Inlägg

Inlägg som ElectroGeeza har skrivit i forumet
Av ElectroGeeza

Jag har skickat ett mail till Lovefilm och här är deras svar.

Citat:

Vi tycker det är jättetråkigt att du har problem med vår streamingtjänst. Streamingen fungerar bra för de allra flesta av våra kunder, men du, och en handfull kunder till har uppenbara problem med uppkopplingen till oss.

Vi vet dessvärre inte vad som orsakar felet, men efter att ha gjort en rad olika förändringar i vår ände tror vi oss kunna konstatera att lösningen ligger i att dela upp vår streamingserver på fler geografiska platser. Vi har påbörjat arbetet med detta, men det är en omfattande och tidkrävande process. Så vi kan i nuläget tyvärr inte lova när det kommer att vara klart

Vi beklagar verkligen att vi inte har någon lösning klar än.

Jag tror ändå att problemet ligger i att systemet rapporterar en hastighet på bara 1,5 Mbps. Min uppkoppling är i snitt tio gånger snabbare än så, men av någon anledning så får jag inte ut mer än 1,5 Mbps. Det är som att någon server på vägen fungerar som flaskhals.

Jag har kontaktat Lovefilm angående det här tidigare och då har vi undersökt hastighet, svarstider och spårat trafiken med tracert, m.m. Men det har inte blivit bättre på över ett år nu. Men nu planerar de alltså att placera ut servrarna på olika geografiska platser. Det återstår att se vad resultatet blir av detta.

Av ElectroGeeza
Skrivet av kode:

En frontend för tjänster som driftas av Office Sverige AB.

Ahh! Så Frontosa = Frontend Office Sverige AB. Coolt! Har du kommit på det själv? Jag är imponerad. Då är det bara ett domännamn och inte namnet på systemet.

Det ser ut som att de använder ASP.NET och Coalesys WebMenu för front enden. Jag kan tänka mig att man använder .NET för back-enden för att få en sömlös integrering med front-enden.

Vilken typ av tjänst kan man tänka sig att ett bostadsbolag som Byggvesta hyr in från Office IT Partner? Jag antar att det är någon typ av databas. Och vad är det som hindrar Byggvesta från att integrera tjänsten under sitt eget domän? Om de behöver andropa externa funktioner eller skicka förfrågan så kan de väl göra det i webbkoden? Eller?...

Av ElectroGeeza

Om det är relevant så får jag ibland det här felmeddelandet när jag ska logga in på sidan, eller till och med när jag bara knappar in adressen www.lovefilm.com coh trycker på Enter.

Citat:

502 Bad Gateway
The server returned an invalid or incomplete response.

Bad gateway?... varför då?...

Är det någon som vet var Lovefilm har sin streamingserver?... säg inte att den ligger i USA eller UK!?

Hur är det med de andra tjänsterna så som Viaplay och Netflix?

Det ser ut som att Lovefilm använder Flash. Viaplay vet jag använder Silverlight. Kan det här vara en viktig skillnad?

Edit:
Okej, nu har jag verifierat att även Netflix använder Silverlight. Så Viaplay och Netflix använder Silverlight och allt flyter på jättebra. Men Lovefilm använder Flash och det suger hårt. Någon som kan fylla på och tala om vad HBO använder? Snälla säg att det är Silverlight! Då skulle det stärka min hypotes om att det har med tekniken att göra.

Okej, nu har jag kollat, HBO använder Flash. Då kanske det inte har med det att göra...

Av ElectroGeeza

Varför hackar streaming från Lovefilm?

När jag ska spela upp en film så får jag det här meddelandet.

"Din uppkoppling är för långsam.

För att kunna titta behöver du uppnå en hastighet på minst 2 mbps.

Din uppkoppling uppnåde bara 1.5 mbps."

Om jag väljer att fortsätta och ändå spela upp filmen så fungerar det ändå, men det dröjer inte mer än 10 minuter innan det börjar hacka. Både bilden och ljudet hackar. Det pågår i kanske en minute innan det återgår till normal uppspelning. Men en halvtimem in i filmen så börjar det igen. Och sedan kanske två gånger till under filmens gång.

