Inlägg

Inlägg som spel_va har skrivit i forumet
Av spel_va

85C är inte "farligt" för varken en kvalité GPU eller CPU....själv skulle jag inte köra min GPU i 85C eftersom jag nyttjar 100% av GPUn varje dag, (de där extra 20C varje gång du belastar(spelar, etc) gör så kortet tappar livslängd, lägre temp är alltid bättre.

Av spel_va

pascal hit...pascal dit......ett standard 980 räcker flera år. (dom nya Pascal korten kommer kosta (precis som vanligt) om man ska lite tryck i chipet MASSOR.

är så med ALL ny teknik som släpps (mobiler, GPU, CPU, bilar, osv)

Av spel_va

kolla här....kör du tex på en 1080p skärm skulle mitt gamla AMP gtx 770 hålla 2 år till (Lätt), lira med det 1 månad sedan, alla nya spel på high settings med grym fps, så länge du inte ska ha en 4k skärm kommer ett 980 eller 970 hålla flera år (med +100fps).

Av spel_va

Skulle ABSOLUT kosta på mig 100-200 spänn o köpa nya nät agg kablar. Innan jag kopplar in det nya grafikkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av spel_va
Skrivet av CooingPendulum:

Jag tror inte värme bör vara ett problem, har ett R5 chassi med Noctua NH-D15 tror jag den heter? Funderar på om jag ska byta ut chassifläktarna till Noctua med eller om jag ska utöka till vattenkylning.

Läste att asus strix hade mycket buggar i drivrutinerna..?
Något som var så bra med Evga var att jag läste att man fick behålla garantin även om man tex bytte kylningen?

Skickades från m.sweclockers.com

Har själv noctua fläktar. Bästa i min mening. Låter knappt ingenting. (Följer med bra motstånd dessutom)

Av spel_va

haft många SSD...men EVO 850 är den bästa Vs pengar Vs snabbhet jag haft..sjukt bra & pålitlig SSD
jag har dock 250GB modellen.

PS..en litet tips när du lägger in ny SSD på windows som din primära C:

ta bort alla andra hårddiskar/ssd från SATA portarna på moderkortet (låt bara EVO disken va i)...sen installera windows....sen tryck tillbaka dina andra hårddiskar/ssd
(och ALLTID välj "custom" installation och radera alla gamla partitioner innan du lägger in windows)

http://www.ladda-upp.se/tumnagel/twmwnqkywyi/

Av spel_va

köp ett nytt grafikkort (nää, låter som en rejäl kortis i mina öron)

Av spel_va
Skrivet av CooingPendulum:

Hej Sweclockers!

Mitt grafikkort var tydligen felaktigt och fick lämnat in det, får ett tillgodokvitto med summan för det jag köpte och tänkte nu återinvestera plus lägga pengar i mellan för en uppgradering.

Funderar just nu på vilket grafikkort jag ska välja? Siktar på att för första gången gå från AMD till Nvidia, ett Gtx 980 ti??

Funderar på Evga gtx 980ti Classified. Synpunkter eller andra förslag? Vad jag läst mig fram om Evga är att dem har bra support & garantier!

I framtiden hade jag velat ha möjligheten att om jag vill köpa ytterligare ett och använda med SLI samt kunna ansluta vattenkylning. Överklockningspotential är alltid en bonus med.

Spelar spel som Black Desert och The Division just nu!

Med vänlig hälsning,
Daniel

fördel gtx 980 Ti = framtids säkert och sjukt snabbt
nackdel = drar mycket ström och blir rätt varmt (ett par extra fläktar under sommarn kommer behövas, eller Msi afterburner fläkt-kurva, extra fläktar är dock bättre)
.........................................................................................
fördel Strix gtx 970 = också framtids säkert (OCH med lite klock uppe i ett standard gtx 980 på nolltid MED bra temp)
nackdel = inte mycket (drar lite ström, men framförallt håller sjuk låg temp även under load)

Av spel_va

msi afterburner (fläkt kurva) hade jag dygnet runt på mitt gtx 770. (behöver ej det längre på mitt strix kort)....mycket bra program (plus 2 extra fläktar jag tycker som sagt 85C är för mycket, självklart bättre o komma ner runt 70C i full load.

Av spel_va

jo men ett par extra fläktar kommer göra susen (själv tycker jag 85C i load är för mycket, vänta bara till sommarn), därav kommer ett par extra fläktar göra stor skillnad.

Av spel_va
Skrivet av ulanddanne:

Jag fick hem en backplate från Ek (levererad från Ryssland) i går och satte genast i gång med att installera denna på mitt GTX 680 referenskort, problemet är att jag bara (mig veterligen) kan använda en skruv för att fästa plåten på grafikkortet då den i första hand är tänkt som ett komplement till deras vattenkylning och majoriteten av skruvarna kan bara fästas från den sidan där kylarpaketet sitter, för att skruva i alla skruvar krävs det alltså att man tar bort originalkylningen vilken jag vill behålla på kortet... Någon som vet om man kan lösa detta på något finurligt vis? Just nu sitter alltså plåten med en skruv och det får till följd att den sviktar... inte så charmigt!

en liten anekdot....när jag köpte min vatten cpu kylare (H60) så satt jag bak plåten 45 grader fel...fick typ 90C på cpun...he he
(vände den rätt o vips, så hade jag 45C). nu handlar detta om gpu (iof) men visst är det viktigt o få allt i rätt ordning så att säga.

pss....måste inte original kylarn bort INNAN du sätter dit vatten kylarn ???
https://www.youtube.com/watch?v=GP5qikZMYq0

