Inlägg

Inlägg som Kolsvart Katt har skrivit i forumet
Av Kolsvart Katt

Plötsligt verkligt långsam på att matcha (win + skriv programnamn)

Hej,

Win 10 tog i början en halv sekund på sig för att hitta alla program på samma partition som systemet, en ssd som inte är full.
Nu tar det ibland 10 minuter innan något hittas, inte är det konsekvent heller. En gång hittas inget på "skype", nästa hittas "Skaffa Skype" och fem sek senare "Skype", tredje hittas bara "Skaffa Skype".

Har mixtrat en del med Linux på den andra ssdn, icke ändrat något på denna; borde ej påverka det här systemet vad jag vet men det sammanfaller i tid en del.

Kan man generera ett nytt index eller nåt för att den ska bli snabb igen? Det känns lite retro att navigera i Win-menyn när jag vill starta nåt.

Inget annat tycks bete sig märkligt.

Är ett nytt sys, icke en uppgradering.

Tack på förhand

Av Kolsvart Katt

Jag har Win 10 Home. I den kan man stänga av Windows Defender realtidsskanner i 2t, sedan slås den på igen. Tills man med ex Nodefender ändrar i registret så den är av hela tiden. Problemet är att Windows trots att man stängt av alla meddelanden under "Meddelanden och åtgärder" minst tre gånger per dag kommer med "Skydd mot spionprogram och oönskade program" med en liten ljudtrudelutt. Till sist är meddelandefältet fullt av bara detta meddelande. Går att det undvika eller är det kört?

Av Kolsvart Katt
Av Kolsvart Katt

Tack, ska nog prova den.

Tänkte mest på för andra dock, som snart har Win 10, och ser bilder de erhållit genom att dubbelklicka på dom och med stor sannolikhet få dom visade med Foton. Man kanske får dela ut fysiska kopior istället..

Av Kolsvart Katt

"Foton", hur se bild i 100%?

Hej,

Gillar Win10 i stort, minus kanske att jag inte är säker på om Kandy Crush Saga är kvar samt att det inte går att stänga av Windows Defenders "realtidsskydd" i mer än två timmar åt gången utan trixande eller tredjepartsprogramvara.

Foton dock..öppnar jag en bild som är mindre än skärmens upplösning genom att dubbelklicka på den så blir den något förminskad. Trycker jag på plus en gång så blir den ca 100% men med tecken på att USM, som inte är använd vid skapandet av bilden. Öppnar man den i GIMP och ser på den i 100% så har den inga USM-tecken alls, den ser "normal" ut.

Kan man få Foton att visa en bild i 100% utan trix? Finns bara "+" och "-" och ingen högerklickmeny.

Tack på förhand

Av Kolsvart Katt

https://farm1.staticflickr.com/422/19864093964_6a35401d84_b.jpg

OM-2, Neopan 400, Zuiko 28/3,5 i Skiren-Kvickens naturreserv nån dag av de ca 3v det var snö förra vintern. Slutaren låter som att den tar en halv sekund på sig ibland när den inte ska det men kameran verkar faktiskt inte överexponera.

Kodak D76.

Av Kolsvart Katt

Visst, man ska trycka "hoppa över" både första gången, i början av nyinstallation av Win 10, när fråga efter produktnyckel kommer, sedan igen när den nästan är klar och "Nu är det dags att..." som någon barsk gammal förmyndarröst dyker upp, och Windows aktiverar i bakgrunden med ens, så länge man kört uppgradering av Windows först och sett att Windows 10 var aktiverat då.

Detta är dock inte direkt vad som står https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 . "If you will be installing the operating system for the first time, you will need your Windows product key, see FAQ" , där FAQ har avsnitt som heter "Min Win7nyckel verifierar ej, vad är problemet?" och svaren heter "Det kanske är en uppgraderings- eller MSDN- eller Enterprisenyckel. I annat fall så kontakta support".

Supportlänken leder till https://support.microsoft.com/sv-se/contactus . Trycker man "Tjänster och appar" kommer man förr eller senare tillbaks hit. "E-postadress:" är tomt, enda andra kontaktformen förutom fysiskt brev till Sthlm är "Chatta med kundtjänst". Den är "Öppen mellan 0900 och 1800 vardagar, stod det hela dagen idag. "Du kan prova de här andra supportsätten" kan man trycka där, och den länken är 404.

