Inlägg

Inlägg som Kiirozu har skrivit i forumet
Av Kiirozu

@Guestah:

Jag hade tidigare ingen skrivare, utan lånade alltid min mammas skrivare om jag skulle råka behöva skriva ut något. Minns inte märket men det var Epson om jag får gissa. Patetiskt dålig var den, bläcket torkade ut på nolltid - nya patroner varje gång man skulle använda den i princip.
Så jag bestämde mig för att skaffa en egen skrivare, en laser skulle det såklart vara eftersom jag inte skriver ut särskilt ofta och i princip bara behöver skriva ut textdokument. I butik blir jag rekommenderad av en HP-snubbe att jag borde skaffa en HP bläckstråleskrivare, vilket jag i mitt huvud men till extrovert tystnad hånade.
Jag hade på förhand siktat in mig på Samsung SL-M2070W, vilket blev den som jag har idag. Den fyller alla mina behov, är snabb och smidig. Jag kör fortfarande på tonern som medföljde skrivaren! Vet inte hur många år sedan det är sen jag köpte den
Scannerfunktionen är duglig, inte särskilt högupplöst men fullt tillräckligt till det som jag använder den till.

(Jag skriver ut ett par sidor max en gång om året)

Länk till produkten: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2134071

Av Kiirozu

Är lite trött på det här vädret.. värme med ca 25 - 30 grader varje dag, halvmulet eller fullt solsken, inget regn mer än fem minuters duggande de senaste två och en halv månaderna.. GG. Det här året är första gången i mitt liv jag blev besviken när jag hade missat att det regnade.

Av Kiirozu
Av Kiirozu
Skrivet av tvelander:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4720166 rakt igenom

Slut med kablar
Det exklusiva systemet med två batterier betyder att du aldrig behöver sitta i närheten av ett strömuttag för att ladda headsetet. Lägg det ena batteriet i sidan av basstationen och ladda, medan det andra är i headsetet när du spelar.

Hur är ljudet i detta headset? Om man jämför med vanliga hörlurar av kvalité.
Det enda headset jag kan jämföra med är HyperX Cloud Revolver som för ett headset har riktigt imponerande ljud.
Prislappen för Arctis Pro Wireless är ju minst sagt saftig...

Av Kiirozu
Skrivet av GGlucke:

Låter ju väldigt lovande och väldigt bra kvalité på den, så beyerdynamic och den ska göra susen alltså.

Surround ljudet är det tiktigt bra kvalité i spel också, så man hör fotsteg tydligt i typ fortnite och CS:GO?

Surround? Stereo min vän, stereo!

Ljud är subjektivt i stor mening. Varje hörlur låter annorlunda på ett eller annat sätt, en person kan tycka att den låter bra medan en annan bara vill byta till någon mer passande lur. De absolut bästa lurar jag har testat är Philips X2.

Skrivet av Nivity:

Var någon som sa i min tråd om hörlurar att DT990 är ett bättre val än DT770 om man gillar spel.
Har ej testat någon av dessa själv men funderar på att köpa DT990 250ohm och prova.

Jag skulle personligen inte gå på vad som är bäst i spel när det gäller frågan "öppna vs stängda", tror inte det påverkar mer än ljudbilden och vad allmänt tycker om ljudet från stängda vs öppna. Gillar du t ex öppna när du lyssnar på musik kommer det även att fungera bra till spel, tror inte att själva ljudet i sig kommer att göra dig bättre med t ex stängda lurar.
Det man bör tänka på är nog mer hurdan miljön är där man spelar. Sitter du med öppna lurar och hela familjen sitter bakom dig och skriker så säger det sig självt att det inte är en bra kombo. En annan aspekt kan vara om du streamar eller sitter inne på discord exempelvis, öppna lurar kan då läcka igenom ljud från spel/personer som talar till din mikrofon.

Skrivet av Gyhlen:

Jag själv kör på combon Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm + ASUS Xonar U7 MKII och det funkar helt fantastiskt.

Mvh
Marcus

Jag tyckte också att mitt ljud var "fantastiskt" med Xonar Essence. Visst, det är ju absolut inte dåligt på något sätt men det finns bättre. En extern lösning är alltid att föredra om man går efter ljudkvalité.

Av Kiirozu

@GGlucke:

Utan tvekan så kommer det att låta bättre. Jag har varken testat sound blastern eller GSX1000, men allt som säljs som "gaming" brukar vara överprisat utan att vara bättre än billigare alternativ.