Av spel_va
Skrivet av martin921210:

tjenare allesammans! Jag fick min nya burk igår, taurus 980 ti.
startade mitt första spel på datorn idag å de ser välldigt fint ut må jag säga! Men! kortet ligger på 85 grader när jag lirar.
jag har alltid varit skeptisk om grader och sådant. är detta normal grad för kortet eller oroar jag mig i onödan?

all grafik i spelet är på Ultra (Spelet är The Division)

jag löste det med lite nya sjysta fläktar (värd investering, framförallt på sommarn) blev en rejäl skillnad,
9-serien (även ditt Ti ska inte gå i 85C), ingen jätte fara, men mitt kort (se sign) i full load har 66C)

http://forumbilder.se/F9823/img-9464.JPG

Av spel_va
Skrivet av Chris_Kadaver:

Kom ihåg att GTX 970 över lag klockar betydligt bättre än övriga modeller. I klockat utförande skulle jag vilja påstå att det slår samtliga kort i R9 300-serien när även dessa klockas. (Kanske inte i alla spel och upplösningar. Däremot i de flesta relevanta upplösningar). Det är nästan som att GTX970 är kraftigt underklockat.

så sant. jag kör "oklockat" (strix är ju lite fabriksklockat dock) MEN damn, vilket drag det blev i kortet när jag klocka det.

blev ju ett gtx 980 på nolltid (knappt märkbar temp höjning) (och att 970 bara tar 165W är ju galet bra, 780 tar ju upp mot 250W)

Av spel_va
Skrivet av cyan69:

hej ni ser vad jag har för dator nedanför.
Det jag undrar hur stor skillnad det blir uppgradera gfx kort
kollade lite tester då verkar mitt 780 spöa både 960 och 970 och verkar hyffsat jämnt med 980? det fattar inte jag?
ge gärna länk på tester och säg gärna i % hur mycket snabbare jag kan få och om jag har något annat ni tycker jag borde uppgradera

MVH

780 spöa gtx 970 ???? nä inte direkt. (ett standard 780 ligger efter, däremot ett 780 Ti ligger lite närmare), OM ditt 780 fortfarande funkar, varför byta ut det ?? (håller nått år till
däremot kan jag säga så här: jag gick från ett Zotac AMP gtx 770 (grymt bra kort) till ett strix gtx 970...visst blev det skillnad.

http://www.ladda-upp.se/tumnagel/cpqkdhwkmtxjp/

Av spel_va

har haft SLI...inget större fan av det...så mitt råd är lägg lite mer pengar och kom upp till Nvidias 9-serien, som tex ett strix gtx 970 (strix korten drar "lite" ström nämligen, ca 165W TDP, vilket är riktigt grymt bra för ett sådant tungt kort)

är det rent ekonomiskt det handlar om så skulle jag hellre ta ett gtx 770...good luck.

PS...har själv "bara" ett 550W nätagg (funkar hur bra som helst)

lite info ang Watt på kort:

http://www.ladda-upp.se/tumnagel/xgnbaittqblon/

Av spel_va
Skrivet av aquilla:

Tjo swec!

Jag sitter på ett nytt 970 (resten av riggen är också ny) som har börjat krascha. Bilden på skärmen delar upp sig i ett gäng buggiga delar och fryser. Jag använder UnifiedRemote så jag kan mha den se att datorn åtminstone svarar, men det man ser uppdateras alltså inte. Nu sist det hände så började dessutom alla dessa rutor "flyttas runt" och skärmen blinkade. Hör även att nätagget går igång lite extra när detta händer. Kan detta vara ett problem med något annat än gpun, nätagg eller mjukvarufel tex? Video här: https://youtu.be/lXYPUCcRuS0

Tacksam för hjälp

har själv ett sprillans nytt strix gtx 970 (Asus) grymt kort,
du kan ju köra felsökning program (DELL har grymt bra inlagda i BIOS, vet du inte har DELL maskin, bara säger det finns program som lokaliserar vissa hårdvara fel).
du kan ju även "fått" ett måndags ex (GPU), man vet aldrig. good luck

ps..det där låter INTE som någon driver issue (jag har kört 3 olika drivers på mitt utan problem)

Av spel_va
Skrivet av Mocka:

Jag gjorde det och rekommenderar det inte till någon faktiskt. Prestandavinsten per krona är dålig i de flesta spel jag testat och bra i några få spel.

(Single GPU 1476MHz vs SLI 1349MHz FPS @ 1440p/144Hz)
FC Primal : 65/79
The Division : 80/105
Witcher 3 : 75/100
AC Unity : 65/85
SW Battlefront : 110/144
BDO : 75/100

Som du ser är det inga lysande siffror direkt.

vad har du för skärm ??

-----------------------------------------------

PS. ang 3dmark 11....stämmer (uppdatera 3dmark 11 till senaste patchen (gratis versionen))

PSS. hade SLi en gång i tiden...njaaa....tog bort systemet, drivrutiner och spel som krångla (var ett tag sedan iof), kör ett bra kort nu istället (tycker det funkar "bättre")

Av spel_va

man får man vad betalar för (jag lirar även jag "alla" nya FPS spel (och lite annat) fast på en 1080p IPS skärm...tyckte strix gtx 970 kortet höll med råger (nya banorna i star wars (Ultra) snittar 130-145 FPS

Av spel_va

Paddanx........grymt TACK

betyder då (om jag inte är helt körd i roten) ATT ena Kingston SSD är "dålig".

Av spel_va
Skrivet av Dinoman:

+18K i 3dmark11 är gryyyyyyyyyyyymt bra
skiljer REJÄLT mellan standard gtx 980 och ditt Ti, kan jag säga . (mitt strix gtx 970 klår många standard gtx 980 nämligen)