Inlägg

Inlägg som Camel-en har skrivit i forumet
Av Camel-en

@Figgeduni:

Tror inte det då denna än så länge är enda routern som (jag vet) använder SoC från Annapurna för att kunna köra Plex.

Av Camel-en

EeePC klarar bara 2GB ram och de är känsliga för vilka minnen du sätter i, det ska vara single row minnen. Så kolla noga innan du köper mer minne.

Av Camel-en

Vad har du för FW i routern?

Av Camel-en
Skrivet av mrqaffe:

Jo men får du "nätavgiften" som en separat faktura eller betalar du den via tjänsteoperatören ? Vi betalar runt 15kr/månad för nätdriften till Skanova men det faktureras inte separat utan det är nått som tjänsteoperatörerna bakar in i sina priser, installationen och ägandet har vi skött helt själva, föreningen äger all svartfiber och vi bestämde själva när/att vi skulle bygga nätet oavsett procentsatser som nån kommersiell aktör sätter upp för att de ska kunna göra vinst på det.
Däremot har vi överdimensionerat så att det ska gå att efteransluta sig till självkostnadspris för de som vill, men det blir ju lite dyrare än att ha hoppat med från början, uppskattningsvis 6000kr högre kostnad utöver den egna grävningen om inte flera gör det samtidigt så det går att utnyttja maskinerna effektivt när det ska blåsas och svetsas.

Jag bor i en by och där är anslutningsgraden låg medan bland de som bor "enskilt på landet" så har nästan alla dragit in fiber, här i byn fanns det bra adsl men nu när vi är många som övergett kopparnätet helt så lär det inte byggas ut eller underhållas särskilt väl utan avvecklas på sikt och de som inte redan har fiber får skaffa det eller köra mobilt.

Nätavgiften kommer på separat faktura varje kvartal. Så den har inget med tjänstelverantörerna (inbakat) att göra utan det är stadsnätet som tar ut.

Av Camel-en
Skrivet av mrqaffe:

Nätavgift ? Man har ju nån som står för driften av nätet om man har ett eget nät, vi har Skanova som driftar nätet just nu åt oss och de tar ju betalt för det men den avgiften bakas ju sedan i det man betalar till tjänsteoperatören så det är ju inget man märker separat som kund.
Sedan så kan ju föreningen i sig ha nån form av avgift men det beror ju på upplägget det också, det finns som sagt inga fasta regler utan alla föreningar är lite olika.
Tjänsterna kommer sedan via öppen fiber (Telia) http://www.oppenfiber.se/ och där kan du sedan välja operatörer för olika tjänster.

Jo då, nätavgift finns allt för fibernät. Vi betalar 60:-/m till stadsnätet i just nätavgift. Hos oss så behövde vi vara mer än 60% för att de skulle gräva. Om vi var över 80% så fick vi ett billigare pris, vi blev runt 85% så vi betalade 9900:- komplett med installation i huset. Här är runt 250 hus.

Av Camel-en

Du behöver inte använda Synology Assistant för att confa din Nas. Skriv bara din Nas ip i webbläsaren från någon dator på ditt Lan.

Av Camel-en
Skrivet av Marinlik:

Fick även jag Marshall lurarna. Helt OK ljud. Men ganska obekväma. Ska ta och snacka med telia.

Telia kör i stort sätt på taktiken: "De kostar båda lika mycket hoss oss. Så här har vi löst det, så var nöjd".

Jag fick både Marshall och Sony MDR10 lurar samt Sony In-ear . Jag tycker Marshall lurarna sitter bättre då Sony lurarna sitter lite väl löst för min smak. Bra ljud i båda lurarna dock, med lite fördel Sony MDR10 enligt mina öron:) In-ear har jag inte testat.

Av Camel-en

Har haft samma "problem/fundering" då även min S3 börjar bli störande seg. Så jag har förhandsbokat en Z3 compact, så min S3 blir förpassad som leksak för de små. Om man har tur så kommer den till helgen:)

Av Camel-en
Skrivet av Largo-Sama:

Låter som att den klarar 50 meters vattentryck,som de flesta klockor. Det krävs 100 meter vattentryck för att klara av dusch och bad.

Ni som totaldissar klockan på grund av detta, hur vattentåliga är era armbandsur?

Haha....ja min klarar 1000m.......onödigt -ja, men att 2014 komma med en "klocka" som man måste vara orolig för när man tvättar händerna så den inte går sönder på grund av fuktskada är dåligt (gäller för övrig andra märken med). Tacka vet jag gamla hederliga mekansika stålklumpar från Schweiz:)

Av Camel-en

Såg detta, har kört Synology i många år och är i samma tankar att byta till en med fyra diskar. Ser bra ut men så kommer Qnap med sin TS-451 som är lite dyrare men har en Celeron J1800 och dubbla slots för DDR3L 1333 minnen upp till 8GB ram, HDMI etc. Så det lutar att jag köper en sådan istället.

Av Camel-en

Som det där är kopplat så är det inte första jack. Inkommande ska vara nedre plintar och utgående övre plintar.

