Inlägg

Inlägg som Lastviking har skrivit i forumet
Av Lastviking
Skrivet av Hardware guy:

Vad hoppas du se på processor med uppgraderad IHS/TIM? Lägre temperatur?

Jag hoppas att slipa se sånt här

4770K 90C with H100i @ stock speeds

Kinc har en poäng i det han skriver men jag anser fortfarande att temp testerna ska va med i testerna än hur miss visande de är, så man kan bilda sig en liten uppfattning, temperaturerna kan variera pågrund av många olika anledningar "kylare,kylpasta, kylpasta applicering, temp sensorer , moderkort, rums temp m.m"

Av Lastviking
Skrivet av Jacob:

Sen väldigt lång tid tillbaka har vi inte med temperaturmätningar och med tanke på hur utveckling ser ut kommer vi inte ha det framöver heller... Avläsning av temperaturer blir mer inkorrekta för varje generation som kommer och AMD har mer eller mindre "gett upp" med att försöka återge korrekta mätningar i mjukvara. Problematiken ligger i att vi inte rättvist kan mäta temperaturer och jämföra mellan olika CPU:er då de integrerade sensorerna är kalibrerad annorlunda, det är helt enkelt värden vi inte kan lita på och kan vi inte lita på värdena är det ingenting vi kommer presentera.

Det enda vi kan göra är att mäta temperaturerna på en enskild CPU när vi lagt vantarna på K-serien och sedan se hur temperaturen för den enskilda processorn skalar i kombination med frekvens-/spänningsökning. Det ger en bra indikation på hur mycket bättre/sämre värmeavledningen är, men går fortfarande inte jämföra mot fjolårets modeller eftersom de integrerade sensorerna kan vara kalibrerade annorlunda.

TL;DR: Att jämföra temperaturer från mjukvara mellan olika CPU:er är värdelöst.

Jag vet att många vill veta om det är ny IHS och nytt TIM, men faktum kvarstår att Intel aldrig sagt någonting om Haswell Refresh som lanseras idag. Punkt. Det enda som sagts rör kodnamn Devil's Canyon och den nya K-serien som anländer i sommar.

Läs svaret på citatet ovan.

Tyvärr tycker jag som har hållit på med datorer och överklockat i över 16 år att det här va ett tråkigt svar, du menar att det är bättre att går till någon annan överklocknings sida och kollar tester på tempen eftersom det inte är relevant längre.

Tempen är jävligt relevant vid överklockning!!även om dessa temp sensorer är miss visande ibland, ihs lödd och icke lödd är ju som natt och dag på intel just nu. Att ta bort Temp test är att som att sluta överklocka cpus i testarna också. Sen att Amd har gett upp är inte relevant!!!, vi vill ha temp test för att se förbättringar m.m, visst intel kan ha flyttat temp dioderna men är det så, så är det så.

Om tempen nu är så miss visande varför inte ta det ett steg längre då vad kan vi göra för att komma åt det problemet, ta en vanligt temp senor och tejpa fast nära ihs på kylaren eller dylikt(Problem löst!), visst det kommer skilja mellan lödd ihs och icke.

Ta inte åt dig av kritiken på fel sätt!! , vi gör det här för att förbättre sweclockers och inte försämra!!

JAG säger temp tester ska VA med det är jätte relevant!!

Jag läser testerna för att slipa köpa alla cpus själv för att göra testerna själv!, det blir dyrt i längden!

Av Lastviking

Tycker också att det va synd att det inte va någon temperatur test, det va därför jag läste artikeln från början för att se om det va någon skillnad på tempen. Eftersom 4771/4770 och 4790 bör väll kunnas köras i samma moderkort och kunna använda samma cpu kylare?

Nu vill jag ju inte klaga men jag hoppas någon kunde göra det testet, därför det vore intressant om intel har ändrat justerat något så tempen är lägre. 4770 vs 4820 är ju som natt och dag tack vare fast lödningen av ihs på kärnan, jag fick en chock när jag installerade en polares 4820 och drog upp den till 4,5ghz 1.3v tempen höll sig under 60c i load utan några större problem.

Av Lastviking
Skrivet av Hotfuzz08:

Kanske hade du gjort det i ett tidigare skede om du visste att du hade haft möjligheten att tjäna grova pengar på det. Idag så är dock svårighetsgraden mycket högre och i principt inte lönt.

Problemet är ju att det datorkraften som används inte används till något vettigt utan du slösar ström för att få ihop pengar istället för att dator kraften används i forsknings syfte eller dylikt. Det har ju varit en sak om miningen gör så att kraften går till något bra.