Det är bara att aldrig byta hårdvara mao eftersom support icke existerar och tämligen tvetydiga instruktioner ges för installation. Och uppgraderingsapplikationen..varför kunde den inte förutsäga hur mycket ledigt utrymme som behövdes?

Försökte innan boota från avbilden och installera på tom partition att använda "återställ"funktionen i uppgraderade Win10, men efter omstart hängde sig maskinen vid tastaturlayoutval de två gånger jag provade.

OS:et gillar jag helskarpt hittills dock.

Av Kolsvart Katt

Ja, som så ofta när man eftersökt tillräckligt själv så får man 0 svar på forum. Lagom generellt är bäst.
Oavsett så provade jag SIM:et i en S3a, internetdelning funkade fint. Stoppade tillbaka i Lumian och då fungerade det därifrån med. Inte en aning om vad som var fel.

Av Kolsvart Katt

Lumia 920, comviq kontant, internetdelning fungerar inte, ska vara fin fisk enl comviq

Hej,

Har en Lumia 920(8.1) med comviq kompis för tillfället. Comviq har förklarat att "då min internet funkar i tele så problem med tele" (ingen tethering-spärr dvs). Startar internetdelning via inställningar, över wifi, ansluter via lösenet från Nexus 7 med lollipop, ansluten och med IP 192.168.137.212 (vem vet hur man ser andra nätverksinställningar i denna androidversion?). Dock får wifisymbolen ett utropstecken bredvid sig och går ej att nå internet. Lumian säger "Anslutna gäster: 1" .

Provar dela över blåtand: ansluter ok, intet internet.

Provar dela på samma vis till iPad -> får IP som verkar giltigt, ingen internetåtkomst.

Provar dela från iPhone med teliaabonnemang: Nexus 7 får lika giltigt IP och internetåtkomst finns, inget utropstecken vid wifisymbolen.

Det var exakt samma sak med Android 4.nånting på Nexus7 och Lumian med 8.0 och comviq. Vad jag ser kan man inte ändra inställningarna på Windows phone för internetdelning så mycket och inte att man skulle behöva det heller.

Någon med tips?

Mvh

Av Kolsvart Katt
Skrivet av Zotamedu:

Programmering och matte är väldigt tätt kopplade. Det är samma typ av logiskt tänkande du behöver för båda. Det är formell logik i grunden och det kan du sedan applicera på mer generell problemlösning.

Nnrrr, jag programmerar en del och har högst rudimentära matematikkunskaper. Rekursion är en hel del enklare att förstå än induktionsbevis. Tror inte de är siamesiska tvillingar. Kunde lika gärna säga att musik och matematik är samma sak. Dock tror jag ofta matematik och procedurell programmeringslogik finns i samma människa. Samma människor som kanske inte är bäst på musik och om de ska hitta på nåt nytt namn på en tillfällig variabel tänker i fem minuter och sedan för sig själva säger '.....Vi säger ..."test"'.

F.ö tycker jag fyran verkar tidigt nog. Ettan..tja, kunna räkna och läsa är nog förkunskapskrav, som folk redan sagt. Men höja bensin och dieselskatten och införa programmering i livmodern är väl vad man kan förvänta sig av en regering som består av nästan alla partier. Lapskojs, helt enkelt.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av elajt_1:

Hehe... du är för rolig. Man undrar ju lite vad det är som får dig vara sån inbiten Nvidia fan, att du bestämt måste vända på allt till Nvidias fördel eller AMD's nackdel. Trollar du bara med oss eller är det verkligen dina riktiga känslor? Känns en smula absurt på nåt sätt.

Hm, well att vara först ute med nåt är inte alltid vad som håller en ekonomiskt flytande. En post på anandtech ang. detta gillade jag en del:

"You guys are mean.
AMD just had to eat the R&D cost of HBM1, and as the primary HBM1 customer, it will have to eat much higher memory prices for sole supplier SK Hynix to amortize its HBM1 costs over very low volume, and it will have to eat the cost of an expensive cooling solution to deal with energy densities of a big die GPU in close proximity to stacked DRAM.
And after knowing all that, and how desperate AMD is to make some money, you just want to give it a measly $550 or even $700, knowing that a huge chunk of that will just go directly to third party suppliers, and not AMD's gross margin?
Is that fair? Do you expect AMD to not make any money at the top end? And if it doesn't make any money at the top end, how do you expect it to be around to invest in R&D and spend money on driver support for your product?
Be reasonable, folks. "

och då 990USD == 1100SEK eller vad det nu var så får vi nog inte ha absurda förhoppningar vad gäller priset. Jag tror läderjackan kommer flina vidare, men jag hoppas då på Ruby.

