Inlägg

Inlägg som Spoocher har skrivit i forumet
Av Spoocher

@BengansBlogg: Switchen sitter på high och överallt i windows, vad jag kan se, står det på 100%.

Vet att jag inte gjorde supermycket research innan jag köpte grejer och det är typiskt för mig. Finns det något smidigt, och relativt billigt sätt att få mer strömstyrka till lurarna? Om man bortser från DAC:en dvs. (den kan jag returnera eller koppla in datorhögtalarna till)

Av Spoocher

För låg volym i mina hörlurar

Hej!

Jag bestämde mig för att köpa nya lurar och efter att ha tittat runt på några forum och topplistor så köpte jag mig ett par https://www.djservice.se/artikel/beyerdynamic-dt-990-pro-250-...

Till den så köpte jag även en DAC med hörlursförstärkare:
https://www.mobileztore.se/product.html/fiio-e10k-desktop-for...

Till en början hade jag hörlurarna ikopplade, 3.5mm, i moderkortet men tyckte att ljudet var lågt. När jag sedan kopplade via DAC:en så fick jag definitivt högre volym i lurarna men med förstärkaren på max så förväntade jag mig att det skulle vara för hög volym för att kunna ha dem på sig.

Jag kan definitivt ha högre volym i mina gamla Logitech-lurar (inte kopplad till förstärkare) via USB...

Är det något jag glömt att tänka på?

Av Spoocher

Är redigt förbannad nu. Jag ringde Microsofts support och förklarade läget. Får en sjukt trevlig person som svarar och engagerar sig i mitt problem. Det enda han sa att han behövde för att lägga ett ärende för att aktivera mitt windows var en bild på kvittot för mitt nya moderkort. Han sa att han skulle skicka ett mail jag skulle svara på. Detta mail dök aldrig upp.

Ringer därför Microsoft igen och får världens skrikigaste och nedlåtande support. Hon kunde inte hitta något tecken på att jag hade ett genuint exemplar av windows och kunde inte hitta min Windows 8-licens i någon historik. Skrek åt mig att ringa igen på måndag...

Av Spoocher

@Teddis: Får tydligen inte någon produktnyckel när man uppgraderade till Windows 10 gratis. Jag har inte heller kvar produktnyckeln till Windows 8 då jag raderat det mailet. Mitt hopp ligger i att de har kvar min köphistorik kopplad till min gmail.

Ett annat misstag jag gjorde var att ta bort den här enheten från mitt microsoft-konto på hemsidan... Jag hade 2st enheter listad där så jag trodde att jag kanske var tvungen att ta bort ett för att kunna aktivera... RIP.

Av Spoocher

@Asssor: Inte OEM. Jag köpte Windows 8 back in 2012 för 300kr och uppgraderade till Windows 10 när det var nytt. Det som oroar mig är att jag endast kommer ha rätt till Windows 8.1...

Av Spoocher

Aktivera windows

Hej!

Jag äger en Windows 10 Pro-licens som jag har fått lite problem med. Jag uppgradera min dator rätt rejält förra månaden och lyckades aktivera Windows genom att välja att jag gjort hårdvaruändringar.

Problemet: Antingen mitt nya moderkort eller processor dog efter 4 timmar. Jag skickade då tillbaka dem till Komplett och införskaffade nya delar. Nu när jag försöker aktivera Windows så får jag felmeddelande om att jag aktiverat Windows för många gånger på denna enhet. Finns det något jag kan göra eller måste jag köpa en ny licens för 2.5k? :/

Av Spoocher

Troligtvis är det CPUn som är kass. Error-lampan för processorn lös på moderkortet under boot. Hoppas komplett kan skicka en ny inom kort.

Av Spoocher

@Belzader: QR-koden ledde mig bara till en sida om generell info om BSOD. Kan inte starta datorn i felsäkert läge då jag får bluescreen innan jag hinner välja det alternativet. Har tagit ut alla RAM-minnen samt grafikkort och även bytt SATA-portar på hårddiskarna. Eftersom jag kan vara inne och lira i BIOS utan problem så borde det väl inte vara fel på moderkortet?

Försökte även installera om windows men fick även där BSOD. Eftersom jag bootade via USB och detta var innan val av partitioner så borde jag väl kunna utesluta att det är hårddisken som är problemet?

