Inlägg

Inlägg som ACDC har skrivit i forumet
Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyhet
Många reagerade när Microsoft tillkännagav att api:n Direct X 10 endast skulle finnas tillgängligt för Windows Vista. Dock har det dykt upp en hel del projekt världen över för att försöka konvertera Direct X 10 för att användas på exempelvis Windows XP. Alky Project är ett av dem.

Läs nyheten: Microsoft Direct X 10 på andra plattformar?

JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag avskyr Vista!!!!!!!!!!!!

Av ACDC

AMD är nummer ett så är det bara...

Intel hade tur med C2D precis som Grekland hade när de vann Em i fotboll. Det gör inte grekerna bättre än t.e.x. Frankrike för det och inte heller Intel bättre än AMD.

AMD kommer fullständigt sopa mattan med Intel inom en snar framtid!!!! Intel har förbrukat sin tur och då finns det inte mycket kvar efter det.

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Airwolf
Dagens läxa: Skicka inte paket utan att få bekräftelse från företaget, såvida det inte står klara instruktioner på företagets hemsida.

Ja det blev lite rörigt där, hoppas det löser sig.

Läxan är väl att man inte ska köpa saker man vill kunna reparera av skojarföretag. Det här låter ju allt annat än seriöst. Varningsklockorna ringde men kparen valde den här lösningen för att som han tror tjäna några hundralappar. smart :/

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kellerus
smaken e som baken.
testa att ladda hem demot först och see vad du tycker.

det är riktigt kul...

synd att grafiken är så dålig. Tänk er BFV med far cry grafik..

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
Jättebra priser, synd att man köpte sin 4400+ då jag gjorde det. Man hade fått mer datordelar om man köpt den idag för samma prissumma som när jag köpte min CPU.

Skruvis
Du hade väl en Pentium4 innan du köpte den där AMD:n? (bara en undran)
Själv kommer jag att köra AMD hela tiden, bortsett Compaq 450MHz som jag kommer att ha till brandvägg(smoothwall) senare när jag får eget bredband, det duger den mycket bra till.

Marknaden svänger ju hela tiden så snart kommer alla fjortisar att säga att AMD är bäst igen och att AMD inte kommer att hänga med i svängarna eller att dom kommer att konkursa är bara bullshit. Utan konkurrens så får vi betala mer

Jag tror precis som du... Eftrersom AMD och Intel hela tiden tittar på varandra så kan de alltid komma tillbaka. Och tur är väl det. Utan konkurrensen mellan AMD och Intel skulle vi både få dyrare processorer och dessutom långsammare utveckling.

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av T-Unit
Crysis har allt som Farcry har men Farcry har inte allt som Crysis har. Men Crytek hade också en realtime sandbox till Farcry. Mycket av det du säger har farcry med, fast inte lika utvecklat.

Far Cry har helt underbara miljöer. Och sedan är det ruggigt bra spelkänsla.

Synd att de valde så groteskt fåniga huvudkaraktärer. Med vettiga karaktärer och en riktigt bra story hade det slått allt.

Av ACDC

Vilken CPU kylar ska jag välja och i vilken prisklass?

Har tröttnat på ljudet från min boxade version och tänkte köpa en CPU kylare till min AMD X2 4600+ (AM2).

Funderar på följande

Arctic Cooling Freezer 64 PRO (199:-)
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=327547

Thermaltake BigTyp 120 VX (459:-)
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=328057

Zalman 9500LED (479:-)
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=312473

Vilken ska jag välja?

Är det värt att gå upp en prisklass jämfört med Freezern?

Jag klockar inte mitt system utan prioritet är att det är tyst. Anledningen till att jag väljer mellan dessa tre är att gubben i datoraffären här bedvid har dem inne.

Av ACDC

Helt otroligt många moralkärringar här.

Företag kommer alltid att se till sina egna intressen. De kommer aldrig göra något som inte gynnar dem själva så varför skulle du inte agera för ditt eget bästa?

Att sedan folk blandar ihop det med relationer till kompisar är helt ofattbart. Det är en helt annan situation.

Resultatet av denna händelse:
Kickfoot agerar inte utifrån sitt eget bästa och ger bort pengar till ett vinstdrivande företag för att han anser det vara det moraliskt riktiga. Till skillnad från Kickffot ser företaget till sina intressen och tar tillbaka skärmen. Om de agerat med hjärtat som Kickfoot skulle han få behålla den, men så funkar det inte med vinstdrivande företag. De handlar med hjärnan och med pengarna som mål och drivs inte av något socialt patos.

Varje dag ljuger Webhallens försäljare för att få kunder att köpa enligt deras önskemål. Visst förtjänar de att behandlas moraliskt... :/

Hoppas ni lärt er något av denna tråd konsumenter.

Se BARA till ert eget bästa i relationer med företag vars syfte är att tjäna så mycket pengar som möjligt!!!!!!!!!!!!!!!