Jag har 10 Mbit/s (upstream och downstream) Fiber-LAN anslutning från AllTele. Efter att ha tagit mig igenom en film (testade med The Lincoln Lawyer 2011) så har jag nu testat uppkopplingen via Bredbandskollen. Det här är de resultat jag har fått.

Ta emot filer: 9,96 Mbit/s
Skicka filer: 12,34 Mbit/s
Svarstid: 8 ms
Mätserver: Stockholm

Jag förstår att det kan vara annorlunda om man skickar filer till och från datorn, jämfört med att streamad data. Det beror bl.a. på hur stora datapaketen är och vilket protokoll som används. Men å andra sidan, varför ska Lovefilms streamingtjänst vara så mycket sämre än t.ex. Viaplay, Netflix eller HBO Nordic? Ja, datorn är kopplad över WiFi till routern. Men varför ska det spela någon roll? Min router klarar av över 100 Mbps throughput. Det är mer än nog. Och ingen annan dator använde nätet när jag testade.

Jag har alla de nämnda tjänsterna, förutom HBO som jag har sagt upp nyligen för att de inte hade intressant innehåll. Men hur som helst, de månader jag hade HBO så har den tekniska delen fungerat felfritt, och lika så Viaplay och Netflix.

Hur kan man komma fram till endast 1,5 Mbit/s? När Bredbandskollen kommer fram till minst 9,96 Mbit/s? Vem ska jag tro? Lovefilm eller Bredbandskollen? Jag tror faktiskt mer på Bredbandskollen om jag ska välja vem som framstår som mer trovärdig. Det är väl snarare så att Lovfilm inte kan leverera mer än 1,5 Mbit/s.

Jag hade faktiskt förväntat mig bättre prestanda från ett företag som är uppbackat av Amazon. Jag har kontaktat dem angående det här problemet en gång tidigare men ingen märkbar förändring har skett på ett år. Jag kommer att säga upp avtalet inom en månad.

Är det någon mer här som har eller har haft streamingtjänsten från Lovefilm? Hur fungerar det för er, eller hur har det varit?

Är det någon som vet om det är Flash eller Silverlight de använder?

Av ElectroGeeza
Skrivet av kokkojambo:

Du har inte funderat på att ringa ByggVesta och fråga?

Jag har slängt iväg ett mail. Får se om de svarar. Jag misstänker att de inte bryr sig särskilt mycket om sånt här. Annars skulle de inte använda sig av en sån här ful "IT lösning". Men men... vad vet jag... jag är ju bara ett dumt får (kund) som inte vet bättre och inte kommer reagera på det.

Av ElectroGeeza
Skrivet av ZaInT:

Hur ska vi kunna veta det? Det är en domän liksom vilken annan som helst, det kan vara exakt vad som helst som körs där.
Varför är det relevant eller intressant?

Jag vill att du ska hacka dig in och ta reda på det!

Jag skojar bara. Jag är bara nyfiken på vad det är. It just seems so f'ed up!

Jag är alltid misstänksam mot såna här webbplatser som slussar en mot en helt annan topdomän för att nå typ externa funktioner när man klickar på en länk. Det är bara skurkarna på webben som brukar agera på det sättet för att locka in sitt byte. Om inget annat så är det en väldigt konstig och ful lösning. Kunde man inte ha integrerat detta på ett fint sätt under sitt eget domän?

Av ElectroGeeza

Hur säker är den här webbsidan?...

När man ska logga in eller registrera sig på ByggVestas kundportal så slussas man till en helt annan domän. Först är man på www.byggvesta.se men sedan är man plötsligt på http://byggvesta.frontosa.se när man ska logga in. Vad är det här för en konstig lösning? Och varför ser gränssnittet ut som att det är från 90-talet?

Och hur säker är den här lösningen? De verkar ju inte använda någon kryptering. Jag kan t.ex. inte se att det står HTTPS i min webbläsare. Dessutom så ser det ut som att lösenordet/PIN-koden lagras i klartext, för när man går in för att ändra så blir det ingen maskering utan det står i klartext så som "1234" istället för "*****".