Av Kolsvart Katt

Kör också Clamwin antivir. Integration med explorer-> högerklick och söka igenom misstänkta nedladdade filer de enstaka gånger sådant förekommer. Minns inte riktigt sist min Winmaskin erfor något virus.

Av Kolsvart Katt

Men är det nån "Hennrik" i Borås som sitter och spänt följer varje ny episod av dramat eller sorterar Miscos epostklient bort alla "bounce"mail innan de anställda ser dom eller finns bara ett svart hål där en epostserver borde stå? Förutom att leveransbekräftelser tydligen skickas utan hinder. Om de lovar att maila och aldrig minns det för att telekön full av betydligt mindre rationella varelser än du tycks ändlös så får Misco lov att anställa lite mer personal. Bra att du gjort saken en del offentlig i vilket fall som helst.

Av Kolsvart Katt

Hur lätt blir skärmen repig? Jämnare och tätare repor längs sidorna och en del tvärs över. Jag undrar då jag köpt en begagnad som skulle vara "nästan som ny" och den är inte sprucken eller något, men både baksidan och framsidan ser ut som de levt ett hårt liv i en byxficka eller så. Baksidan bryr jag mig inte så mycket om - mjuka skal finns och kameran verkar fungera- men framsidan kan inte kallas annat än begagnad. Har en S3a på jobbet som jag haft i fickan ibland och den har inte en repa (däremot en spricka tvärsöver skärmen av någon anledning).

Av Kolsvart Katt

Hej, tack för svaret.

Jepp, ljud med RCA aka Analog Input 2.

Har provat två 3,5mm stereokablar, så man får nog som du säger dra slutsatsen att Analog Input 1 är trasig.

Anledningen till att jag ville börja använda den är en införskaffad Ouya kopplad till en projektor som råkar ha ljud-ut (Ouya har bara ljud ut i form av HDMI). Har ingen lust att skaffa en till 3,5mm -> RCA-kabel och byta i högtalaren varje gång så får väl fråga Behringer och återförsäljaren om garantiärende antar jag. Alt skaffa en HDMIsplitter med toslink-ut och prova Behringarnas digitala ingång..

Av Kolsvart Katt

Behringer MS40- vad behövs för att få 3,5mm stereo ljud-in att fungera?

Hej.

Har ett par relativt nya MS40 som funkar fint med dator analog 3,5mm ut-> rca höger,vänster in (MS40 analoga input#2).

Har försökt få ljud genom dess analoga input#1, nämligen en 3,5mm stereo-port. Har provat med en fungerande 3,5mm stereokabel från samma ljud-ut på datorn - inget liv i MS40. Försökt från en projektor med ljud-ut via en 3,5mm stereoutgång, knäpptysta små MS40.

Har jag missförstått nåt eller är de trasiga?

Av Kolsvart Katt

Kan man inte ha nåt med spöregn och mörka moln och bruna löv och en sektion grå gräsmatta? Det är väl ändå så julen kommer se ut för ungefär 2/3 av landets befolkning.

Av Kolsvart Katt

Är man religiös eller tokig kan man teoretiskt ta emot visioner och av dessa kommer antagligen en icke oansenlig mängd från SVT, därav skall din förstfödde tillhöra SVT.

Opartisk TV låter bra i teorin men jag vet inte hur väl det faller i verkligheten för jag tittar verkligen aldrig på TV(eller SVT Play) så avgiften kan kravla ner i ett gruvhål och avlida.

Vad gäller SD och partikassan så ja, hellre än övriga partier.

Av Kolsvart Katt

Kan ske att man provar. Senaste Zelda-spelet jag spelade var The legend of Link och jag gillade verkligen 'side-scrolling'. Ettan var dock ganska kul också.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av antonlundin:

Du kan ju alltid sätta upp din egna webbserver. Men det är nog inget alternativ för trådskaparen.

Kan vara inte. Webbhotell kan man få rätt billigt nuförtiden också tror jag.