Inlägg

Inlägg som RR_larsson har skrivit i forumet
Av RR_larsson
Skrivet av Dalton Sleeper:

Angående V-twin så vart jag avrådd att skaffa en sådan av en kollega som är riktigt insatt i mc-världen, även bankörning. Jag litar på honom till 100% och slutföljden blir att exempelvis Kawasaki Ninja 650 går bort. Tycker ni det finns några nackdelar med V-twin?

Minns inte om anledningen var att den skulle kännas slö, eller att den i kombination med 650 skulle kännas slö. En annan kollega kör med liknande/samma motor och känner nu efter 1-2 år att det kanske är dags för uppgradering.

Jag har tävlat i roadracing och känner inte igen att v-twin skulle vara skit. Även om de flesta kör med radfyra i tävlingssammanhang. Framförallt för att de japanska riskokarna var det enda vi hade råd att åka på. Ska man tävla på ducati hade prostitution varit enda lösningen. V-twin eller inte är knappast något som är avgörande för en hoj som ska användas på gatan. Köp det du själv vill ha. V-twin kan ge smalare och "smidigare" chassi och helt annan sång i motorerna också. Beror på vad man föredrar.

Köp inte en 1000cc sporthoj som första hoj

Av RR_larsson
Skrivet av BiggieLiten:

Temp target är på 83c och kortet går aldrig över 70c så det är inga problem.

Sen står Power Target på 100% men vet ej vad det innebär i spänning. Det står i HWmonitor att MAX är 1063mV när jag spelat. Och då har även Gpu usage använt 100% max.

Dra upp power target till max så får kortet dra mer ström när det behöver. Har haft ett likadant kort och strömbudjeten är lite väl snål jämfört med hur bra kylaren fungerar.

Av RR_larsson

Känner igen det där från min tid som passat ägare. Fick aldrig ordning på min. Jobbarkompisen hade också en som gick ännu sämre. På hans bil hade oljan koksat igen, förmodligen pga de långa serviceintervallerna.

Av RR_larsson

Steelseries arctis 5 är riktigt prisvärda. Hade QH-90 innan och steelseries lurarna har betydligt bättre ljud.
Kostar 890:-

Av RR_larsson

BMW 1-serie är en trevlig bil med hög kvalitet. Lite dyrare i inköp än japsare men håller värdet bra. Subaru annars kanske? Satsa på bensinare om du mest småkör i stan.

Av RR_larsson
Skrivet av Henry14:

Såhär ser det ut nu när jag försöker starta spel:
https://gyazo.com/fc6ab21c942ea933981097b6919d04af

Du kan ju testa flytta hdmi kabeln till moderkortet och starta med processorns grafikdel och se om det ser likadant ut. Annars är nog kortet paj. Ser ju ut som grafikfel i bilden. Kortet går inte varmt?

Av RR_larsson
Skrivet av mrqaffe:

Bortsett från att man alltid bör använda kabel och aldrig wifi så använd olika ssid för 2,4 och 5 GHz så kan du själv "låsa" tvn på önskat band genom att tala om vilket ssid den ska använda.

Den var fortfarande på 5ghz bandet men precis som den betedde sig på 2,4 bandet så är hastigheten låg efter tv:n varit avstängd. Koppla från och ansluta på nytt så hoppar det upp på full hastighet och bilden blir som den ska. Det blir samma sak oavsett band.

Ja det är väl bara börja spika kabel i värsta fall, Det bör ju dock fungera med wifi

Av RR_larsson
Skrivet av MacAllan:

Låter bra, jag hade samma problem när jag streama från nasen och den hoppa över till 2,4 bandet.

Nu blev det likadant igen trots 5ghz bandet! När tv:n varit avstängd. Är tvungen slå av och på wifi.

Av RR_larsson
Skrivet av MacAllan:

@RR_larsson: Kontrollera vilket band den ansluter med, 2,4 eller 5 Ghz.

Tack! Den var tydligen på 2,4 bandet. Bytte till 5 så får vi se om det funkar. Vart full hastighet och bra bild direkt så det bådar gott!

Av RR_larsson

Långsamt wifi till Tv:n

Hejsan!

Har lite problem med bandbredden till en LG oled c7.
När man streamar, kollar Netflix, Svt play osv direkt i tvn via Wifi.

Hastigheten blir låg och bildkvaliteten usel. Ibland hjälper det att koppla från och till wifi i Tv:n så får vi full hastighet igen. Sen nästa gång man startar den är det likadant igen.

Hastigheten här när vi mäter med alla andra apparater är 22-24 mbit förutom i tv:ns webläsare som bara har ca 2 Mbit. Hjälper inte att stänga av andra källor heller.

Vad kan problemet vara? Telefoner och surfplattor fungerar utmärkt över wifi.

Mvh Patrik

Av RR_larsson
Skrivet av hollowman71:

Ja känslan är psu som spökar men det roliga är att nyss så testade vi pubg och vi kom in i menyn och väl där så gick jag in i inställningar och slog på V-SYNC och då hoppade spel igång skit konstigt om det bara skulle ha varit det det vet jag inte .. Ska testa lite mer imorgon få se.
Men ska köpa grabben ett nytt psu ändå känns bäst så med tanke på vad vi inhandlat nyss till burken 😀
tack för psu tipsen keffmode!👍
Återkommer imorgon med ner info hur det går 😱

Skickades från m.sweclockers.com

V-sync begränsar fps - mindre load på både cpu/gpu = mindre ström. Det är nästan garanterat nätagget.
Byt agget om det är på väg att ge upp så det inte pajar helt och tar med sig andra delar i fallet. Vore synd nu när ni köpt nya fina prylar

Av RR_larsson

Användare: @bärplockaren
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Banköverföring
Produkt: Evga GTX 1070

Positivt: Snabb och smidig med kommunikation och betalning. Bara positivt.