Av ElectroGeeza

Den här domänen går tillbaka till Frontosa Dynamic Partner AB. Ett företag som har gått ihop med Office IT Partner i Sverige AB. Frontosa grundades av en snubbe som heter Anders Holmer. Han har en Linked-In profil. Han hade en egen webbsida men den verkar vara nere nu. Men man kan läsa lite från Googlce Cache.

Citat:

Holmér Webb och Design är ett Nyköpingsbaserat familjeföretag med ett genuint intresse för webben.

Vi har jobbat med programmering sedan början av 80-talet, bland annat som systemutvecklare på SAAB och EDS för att så småningom utvecklas till ett eget företag, Frontosa Dynamic Partner AB, när sedan Frontosa och Office IT-partner gick ihop fortsatte arbetet med att utveckla webblösningar i Office regi.

2009 slutade vi vår anställning på Office IT partner för att vidareutveckla oss inom airbrush och fotografering som har varit stora intressen en längre tid. Holmér webb & design startades upp, och vi har idag samarbete med flera olika IT-leverantörer och reklambyråer som vi tillsammans utvecklar webblösningar med.

Men vad är Frontosa för ett system?...

Av ElectroGeeza

Vem äger domäenen frontosa.se och vad är Frontosa?

Hej!

Jag undrar vad det är för företag som står bakom den här domänen. Det här är vad jag får fram när jag gör en WHOIS sökning.

# Copyright (c) 1997- .SE (The Internet Infrastructure Foundation). # All rights reserved. # The information obtained through searches, or otherwise, is protected # by the Swedish Copyright Act (1960:729) and international conventions. # It is also subject to database protection according to the Swedish # Copyright Act. # Any use of this material to target advertising or # similar activities is forbidden and will be prosecuted. # If any of the information below is transferred to a third # party, it must be done in its entirety. This server must # not be used as a backend for a search engine. # Result of search for registered domain names under # the .SE top level domain. # The data is in the UTF-8 character set and the result is # printed with eight bits. state: active domain: frontosa.se holder: office0712-00001 admin-c: - tech-c: - billing-c: - created: 2008-04-21 modified: 2013-04-10 expires: 2014-04-21 nserver: dns1.nykoping.office.se nserver: dns2.nykoping.office.se dnssec: unsigned delegation status: ok registrar: SE Direkt

Källa: http://who.is/whois/frontosa.se

Om man försöker gå direkt in på den här domänen så får man ett felmeddelande.

Citat:

Bad Request (Invalid Hostname)

Det verkar vara olika företag som använder den här domänen i sina tekniska lösningar.

Ett exempel är ByggVesta Bo AB som använder det för sin kundportal.

Vad är Frontesa för system? Och vem står bakom det?

Av ElectroGeeza
Skrivet av thexps:

Kör med dessa
http://m.prisjakt.nu/produkt.php?p=552365

Helt ok ljud, så länge man laddar dom mellan träningspassen så räcker batteriet, sitter bra!

Skickades från m.sweclockers.com

De ser ut som två iglar som är på väg in i öronen för att äta din hjärna. Det är en skrämmande likhet.

De har 96 timmar stand-by tid och 4,5 timmar taltid/musik streaming. Det är alltså några timmar sämre än t.ex. MW600 (500 timmar stand-by, 8,5 timmar taltid). SBH50 har 400 timmar stand-by och 8 timmar taltid/"musiktid". Batteriet laddas på cirka 2 timmar.

Såna här modeller med krokar runt öronen brukar inte funka bra ihop med glasögon/solglasögon.

Man kan inte byta hörlurarna. Den använder öronsnäckor, alltså såna som sitter i ytterörat. Ljudet blir ofta sämre med såna jämfört med öronpluggar som sitter inne i öronkanalen. Så om man vill "uppgradera" ljudet så kan man inte göra det. På samma sätt om ett högtalarelement går sönder så kan man inte byta ut det. Det är en allt i ett produkt, ingen separation mellan Bluetooth delen och hörlurarna.