Av Lastviking
Skrivet av Laxpudding:

Inte ens det är riktigt rätt.

High Speed: garanterad till ca 10 gigabit/s (men det finns inget som hindrar kabeln att klara mer)
Standard: garanterad till ca 2 gigabit/s (men det finns inget som hindrar kabeln att klara mer)

1080p/60 kräver ungefär 4,5 gigabit/s

Det finns alltså många Standard-kablar som endast är garanterade att klara 2 GB/s men i praktiken klarar de mer, fast inte så mycket att de kan certifieras för High-Speed. Din kabel är allra högst sannolikt en sådan.

Vad kräver 3D kvalite då?

Av Lastviking

Kapar tråden lite gran, 1080p funkar fint åt mig kabeln är ca 10 meter, men på 3d film så får jag flimmer mitt på tvn, har även testat med en kortare kabel men samma fenomen....står high speed hdmi på båda mina kablar. Någon som har något tips?

Har nvidia 680 + sony 46 tum W904 eller vad den heter

Av Lastviking
Skrivet av Prophet^:

jag har själv testat arma 3 med en fx-8350, i5 2500k, 2600k och nu en 4770k, skillnaden mellan fx-8350 och i5 2500k var stor, 10 fps eller mer i medelvärde i multiplayer, skillnaden mellan 2500k och 4770k är obetydlig jämfört med steget från amd, men visst blir det en skillnad.

8350 @ 4.8ghz ~35 fps
2500k @ 4.6ghz ~ 45fps
2600k @ 4.5ghz ~ 45 fps
4770k @ 4.5ghz ~ 45-50 fps

Skumt att inte 2500K vs 4770k ger mer än 5fps...körde du core unpark på alla cpus?, åt mig så ser tycker jag fps har förbättrats sen tidigare stadiet i spelet.

Av Lastviking
Skrivet av Prophet^:

det behöver inte ens vara et 4770, men visst har du rätt i att det går med amd cpuer också

folk behöver bara inse att intel faktiskt är betydligt mycket snabbare i arma i dagsläget

Ingen mening att gå över till intel om man inte köper 4770 eller bättre då går det lika bra att köra med en amd @ 4.0ghz+ fps ökningen är annars så liten.
(om man tweakar allt rätt).

Av Lastviking

X6 @ 4ghz + ssd hd+ nvidia 680 + core park off, så ligger jag på ca 40fps(om det inte är en dålig server).

Intel 4770 @ 4.5ghz+ är väll att föredra men det går även med amd cpu.

Arma2 och arma3 drar nytta av att ligga på en ssd hårdisk + core park off, när ett av mina minnen dog så jag fick 4gb istället för 6gb så trode jag att ett det skulle hacka mera men det vart ingen skillnad.

Av Lastviking
Skrivet av thomson:

Jag har läst tråden, och har du läst vad jag skriver?

Det är därför jag rekommenderar att man uppdaterar bios, kollar så att alla kablar till grafikkortet är inkopplat så att grafikkortet får den ström som krävs så att cpu:n inte överbelastas.
Jag rekommenderade även att kolla med Gigabytes Easy tune6 för att se så att tempen avläses rätt.

Jag skulle avstå att rekommendera att uppdatera bios för ovana, mycket kan gå snett. SEN så bör man åtgärda TEMP problemet innan man ens försöker uppdatera biosen...vad händer om cpun/moderkortet slår ifrån pågrund av hög temp när han håller på flasha biosen...

Mitt tips till trådskaparen är köp en vettig cpu kylare + montera den korrekt med bra kylpasta och sen börja därifrån.

Av Lastviking
Skrivet av MultiMan:

Utan att kunna ESR-mäta så hade jag i detta läget nöjt mig med att byta de fyra vi diskuterat tidigare. Jag tror det räcker.

Efterdra gärna skruvarna till transistorerna på kylflänsarna, ibland slarvas det med sådant från fabrik och det går onödigt varmt.

Håller med till 100% bytt de 4st närmaste flänsen så kommer tv troligen fungera sen

Av Lastviking

Klocka i5 annars är det ingen mening...då har du lika gärna kunnat haft kvar 6300

Av Lastviking

Ni andra med Sony W905A om ni spelar upp en film i powerdvd 3d kvalite 40gb+ , och väljer 3d mode i powerdvd spelaren flimrar det åt er från mitten av skärmen och går uppåt eller neråt?. Jag håller på o försöker lista ut vad som är fel åt mig....testat med två olika hdmi kablar men ingen jätte bra kabel än.

