Inlägg

Inlägg som blublub_9 har skrivit i forumet
Av blublub_9

Då är det en OEM licens och du får som CeliliaB skriver inte använda den på en annan dator oavsett om aktiveringen accepterades.

Av blublub_9

Hej Schnaze,

Operativet som följer med kompletta datorer är till 99% så kallade OEM(Original Equipment Manufacturer) och är en del av den fysiska datorn och är bunden till produkten den är installerad på, i detta fallet datorn. Givetvis får man byta ut delar som gått i sönder och återaktivera sin OEM license. När datorn skrotas däremot så följer OEM licensen med hårdvaran och får inte användas mer. Den återstående procenten är det som kallas Retail license och säljs i en box. Denna licens är inte bunden till hårdvaran utan du får installera licensen på vilken dator du vill, så länge den endast används på en dator åt gången.

Så som du beskriver så verkar det inte som du ha en OEM licens utan en retail licens, som får installeras om på en annan dator.
Enklast att avgöra om det är OEM licens är att kika efter klistermärket med licensnyckeln, där det klart och tydligt skall stå att det är en OEM license:
https://www.google.se/search?q=oem&espv=210&es_sm=93&source=l...

Du har gjort allt som är förväntat av dig och om Microsoft har godkänt din aktivering så är det bara att köra. Däremot så kan du endast installera licensen på flera datorer samtidigt om det är en volym licens nyckel, vilket är mer riktat mot företag och organisationer.

Av blublub_9
Skrivet av era909:

Har ingen koll på tripplestands så där kan jag inte hjälpa. Däremot tror jag du kommer få problem att plocka bort plasten då själva VESA-fästet sitter i bakstycket (plasten) och inte i panelens bakstycke invändigt. Det går att göra hemmabyggen http://www.overclock.net/t/1404407/how-to-create-a-vesa-mount... men det krävs en del jobb.

SLI Titan eller CF 290X är det nog som gäller om du ska spela med alla tre med höga inställningar och vettiga prestandakrav. Kanske till och med tri SLI/CF.

Tack för länken, jag har sett liknande guide och var så jag tänkte göra.
jag har hittat ett bra stand men det är ganska dyrt:
http://www.wsgf.org/products/freedom-wsgf-edition-ultimate-de...

Skrivet av FreddieT:

Hm, kommer antagligen kräva väldigt mycket prestanda och videominne, så SLI/tri-SLI titans är nog det Bästa för prestanda och videominne. Kan gå med 780, men känns som att skärmarna kommer kräva mer än 3gb vram.

Freddie

Skickades från m.sweclockers.com

Är inne på st R9 290X i CF eller 2 st 780Ti i SLI, men är osäker om det räcker.

Av blublub_9

Jag sällar mej till skaran av QNIX ägare.
Köpte mina QNIX QX2710 LED Evolution II [Matte] av red-cap den 13/11 och fick dem levererade av Fedex den 19/11, så ganska bra jobbat gällande leveransen.

De är sålda som Perfect Pixels och jag har inte hittat några döda eller låsta pixels ännu, även back light bleed är fullt ok.

http://petersson.be/Screens.tif

Jag har lyckats skrämma upp samtliga till 96 Hertz, men över detta vill de inte gå just nu.

Nu återstår 2 dilemma:

  1. Vilket monitor stand jag skall hänga dessa på, hade tänkt köra dessa i porträtt-läge och ta bort plasten runt dem så jag får så lite ram som möjligt.

  2. Vad jag skall driva denna enorma mängd pixlar med. Har idag ett GTX690, å det pallar inte trycket.

Ni får gärna hjälpa mej med förslag på hur jag löser dessa 2 problem jag står inför.

Av blublub_9
Skrivet av SugarRush:

Jag överväger starkt att skaffa ett Ducky-tangentbord med blå switchar, men tänkte räta ut ett frågetecken först.

Lagras LED-inställningarna i tangentbordet när man t.ex. stänger av LED på G2PRO eller ställer in nivåer på Shine-modellerna?
Jag vill gärna slippa göra justeringar när USB-spänningen försvinner p.g.a. avstängning eller datorbyte.

Jag måste "tända" mitt Ducky vid varje start av datorn. I början störde jag mej ganska mycket, men numera så stör det mej inte längre. Är en procedur vid varje start, där jag togglar ljus-mode samt styrka(4 tryck totalt).
Vänligen
Jonas

Av blublub_9

Anade detta...

...och avbokade min beställning den 7/11. Tur för den var på nästan 25 papp!!

Av blublub_9
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Insanewithmybody
okej så ni rekommenderar denna server fast med t.e.x Ubuntu istället?
vad menas med LDAP-server?

Testa denna länk:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lightweight_Directory_Access_Pro...