Ingen display... det här är ju mer tänkt som hörlurar/headset för de som sportar. Så att display saknas gör väl inte så mycket. Men en MW600 kan man använda både när man sportar och när man tar det lugnt bara. För bästa komfort kan man enkelt byta hörlurarna mot några andra när man ska sporta. Man kan styra själv vilka hörlurar man ska använda.

Så en separat Bluetooth enhet är att föredra, tycker jag. Det kanske inte är lika smidigt som en allt i ett enhet, men det är en mycket mer flexibel lösning.

Av ElectroGeeza
Skrivet av roosterx:

Lite OT, men ändå kanske inte helt! Min erfaring med BT hörlurar är att ljudet ramlar ur lite då o då, forsökte för många år sedan första gången och det hände då, och nu för några månader sedan köpte jag ett par Sennheiser mm 450-x och problemet finns kvar, eller kan det vara för att det finns störningar på mitt jobb?

Jag vet inte om det var på Sonys webbsida som jag läste att man skulle bära sin spelare (mobiltelefon) på samma sida av kroppen som man har Bluetooth mottagaren. Ja det var nog där jag läste... men jag kan inte hitta det nu. Men det kan alltså vara ett bra tips. Så prova det så får du se om det gör skillnad.

Annars kan det vara problem med dina hörlurar/bluetooth mottagere. Det kan vara stor skillnad mellan olika modeller. Jag försöker generellt undvika mindre kända märken (som du ser av mina tidigare inlägg). Sennheiser i form av Bluetooth har jag ingen direkt erfarenhet av. Deras vanliga hörlurar tycker jag håller en "medioker" kvalitet, det är lite blandat.

Det kan mycket väl vara annat som stör ut din Bluetooth. Ibland glömmer man att man har alla dessa konstiga prylar runt omkring sig. Allting ska ju vara trådlöst idag ju. Om det inte vore för vårt jordliga liv så skulle vi nog alla sväva i luften. Vi kan inte lösgöra oss från marken, det är det enda som människan inte kommit på en lösning till än. Allt ska vara obundet och trådlöst. Om det fortsätter i denna takt så kommer vi sväva i rymden, inte bara i luften. Numera vill människan åka på turistresa till månen (kanske också utomjordiskt safari).

Jag föredrar alltid fasta anslutningar med kabel. Nå ja... när tekniken tillåter det... ibland tvingas man in i att ta vissa beslut som man inte gillar, t.ex. att använda Bluetooth för att styra musiken i telefonen.

Av ElectroGeeza

Förresten... den senaste var nog en Sony Walkmand CD spelare... tror den heter E920 nånting... jag köpte den på impuls, bara för att det var den sista av sitt slag typ innan iPhone tog död på allt annat som var bra. Jag har inte ens packat upp den, den står i förrådet nånstans.

Jag läste på någon blogg för inte länge sedan, det var i år, att Sony lägger ner helt sin MD verksamhet. MD är alltså MiniDisc, ett format som ingen ville ha från början, men som ändå har blivit ett kompetent format speciellt bland reportrar, innan den totala digitaliseringen och övergången till mp3 inleddes. Så 2013 blev dödsstöten för MD när Sony valde att lägga ner. Inga fler MD skivor och inga nya MD spelare kommer produceras. Det gjorde ont.

Det är fortfarande mycket folk i nyhetsbranschen som använder MD skivor för ljudupptagning. De får nog vänja sig och skaffa en digital röstinspelare. Det är en märklig syn när reportrar sträcker ut armen och håller sin iPhone och kör någon app för ljudinspelning för att spela in politiker som står och håller tal. Det är bara så töntigt och oprofessionellt. Men Apple har hjärntvättat dem så de vet inget bättre.

De var grymt bra på bärbart ljud, Sony alltså, men nu är det lite andra tider och trender som gäller. Nu ska allt skötas genom en iPhone. Snart kommer man väl på ett sätt att köra bil och att äta genom sin iPhone. Undrar när man kommer kunna gå på toa genom sin iPhone.....

