Inlägg

Inlägg som No.21 har skrivit i forumet
Av No.21

Läs Xbox360 artiklen och kolla vilken GPU dom använder. Förmodligen är det den dom tillverkar mest av just nu för att möta och hålla upp efterfrågan.
Om inte dom tillverkar i två olika fabriker nu. Men det kan ju vara nått helt annat. Men det kan vara en orsaka varför.

Crossfire har bevisat i tester att den är motstånds kraftig mot SLI och tar väl vara och utnyttjar prestandat som två kort kan ge. Inte 100% men nära när den väl belastas så är det nära. Vilket man kan se från tester gjorda med X850XT http://www.hkepc.com/product/vga/x850xtcf-his.htm .

Ett fint fint NB, men jag hoppas att Mobo tillverkarna använder ULi,s SB. Så att dom får mer resurser och utvecklar bättre produkter i framtiden. Jag vill se dom släppa mera prisvärda NBor som deras senaste NB M1695. Enbart ASrock har använt den =( . Så blir det mer konkurrans oxå. Nu när vissa moderkort kostar mer än 2k. Men det här förbättrar läget också, nu med ATI.

Av No.21

Mjo, men:

"Rambus engineers work closely with chip and system companies to optimize the DRAM controllers to take advantage of the performance benefits that the XDR2 solution provides. The XDR2 memory interface is available for licensing now and could be shipping in products by 2007."

http://www.rambus.com/news/pressrelease.aspx?id=79

Av No.21

Mja, det ligger faktiskt nånting i det där med XDR.

Det är Nvidia och Sony som samarbetar för att göra GPUn till PS3an. Och gissa vilken minne dom använder förutom GDDR3? Jo XDR.
http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3
"25.6 GB/s GPU to XDR DRAM: 64 bits × 3.2 GHz"

Så på sätt och viss så skulle dom kunna skeppa med XDR och göra en luring eller nått i framtiden. Men skulle dom verkligen göra det innan PS3an är lanserad då? Blir nog efter, så att folk blir mer positiva med PS3an,s prestanda och dess teknologi. Kan ju vara möjligt att dom skeppar på samma tid för att bevisa att XDR presterar väl, men då tar ju Nvidia bort ögonen på folk och måste tänka över vilket dom ska köpa först, PS3 eller GFX till PC. Förbättrad kontakt med Rambus oxå~ skulle Nvidia vinna om dom nu skulle använda deras teknologi i större utsträckning.

Mer om XDR: http://www.rambus.com/products/xdr/applications/graphics.aspx

Multi-Mode DDR-XDR Interfaces, är intressant i sig själv oxå.

Men nu spekulerar jag allt för mycket och djärvt

Av No.21

right..... nästa är DDR4 eller XDR2. Verkar som om DDR3 kommer att bli mainstream framöver för en viss tid om inte förtagen ser födelarna med XDR2 och försöker lansera. Men ser inte chanse som stor för System RAM, med tanke på konflikterna med Rambus. Men jag har inte läst på så mycket om vad och vilka företag det handlade om.

Av No.21

http://laptop.media.mit.edu/

"Please note that the $100 laptops—not yet in production—will not be available for sale. The laptops will only be distributed to schools directly through large government initiatives."

Tyvärr, men kanske ett företag som följer upp samma idea och lanserar en liknande produkt.

Av No.21

Kanske, troligen eller så är det inte kostnads effektiv ännu när det finns andra alternativ. Men jag tror dom måste ändå ändra/förbättra deras minneskontroller så att dom har stöd för 1GB minne :O. Om dom inte än har det. Vilket R5** har.
Säkert flera orsaker, bara spekulerar över vilken har störst vikt. Men dom arbetar nog för fullt för att byta till 90/80nm till~ proc~ ark~.

Så, vad kan vi/man förvänta från Nvidia nu då? Förflyttning till 90/80nm kommer säkerliggen göra så att dom höjer klockfrekvensen på GPUn och blir deras första mål. Effekt förbrukning på ungefär samma nivå eller smått mindre. Kommer att släppa deras nästa hög prestanda kort med GDDR3 förmodliggen eftersom Samsung kommer att mass producera GDDR4 Q2. Om dom inte nu väljer XDR och förvånar.

Sant det där om bildkvaliten.

Men det här är bara spekulationer.

Av No.21

Kan nån förklara varför dom inte skulle implementera en programmerbar minnes kontroller? Som jag har tänkt ut så är det för att dom använder sitt TWIMTBP program. Så att spel makarna gör det åt Nvidia. Men skulle inte dom kunna få ännu mer prestanda optimering genom en programmerbar~ även om spel makarna optimerar? Den kanske är så/för liten.

