Jag kan meddela att vi absolut inte skiter i sofha/kunden. Jag hade personligen gärna sett vi hade kunnat ge en ny dator varenda gång en kund får problem, men tyvärr är där regler vi måste hålla oss efter.
Anledningen till varför dessa regler finns är för att våra marginaler inte är så stora som många tror. Faktum är att vinsten vi gör på en dator oftast äts upp av kostnaden för första gången en dator skickas på service.
Vi håller oss till konsumentreglerna och tillverkarnas marginaler är baserade på dessa regler. Skulle reglerna säga att datorn alltid ska bytas ut direkt oavsett fel så hade priserna behövt vara mycket högre för att tillverkarna skulle våga sälja sina produkter.
I just detta ärende är där massor av aspekter att ta hänsyn och jag ska försöka förklara varför den ännu inte kan godkännas för kreditering.
Det fel som denna produkt primärt har varit inskickad för är pekplattan som sluta fungera varje gång datorn vakna från viloläge. Infocares rapporter bekräftar att pekplattan fungerade felfritt efter varje ominstallation, så ett 3:e-parts program måste ha varit inblandat. För att ytterligare styrka detta påstående så ska det poängteras att moderkortet som styr denna funktion, har bytts ut mot ett helt nytt och ändå påstår kunden att problemet kvarstår.
Eftersom datorn varit inne flera ggr för touchpaden så har infocare testat detta extra noga sist den var inne och ändå har de inte hittat felet.
Fläkten har infocare testat noga med många timmar av olika stresstester och inte en enda gång har fläkten uppfört sig onormalt.
Datorn har även har haft problem med varierande skärmljusstyrka, men detta har endast varit känt av infocare vid två tillfällen. Detta eftersom felbeskrivningen infocare fick, inte har nämnt detta vid två tillfällen. Som jag förstår det så är det inte alltid felet uppstår. Då är det svårt för infocare att hitta problemet och det är inget som går att mäta med deras testprogram.
Missförstå mig inte. Jag är på kundens sida och även om detta hade varit min kompis så hade jag inte kunnat säga något annat än det jag säger här och nu.
Infocare har ett försök till att åtgärda problemet med skärmen enligt konsumentreglerna.
Det ska dock inte bortses från att kunden har lämnat in datorn vid fyra tillfällen till Mediamarkt och om det kunden säger stämmer, så har mediamarkt känt till de flesta felen vid alla dessa tillfällen. Därför har både Mediamarkt och Infocare delat ansvar för hur det har gått med detta ärende.
Både Mediamarkt, Elgiganten, Siba och i stort sett alla tillverkare använder sig av infocare för deras reparationer. Av den enkla anledning att de är störst i Norden. Det är dessutom smidigast för de stora elbutikerna att använda infocare då de kan skicka många av deras olika produkter till samma verkstad. Det ska även tilläggas att det inte finns så många alternativ att välja på och hade ASUS reparerat utomlands så hade reparationerna tagit längre tid. Tro det eller ej men de flesta ärende klaras upp både snabbt och på första försöket.
Kunden har stor chans till att få antingen en ny produkt eller pengarna tillbaka om Mediamarkt kontaktas och alla bevis läggs fram.
Jag förstår att alla ser oss som det stora stygga företaget när en kund lägger fram ett ärende som detta. Det är inte så att vi gömmer oss bakom Mediamarkt och försöker frånsäga oss allt ansvar. Med den fakta jag har så kan jag faktiskt inte se vilken annan tillverkare som skulle ge en ny dator då det inte är vi/ASUS som har gjort fel. Hade ASUS varit att skylla här så hade jag inte tvekat att ge kunden kompensation.
I detta har senaste inlägger helt rätt i vem ansvaret ligger hos.