Av Spoocher

@Belzader: Har kikat där och testat att åtgärda de saker som nämns, utan resultat. Vettitusan hur jag ska få tag i processorns felkod som nämns på wikipedia.

Av Spoocher

BSOD-Machine Check Exception

Hej! Införskaffade nytt grafikkort förra månaden och fick just hem ny processor, moderkort och RAM-minnen. Jag gjorde en färsk installation av windows efter att ha monterat de nya delarna och allt fungerade som vanligt (ett tag). Jag laddade ner Witcher 3 och Overwatch, lirade några timmar och kikade på några youtube-videos utan problem. Plötsligt så fick jag bluescreen med felkoden "Machine check exception". Jag bootade om datorn, kom till skrivbordet och så fick jag bluescreen igen efter 15-20 sekunder. Detta är det stående problemet nu. Jag kan däremot vara inne i BIOS utan problem, dock har jag bristande kunskap i vad jag kan göra där.

Jag har kollat så att all kablage sitter ordentligt, har tagit bort RAM-minnena och satt dit dem och sett till att de sitter ordentligt.

Operativsystem: Microsoft Windows 10 Pro
Processor: Intel Core i5-6600K
Processorkylare: Intel Standard
Moderkort:MSI LGA1151 Z170-A PRO
Minne: 4x 4 Crucial DDR4 2133MHz 4GB
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1080 ROG Strix Gaming
Hårddisk: Samsung 850 EVO 500GB SSD
Nätaggregat:EVGA SuperNOVA 750B1 750W
Övrig kylning: 2 chassifläktar, 12cm i diameter skulle jag tro.
Övriga komponenter: Inga
Temperaturer: Temperaturerna enligt bios ligger kring 20-30C

Vet inte var jag ska börja. Några tips?

Av Spoocher

Härligt! Tack för snabba svar

Av Spoocher

Installera Windows 10 på ny hårddisk.

Hej!

Jag har just köpt en ny hårddisk som jag vill ha mitt Windows 10 på. Just nu har jag det installerat på en HDD som jag inte vill ha kvar.

Om jag bara byter ut hårddiskarna och installerar via USB så antar jag att jag måste ha en produktnyckel. Finns det något sätt jag kan lösa detta problem?

Av Spoocher
Skrivet av qaaka:

Det var det jag missade när jag hade ett par! Isf har jag faktiskt ingen aning. Fungerar det lika bra analogt till datorn som det gör till telefonen?

Hur menar du då?:)

Av Spoocher
Skrivet av qaaka:

Har du snurrat på hörlurakåpan för att höja ljudet?
(lolaimbot)

Yep.

Av Spoocher
Skrivet av Nickieponken:

De e inte så att de finns nått du kan göra i Steelseries Engine för att höja volymen?

Har fipplat runt med olika inställningar där inne men finns inget som direkt påverkar volymen.

Av Spoocher

Steelseries Siberia Elite-Låg Volym

Tjabba! Köpte ett Steelseries Siberia Elite här om dagen och känner att volymen är lite låg när jag har den kopplad i datorn jämfört med när jag har den i telefonen.

Jag har kollat så att volymen står på max överallt och att Windows inte anpassar volymen av sig själv (pga skype och sådant). Jag har den kopplad via det externa ljudkort som medföljde headsetet och USB.

Någon som har tips på hur jag kan få högre volym? Den volym jag har nu är inte låg direkt men med tidigare headset så kunde jag ha FÖR hög volym. Känns som att jag har på 75% av vad jag skulle kunna ha.

Av Spoocher

Har fortfarande problemet, men bara när jag använder 1 monitor. Har aldrig fått greyscreen när jag använder 2.

Av Spoocher

Hur ökar jag spänningen?:)

Det här är mitt nätagg: http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkom...

Av Spoocher

Nix!

Av Spoocher

7950 Grey Screen

Hallåj, har på senare tid fått problem med mitt grafikkort (antar jag). Får helt random grey screens, spelar ingen roll om jag är under load eller i idle. Sitter jag på skype så kan jag fortfarande höra och prata med de i samtalet. Har kollat så att grafikkortet sitter som det ska och temperaturerna går aldrig över 50 grader i load. Det som sitter i burken är:

Sapphire Radeon HD 7950 3GB
i5-3450
Msi B75MA-P45
8GB DDR3 RAM
Windows 8 64-bit
500W Nätagg