Inlägg

Inlägg som wazman har skrivit i forumet
Av wazman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bzn
Jag vill minnas att det fanns ett demo för C64 som spelade en musiksnutt på diskettstationen med hjälp av stegmotorn för läshuvudet.

Fanns något sådant till Amiga också, dock rekomenderades det inte ur floppy-hälsans synvinkel att göra det för mycket.

Av wazman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av synt4x
Finns stöd för Amiga hårddiskar i Linuxkärnan. Dock så får man nog kompilera en egen kärna med stödet aktiverat då det antagligen inte är många distar som har det på från början.

Sen är det väl bara att koppla in hårddisken i PC'n som kör linux och montera den.

Nuförtiden har även Amiga-emulatorn WinUAE stöd för Amiga formaterade hårddiskar vilket är mycket smidigt.

Så man kan montera på hårddisken i den emulerade miljön, monterar man även på c:\ som en enhet kan man föra över data till PC-miljö från Amiga-hårddisken direkt.

Detta är även en ypperlig teknik för att installera Workbench på en hårddisk utan att jobba med tråkiga disketter eftersom man installerar direkt från fyra stycken emulerade ADF:er.

Av wazman

Ehum. Den är faktiskt värd mer än 250 kr om det är originalkartong. Jag gjorde ett dumt försök till att vara rolig.

Kan nämna att jag håvade in 1500 kr för min Spectrum +3. Förvisso är +3 den mest sällsyntaste varianten av Spectrum datorerna men andra varianter är även de värda en del nuförtiden, inte minst för den tuffa designen.

Av wazman

Nej, den är inte värd mer

Av wazman

Ja, iallafall de äldre varianterna av ACDsee. Kör fortfarande 2.4x nånting.

Av wazman

PM:a mig så kan jag se om jag hittar någon länk.

Jag har för mig att bildvisaren ACDsee på PC har stöd för LBM eller IFF formatet. Tänk dock på att en bild i hi-res på Amiga måste dubblas i höjden i exempelvis Photoshop för att se proportionell ut på en PC då pixlarna i hi-res är dubbelt så höga som dom är breda.

Detta behöver man inte göra med "Hires laced" bilder då bilden redan är dubblad i höjden. Man slipper dock det trevliga flimmret från Amigan på en PC

Av wazman

Man kan hitta DOS versionen av Dpaint på en hel del Abandonware sidor vill jag minnas. Oftast är det Deluxe Paint 2 Enhanced som finns men det är ju också den bästa versionen på DOS plattformen.

Ja det stämmer att de flesta Dpaint kloner på PC är trams. Återgick alltid till Dpaint2e.

Vet dock inte om animationer gjorda på Amiga funkar på PC-versionen. Var det inte iomed version 3 som animationer kom? Och fanns det inte något animeringsprogramm i samma serie som Dpaint som fanns till DOS av EA?

Av wazman

Nja, man ska nog akta sig att klassa denna som Amiga även om jag skulle vilja det när MorphOS kommer (skulle hellre vilja säga Amiga-klon då). Inte för att jag bryr mig så mycket om det löjliga kriget mellan Amiga och Genesi men för folk som har köpt AmigaOne moderkort för 8000 kr och kör OS4 samt tar det här med next-generation Amiga på blodigt allvar så är MorphOS och Genesi lika med djävulen av någon konstig anledning. Man får inte ens nämna detta företag och detta utmärkta operativsystem på "deras" community och forums för då börjar de grina och tar bort poster i smyg.

Varifrån denna sorts datorrasism kommer ifrån är svårt att säga men tydligen uppfattar de Amiga communityt så stort att man kan splittra det mer än det är och endå vinna något på det.

Men visst håller jag med, Efika känns mer Amiga än AmigaOne även om nu inte OS4 officiellt är portat till den.

Nog om dessa tråkigheter, det vore vädigt roligt att köra Efika som server med MorphOS bara för att vara annorlunda. De flesta services finns tillgängliga i olika paket.