Hehe ja, Nvidia gillar säkert inte att han nämner att deras senaste kort inte har lika bra bild kvalite som FX serien.

Av No.21
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
GECUBE RADEON X1800XT 512MB CR AVIVO PCI-E 5 995,00 kr @ dustin.se .. givetviss finns den inte i lagar ... Kan man läga ut så mycket pengar på ett sånt kort så är det inget större problem att köpa ett Nvidia kort för 7000kr

7500kr åtminstone är vad jag fick fram genom Buggy, men så har ju 7800GTX bättre prestanda.

Av No.21
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DataNusse
No.21:
Nej, allt detta är rykten.

Och logiken är var?

Men jaja, vi får se, jag finner det ganska uppenbart vad ATI behöver göra och det är mer pipes inom de närmaste månaderna och pris sänkning om dom vill vara herren på täppan av Hög prestanda segmentet . Lägre effekt förbrukning borde vara nånting som GPU tillverkarna satt/lade mer tid och tanke på för miljöns skull.

Men angående 7800 GTX 512MB så är den "Herren på Täppan" just nu. Men ack till vilken ocker/högt pris den är på just nu.

Av No.21

Aj då vet jag det, verkar konstigt för mig när ATI behöver mer pipes och GDDR4 just nu för att ta leden inom hög prestanda segmentet.

Teknologin finns där, vad för nytt behöver dom förutom mer pipes och GDDR4 som du förväntar dig?

http://www.samsung.com/PressCenter/PressRelease/PressRelease....

Ja det är ytterst olyckligt att folk inte ka få tag i den produkt dom vill, men det ger dom även mer tid för att kolla på andra prisvärda produkter med liknande prestanda.

http://www.samsung.com/Products/Semiconductor/News/GraphicsMe...

Av No.21
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Då så.... ordningen i världen är återställd.. nu behöver vi bara vänta 6-7 månader på ATi`s nästa supR paperslansering.. muhhaaaaaaa

Pappers lansera vad?

Deras 90nm GPU funkar, flyttningen till 80nm kommer att göra det billigare sen när den väl har lanserat.

Programmerbar minnes kontroller, deras 512bits ring bus minnes kontroller klar/redo för att hantera GDDR4.

More pipes and lower price please.

http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20051111144411.htm...

Av No.21
Av No.21
Citat:

Ursprungligen inskrivet av none
Deperate times call for desperate measures

Fuck yeah

Även om det uppståer fel(vilket det har gjort)? Som kan ge oerhört stor lidande för en person? Eller ens far/mamma/barn/syskon även kanske?

Av No.21
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Plexus
Pacifistsamhället hade aldrig kunnat skapa internet.

Det är krig som driver utvecklingen framåt. Även om det inte är politiskt korrekt att ha den uppfattningen.

Är det här ett skämt?

"Aldrig"? Visst.........

Av No.21

Leta upp nyare firmware till modemet kanske? Löste mitt problem när "ISPn" byte utrustning. Model?

Av No.21

Uf, vad har hänt med ULi,s senaste NB, M1695? Enbart ASRock har lanserat ett moderkort med M1695 som NB. Och det var ett tag sen. Nån som vet? Skulle vilja se M1695 och deras senaste SB M1575.

Av No.21

OMG, kollade runt 1905, och nu en goatse bild O_0 .

On-Topic: Mm, nästan som ett skämt det där. Undra hur P-M kommer att prestera när den väl släpps som Dual Core och SMP.

Av No.21

Alltså, NVIDIA stödjer inte SM 3.0 fullt ut. Och så står det på deras sida att dom gör det. http://www.nvidia.com/page/7800_features.html

Jag uppfattar detta som missvisande. Men icke heller veta jag så mycket om vad SM 3.0 är från en utvecklares syn. Man förväntar sig som kund att det funkar som det ska och vad chip tillverkarna skriver om det. Givetviss så vet chip tillverkarna mer om detta, men inte att det ska vara så att det missleder kunden. Och MS borde certifiera eller vad det nu dom gör som tillåter dom att använda det som marknadsföring, att det funkar som det ska eller bättre.

Av No.21

Bättre alternativ än DFI,s Crossfire mobo, enligt spec,s. Då den har ULi,s senaste SB. SATA2 och bättre USB prestanda. Bra layout oxå. Men 16x på vardera vore nice dock. Annars verkar AT8 en utsökt CrossFire val jämnfört med andra.

Av No.21

Rekommenderar Fallout 1 och 2. Bra story, frihet och massa annat bra och skoj

http://www.gamespot.com/pc/rpg/fallout2/
http://www.gamespot.com/pc/rpg/fallout/

Jisses, hur vågar ni skriva vilken av FF är bäst.
Från er tycke, men ändå.