedback, från struktur till skrivregler och andra dåliga tips från coachen. Det tog inte många veckor för dig att lära dig skriva nyheter redo för publicering redan innan min korrektur. Ofta bättre sådana på ämnen en annan inte bemästrar.

Är övertygad om att jag talar för många när jag säger att du kommer bli saknad. Lycka till på nästa äventyr och vi ses givetvis igen!

Av Jacob

Fastnade på sista frågan, kunde inte för mitt liv komma på vad det var. Får skamset medge att jag chansade.

Av Jacob

Full pott! Något annat vore fan fel i mitt fall. Eller vad säger den värsta forumpolisen @JonasT?

Av Jacob
Skrivet av Klorixx:

Tänk bara om det fanns något annat sätt att få det att inte var så ljust på ens enheter som typ ljusstyrka eller något sånt

Det där kriget förlorade vi för länge sen. Låt folk vara smarta och glo in i sin enhet med 100% ljusstyrka.

Av Jacob
Skrivet av kaput:

Ja, jag hoppas det, men galleriet antyder ju något helt annat

Ja, vi har alla givetvis exakt likadana My Little Ponys i bakfickan redo att bli fotograferade. Ett mer rimligt antagande är att någon gav dem till oss. Sen är vissa (jag) mer dumma i huvudet gällande hur man väljer att posera framför kameran, väl medveten om att det kommer dyka upp på sajten senare.

Av Jacob
Skrivet av burger_:

Bra sammanfattning av Moderskeppet 2

Bronies överallt!

Av Jacob
Skrivet av Dreijer:

Fy tusingen. Skulle varit där. Nästa gång (hoppas det blir igen), då tar jag med hustrun bara för att få se @Jacob inmundiga en näst intill livs levande häst.

🥵

Av Jacob

Fantastiskt!! Tråkigt att du hade så bråttom att ta tillbaka dem

https://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/207091?l=eyJyZXNvdXJjZS...

Av Jacob
Skrivet av BMac:

"som gör gällande att grafikkortet får mindre än 16 GB grafikminne. Detta är betydligt högre än de tidigare uppgifter som talat om 10 och 12 GB."

Intressant mening. Länken till originalinfo fungerar inte heller.

"Vad gäller övriga specifikationer för Radeon RX 7600 XT finns inga trovärdiga uppgifter att gå på,"

Har ju inte hindrat innan

Mycket intressant mening! Var ett ord som föll bort där. Blev även något knas med länken, inlagd nu som sig bör.

Av Jacob
Skrivet av Kolsvart Katt:

Sade jag något som motsade det? Nix. "Den bästa kameran är den du har med dig" föddes med smartphones och har inte ändrats på 15 år. Hur skulle en kameraentusiast inte veta det? Som jag skrev, vill du fota med kamera så ta med den. Ser jag en örn tvärs över fältet när jag kör blir jag inte så glad av min telefon.
Vissa mobiler idag har 1"-sensorer, skjuter man jpegs är nog en dyr mobil idag tämligen likvärdig kompakter jepp. (Det är inte riktigt samma sak dock avseende upplevelsen att fota, därav att X100V har sålt hur bra som helst på sistone) . Kameramarknaden har blivit lite mindre och lite dyrare.
Utöver detta finner jag viss ironi i "Den bästa kameran är den du har med dig" då dels telefonerna som bekant blir större och större och svåra att få ner i en ficka numer och personligen har jag inte telefonen med mig jämt.

Men denna typ av dialog (med telefonentusiaster) har aldrig någonsin varit givande så jag kliver ur tråden som faktiskt inte handlar om kameror-kameror utan en krets för en mobiltelefon.

Tråkigt att ta till epitet och göra en exit så där. "Telefonentusiast" tror jag få skulle beteckna sig som. De flesta äger en telefon och nu har kamerorna blivit så pass bra att de duger mer än väl i vardagen, då är det klart att det blivit en viktig aspekt. Jag är på intet sett en så kallad telefonentusiast, självklart är dock att jag läser på och köper något (oavsett produkt) som möter mina önskemål när jag ska bränna pengar.

Vill man fågelskåda eller har annan direkt avsikt att fotografera, ja då är en dedikerad kamera överlägsen. Där har ingen sagt något annat? Därför jag själv nämnde att min kamera följer med ibland. Men inte till, från och på jobbet, en vanlig dag av socialt samkväm, osv. där kameraväskan inte har en given plats.

Det är väl jobbigt att se andras perspektiv antar jag. Schysst försök till diskussion eller något, trevlig helg.

Av Jacob
Skrivet av Kolsvart Katt:

Ja, det ter sig som att smartphones fokuserat primärt på att ersätta kameror från start. Det är en bra sak för folk som aldrig varit kameraentusiaster men finner att de gillar att ta bilder. (Kameraentusiaster går inte hemifrån utan kameran om de vill ta bilder och det finns relativt små kameror). Trevligt att du hittat en liten telefon, det är en utrotningshotad art.

