Inlägg

Inlägg som Jacob har skrivit i forumet
Av Jacob

Åh, min favorit. Vi ses på Moderskeppet!

Av Jacob
Skrivet av medbor:

Attans, jag ligger i lä där!

Men har 4G fortfarande så ingen stor skada skedd

Ägd!

Skrivet av Primary:

Riktigt kul med så många inlägg! Känns som att många ändå har relativt låg surf och möjlighet till Wifi över dagen. Själv har jag endast tillgängligt wifi hemma och inget på jobbet + lång pendlingstid vilket gör att surfen äts upp.

Riktigt bra förhandlat helt enkelt!
Vad har du för hemlighet är ute efter ny telefon (iphone 15 pro) + abonnemang. kan få samma deal hos Comviq som jag har idag, alltså 30gb för 175kr eller 80 gb för 245kr månaden, ringde till tele2 och förklarade vad jag fått för erbjudande hos comviq men tele2 gav mig ingen rabatt alls utan erbjöd obegränsad snabb för 399kr månaden + telefon.

Antar att man lär sig med åren hur man ska jiddra med teleoperatörer Körde klassiska att jag länge varit "en trogen kund" och gärna fortsätter med det, men att de behöver ge mig en schysst deal för att jag inte ska välja ett billigare alternativ. Vi började först dividera om "Obegränsad Snabb" och kom fram till att 299 kronor är rimligt, sen sa jag att "Snabbare" trots allt vore trevligt då jag ringer en del internationella samtal och utlandsresor förekommer i jobbet. Efter vår redan lång diskussion blev det inga med förhandlingar om att ta det bättre abonnemanget istället. Sen mängdrabatt 100 kronor på det också så då landade jag på 199 kronor. Ska se om jag kan strössla det här till nästa förhandling, vore inte fel med ett datakort.

Bredbandet var inga problem att få ned från 549 till 299 kronor. Där hade jag troligtvis kunnat vara ännu jobbigare, men då jag gör utlägg på både bredband och telefoni körde jag inte hela vägen in i kaklet som jag annars skulle gjort. Vilket jag istället fick göra med banken där stämningen blev mindre trevlig när de försökte dribbla bort och dumförklara mig genom att med emfas argumentera för att snittränta är ett golv...

Av Jacob
Skrivet av medbor:

Välkommen till klubben

Har du vanliga Obegränsad Snabb eller Obegränsad Snabbare?

Av Jacob

Tele2 "Obegränsad Snabbare"

  • 40 GB inom EU/EES & 26 länder länder utanför EU/EES

  • 5G upp till 250 Mbit/s

  • Internationella samtal till över 60 länder i 1 000 minuter per månad

  • 199 kronor (ordinarie pris 499 kronor)

Jag var lite småjobbig i förhandlingarna senast 😬 Nämnvärt är att jag även har Bredband 250/250 hos Tele2 som jag fick ned från 549 till 299 kronor. Fick därigenom mängdrabatt på 100 kronor för telefonabonnemanget, som annars skulle ligga på 299 kronor. Summa summarum 498 kronor i månaden för båda delar!

Av Jacob
Skrivet av Dimestam:

Middagsmenyn är nu färdigkompononerad! Spana in på länken nedan och missa inte att boka buffé, för er som inte redan gjort det (finns under "Mina sidor" @ Viking Line). Detta blir smaskens kan jag lova!

https://moderskeppet.geeks.se/wp-content/uploads/2023/06/Buff...

Var är dryckesmenyn? Frågar åt en kompis.

Av Jacob
Skrivet av Dinoman:

The plattform formerly known as Twitter.

f.d. Snorjaers f.d. Dinoman

Av Jacob

Reklamfria podcasts är skäl nog! Come at me.

Av Jacob
Skrivet av Dem8n:

Jacob behöver förmodligen både samtalsterapi och träning i sociala sammanhang efter att ha isolerat sig under väldigt många år, det finns hjälp att få bara han söker den och tar emot den.

