Inlägg

Inlägg som No.21 har skrivit i forumet
Av No.21
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
hehe.. då kan väl ATi glömma att de får tillgång till mer ULI bryggor

"Jätte hehe" Nu kan vi som konsumenter glömma en konkurrens kraftig lösning från ULi i framtiden som kan driva ner priset mera.
ULi som kommer att förlora sammarbete med ATI. ATI kommer att lansera sin egen SB med funktioner som är upp till par med dagens efterfrågan och teknologi. Kan fortfarande använda ULi,s SB med ATI,s NB och "tjäna pengar" på det istället för att sluta. Upp till moderkorts tillverkarna i dags läget.

Tror knappast att Nvidia kommer låta ULi driva/operera oberoende. Budget alernativ är vad dom kommer att bli, M1697 har potential, men nu när Nvidia har köpt(snart) dom, så tror jag knappast att dom låter dom leverera "nån" chipset i par med dom chipseten med Nvidia framför sig i kommande framtid. Eller områden.

M1697 är ett bättre alternativ än NF4 med den förmodade priset som största vikten. Inte undra på att dom köper dom då dom har ett konkurrens kraftig lösning och att det är en chipset med dagens dagliga efterfrågade funktioner, behöver alltså inte nödvändigtviss en SB som just likt Nvidias NF4 chipset.

Det här bådar inget gott för oss konsumenter. Den utsökta(OC,func~ etc.) oberoende platform för grafik kort som man har förväntat sig har tagit sitt slag. Vem ska ersätta dom? VIA eller SiS? Nån annan ser jag inte just nu.
Men man kan hoppas på att det blir bra.

Av No.21

Nått fel med bongotrummor, spjut och trämasker?
Så, ska dom ha trummor, AK47/M16(hög hastighets projektilvapen, effektiva vapen för att just död i fall) och vara maskerade istället eller?

Även om en folk grupp inte har dagens teknologiska "saker" så kan dom fortfarande leva i harmoni eller hur?

Om det inte vore för förtrycken, misshandeln, nervärderingen, exploateringen på folk med mörk hy och deras land av de äcklen som gjorde det, så skulle det se annurlunda ut idag.

Gravida kvinnor, små pojkar/flickor, de gammla, mödrar och fadrar fått stå ut med smärta och lida i generationer. Vet du hur dom har haft det? Läs på först.

Av No.21

Tycker att han försöker förlöjliga den. Pryl? Han nämner inte exakt vad och verkar försöka med ordet "pryl" ge den en negativ klang. Den har sina finesser som är praktiska. Jag tycker att det är en "Multifunktionel" Laptop än en pryl(även om ordet passar in smått). Den har annurlunda design som har praktiska funktioner/finesser och annurlunda hårdvara än vad dagens laptops har. Kalla den en pryl men, är det dåligt? Den är "inte" bara "en" "pryl". Vilket han verkar försöka göra. Mindre existent~/anmärkningsvärd.

Hans koncept är ganska bristfällig och når inte ut till många av användarna.
Platser där dom inte har nån energi källa eller dålig(ej pålitlig) sådan.

Jag undrar varför Intel inte erbjuder WiMAX kompatibla kretsar till OLPC. Om det är nu en bättre lösning. Förmodling(vad jag tror) så vill inte OLPC för att Intel vill ha sin "Intel Inside" loga/brand på eller att dom inte gick med på nån förhandling om CPUn eller att det är just en AMD lösning. Eller att dom just inte tjänar nånting större på det.

Vad jag vet så har inte Intel en färdig lösning som AMD Geode.

Av No.21
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arneball
Ger man de mörka snoppgummi för $100 så har de garanterat mindre bekymmer än med en dator.

"de" mörka?
Kan misstolkas, verkar som om du inte insåg det, vilket "du" skulle. En så mycket bättre förklaring behövdes.

Citat:

garanterat mindre bekymmer än med en dator.

Som vadå? Ska man "ge" "barn" kondomer?

Du har missuppfattat konceptets helhet och dess innebörd!!!

Av No.21

Ok test, inte bland dom bästa jag har läst men bra.
Men, är det möjligt att ni vissar Min/Avg/Max FPS? Om det är nu flexibelt och inte alltför krångligt och tids ödande? Kanske nån lätt dump av inställningar och konfiguration som man kan ladda ner om man vill kolla mer noga?

Vad använde ni för för inställning/läge på "Image Quality"?

Presterar bra, men kommer säkert att prestera bättre inom sin tid när drivrutinerna och optimeringarna för R5xx och minneskontrollern kommer.

Men alla X1800XL kommer inte att använda 1.4**ns(700MHz) minne. Så kanske dom dyrare modellen som kommer ha dom. Men ingen garanti. Så bäst man kollar.
Om man inte ska överklocka så är det lika bra att köpa den/dom billigare modellerna/gkorten.