Du bara kan inte bli missnöjd med en Audient iD14. Har haft min ett tag nu och det enda negativa (från mitt perspektiv) jag funnit är att hörlursuttaget är på framsidan, hade hellre sett den på baksidan eller på ovansidan. Ljudet är riktigt trevligt, både för hörlurarna och för mikrofonen med preampen.

För att ge lite referens så har jag tidigare kört på Asus Xonar Essence STX (PCI-E internt ljudkort), utan tvekan så levererar iD14 bättre ljud än den också. För att inte tala om jobbiga drivrutiner som inte fungerar som det ska för Asus heller.

Av Kiirozu

Förlåt om jag kapar tråden lite, men vad tycker ni om hörlurarna i sig och ljudet de ger ifrån sig? Värt pengarna?

Av Kiirozu

Okej, det här är lite kluvet. Du sitter alltså med en Shure SM58 och är ute efter "ljudkort och hörlurar för gaming". Vad kopplar du in din Shure SM58 i för enhet?

Om du vill ha bra ljud så kolla på något annat än headset. Själv sitter jag med Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm och den fungerar ypperligt till både musik och spelande. Kräver lite av ljudkällan för att komma till sin fulla rätt, så glöm att koppla in den i t ex ett billigt ljudkort eller det inbyggda på moderkortet. Det kommer inte att låta bra med andra ord.

Beroende på vad du kopplar din Shure SM58 till i dagsläget så kanske man inte behöver köpa ett ljudkort, det förutsätter att den enheten du använder idag har en bra hörlursutgång.

Sitter personligen och avnjuter mina första minuter med Audient iD14 och Shure SM58, tillsammans med mina Beyerdynamic DT770 Pro 80 ohm. Tidigare hade jag en Behringer QX1002USB och herrejäklar vilken skillnad det blev. Pre-ampsen till mikrofoningångarna är dussintal bättre, i stort sätt inget hörbart brus och absolut inga störningar som jag hade med min Behringer. Jag var orolig att hörlursutgången inte skulle vara tillräckligt bra, men den är fantastisk. Den räcker och blir över, den är till och med bättre än på Behringern återigen. Mer tryck i ljudet, mindre störningar i ljudet och en volym som skulle kunna driva tyngre hörlurar med bravur.
Har du råd så kan jag varmt rekommendera den här kombon.

Av Kiirozu

Har hyra på ca 4300 med hemförsäkring inkluderat. Elen går på ca 300 - 400 kronor inkl alla äckliga avgifter. Bredband 350 spänn i månaden. Mat ca 1000 - 2000.

Av Kiirozu

@3rk0:
1220 är på inget sätt bra. Den orkar inte driva mina DT770 Pro 80 Ohm tillfredsställande. Det är låg ljudvolym och inget tryck i ljudet.

En extern lösning är det som man vill ha om man bryr sig om ljudet, men bryr man sig om ljudet så är i stort sätt headset uteslutade också. Vet dock att Mayflower har en produkt kallad 'arc' som är till för headsets, hur pass bra den är om man jämför med vanliga varianten vet jag inte.

Av Kiirozu

Har köpt VoiceAttack, Avorion och Bus Simulator 18 hittills. Sneglar lite på KCD också.

Av Kiirozu
Skrivet av tvelander:

Inet support från min sida är exemplarisk men det är jag.

Jag har också bara positiva erfarenheter av Inets support. Har bland annat skickat tillbaka ett headset som börjat fallera (fick ett nytt headset tillbaka) och fick tillbaka pengarna för mitt GTX 970 pga lurendrejerier av Nvidia. Handlar dock bara över Internet och inte i fysisk butik.

Av Kiirozu

Väntar på bland annat Shure SM58LC och Audient iD14 från Thomann. Tyvärr är postnord sega som en jäkligt gammal kola. Paketet var i Sverige i torsdags (ca 2-3 km från där jag bor för övrigt), fortfarande så har paketet inte kommit till ett utlämningsställe.
De verkar helt enkelt inte veta vad de bör göra med paketen. Fick den här underbara notisen idag (trots att det inte är hemkörning eller liknande inkluderat i frakten):
2018-06-25 12:14
Malmö Norra Sweden Delivery was not possible. The recipient will get a notification with information on where the shipment item will be available for collection.

Av Kiirozu
Skrivet av KingCobra:

Var riktigt kul..men många buggar de första veckorna så jag tröttnade faktisk.

Minns inte de första veckorna faktiskt, minns dock slutet på de officiella servrarna (f-ing EA!!). Var med i en fantastisk guild och vi hade så jäkla kul tillsammans. Har inte haft ett fast spel sedan dess..

