Inlägg

Inlägg som RealElwood har skrivit i forumet
Av RealElwood

Kommer det en Airplaymottagare?

Idag har jag ett par Airport Express hemma och det fungerar klockrent. Dock använder jag bara en liten del av kapaciteten då en sitter i badrummet och en i ett rum. Dom strömmar bara musik till datorhögtalare, de ansluter till nätverket hemma.

Jag har inte sett något, men någon annan kanske har. Finns det möjlighet att det kommer en billigare lösning som enbart strömmar musik, utan nätverk, usb port etc?

Av RealElwood

WLAN USB sändare som ej kräver installation i Windows?

Finns det en USB sticka som sänder ut WLAN från en stationär burk som helst inte kräver installation i Windows, alternativt kan köras utan att det krävs adminrättigheter.

Det skulle även fungera om det gick att installera mjukvaran i Portable Apps för att köra från USB.

Av RealElwood

Snabba SMS medans man kör bil försvann med det fysiska tangentbord, eftersom man inte behövde titta lika mycket på telefonen. Men det går fort att skriva på en touchskärm också, dock krävs det mer uppmärksamhet.

Av RealElwood

Nu har jag inte en 211, men då denna tråden verkar vara aktiv så frågar jag ändå. Min 210j har börjat med att "tappa" web GUI'n. Via WebDAV så kommer jag åt filstrukturen men när jag försöker logga in via GUI'n så finns det inget, blir 404. Detta funkar varken via ddns eller via lokalt nätverk.

Idaq är 3:e gången som detta händer, har varit varannan dag mellan varje incident. Efter en reset finns inget att läsa i meddelandeloggen.

Av RealElwood

Hur många kort har tagits, en slutare anses förbrukad efter ca 50 000.

I övrigt är det ett bra pris för en mycket bra kamera, fotar själv med D80.

Av RealElwood
Skrivet av MultiMan:

http://cdon.se/hemelektronik/xfx_450w_core_edition_psu_p1-450...
http://www.inet.se/artikel/6900515/xfx-core-edition-450w-80-b...

Mycket prisvärt. Oslagbar komponentkvalitet (och därmed potentiell livslängd) för pengarna.

Kan meddela att det löste problemet, tack för all hjälp.

Av RealElwood

Vad ska man ha för nätagg som gör jobbet, inga prestandakrav alls...

Av RealElwood

Deltaco PSU-432, tillverkat av Huntkey, 3 år gammalt.

Av RealElwood

Moderkortet startar ju nätaggregatet.

Hur testar man ett nätagg, kan man kortsluta några trådar så att det startar så får det stå och gå en natt?

Av RealElwood

Uppdaterat, den fungerar, dock så beter den sig som följande:

Startar upp normalt, är igång en obestämd tid. mer än en timme mindre än 5 timmar, sedan stänger den av sig och går ej att starta. Bryter man dock strömmen på PSU'n så kan man starta den igen. Oftast frågar den om felsäkert läge, ibland har även meddelandet "Overclocking failed" kommit upp, ingenting i maskinen har varit överklockat någonsin.

Har loggat alla temperaturer, CPU aktiviter, minnesaktiveter etc med Everest utan att hitta någonting som avviker.

Som sagt, moderkortet som fått knas, eller kan det vara något annat?

Jag har system installerat på två separata diskar som jag har bytt imellan och får samma resultat.

Av RealElwood
Skrivet av MultiMan:

Går åskan in via nätverket (väldigt vanligt) går oftast andra saker än nätagget sönder först, som HDs och dess kontroller samt andra saker på moderkortet. Köpa i blindo efter ett åsknedslag kan både bli långvarigt och dyrt.

Är det möjligt att blixten bara passerar modem och router samt att endast en nod i nätverket drabbas? Säkert möjligt, men något åskväder kom inte i min del av landet förrän för ett par veckor sedan. Det kan vara 2 månader sedan den slutade fungera.

Av RealElwood

Den dog faktiskt innan semestern, hade åskan slagit ner antar jag att även nätagget skulle dött.

Lite kompletterande info, den hittar CPU, minne, hårddisk och CD/DVD, men vägrar boota från något. Lutar åt att köpa ett billigt moderkort med socket 775 och hoppas att det löser sig.

Av RealElwood

Datorn dog på semestern, hjälp med felsökning.

Datorn startar, går förbi bios, dock stannar den direkt efter då den ska ladda in operativet, Vista. Det blinkar en underslash, i bios under bootmenyn identifierar den CD/DVD-Rom, HDD och Floppy.

