Inlägg

Inlägg som RoadKillZ har skrivit i forumet
Av RoadKillZ

tack för bra och snabb respons Har ingen jätte brådis, men kan jag ens utnyttja en så snabb disk med mitt nuvarande mobbo? :S

Av RoadKillZ

Val av SSD

Tjena!

Har dålig koll på vad man ska välja för SSD-disk? Ska ha en som ligger runt 120gig för program och spel, så vad bör jag ställa in mig på för disk?

Tack på förhand!

//D

Av RoadKillZ
Skrivet av holmberg:

Tjo. Har en netgear 614 router som inte används till internetuppkopplingen. Kan jag använda denna som switch och köra pms genom denna?

Router och switch är inte riktigt samma sak, men visst... det är bara att testa Min router hemma är bara på 100mbit och det kanske kan vara i klenaste laget för att strömma MKV-filer i 1080p... har lite dålig koll på exakt vad som krävs av nätverket eftersom jag själv har en gigabit-switch kopplad som nav i nätverket.

Av RoadKillZ
Skrivet av Musslan:

Läget är enligt följande:
Jag äger en Logitech G25 ratt sen innan och jag är sugen på GT5 + har länge funderat på att kunna fixa så jag kan sitta vid datorn medan frugan kan se på nedladdade filmer.

Därför tänkte jag isåf införskaffa en PS3a, kanske inte enbart som mediaserver men om den fungerar så varför inte.

Om du skulle ge tips på en smidig prisvärd mediaspelare, vilken skulle det då vara?

Jag är tyvärr inte alls insatt på den marknaden.

mvh Simon

Denna verkar rätt populär när det gäller mediaspelare: ACER ASPIRE REVO R3610 1.6 2GB/320 W7HP - Liten men kraftfull! - Specifikationer tillsammans med detta program XBMC

priset kan tyckas lite högt, men man kan hitta betydligt billigare via eBay eller liknande

Av RoadKillZ
Skrivet av Musslan:

En snabb fråga. I dagsläget anväder jag min dator som mediaspelare; HDMI-kabel mellan datorn och tv och sedan bara vanlig tv-ut från grafikkortet.

Grejen är den att jag gärna vill kunna sitta vid datorn och sköta mitt medan frugan kan få se nedladdade filmer. Om jag skulle använda t ex PMS, kan jag fortfarande sitta och spela spel samtidigt som PS3:an streamar från datorn till tvn? Eller kommer datorn gå under? Nu pratar vi inte HD-filmer utan vanliga DVD-filmer.

Om det är så bra att något av dessa program fungerar bra, finns det något till xbox360 eller måste jag köpa ett ps3 och ladda ner PMS?

Beror väl helt enkelt på vad du har för dator. Jag har inte haft några problem med att lira typ WoW under tiden som sambon har kollat på någon film. Om du inte äger ett PS3 så skulle iaf inte jag skaffa ett bara för att använda det som en media-server... då finns det klart bättre alternativ.

Av RoadKillZ

HTPC

Tjena!

Vad skulle en helt ok htpc gå loss på i pris och vad skulle ni välja för komponenter till den (den måste klara 1080p och helst tillhörande ljudformat)?

Tack på förhand!

//D

Av RoadKillZ
Skrivet av shay:

Hejsan, undrar hur man får in svenska subtitels när man ser *.img filmer?

Är det någon inställning eller? Är inte så få fram dem med fjärrkontrollen till PS3 iaf.
Fler tips man ska ställa in i PS3 Media Server eller?

PlayStation 3 - playstation-3.se - Forum - Guide: Streama media med PS3 Media Server där har du en bra guide att starta med iaf

Jag går in på själva img-filen via servern på ps3:an och väljer "transcode" sedan står det väl typ något i stil med "titel 1" i nästa läge... när du kommit längst ned i map-hierarkin så får du fram alla språk/ljudspår/etc som finns att spela upp på img:n. Inte helt pedagogiskt förklarat, men hoppas du fick lite hjälp av det iaf ^^

GL

Av RoadKillZ
Skrivet av Hotfuzz08:

Äh, skit framför tangentbordet som vanligt, har fått i princip alla drivrutiner från 8.2(då jag skaffade mitt första amd kort) att fungera men undantag för vissa beta versioner(sedan bf2 iof, har vart ett helvete tills senaste drivrutinen+profilen i crossfire). Fungerar det inte att installera på normalt sett så kör driversweeper och försäkra er att allt som har med nvidia och amd är borttaget sedan installera det nya så ska det fungera.

Kanske det, men det har knappast något med saken att göra. Man skall inte behöva köra alla jäkla "drivercleaner" program som finns där ute eller tom formatera om hela burken bara för att jag vill testa en ny driver. Det ska helt enkelt bara fungera och det är här jag (observera nu vännen att jag skriver JAG och är mycket väl medveten om att det finns de som har turen att det aldrig strular) tycker AMD har misslyckats totalt den senaste tiden. Sedan tycker jag det är intressant som du själv skriver: ...har fått i princip alla drivrutiner att fungera dvs. det har mao inte varit helt smärtfritt att installera...

Av RoadKillZ

Har inte lyckats att uppdatera drivrutinerna till mitt ATI-kort de senaste 6 månaderna då det inte ens går att boota upp datorn efter att jag lagt in de nya... Blir att testa Nvidia nästa gång.

Av RoadKillZ

Älskar PS3 Mediaserver, men helt smärtfritt har det inte varit för mig att använda det :S

http://www.sweclockers.com/forum/84-spelkonsoler-och-konsolsp...