Liten är den inte, det är en Galaxy S22. Dessförinnan hade jag en ännu större. Och allt behöver inte vara svart eller vitt, jag har även en "riktig" kamera som slitits med omsorg och vars bilder jag efterbehandlar på datorn. Men det är ingenting jag släpar runt på varje vaken stund och definitivt inget som ryms i min byxficka.

Av Jacob
Skrivet av Kolsvart Katt:

Köper man verkligen en telefon för dess kamera? Det finns (ännu) kameror, menar jag, trots att smartphones försökt utrota dom sedan de första anade dagsljus. Borde inte uppdaterings-horisont, skärmkvalitet, upplevd byggkvalitet, storlek, batteritid vara minst lika viktiga? För att inte nämna mjukvaran men det är lite svårare att bedöma enskilda telar där kanske.

En dedikerad kamera får man inte ner i fickan men det har de gemensamt med de flesta moderna telefonerna. Och en telefon är alltid en hal rektangel, inte precis topp för att ta bilder (personlig åsikt).

Oh, ja, om jag gör! Min moderna telefon går ned alldeles utmärkt i min tighta jeansfickan och tar grymma bra bilder (bättre än de jag kan ta utan en kamera). Det andra är så klart också viktigt, men kameran väger tungt och här har telefonerna kommit långt.

Av Jacob
Skrivet av loefet:

Kan ju absolut inte vara värre än att Prisjakt Classic stänger.

Det har du jävligt rätt i.

Av Jacob
Skrivet av Mocka:

Tänker ni verkligen att DLSS finns för att grafikkortstillverkarna ska slippa tänka på rasterprestanda? Jag antar och HOPPAS att det helt enkelt handlar om att prestandaökningar kräver så mycket mer per generation att uppskalningstekniker krävs för att kunna göra så stora hopp som marknaden förväntar sig?

Men jag kanske är blåögd?

Nej, det är du inte. De här teknikerna har kommit till för att man inte längre får "gratis lunch" vid nodskiften. Det alla drömmer tillbaka till är när antalet transistorer på en given yta dubblerades, energieffektiviteten gick upp kraftigt och möjligheten att pressa upp klockfrekvenserna likaså vartannat år. Varje kliv vi tar ned på nanometer-trappan numera kostar mer och fördelarna sett till ökad prestanda (klockfrekvens), energieffektivitet och transistordensitet minskar.

Att köra brute force för att kräma ur mer prestanda har lett till dagens grafikkort med specificerad effektförbrukning norr om 300 W. Diminishing returns är här för att stanna och nu måste man hitta alternativa vägar än de traditionella för att få ut mer prestanda. Att kasta fler exekveringsenheter för att få ut mer prestanda vid rastrering funkar helt enkelt inte om man vill se några roliga prestandaökningar framöver.

Det är kul att se den här diskussionen idag! När jag var på Nvidias lanseringsevent för Geforce GTX 680 "Kepler" talade företaget redan om att vi var på väg mot en vägg (då gick de ned till 28 nanometer) och sade något i stil med att vi snart når vägs ände med enkla prestandaökningar genom nodkrympningar och kommer behöva "fuska" med ny mjukvara för att få ut mer prestanda om några år. Det här var mars 2012!!

Av Jacob

Tack för alla år @Wittwang! Jag minns fortfarande dagen jag tog in dig som frilansare. Ditt arbetsprov var om tåg och din motivering för att söka vara något i stil med "det här verkar roligt". Jag var tveksam, men du skrev bra, så jag chansade. Ett jävla bra beslut så här i efterhand. Någon flitigare, mer driven och vetgirig skribent får man leta efter.

Vi ses i Linköping!

Av Jacob

Senaste månaderna 7–9 GB. Tillskriver det till stor del den gång i veckan (måndagar) jag åker in till kontoret i Stockholm. Har ett abonnemang med 40 GB data. Det är rätt skönt ändå att ha mer än jag behöver och slippa tänka på några gränser, har funnits avstickare där man varit iväg och legat på 15–25 GB.

Wifi ~60-70 GB, men det var tydligen betydligt mindre under sommarmånaderna. Trots krönika om introvert med bokstäver blev det mycket socialt häng i sommar.

Av Jacob
Skrivet av Dinoman:

Burit för få koppar!?

Jag har ett antal års erfarenhet inom restaurang, både i kök och som servitör. Det har både burits och diskats ett par koppar. Nu vet ni varför jag alltid varit så jävla trevlig och tillmötesgående. Förutom när jag inte varit det.

Av Jacob
Skrivet av Dreijer:

För få koppar?

Koppar har intagits. Överväger intravenöst för att orka resten av veckan.

Av Jacob
Skrivet av Bernd_P1:

Nyhetstorka?

Druckit för lite kaffe?

Av Jacob
Skrivet av Ang3r:

Ericsson sålde sin halva till Sony. Och Nokia tillverkar fortfarande mobiler.

Nokia har mig veterligen licensierat ut sitt namn, men tillverkar inga egna telefoner. Rätta mig gärna om jag har fel!