Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
14

Chrome OS kan få stöd för Android-appar

Den senaste utvecklarversionen av Chrome OS pekar mot att operativsystemet inom en inte allt för avlägsen framtid får stöd för att köra Android-appar.

76

Dropbox slutar stödja Windows XP

Molntjänsten Dropbox kommer i slutet av juni avsluta stödet för operativsystemet Windows XP. De uppmanar därför sina användare att uppgradera till Windows Vista eller senare.

43

Steam på väg att tillåta betalning med Bitcoin

Enligt läckt information från Steams utvecklarforum ska distributionstjänsten introducera ett nytt betalningssätt för sina kunder, nämligen den digitala valutan Bitcoin.

94

Microsoft slutar tillverka Xbox 360

En era är över när Microsoft meddelar att de upphör med tillverkningen av Xbox 360. Tjänster som Xbox Live och Games for gold kommer dock fortsätta fungera.

155

Post- och telestyrelsen svarar angående Telias fri surf-kampanj

Telia har de senaste dagarna blivit hårt kritiserade för att deras nya kampanj är ett hot mot nätneutraliteten. Enligt Post- och telestyrelsen bryter dock inte kampanjen mot EU:s regler.

68

Intel kapar arbetsstyrkan med 11 procent

I ett pressmeddelande går Intel ut med att de låter totalt 12 000 anställda gå. Detta till följd av stagnerande PC-försäljning och för att de vill påskynda sin expansion till nya marknader.

95

EU kan straffa Google med miljardböter

Google har under det senaste årets utretts av EU-kommissionen för brott mot konkurrenslagstiftningen och nu kan en dom vara nära. Om sökjätten fälls väntar böter på uppemot 60 miljarder kronor.

74

Windows-användare uppmanas avinstallera Apple Quicktime

Apple upphör stödja Windows-versionen av Quicktime, detta trots att mjukvaran har åtminstone två kända säkerhetshål. Nu uppmanas alla användare att avinstallera programvaran.

30

Användare gör programvara för att spela Oculus Rift-titlar på HTC Vive

För HTC Vive-användare som vill spela Oculus-exklusiva spel finns nu ett alternativ. Lösningen heter Revive, en programvara som gör det möjligt att spela titlar såsom Lucky's Tale.

42

Remedy lovar åtgärda prestandaproblem i Quantum Break på PC/Windows

Efter kritiken lovar utvecklarna Remedy bot och bättring med PC-versionen av Quantum Break, som inom kort ska få en uppdatering med bland annat prestandaoptimeringar.

16

USB Implementers Forum tar upp kampen mot dåliga USB Type-C-kablar

Ny teknik för att identifiera skadliga USB Type-C-kablar ska underlätta för konsumenter, både när det kommer till att välja rätt kabel och att skydda deras enheter.

47

Oculus leveranser av Rift försenas ytterligare

Lanseringen av Oculus Rift har kantats av problem och försenade leveranser. Nu skjuter bolaget åter på utskicken till kunder som var tidigt ute med att förbeställa VR-headsetet.

47

Diablo II uppdateras av Blizzard – igen

Senaste uppdateringen till Diablo II var ingen engångsföreteelse. Blizzard har släppt ännu en uppdatering till spelet och kommer fortsätta göra det även framöver.

70

Dark Souls 3 på PC jämförs mot Playstation 4

Testarna på Digital Foundry jämför PC-versionen av Dark Souls 3 med Playstation 4 och kommer fram till att det handlar om små skillnader, där bilduppdateringen är den mest uppenbara.

48

Corsairs nätaggregat i prestandasegmentet får 10 års garanti

Corsair förlänger garantitiden från sju till tio år på nätaggregat i serierna HXi, AXi och RMi/RMx. Detta gäller både nya och gamla kunder och träder i kraft med omedelbar verkan.

83

Nvidia demonstrerar 1 700 Hz-skärmpanel under GTC 2016

I jakten på den optimala VR-upplevelsen har Nvidia tagit fram en ny skärmteknik, som har en uppdateringsfrekvens på 1 700 Hz och därigenom rekordlåga latenser.

32

Youtube Gaming lanseras i Sverige

Efter en kortare tids exklusivitet i USA och Storbritannien lanserar Google nu Youtube Gaming officiellt i Sverige – en strömningstjänst med fokus på spel och e-sport.

52

Quantum Break dras med problem på PC

PC-versionen av Quantum Break har lanseras exklusivt för Windows Store, någonting FZ kan konstatera medför ett flertal problem och stundtals sämre prestanda än konsolversionen.

41

Windows 10 får kommandotolken Bash i senaste Insider Preview

Microsoft har släppt en ny förhandsuppdatering för Windows 10 med en rad nya funktioner, däribland möjligheten att prova på den linuxbaserade kommandotolken Bash.

91

Oculus svarar angående datainsamling

Oculus datainsamling och dess konsekvenser har den senaste veckan varit en omdiskuterad fråga. Nu har företaget gått ut med ett uttalande för att försöka lugna oroliga konsumenter.