Av Kiirozu

Warhammer Online

Av Kiirozu

Efter att ha arbetat som datorbyggare för ett gammalt och populärt ställe (framför allt var det populärt här på swec), så har jag blivit så avtänd på att arbeta med datorer att jag inte ens tänker på att jobba inom det området längre.

Av Kiirozu

@Maldergho:

Tack för feedbacken. Audient ska verkligen ha bra pre-amps för mikrofonerna, så den räknar jag väl mer eller mindre som bäst i enbart den kategorin. Efter det du sagt om UR22 så faller den bort från listan.
Jag har bokstavligen inte hört eller sett något direkt dåligt om MG10.

Det som är lite märkligt här är att det verkar som MG10 använder sig av samma pre-amps som UR22 ("D-PRE Class-A"). Antar att byggkvalitén är något bättre.

MG10 vs iD14:
iD14, mindre och smidigare, färre funktioner och kopplingsmöjligheter, bättre pre-amps.
MG10, större och klumpigare, fler funktioner och kopplingsmöjligheter, ännu en jobbig powerbrick.

Lutar åt iD14. Har ont om utrymme och i dagsläget behöver jag bara möjlighet till att koppla in två mikrofoner.

Av Kiirozu

Går inte att redigera så skriver ett svar istället.

Har nu kollat på lite recensioner av olika produkter och funnit intresse i tre olika som det är just nu.
Länkar till Thomann där jag ev. tänkt köpa produkten senare:

Yamaha MG10 XU - USB Mixer. Ca 1928:-
https://www.thomann.de/se/yamaha_mg10_xu.htm

Audient iD14 - USB Audio Interface. Ca 2296:-
https://www.thomann.de/se/audient_id14.htm

Steinberg UR22 MK2 - USB Audio Interface. Ca 1214:-
https://www.thomann.de/se/steinberg_ur22_mk2.htm

De funderingar jag har är hur bra outputen till hörlurar är för respektive produkt. Min nuvarande Behringer QX1002USB levererar en ljudnivå och kvalité som räcker och blir över för mig, men jag har i vissa recensioner för UR22 och iD14 sett och hört folk klaga på att det inte går att vrida upp volymen tillräckligt. Tänker då främst på UR22 och iD14, har inte sett någon klaga på MG10 i detta avseende.
En annan aspekt är hur bra byggkvalitén är samt pre-ampsen till mikrofonerna. Om t ex UR22 är fullt tillräcklig för att räcka i 5-10 år eller mer, men att jag sen t ex skaffar en "Objective2 +ODAC Headphone Amplifier / DAC combo" för mitt musiklyssnande.
Funderar även på att på samma gång skaffa mig en bättre mikrofon (Behringer XM8500 -> Sennheiser E935).

Skulle vara trevligt om någon kom med lite input.

Av Kiirozu

ComHem... gäsp.. Har aldrig haft så mycket problem som när man hade ComHem. Jag får reklam från dem hela tiden (direktadresserat hem till mig), allt åker rätt ner i soporna tillsammans med postkodlotteriets dito.

Nej tack, skulle inte ens vilja ha ComHem som leverantör av bredband om jag så fick det gratis i resten av mitt liv.

Av Kiirozu

USB Audio interface för två XLR-mikrofoner

Hej,

Jag sitter fortfarande här med tankar på hur jag ska lösa mitt dilemma med en brusande lågkvalitetsmixer (Behringer QX1002 USB).

Det jag söker är alltså en manick som jag kan plugga in minst två stycken XLR-mikrofoner med möjlighet till phantom power på båda ingångarna. Kraven är att det ska vara hög byggkvalité och lågt bakgrundsbrus på mikrofoningångarna, givetvis ska den gå att koppla in i dator via USB. Jag vill gärna kunna koppla in mina Beyerdynamics DT 770 Pro 80 Ohm och få bra ljud i en vettig ljudnivå.
Behringer mixern jag har nu kan jag ärligt talat kalla för skräp, en bekant har även en annan modell från Behringer med problem så jag vill verkligen ha något annat som jag kan säga till mig själv att den är riktigt bra. Den ska hålla under lång tid så jag inte behöver ersätta den inom överskådlig framtid.

Har ingen specifik budget men får gärna vara ett motiverat prisläge, där produkten inte bara är "bäst" utan till en motiverad prisnivå med min kravspecifikation som filter. Den ska främst användas till streaming via ex. Twitch. Ljudet som levereras till lurarna är viktigt också eftersom jag lyssnar mycket på musik.