Av ElectroGeeza
Skrivet av Melle345:

Har själv en MW600 och ja, den har en sån där touch volymkontroll, men det tycker jag bara är ett mindre störningsmoment. Förutom det så är den väldigt bra och har GRYM batteritid.

Tack för ett snabbt svar!

Hur är ljudet i den? Och vilka hörlurar använder du till den?

Ja, den grymt snygg också, snyggare än t.ex. MW1 tycker jag. Den är lite längre än alla de andra och har sån därt typiskt stavformat, det påminner mig mycket om Sonys gamla fjärrisar till CD/MD. Jag har haft många Sony walkmans genom åren och har alltid köpt deras dyraste, senast var det en MD spelare innan jag sa hej då till Sony Walkman och började anävnda mp3 spelare och mobiltelefonen som musikspelare.

Av ElectroGeeza

Jag har gjort lite research och det verkar som att det enda sättet att ta full kontroll över musikuppspelning i Android är att skaffa ett Bluetooth headset. Det måste finnas fem knappar för att kunna göra allt helt sömlöst (spårkontroll, volym, play/pause/stop). Så jag ska köpa en sådan istället och sedan försöka hitta några bra hörlurar med kort sladd. Det blir dyrare men man får en helt "integrerad" lösning som fungerar jättebra i det långa loppet.

Vilken är bättre tror ni, Sony Ericsson MW600 eller Sony SBH50?

SBH50 är en ny modell som Sony ska lansera. Det är storbrorsan till SBH20 som kom i mars i år tror jag. Jag gillar inte MW1, jag tycker att den är ful (jämfört med SBH50). Det sägs att SBH50 ska vara uppföljaren till MW1. Jag gillar skarpt designen på de nya enheterna. Sony kan verkligen design, när de själva får bestämma, utan Ericsson den här gången.

Jag är lite kluven mellan MW600 och SBH50 (som alltså inte kommit än). Så vilken är bättre tror ni? Det är många som skriver att MW600 hade/har skitdålig volymkontroll. Är det en sån där touch typ av reglage? För jag hatar såna, jag vill helst ha riktiga knappar som man kan trycka på.

Jag kan tänka mig SBH20 också, men klipsen på den är inte lika smidig, och den saknar display. Ska man ta steget fullt ut och köpa en sån här dyr manick så vill man ju även ha en liten display så man kan se t.ex. låtnummer och titel.

Av ElectroGeeza

Jag har hittat den! Tack! Jag löste det genom att installera APK filen för Play Store via ADB och kommandotolken. Sedan installerade jag om de appar jag behövde via Play Store för att ta backup på det viktigaste, och flashade om telefonen och installerade en custom ROM.

Det ser ut som att appar så som Play Store installeras i /system/app. Där hamnar APK filerna.

Av ElectroGeeza

Var installeras Google appar så som Play Store?

Hej!

Jag har lyckats återställa telefonen efter en s.k. boot-loop men nu är det många appar som inte fungerar som de ska. Bland annat saknar jag Play Store appen. Ikonen finns kvar på hemskärmen men det ser ut som att länken inte fungerar. Så jag undrar hur jag kan kontrollera t.ex. om jag har kvar APK filen för Play Store så att jag eventuellt kan installera om det manuellt. För som ni vet så är det inte möjligt att installera appar om man inte har tillgång till deras APK filer.

Alternativt, var kan jag ladda ner APK filen för Play Store (och eventuellt andra Google appar) från en säker källa? Finns det eventuellt något hack som gör att jag kan hämta APK filer från Play Store med datorns hjälp?

Tack på förhand!

Av ElectroGeeza
Skrivet av Piece of Cake:

Inte det mest prisvärda alternativet och jag är inte säker på att fjärrkontrollen är kompatibel med andriodtelefoner, men du kan ju kolla in dessa i alla fall: http://www.bose.se/SE/sv/home-and-personal-audio/headphones-a...