Kanske finns där en diagnos bakom, många som isolerar sig bakom en skärm är Autistiska eller har Autistiska drag, det komplicerar givetvis saker och ting men då kan habiliteringen vara ett stöd och hjälpa till med verktyg för att underlätta livet.

Såja, isolering står det ju ändå ingenting om? Det framgår ju att jag träffar människor och i veckan har det rentav varit mer än en gång spontant efter arbetstid! Det jag med krönikan försöker belysa är att jag (tror att jag) börjar tillåta mig se ett lika stort värde i URL och det inte behöver vara fel. Det är på den vägen jag gjorde en koppling till ett internetforum och gemenskap jag varit medlem i 16 år, varav 9 år varit ett jobb där jag var både redaktör och community manager för sagda gemenskap, och där en betydande del av min bekantskapskrets kommer ifrån. För mig har blotta tanken om att det skulle vara okej att känna så varit ett stigma.

Annars ger jag dig rätt i mycket och det, tillsammans med annat, är något jag arbetat med genom livet och det är ett arbete som inte tar slut. Jag kan ändå konversera utan stopp i timmar både digitalt och fysiskt när jag själv känner för det och ha ett heltidsjobb inom Public Relations, så helt off är jag inte (bara mycket ). Även om jag ofta föredrar det egna sällskapet IRL på fritiden, men väldigt gärna har det URL.

Av Jacob
Av Jacob
Skrivet av GuessWho:

Nyligen var det en nyhet om Corsair PCI-E 5.0 SSD som överhettades
Färska SSD-enheter överhettas – kan ge datakorruption

Då var det smart av utvecklarna på Kingston att lägga in lite Coldplay för att förbättra prestanda och säkerhet.

Mer än tre år innan dessutom! Förutseende.

Av Jacob

Får mig osökt att tänka på dig @Calathea Använder du fortfarande GPU:n (vilken var det?) som nyckelring?

Av Jacob
Skrivet av Puttefnasket:

Nej det är inget aprilskämt A620 lanseras hos Asrock:

https://www.sweclockers.com/nyhet/36045-asrock-siktar-lagt-me...

Jag som skribent till den här artikeln är skeptisk.

Av Jacob
Skrivet av Icte:

April, april...? :S

April! April!

Av Jacob

April! April!

Av Jacob
Skrivet av JonasT:

Mitt resultat: 9/10.

Bommade Mac-frågan. Kul quiz @wittwang!

Jag är både bättre och snabbare än Chassi-Jesus!

Av Jacob

Full pott! Man har några produktlanseringar i minnet.

Av Jacob
Skrivet av ThomasLidstrom:

Så 1700:- är det nya instegspriset?
Jag gav runt 800:- för mitt ROG STRIX B350-F GAMING från Asus när det köptes in för ett tag sedan
Det kallar jag ett instegspris

Skrivet av kelthar:

1700 är fortfarande mycket i min bok. Insteg ligger för mig runt 600-1000kr.

Det finns goda argument för att ifrågasätta "instegspriset" när vi blickar bak historiskt, men det AMD kommunicerade i samband med lanseringen av Ryzen 7000 var just 125 USD. Högt eller ej.

Sen ska nämnas att det finns fortsatta problem i leveranskedjan och att kronkursen är svagare än tidigare. För inte alls länge sen motsvarande en dollar ca. 10 kronor med moms inräknad, nu talar vi istället om närmare 14 kronor. Så det är mycket som spelar in och driver upp priserna till dagens betydligt högre nivåer än för ett par år sedan. Hade vi haft samma "normalläge" som förr har jag lätt att se detta som ett moderkort för cirka 1 000 kronor och då utan att det är på kampanj.

Av Jacob
Skrivet av andra94:

Tycker vi lånar ut ett Intel arc till Jakob så han får skriva en till krönika om upplevelsen ❤️

"Allt är skit, jag lämnar åt andra att vara betatestare åt Intel."

Av Jacob

Bommade fråga 5. Så går det när man inte läser frågan ordentligt. I am speed.

Av Jacob

Hype!