Negativt: Inget

Slutbetyg: 5/5

Av RR_larsson
Skrivet av Nephitis:

Vad högt ni har fått upp era minnen. Är ni säkra på att de går stabila då?

Ja de verkar klara ganska mycket. Läser man recensioner på nätet verkar ju dock runt 12500 vara ganska normalt på de som klockar bra. Över det är väl bara ren tur

Definitivt stabilt på både 12600 och 12800. Hunnit spela nu med utan minsta problem. 13000 gav endel artefakter i spel efter mer testande. Så den siffran kan vi skrota och ingen idé försöka högre. Men som sagt efter 12600 är vinsten i prestanda obetydlig. Iaf på det här kortet.

Av RR_larsson
Skrivet av LeVvE:

Kollat så att det fortfarande ger prestandaökning när du klockar minnet så högt?

Skrivet av Wasp:

10xx generationen har memory correction på korten. Det innebär att prestandan rent av kan gå ner om du klockar minnet för mycket. Även fast den inte krashar. Mitt kort börjat tappa fps vid cirka +450mhz på minnet.

Som ni säger verkar det inte ge något att öka mer så det är bara ge upp Efter +900 (12800) börjar det tom dala och ge sämre prestanda. Upp till +800 ökar det successivt och +900 ger i princip samma poäng. Stannar på 12600.

Av RR_larsson
Skrivet av Nephitis:

@RR_larsson: 13000 MHz på 1080 Ti minnen är ganska mycket. Inte ens MSI Lightning kortet med voltinställningar på själva minnena klarar av det. Jag tror Guru3D lyckades klocka dem minnena till runt 12500 MHz.

Om du frågar mig så tjänar man inte så mycket på att överklocka minnena på den nuvarande GeForce generationen. Men det betyder ju inte att man ska hålla sig borta från att överklocka dem. Dock skulle jag rekommendera att du kanske håller dig till stabilitet först och främst. Det man generellt har uppnåt med att överklocka 1080 Ti minnen är någonstans mellan 11500 till 12000 MHz men några enstaka varianter som kan nå något högre.

Du kanske kan prova att lägga mer krut på Core. Man kan säga att den absoluta max hastigheten på ett 1080 Ti är typ 2088 MHz om man har tur. I absolut bästa tur kanske till och med 2100 MHz men då är det kortet troligtvis inte 100% stabilt i alla titlar. De flesta kort kan köra i 2050 MHz i de flesta scenarion. 2025 MHz är väl den hastighet näst intill alla eftermarknadskort bör kunna köra utan några större problem. Och 2000 MHz lär ju vara den absoluta möjliga hastigheten.

Törs man fortsätta om man lyckas i andra överklockningsprogram som kanske tillåter högre? Vågar man mer så länge inga artefakter eller krascher uppstår? Kan de gå sönder av frekvens? Är stabilt vid bänkning på 13000. Inga problem i heaven loop heller. Inte hunnit testa spel ännu.

Av RR_larsson

Fire strike med minnet på 6500: 31 410 grafikpoäng https://www.3dmark.com/3dm/24055824?
Stock: 30 401
Kärnan överklockad båda rundorna. Det lilla som går (+50)

Tar tvärnit strax över 2ghz oavsett om jag klockar minnet eller ej. Tempen är inget problem då den blir 68 grader som varmast.
Grafikpoängen gör kanske ingen större skillnad i spel. Mest kul att kolla hur mycket den klarar på minnet då kärnan var antiklimax.

Hade varit kul att fortsätta om det går?

Av RR_larsson

1080 Ti överklocka minne i msi afterburner

Hej!

Håller på testar överklocka ett Msi 1080 Ti gaming x trio. Kärnan klockar inte speciellt högt (knappt 2ghz) men verkar dock ha dragit en vinstlott på minnet.

Stöter dock på motgångar i msi afterburner. +1000mhz är max vad mjukvaran tillåter på minnet (6500mhz)? Sen går det inte öka mer?

Under inställningar finns "Extend official overclock limits" men det är gråat och går inte kryssa i.

Tar det stopp här?

Med vänlig hälsning Patrik

Av RR_larsson

@d0h:

Tyvärr sålt

Av RR_larsson

EVGA GTX 1070 SC Gaming

Hej!

Säljer ett EVGA 1070 SC Gaming pga uppgradering.
Köpt på komplett 28/06-2016.

Fungerar utmärkt. Aldrig krånglat. Enbart använt till spel och vanlig surf.

-Samsung minnen

Lider ej av spoltjut!

Kartong och antistatpåse finns. Kan man hämta kortet på plats får man förtur. Annars står köpare för spårbar frakt.

Mvh Patrik

Läs hela annonsen här

Av RR_larsson
Skrivet av Lunaic:

Hej, tack för alla svar! Ska posta cpu-z specen på RAM-minnerna då jag kommer hem. Vad står FSB för? Vet att jag inte varit och pillrat i något sånt, däremot vet jag att min kusin som var på besök för ett tag sen var och försökte klocka min dator utan att fråga, för då jag följde guiden var redan xmp aktiverat, vilket jag inte hade rört. Så skulle inte förvåna mig om han gjort något annat också. Men jag har 2x8gig 1833mhz ram (tror jag).

Skickades från m.sweclockers.com

Det har med multiplern att göra. I ditt fall 45×101,98. Ska vara 100 så det blir 45×100 = 4500 mhz istället. (Brukar bli 4498mhz eller så) Räkna med instabilitet om den står på annat än 100.

Kör en default reset i bios och börja om ifall du är osäker så kommer "bus speed" vara 100.

Öka volt i små steg om du fortfarande får bluescreen.