Inlägg

Inlägg som Kiirozu har skrivit i forumet
Av Kiirozu

Äter en gång om dagen.. brukar bli mellan 15.00 - 18.00. Lagad måltid, oftast kycklingfilé inblandat om det nu spelar någon större roll att berätta..
Har gjort såhär så länge jag kan minnas.. På sommaren brukar jag försöka köra någon varannandagsvariant av 5/2 och samtidigt löpträna utomhus för att gå ner minst 1 kg per vecka..

Av Kiirozu
Skrivet av hamstersoppa:

Jag testade det här och det vart ju mycket bättre, men lite grynigt blir det ibland. jag får väl vara nöjd såhär. tusen tack

Har testat lite själv med NVENC och det blir helt klart duglig kvalité med 6000 i bitrate, körde bluray preset för jag märkte något konstigt lagg med "high quality".

Av Kiirozu

@Weuffelhjaern:

Om du menar att x264 pressar ner FPSen inne i spelet så är det i stort sätt oundvikligt i sammanhanget. Kan han sända i 6000 bitrate med NVENC är det möjligt att det blir acceptabel kvalitet på streamen.

Han får väl testa de olika alternativen och se vilken han gillar bäst.

Av Kiirozu

@hamstersoppa:

Om du inte redan har testat att streama med x264 så bör du försöka dig på det. En sexkärnig CPU bör klara det utmärkt, dock vet jag inte hur pass bra AMD Ryzen är i avseendet.

Testa att dra igång med cpu preset veryfast, (Om du kör via Twitch) bitrate någonstans mellan 4000 - 6000, keyframe interval 2, profile main, CBR, audio bitrate 96. Eftersom du streamar CSGO vill du ha 60 fps, 48 fps bör också fungera (du får bättre kvalitet med mindre fps beroende på bitrate). Lanczos downscale filter och som resolution 720p eller något steg över (beroende på vad du CPU orkar med).

Av Kiirozu
Skrivet av hamstersoppa:

Encoder: Nvenc h.264
rescale output: 1280x720
Ratecontrol: VBR
Bitrate: 2500
preset: low latency high quality

Har 16GB ram
GeForce GTX 1060 6GB

vore guld om någon kunde hjälpa mig få till det.

Problemet är att du kör NVENC tillsammans med låg bitrate. Vad har du för CPU? Om du har en bra bör du köra x264 istället för NVENC.

Om du nu måste köra NVENC så 1. Använd CBR istället för VBR. 2. Höj bitrate till vad du maximalt klarar av och tjänsten du streamar till tillåter.

NVENC är mycket känsligare för låg bitrate än x264, så du märker mycket tydligare av att det blir pixligt och suddigt om du kör låg birate tillsammans med NVENC. Det positiva är att den avlastar CPUn.

Av Kiirozu
Skrivet av hamstersoppa:

jag lånar tråden då jag själv börjat streama cs go. när jag står still i spelet och i menyerna så är det riktigt crisp och bra kvalite. men när jag börjar röra på mig blir det suddigt/pixligt. utan att veta specs osv på datorn, vad tror ni det kan bero på? har 100/100, bra dator osv osv

Du får ju gärna skriva ut vad du använder för inställningar när du ställer en sådan fråga.. Med största sannolikhet har du för låga kvalitetsinställningar (bitrate exempelvis)

Av Kiirozu

Har en DXRacer OH/DF91/N

Inte värt sitt pris (vad jag minns ca 2500 kronor), rejäl konstruktion men alldeles för dålig stoppning för priset. Lika bekväm som en dyrare ikea "vanlig datorstol". Får ofta ont i gumpen (jepp) av den när man sitter länge, får ofta ont i ryggen också när jag spelar bilspel (kvittar hur jag sätter kudden).

Av Kiirozu

Är den 100% vanilla? Alltså kör .jar direkt från mojang?

Av Kiirozu

Trött och gammal, nja.. kanske fläkten i så fall. Testa att byt ut den själv, är enkelt att byta. Det är ju ett billigt nätaggregat så det är inte att förvänta sig något annat än att vissa komponenter i den ger upp ganska snabbt.

Av Kiirozu

Tänkte köra igång till jul med detta igen, om någon vill lira tillsammans som Order så skicka ett PM eller lägg till mig direkt på steam (samma namn som här). Discord/Teamspeak är ett krav för att det ska vara värt att spela tillsammans.
(Vill gärna spela healer)

Av Kiirozu

För att inte bli bannad här så uttrycker jag mig kort, koncist och väldigt milt: det är förjävligt som mycket annat i det här landet.