De där skulle vara intressanta om de inte var speciellt framtagna för iPhone. Med de här får man t.ex. ett armband från Reebok som är anpassat för iPhone. Jag har ingen iPhone och jag tänker inte skaffa en nu. Men knappar och mik borde väl passa även Android telefoner? Eller andra telefoner så som Windows Phone, så länge de använder 3,5 mm headset kontakt?

Jag behöver inte armbandet, men att det följer med ett armband höjer ju också priset. Det ser ut att vara ett riktigt bra armband. Men jag kan bara kasta det i papperskorgen när jag packar upp det, har ingen nytta av det, men ändå betalar jag extra för skiten.

Men det här var klart det bästa jag sett hittills. Tips på liknande produkter?

Av ElectroGeeza
Skrivet av MIFFo_BEast:

http://www.sonymobile.com/se/products/accessories/smart-wirel...

tror ca600kr på dustin, jag vet inte om det var detta du var ute efter, men hade sidan uppe.

Det ser ut mer som en modepryl än en riktig sporthörlur. De har tydligen fått Red Dot Design Award 2012. Som om det har betydelse för sport. Är de här vattentåliga (hörlurar/bluetoothenhet)?

Av ElectroGeeza

Sporthörlurar med fjärrkontroll till smarttelefon?

Hej!

Jag letar efter sporthörlurar till min Android telefon. De krav jag har är att de ska avvisa svett och vatten. Det ska finnas en inline-fjärrkontroll på sladden. Jag är främst intresserad av in-ear modeller (öronpluggar) eller eventuellt earbuds (öronsnäckor). De ska ha antingen fenor som gör att de sitter bra i örat eller krokar som går runt örat. Sladden ska vara ganska kort.

Jag har letat länge nu och sett det mesta, men alltid är det någon detlj som inte passar in. Om man väljer bort fjärrkontrollen så finns det många fler modeller att välja mellan. Jag kan välja bort mikrofonen, så det behöver inte vara ett rent headset som man kan svara på samtal med, men en fjärrkontroll att styra musiken med måste jag ha.

En intressant modell är Sennheiser CX680i (med ett i på slutet). Det här är en in-ear modell med fenor. Den har mikrofon och tre knappar. Men den har en sladd på 120 cm. Jag ska ha telefonen på armen. Så en 50 cm sladd hade räckt. De flesta modeller jag sett har en för lång sladd. För vem har sin smarttelefon i byxfickan om man samtidigt använder den som ett träningsredskap med diverse appar?

De har en annan modell som heter CX680 (utan i på slutet). Där har man gjort så att sladden är 70 cm. Vill man ha den längre och dessutom lägga till volymkontroll så kopplar man på en förlängningssladd. Men den modellen har endast volymkontroll, och det är en passiv volymkontroll som endast sänker volymen i hörlurarna och inte i själva telefonen. Att växla mellan låtar funkar således inte. Men jag gillar skarpt iden med att man bygger på sladdlängden till den längd som passar.

Har ni tips på andra modeller? Och om man skiter i fjärrkontrollen och istället väljer ett par som har kort sladd istället, på vilka andra sätt kan man styra musiken i telefonen? Finns det t.ex. någon bra förlängningssladd med tre-knappars fjärrkontroll som man kan koppla på?

Av ElectroGeeza

Bara för att det står "Canon"? Kul! Det här med "säkerhetskrets" då? Har alla batterier en sån? På vissa webbsidor står det att batteriet har en sån krets som ska hindra överbelastning.

På mitt BP-511A står det 1390mAh (Li-ion). Det står också Min. 1300 mAh 9.7 Wh. Så minst 1300 mAh? Net On Net skriver 1500 mAh. Samma sak står det på kopian som Kjell säljer. Så en kopia borde alltså ge samma laddning som ett Canon original, om inte ännu högre laddning?

Var kan man köpa bra kopior av BP-511A? Har det ingen betydelse hur mycket det kostar? På Batteriexperten säljer man kopior för 199 kr styck. Det tycker jag är ett bra pris. Jag är rädd för att få ett skit till batteri om jag går under det priset. Upp till 400 kr styck är ett rimligt pris tycker jag.