Oavsett om jag väljer CD-Rom som första boot device och HDD som andra, eller enbart CD-Rom och sätter disabled på HDD så får jag bara upp meddelande att jag ska starta om eller sätta in ett boot bart medium i enheten.

Vad kan det vara som felar, en tanke är kontrollerkortet på moderkortet, en möjlighet är att DVD'n är kass, men att allt skulle rasa på en gång låter lite otroligt. Datorn sköts, det installeras inte mycket, spelas ingenting. Den sköter bara det dagliga som att surfa, excel, flytta filer fram och tillbaka, med Antivirus installerat från USB innan den blev online första gången.

Ska försöka få tag i en CD som garanterat fungerar alternativt testa min i en annan burk. Vad mer kan jag göra?

ASUS P5-B moderkort
Intel Core 2 Duo E6300 2,13 GHz
Seagate 750 Gb HDD
ASUS 3850

Inga splitternya komponenter, men att gå från fullt fungerade till full fail över natt tycker jag är märkligt.

Av RealElwood

Går själv i samma tankar, behöver en extra mediaspelare till gästrummet, allt material ligger på en NAS, en PS3'a går att köpa begagnad för under 2000kr. Men jag är kluven till om det är en bra lösning eller ej.

Av RealElwood

Mediaspelare eller en till PS3?

Tänkte skaffa en TV till, vill gärna kunna titta på materialet som ligger på NAS'en även där. Idag löser en PS3 detta i vardagsrummet.

Nu går det att få tag i PS3'or beg. under 2000kr, finns det billigare och kanske bättre alternativ, behöver inte ha någon intern hårddisk. Tittar på divx material mest. Kör även en del högupplöst 720p/1080p .mkv filer. Då körs dessa från NAS'en via PS3 Media Server och till PS3:an utan problem idag.

Men finns det alternativ som ligger i samma/lägre prisklass som PS3:an

Av RealElwood

Ologiskt fel med nätverket!!

Har ett nätverk med en Thomson ST780 modem/router från Bredbandsbolaget, Stationär/Windows Vista, Laptop/Windows 7, PS3, mediaserver, iPhone och en Dreambox till kabel-TV.

Allt lirar som det skall tills jag sätter på den stationära, efter ca: 20 min kommer kan man inte surfa på hemsidor längre. MSN fungerar klockrent men att surfa är stendött på alla enheter, det lokala nätverket fungerar med full tillgång. Även Dreamboxen får tag i sina nycklar över WAN.

Stänger jag av den stationära så kan man surfa inom 10 minuter med de andra enheterna.

Diagnostiserar jag med windows så får jag fram att det är DNS fel, kan inte kommunicera med 192.168.1.254.

Jag har installerat om Vista, fått ett nytt modem från Bredbandsbolaget. Överväger att köpa ett nytt näterkskort till den stationära, har provat det jag kan komma på med mina kunskaper. Har någon tips på vad det kan vara?

Av RealElwood

Har du bekanta med SLR kameror så köp samma märke, så kan ni använda varandras gluggar, blixtar etc.

Av RealElwood

Återskapa 3G backup på 2G?

Har en del saker som jag måste komma åt i en backup från min 3G som är på service, backupen är gjord med FW 3.01 installerad, när jag lägger in 3.01 på 2G så står det att mjukvaran är för gammal. Har inte vågat lägga in 3.1.2 än då det inte verkar finnas PWnage eller Redsnow som låser upp telefonen än.

Jag funderar på om det är så att det kanske inte kommer att fungerar öht att lägga in 3G'ns backup på 2g'n, någon som vet?

Av RealElwood
Citat:

Ursprungligen inskrivet av neoNmaZteR
Ser ut som artefakter, kan bero på överklock av g-kort samt värmeproblem!

Ingen överklock samt att jag har en Zalman VF700 på full fart som kyler.

Av RealElwood

Vad kallas denna skärmdefekt?

Ibland får jag ett område med röda "prickar", det dök precis upp när jag tittade på denna sida LÄNK

när jag scrollar så följer fälten med webbsidan, fast vid sidan alltså på skrivbordet, se bild. Detta finns på vissa sidor, ibland är det sidor med film ibland inte.

http://bubba.kicks-ass.net/inter/sk%e4rm.jpg

Jag undrar vad det kallas och vad det kan bero på.

Systemet är ett C2D E6400, ATi 3850 och en 26" Fujitsu Siemens