Av Kiirozu

Jag tycker att det är viktigt att lägga pengar på en bra PSU. Det är trots allt den som ska förse hela systemet med ström och då (om man bryr sig) är det viktigt att det levereras med kvalité.

Personligen så är jag kär i Seasonic så jag vill bara rekommendera denna tillverkare även om andra säkerligen håller god kvalité.

Denna skulle passa bra och är av riktigt god kvalité:
https://www.inet.se/produkt/6902417/seasonic-focus-plus-550w-...

Av Kiirozu
Skrivet av Mithras:

Härligt, äntligen blir denna avgift lite mer logisk. Kunde ju knappast betala den när man var student.

För övrigt alltid lika roligt att läsa hur många idioter det finns som anser SVT vara "propaganda" när det är de facto en av de mest objektiva medier som finns, där allt annat än neutralt ställningstagande bestraffas. Skoj är det

Jag hoppas det det finns en osynlig [ IRONI ] [ / IRONI ] i ditt inlägg, annars är det något som är fel..

Av Kiirozu

För att inte bli bannad här så uttrycker jag mig kort, koncist och väldigt milt: det är förjävligt.

Av Kiirozu

Varför bara 15 spelare?

Av Kiirozu

Har två nycklar från Kinguin, fungerar perfekt... Skulle de bli dåliga så köper man bara en ny igen.
Den äldsta är något år gammal nu, mycket nöjd.

Windows 10 Pro ska tilläggas.

Av Kiirozu

Jag hade kört på 8700K och 3200 MHz. Mer prestanda är alltid en fördel, tro det eller ej.

Av Kiirozu
Skrivet av tukashikato:

Hej, tack för ditt svar!
Stream kvaliteten tänker jag bara att det syns bra för dem som kollar ( inte 240p förstås )
Kan du ge mig tips på det billigaste datorn? Alla delarna, processor, ram osv.

Jag kan omöjligt rekommendera en dator för max 6K och som samtidigt ska gå att använda för att streama spel.
Känner mig tveksam till om att det kommer att fungera att streama i 720p 30 fps, antagligen får man lägga sig under.

Av Kiirozu

Vilken kvalité tänker du streama i? Allt beror på vilka krav du har. Självklart fungerar datorn för streaming men frågan är om kvalitén som går att pressa ur den kommer att göra dig nöjd.

Streaming är CPU-intensivt och om du har höga krav är den absolut klenaste setupen du bör använda en bra quadcore (ex. i7 7700K). Jag vet inte hur en AMD 950 presterar men jag misstänker att det inte är överdrivet bra prestanda i den.
Det du egentligen vill ha är en CPU med bra prestanda och lite extra cores som spelen normalt sett inte använder fullt ut. Är din CPU för klen så får du sänka dina settings för streamen, men då riskerar du att få urusel kvalité på din stream.

En budget på 5-6k för en hel dator är inte särskilt streamvänligt i sig självt. Satsa mest på CPU och PSU, även moderkortet är värt att satsa på om du vill överklocka (beroende på vilken CPU man väljer).

Det är bara att köra en teststream med olika settings för att se vart du hamnar. Så länge du inte droppar frames samt att OBS inte klagar på för hög CPU-användning så är du på rätt väg.

Med andra ord: du kommer att få streama i låg kvalité, du kommer antagligen inte att ha särskilt hög FPS i spelen och jag ser framför mig ett scenario där jag själv hade kastat ut datorn genom fönstret i ren frustration.

Av Kiirozu
Skrivet av Xinpei:

Nej det kan det inte. P-bot betalas för att du gjort en överträdelse. Licensen betalas för att man ska få tillgång till en tjänst. Det ena är ett straff. Det andra inte.

Licensen behöver inte betalas för att få tillgång till en tjänst, den har du tillgång till oavsett om du betalar eller inte. Eftersom större delen inte är intresserad av propaganda betalad av skattebetalare så betalar många inte denna licensavgift. Nu ändrar politikerna om den så att alla skattebetalare måste betala vare sig de har en TV eller inte, vare sig de vill eller inte. Bör man inte se det som ett straff om man absolut inte vill ha det i sitt liv? (PS. är du röd så är inte ditt svar giltigt)

Ang. P-boten så tycker jag att du ska överklaga den pga brister i bevisningen. Åtminstone ska du begära bevisning för den påstådda överträdelsen och se vad de har att komma med.