Av No.21

Mm, förhoppnings så kommer vi ser mer moderkort med denna chipset. Jämnfört med M1695 som enbart "en" moderkort ute på marknaden som använder den just nu. Som är buggig(ASRock förmodligen) och saknar vissa överklocknings funktioner och att ASRock verkar hålla tillbaka dom oxå. Men om man volt moddar den så =] .
Förhoppningsvis så kommer den att pressa ner priset på NF4(ej SLI kanske) moderkorten. Annars är det ett bra, billigare alternativ.
Annars så borde RD580 pressa priset på NF4 SLI moderkorten förhoppningsvis.

Oj, kanske "dom" kommer att pressa ner priset på SLI/CF chipset kretsar/lösningar:
http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb.php?/topic/29/1268...
< M1695 och 1697. Kommer att bli interessant då dom använder RAMBUS implementering/lösning och om man kollar på PCI-E tester av M1695. http://www.rambus.com/products/pciexpress/customers.aspx
S3 där med.

Men, det beror på var priset kommer att ligga på, med tanke på licens kostnader och vidare utveckling av drivrutiner.

Hehe har tänkt lite på detta nu, men:

Eftersom det är på "en" chipset krets och behöver inte nödvändigtvis använda en SB för väsentliga/vanliga funktioner. Men den är för AMD 64 CPUn. Men, VIA,s C7-M(V4) CPU kanske. Så, en liknande Chipset men för C7-M är "kanske" nånting som man kan förvänta sig dom senaste månaderna, beror nog mycket på om C7-M slår igenom dock.
Och är "kanske" ett bättre alternativ än VIA,s VN800 som inte är "en" chipset lösning, utan måste ha en SB för att man ska få en komplett system med dom vanliga funktionerna man är van vid. Men VIA,s VN800 har ju en IGP(S3 Graphics UniChrome Pro IGP). Kanske är ULI,s lösning med en GPU ett bra alternativ ändå dock(med tanke på batteri tid) men förmodat bättre prestanda.
Angående dom med Intels QPB så har ju ULi M1685 stöd för P-M.

Förmodligen en chipset med blandning och förändringar av lösningar som redan finns.

Saker som stödjer: ULi har adopterat ACPI 3.0: http://www.acpi.info/adopt.htm
Mobila och med tanke på låg effekt förbrukning:
http://www.uli.com.tw/eng/press_center/press_releases_detail....
http://www.uli.com.tw/eng/products/product_detail.php?pserno=...
"Transmeta and ULi Collaborate to Drive Energy Efficient, Innovative Mobile Devices"
SB;or men, det vissar att dom har potentialen att komma med en konkurrens kraftig lösning för den mobila marknaden(C7-M är kanske en bra start om partnerna är samarbets-. villiga) för konkurrensens skull. Kommer gynna oss konsumenter om det nu sker, vilket jag hoppas.

Men det mesta ligger nog på att VIA är villig att tillåta andra att skapa lösningar(chipset) till just deras CPU och inte göra som vad Intel verkar göra genom att låsa ut(Intels QPB licens,Chipset,PIN förändringar(inkompatibilitet). Och gå mer på en linje/motto som AMD.

Av No.21

Om du vill ha mer prestanda så kan ett bättre/nyare ljud kort hjälp, inte mycket men åtminstone nått. Samtidigt ge en bättre upplevelse när du spelar. EAX.
http://www.soundblaster.com/eax/

Av No.21
Citat:

Ursprungligen inskrivet av UndCon
jag har alltid velat utföra beräkningar med GPU'n och på något sätt få tillbaka det i datorn (inte bara skickas till skärmen)

kanske detta är ett sätt att utnyttja kraften i våra GPU:er

kanske superPI eller något distributed projekt ??

Vet ej om du har läst detta men men:

Citat:

The third future project at ATI is dramatically improved support for the GPGPU scene. These are researches, mostly academic, that are tapping into the massive parallel computing power of graphics processors for general computing tasks, like fluid dynamics calculations, protein folding, or audio and~

Tar upp det mer här: http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1867123,00.asp

http://www.gpgpu.org/ Kolla forumet oxå.

Vet ej så mycket om detta just nu tyvärr. Men interessant är det. =]

Hoppas Nvidia kommer med en liknande lösning och helst bättre i den närmaste tiden.

Av No.21

Kanske det, bra att Nvidia har det. Men, majoriteten av folket har inte en X2. Entusiaster vet jag ej, men skulle tipa på Venice,San Diego, Opteron, men givetviss X2or oxå. Vem vet, ATI kommer kanske ha den förbättringen i nästa eller näst nästa drivrutiner får man hoppas.

Men, det är inte vad majoriteten har, skulle vara bättre om dom gjorde det på en SC eftersom majoriteten har det just nu. Dålig test, finns bättre och mer utförliga.

Citat:

Följande är riktat till AphaCPU och No.21 MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Om du ska har en sån sentimentalitet så kan man ju börja undra. Håll sånna onödigheter utanför. Borde ha granskat recensionen först.

Av No.21

Kolla på processorn och Nvidias drivrutiner och räkna ut 1+1.

Av No.21

Nice OC av 78GTX 512, men är inte lika stor skillnad procentuellt om man jämnför med Sampsa,s & Ville,s OC på "en" X1800XT. Men givetviss så verkar det finnas få X1800XT Master Cards än.

Grattis om nån av dom läser detta =] .