Av RoadKillZ
Skrivet av Json_81:

Det verkar vara något förändrat i codecsen, enda "lösningen" jag hittat är att använda mkv2vob först.

Du får ursäkta min okunskap, men vad menar du med "använda mkv2vob"? Om det är codecs som det är fel på... vars hittar jag en ny uppsättning att installera?

Av RoadKillZ

*bump*

Någon annan som har problem med vissa *.MKV??? Jag får "Det finns skadad data" titt som tätt vilket är jäkligt störigt.... är det någon av diskarna i datorn som börjar bli dåliga kanske? Jag har klockat ned datorn och kör allt default i Bios så det borde inte vara något sådant strul.

Någon som har en fundering vad det kan bero på?

Bock o tack på förhand!

//Z

Av RoadKillZ
Skrivet av cope:

Vet inte vad det är för fel men kan inte skada att prova installera om PMS och/eller tillhörande programvara
Om du/någon annan inte ändrat några inställningar

Har iofs inte testat att installera om progget....borde ju varit det 1:a man testat. Har gått efter en guide som finns på: PlayStation 3 - playstation-3.se - Forum - Guide: Streama media med PS3 Media Server vet inte om den är optimal, men fungerade bra innan.

Skrivet av tuba:

Hur ser cpu-belastningen på datan ut när du kollar en film?

Har faktiskt inte kollat det, men trodde att min rigg skulle klara att transcoda 1080p utan några större problem? Kanske dags att uppgradera snart då.

Av RoadKillZ

PS3 Media Server

Tjena!

Har börjat få problem med min Java PS3 Media Server. När jag kör vissa 720p/1080p filmer över nätverket så är det som att det inte orkar med och jag får lag i (för det mesta) ljudet. Jag kör datorn (se sign) i ett gbit nätverk hemma via en Netgear GS105 switch och sedan trådat till PS3:an. Kabeln är på 15m, men det borde väl inte vara några som helst problem.

Är det någon som har något tips så vore jag jäkligt tacksam!

MvH RoAD!

Av RoadKillZ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KiXeR
http://www.manualnguide.com/download/manual-guide/dfi-lanpart...

google.se o sök på DFI Lanparty UT nF4 Ultra D + manual

/K

hehe mjo, men om du testar o klickar på att ladda ned/visa manualen så får man error....var inne där igår o kolla.

Var även inne på DFI:s sida igår, men när jag klicka på "manual" så hände inget, men nu verkar det som om sidan funkar igen

man bockar och tackar!

Av RoadKillZ

Manual till....

Tjena!

Har försökt hitta manualen till ett gammalt modekort i pdf, men har inte lycktas hitta den. Tänkte om någon här har en bra sajt han/hon kan tipsa om.

Manualen jag söker är till ett DFI Lanparty UT nF4 Ultra D

tack på förhand!

Av RoadKillZ

Warhammer Online = Lag-fest eller zerg-fest eller mest båda två i en värdelös kombination *suck* Hade alldeles för stora förväntningar på det här spelet, men med för mycket strul och för mycket patchar som inte löst det fundamentala i spelet gör att man funderar på att lägga ned helt.

Tips på server:

*Order - Karak-Azgal
*Destruction - Karak-Norn

Hoppas bara att de polerar warhammer 40K innan det släpps så det inte blir en lika stor besvikelse som detta.

Av RoadKillZ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phod
Om du kör med router så har PC:n inte någonting med PS3:an att göra, den behöver inte hitta några nätverkskort eller dylikt. IP:t ska delas ut av routern. Allt du behöver är en mediaserver, som t.ex. TVersity. När du dragit igång mediaservern och fått den att fungera så hittar PS3:an den automatiskt.

tack för snabbt svar

Jag kör med en mediaserver som fungerar alldeles ypperligt med det trådlösa nätvärket. Dock fungerar det mindre bra att strema 1080p filmer
via trådlöst så det var därför jag tänkte att jag skulle köra med en korsad kabel via datorns 2:a gigabit kort dvs Dator ---> PS3 direkt

men då är frågan...klarar en router på 100mbit att streama en 1080p film utan problem? I sådana fall så behöver jag inte strula med korsad kabel via Dator -> PS3.

Av RoadKillZ

PS3 & Vista

Tjena!

Tänkte att jag skulle köra trådat direkt ifrån min dators 2:a nätverkskort till mitt PS3 så jag kan streama 1080p Givet vis så började det strula när jag körde i tp-kabeln (det är en "vriden" kabel) i datorn. Verkar som vista inte kan "hitta" PS3:ans nätverkskort. Vista försöker indentifiera vad som anslutits, men uppkopplingen till PS3:an hoppar upp och ned hela tiden.

Nu är det så att jag inte är så himla haj på vista. Är det så att det är någon särskild inställning man måste göra i vista för att den ska kunna dela ut IP och allt PS3:an behöver?

Kör med bredbandsbolagets adsl-modem med inbygg router som ligger på 100mbit...kan det vara så att det räcker för att streama full HD? I sådana fall så slipper jag krångla med datorn

Mycket tacksam för svar!

M.v.H: RoAD

Av RoadKillZ

Warhammer - builds

Skulle vilja ha lite synpunkter från er som spelar witch elf. Jag kör "path of carnage" för tillfället, men tycker ändå att min dps är ganska låg om jag jämför med andra witch elfs som är inne i samma scenario. Någon som kan länka en build som ni tycker är optimal för pvp (scenarios) så vore jag väldigt tacksam! Kanske lite tips o trix också om ni har några sådana på lager

cheers!

//Mr. D