Sen när ska man använda 3d glasögonen , när filmerna från start är två delade eller ska man köra på vanliga filmer också när man har ändrat till 3d mode i tvn, tycker det är en djungel det här :). Bilden är ju kanon bra även om man ej kör i 3d...men man vill ju alltid få bilden som bäst.

Av Lastviking

Mina tips.

1. Få tag i säljaren som lurande på din granne datorn + mjukvaran, och va vänlig och bestämd och be han returerna skiten, räcker inte det använd lite starkare ton och fråga om han inte har någon skam i kroppen som lurar på gammalt folk skit som inte funkar.

2. Funkar inte 1, så säg att du vill prata med chefen på gällande elgigant butik, prata med honom och säg att en av hans personal lurar på gammalt folk en massa skit som inte funkar och be han häva köpet.

3. Funkar inte det så säg åt chefen att det är väll lika bra att aftonbladet får skriva en liten fin artikel om att elgiganten lurar på gammalt folk skit som inte funkar och de inte vill ha.

Av Lastviking

Kapar tråden lite gran.

Vad är att föredra om man ska koppla in datorn till förstärkaren(Optisk eller koxial? , avstånd ca 10 meter). Gärna länk till någon bra kabel att köpa som är 10m.

Av Lastviking

Flimer problem vid 3D mode på filmerna med en Sony W905

Hej.

Jag har lite små problem med 3D filmer när jag ändrar till 3d mode i PowerDVD, den flimrar i mitten på tven och rör sig antingen uppåt eller neråt....som en våg,eller vad man ska säga. Resten av bilden ser kanon bra ut men det är väldigt störigt att bilden flimrar eller vad man ska säga. Testat med två olika HDMI kablar samma problem. I vanligt mode så funkar det bra.

Någon som har något tips?.

Gfx nvidia 680
Sony W905

Av Lastviking
Skrivet av Luminous:

Det låter bra

Min 940 är hyfsad men den smäller inte lika mycket som 2500k och uppåt. Det är dags för en uppgradering. Att man behövde sli var ett missförstånd kanske inte bara från min sida då jag följde frankiein1080p på youtube där han nämnde sina specs och pratade om att han inte fick full fps trots två 680 har jag för mig, men en rätt hyfsad cpu hade han väl också.

Det ska ska nog funka med en 940 om du klockar den lite gran, 1090 X6 @ 4.0ghz + 680 ger väldigt bra fps.

Av Lastviking

Det här med server hoppande är det fegaste man kan göra i nu läget, en bug som jag hoppas de tar bort så fort som möjligt. Bara för att de har bra gear så får de panik när de kommer nära någon annan och server hoppar. En sjuk sak som jag var med om va för några dagar sen när jag var i cherno på en byggnad utan något vapen i handen bara låg o scouta och den kommer en annan kille uppklättrandes och ser mig när han kommer upp och får panik och springer runt en liten upp höjning på taket så jag inte ser honom och jag samtidgit ställer mig upp och tar fram yxan och springer runt och "poff" han är borta. Två andra gånger va det i tornet på balata air field jag ska upp o lotta ser en kille på övervåningen med riffel jag bakar ner så jag inte ska bli skjuten...stannar nere o funderar på hur jag ska göra några sekunder
"poff" så hör man reload och han kommer nerifrån och skjuter mig. Jahap....tänker jag nästa jävla gång någon server hoppar så ska jag va tänka lite före....jag och en till träffar en i tornet vi säger att han måste skänka något till oss för att behålla sitt liv, jag misstänker att han kommer server hoppa så innan han gör det så tvingar jag i han lite onyttiga tabletter undersamtalet precis när jag är klar med force feedadet så hoppar han...men den killen fick det nog roligt när han hamnade på nya servern

Av Lastviking
Skrivet av Buzz996:

Lånar tråden lite. Vad gör man om man som jag har heltäckande matta?

Antingen lägger man en stor pappskiva under eller använd ett bord som normalt folk , trä stol eller något skåp av trä funkar också bra.

Säng, matta och allt med tyg går bort!

Av Lastviking
Skrivet av FinApelsin:

Har alltid haft corepark avstängt och jag vill helst inte överklocka då jag redan ligger på ca. 63-65c load.

Då är mitt råd köp en bilig bra eftermarknads kylare och överklocka, det är biligaste lösningen på problemet.