Av No.21

S3,s glans dagar är över inom sitt försök att nå hög prestanda segmentet. Sen S3 Savage4 Pro~. Sen Nvidia,s Geforce serie svepte över dom som en vulkanutbrott :P. Och tog 3Dfx(deras egna fel men jaja) med på köpet. Var nog den första grafik korten som jag la märke till. Var ung då, vet ej hur det hela var dock precis :/.

Interessant att du nämner det, förmodligen deras drivrutiner som är sunkna för de nyare korten/GPUerna. Men det fixar dom säkert snart. Kan vara oxå så att dom hade problem med Nvidias drivrutiner om dom försökte köra i MuliChrome(SLI/CF typ). Eller VIA,s nya chipset....vet ej. Bara spekulerar.
Har ingen erfarenhet med S3...
http://12.47.63.40/chromozone/ Mer här :>

Av No.21

Nä, ni alla här skriver dynga.

Ni vet mycket väl att en S3 Savage4 Pro krossar allt!

Av No.21
Citat:

Väldigt smart svar. Det som är säga; Du är dum i huvet! - Varför då? - Nä jag orkar inte säga varför du är dum, det får du själv kolla upp.

För att jag orkar inte hålla på och spendera mer tid än det behövs. När han "borde" veta vad/hur/varför etc. han har skrivit/tänkt etc.
Jag har "inte" kallat han dum. Hans sätt att uttrycka sina tankar/tycke har sina brister(tycker jag), men åtminstone ger han sin tanke åt det, vidare den är bra eller ej, får var och en avgöra slutligen.

Av No.21
Citat:

No.21: Spydiga kommentarer ?? skicka gärna

Orkar inte kolla igenom dina inlägg och leta efter dom som är spydiga. Men dom finns. Kolla själv.

Av No.21
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
du skrev att jag var fan boy för att jag tyckte att nvidia är bättre för blabla. du skriver ju inprensip samma sak "skyddar" ati lika mycket som jag "skyddade" nvidia och jag var fanboy ?:/

Var?

Kolla dina spydiga kommentarer/inlägg.

Av No.21
Citat:

Det som är förvånande är att GT/GTX presterar mycket bättre än X1800 i HL2 LC.

Mjo, kan vara därför dom där pro-ATI presentationerna nämner HL2 och dess närmaste konkurrent i bild kvalite. Vet ej om det är sant, står inte vad för inställningar dom har använt. Ta det med måtta.

Kan lika väl vara så att Nvidia har optimerat HL2 väl och utförligt. Kan också vara ett marknads trick att övertygga köpare eftersom HL2 är sponsrat av ATI(association). Om ni kommer ihåg kupongerna man fick när man köpte vissa kort med ATI GPU. Nånting att kolla in på iallafall och jämnföra.
Men annars så presterar 78GTX 512 bättre än X18XT i HL2:LC.

Av No.21

Vad får dig att tro att jag är en fan boy?

Av No.21
Citat:

I dom flesta tester som finns ute på nätet.. delvis 95% får 7800GTX 512 mellan 15-20% högre i benchmarken än XT1800XT 512.... Än så länge är det väl bara Driverheaven och 3Guru eller vilka du nu brukar länka till där XT korten presterar otroligt mycket högre än de andra testsidorna.

Right, och vad ska du göra/ha dom extra 20/50/100 FPS etc redan från 30/60 FPS? Mm och vad är det som är så dåligt med DriverHeavens test? Kan du specifiera eller jämnföra det dåliga med den jämnfört med andra?
Jag gillar att dom använder en oberoende platform(Intel) och har Min/Avg/Max FPS med. Testar till och med inställningar för högre bildkvalite. Reducerar G70ins shimmering/glimmer.

Citat:

Gör den inte? Sista jag kollade så gjorde den det.
Länkar som styrker det du säger?

http://www.driverheaven.net/reviews/7800512dhreview/index.htm
http://www.behardware.com/articles/599-1/the-geforce-7800-gtx...
Läs noga, kolla inte bara på staplarna. På en Nvidia chipset t.o.m.
Bland dom bättre testerna jag har läst.

Citat:

For now, NVIDIA is ahead and we will wait for ATI to demonstrate (or not) via new drivers that their cards still have headroom for more performances.

Kanske nått att förvänta sig.

Hur grafik korten presterar är "inte" allt!

Av No.21

Fint, men inte lika fint som R520. :>

Nu gäller det mer eller mindre om var priset ligger på produkterna/grafik korten.

Tror han menar med att Nvidia optimerar mycket med deras drivrutiner och låser ut andra. Som att dom vill att man ska köra på "Quality" och inte "High Quality" under benchmark tester.

Du överdriver lite väl mycket genom att använda ord och meningar som:

Citat:

Sist jag kollade körde ett 7800GTX 512 fullständig i sönder samtliga ATi kort utan större problem.

Vadå samtliga? Att jämnföra ett kort i det högre segmenten mot en i budget klassen är inte vidare korrekt eller nånting man borde jämnföra. Pris skillnaden är stor och olika.
Och 78GTX512 kör inte över/sönder X18XT.