Av Camel-en

Se till att inaktivera WPS och använd aldrig det för att ansluta nya enheter. Använd sedan ett eget lösen på mer än 16 tecken, helst mer än 20.

Av Camel-en
Skrivet av vicesweden:

Hej!

Är inte nybörjare på detta område, men bytte idag ut min Dlink mot en netgear WNDR4300 och får inte till det med portforwarding tex för utorrent..

Då menyerna var nya för mig har jag använt mig av http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Netgea...
men jag lyckas f..n inte få till det.. Har testa med både att avaktivera portscanning/Ddos aktak och lagt in datorn i DMZ..

Några ideer? Det är ju inte omöjligt.. men jag lyckade inte..

Det är inte möjligt att du har en mjukvarubrandvägg i datorn som bråkar?

Av Camel-en
Skrivet av Mirinmaru:

Routern har WAN IP som börjar på 100. Resten kommer jag inte ihåg men det var garanterat inte nån lokal IP. Någon pingbox har jag inte, routern är kopplad rätt in i modemet som i sin tur är kopplad till fiber.

Skickades från m.sweclockers.com

Då låter det som om stadsnätet inte är helt rätt confat. Slå en signal med de på kommunen som har hand om stadsnätet. Är det ett nytt uppsatt stadsnät/ del av stadsnätet, så är det inte helt ovanligt med "lite" strul tyvärr. Vet att de inte vill att man ringer till dem men ibland så måste man försöka gå förbi sin ISP. Sätt datorn direkt på wan och kör iperf och kolla hur trafiken går.

Av Camel-en

Vad har du för IP på din routers WAN sida? Om du har Bahnhofs Ping box före din router så är de oftast inte bryggade. Så då måste du sätta routern före Ping boxen, annars så är det Ping boxen som har din publika IP och din router får på WAN sidan en 192.168.X.X adress.

Av Camel-en
Skrivet av nx3:

Jag antar att du skämtar? För om du inte gör det, så har du nog missuppfattat hur man säkrar sitt nätverk. Man börjar inte med ett helt öppet nätverk och sedan försöker stänga ned det, såsom du och Netgear förespråkar, utan man börjar med ett fullt stängt nätverk och sedan öppnar upp enbart det som absolut behövs. Det är en fundamental skillnad.

Btw jag har nu bytt till DD-WRT, och det fungerar ypperligt. Dessvärre förlorar man H/W accelerationen men den behövs bara om man har anslutning mot WAN högre än 200 mbs - och det har jag dessvärre inte.

Jag var kanske lite otydlig när jag skrev. Det jag menade är att funktion för https har du idag i routern när det gäller fjärråtkomst men att funktionen inte idag finns när det gäller åtkomst via lan. Jag förespråkar inte att den funktionen inte borde finnas som du nu verkar tro, utan visst vore det bra om https även fanns vid åtkomst via lan. Vi som testar har påpekat detta men tyvärr så är den inte med. Bra att du är nöjd med DD-WRT, men även med den fw är det problem med Beamforming.

Av Camel-en
Skrivet av nx3:

Japp jag äger en, och den har hängt sig flera gånger, den har sämre räckvidd på det trådlösa än min gamla Asus router, det går inte att justera brandväggen, admin sidorna är inte SSL (alltså osäkra, inkl lösenordet), den har dropouts på både 2.4GHz och 5GHz trådlösa osv. Detta är säkert en bra hårdvara, men mjukvaran (firmware) är rent skräp. Du beta testar koden åt Netgear, och deras support förstår inte ens att det är fel....

Så ja, jag vet mycket väl vad jag talar om.

Tråkigt att du har dessa problem. Det du kan försöka med är att stänga av Beamforming då det är ett problem med ett ganska stort antal nätverkskort och blir just de problemen du beskriver (dropouts) och även ibland stör räckvidden. HTTPS har du vid fjärrhantering men inte på Lan, frågan är varför du behöver det på ditt eget Lan?

EDIT: Vilken FW har du?

Av Camel-en
Skrivet av nx3:

Denna router skall man inte köpa, antal fel och hängningar är totalt oacceptabla. Se prisjakt - den förtjänar verkligen inte ens en stjärna.

Har du egen erfarenhet? ...4 omdömen -ja det är ju många. Jag har den och bättre räckvidd än vad den har har jag inte haft och inga problem i övrigt, samt den första router som levererar ok hastighet på USB3. Så jag säger köp.

Av Camel-en
Skrivet av e_kjellgren:

Funkar 4G via USB-modem?

Har inte testat så jag vet tyvärr inte.

Av Camel-en
Skrivet av Apelsingummi:

Kanon, lutar åt en sådan då Något långsammare än en AC66U, i sin tur något långsammare än en AC68U då.
En kanske något dum fråga, men kan man ha AC,N,G-klienter uppkopplade parallellt med respektive hastighet?
T.ex. telefonerna här hemma har AC, tjejens padda N, TV'n N, hennes laptop G etc. Eller är det långsammaste gemensamma som blir resultatet?

Ingen AC router har de problemen med olika klienter. Om du menar att den skulle vara långsammare gällande throughput så med kommande fw så klarar den en bit över 900, den är helt överlägsen v1.