Av wazman

Jag tänkte köpa en när MorphOS kommer till den. Tror inte jag kommer göra något seriöst med den men vore kul att se vilka Amiga program man får igång på den.

Av wazman

Hur ser det ut på en TFT?

Min DCE flickerfixer/scandoubler ger väldigt ful bild på min 23 tummare.

Tur att man kan köra BlizzardVison kortet i 960x600 då

Av wazman

Det skulle vara kul att höra lite mer historier om antik hårdvara som rullar runt 24/7 ute i Sverige.

Av wazman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PontiacGTA
Händer ibland att jag plockar fram min gamla Goldstar AT-Maskin för att visa den windows 95 till XP uppväxta generationen hur det var på min tid.

Det brukar bli att vi drar några spelomgångar med Gorilla.bas och Nibbles.bas

Maskinen är en Goldstar 286 12 MHz (som gick att sänka till 8 MHz i BIOS om applikationerna skulle gå för fort, på den tiden) men den har en uppgraderingsprocessor på 486 SX 20 MHz i sig. Kostade 2000:- på den tiden.

Minnet hade sina 640Kb men är uppgraderat med ett ISA kort med 4MB. Kostnad 3700:-

HD 20MB , Grafikkort VGA, Diskettstation, 3.5" och 5.25" , PC Speaker är sedan länge skarvad till ett par pc högtalare med inbyggd förstärkare. Gjorde detta när jag körde Fassttraker och lyssnade på gamla AMIGA moduler och saknade ljudkort

Dos.6.22 och windows 3.1, Norton Commander för dos.

Jag är imponerad. I dessa slit och släng tider när P4 3 GHz hamnar på tippen och anses som gammalt så är det jävligt refreshing med en påminnelse om hur det begav sig när det började bli coolt med PC.

Av wazman

Jag tror du kan få några hundringar (<500 kr) för den på Tradera om rätt köpare (läs samlare) ser den.

Det finns en annan mindre bärbar Toshiba som går på AA batterier, den tycker jänkarna fortfarande om, men T3100 tror jag inte är så eftertraktad.

Har för mig att jag hade samma faktiskt i väldigt fint skick, orkade inte sälja den utan den kastade jag tillbaka i kontainern som jag tog den ifrån

http://www.old-computers.com/museum/doc.asp?c=917

Av wazman

P2 håller än med XP om man drar ner på effekterna.

Gillar dock inte P2an, när slot CPU kom så kom även ATX standarden, snygga Baby AT lådor försvann och ersattes av fula höghus till lådor med mer plats än vad man egentligen behövde.

Av wazman

Tycker också Falcon är lite småcool, speciellt att tangenterna är lite gråa och hela floppyn syns på sidan. Fast A1200 är snäppet ballare, den har mer aggro design.

Av wazman

Väldigt trevligt!

Synd att man inte är så insatt i Falcon/ST, har dock kollat upp massa info om trackers osv för chipmusiken på Atari 16 bitars+ datorerna låter fantastiskt bra (Scavenger/TAO osv).

Av wazman

Den såldes i mindre mängder, men jämfört med A1200 var den rätt så maxad (om än till ett riktigt maxat pris också).

Av wazman

Nä jag tror det passar i dåtidens lådor, de flesta lådor på den tiden hade plats för fullängdskort.

Av wazman

Falcon är jävligt ballt. Kan du inte lägga upp lite bilder på den?

Av wazman

Har kört en 23 tummare nu i några år. 1920x1200 var ruskigt stort då jag köpte den och jag tycker fortfarande den håller till sufning och webbjobb. Det är en lagom upplösning. Kommer dock ihåg att första dagen jag hade skärmen ville jag ha en till för att köra dual.

Skulle gärna tänka mig en 30 tummare men det känns ju inte så kul att ha på en skärm som drar 150 watt 10 timmar av dagen.