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av loranga1
har du atitool installerat så har jag lösningen

Ja, det programmet är bra.

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JB9
Jag tror jag hittat felet.

När jag drog ut sladden till fläkten så blev grafikkortet tyst och det högfrekventa ljudet upphörde. (känns positivt) Då borde det inte vara moderkortet som är paj.....

Kan man köpa ny fläkt eller annan kylning till grfikkortet eller måste jag köpa nytt?

Tycker det känns mycket svårare med kylning till grafikkortet än CPUn.

Det borde väl bara vara att handla ny fläkt till grafikkortet.

Fast är inte så haj på detta heller. :/

Av ACDC

Jag fick ett högt ljud när jag uppdaterade min gamla dator med en ny hårddisk för många år sedan. Var tvungen att ta tillbaka min gamla. Går inte att använda datorn när det är så.

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DJ1
Tackar för bilderna....

Tog precis en ljudmätare och mätte ljudet på min CPU.

Svar: 64 dB

Då mätte jag ca en halvmeter ifrån. 64 Decibel, Det måste väl ändå vara rekord?????????????

Min uppskattning på 70dB var alltså inte helt tokig.

(Fläkten går i 5400 rpm och tempen är 34* idle.)

Låter mycket.

Är det verkligen idle?

Av ACDC

Re: Re: Vart är alla 939?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av larryd
AM2 skall du inte köpa. Nu är det Intel som gäller. Tex E6300

Alla kanske inte har lust att lägga 1700 på en CPU.

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Den typen av jämförelser håller bara till viss del. Att t.o.m. öppna enklare program (visserligen fanns andra begränsningar som priset på minnen, vilket innebar att få hade råd till särskilt mycket, och hårddiskarnas hastighet) kunde vara enerverande segt. Det fanns alltså mycken utvecklad programvara som hölls tillbaka, eller fungerade extremt långsamt, pga. gemene mans hårdvara.

Idag är situationen annorlunda. När det gäller spel krävs det Nvidia 8800 grafikkort i SLI för att en modern CPU av typ C2D, AM2 eller t.o.m 939 ska kunna bli en hämmande faktor vad gäller prestandan. Utöver spel är det få program som hos den vanliga användaren kräver stor processorkraft förutom kanske viss kodning. Visserligen tar kodning av en 5GB DVD film ner till 1GB AVI ungefär 25 minuter på mitt system i signaturen, så jag tippar att C2D, som överlag är märkbart kraftfullare på just kodning, skulle klara samma uppgift på 15 minuter (jag får väl köra ett test och jämföra); om mängden av kodning är stor handlar ju detta om relativt tidskrävande processer.

Det jag vill komma fram till är att på nuvarande system krävs det specialiserade applikationer för att verkligen känna av att CPU:n "kryper fram". I övrigt finns det ganska få program som skulle kunna få oss att känna igen P2 eller P3 dagarna. För entusiasterna är alla uppgraderingar naturligtvis intressanta, oavsett om kraften kan utnyttjas eller inte.

Men spelmarknaden kommer fortsätta driva utvecklingen framåt.

För någon som bara surfar och använder word vilket ju många gör så räcker redan en 500MHz. Folk vill alltid 'köpa riktiga grejer' även om de egentligen inte behöver det.

I och med att sedan alla speltillverkare hela tiden vill och måste komma fram med snyggare spel för att skapa hype kommer utvecklingen fortsätta. Jag hoppas dock att den bromsas upp något för det är onödigt att folk ska behöva lägga så mkt pengar på att uppgradera hårdvara hela tiden.

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Applet
låt säga att dessa spöar C2D med hästlängder (vilket jag inte tror, kanske lite bara ), vem behöver den CPU kraften isf? inte en "vanlig dödlig" iaf

Så sa man väl då P3 (P2?) 500 MHz kom också.

CPU kraften kommer alltid behövas.

Undra hur snabba processorer vi har om 10 år?

Skulle gissa på motsvarande AMD 18000+ iaf.

De senaste åren har väl dock främst prestandaökningen skett i form av mer minne och snabbare grafikkort. Där är ju utvecklingen hejdlös.

Om 10 år sitter säker alla med 20 GB RAM.

Av ACDC

939!?

Det var väl något man hade på dinosauriernas tid..

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyhet
AMD höll igår en presskonferens där man talade om företages kommande processorarkitektur K10, Digitimes har publicerat sammanfattning på det hela. Vi får bland annat veta lite mer om den uppdaterade minneskontrollern och om förbättrade överklockningsmöjligheter.

Läs nyheten: AMD pratar K10

Vilken socket kommer dessa CPU:S att göras till?

Av ACDC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Ok.. återkom gärna med hur agget är!

Oerhört tyst.Jag är mkt nöjd!!!

Av ACDC

Jag överdrev när jag sa at 939 är kass. Jag bara menade att för någon som köper nytt är inte 939 ett intressant alternativ för att:

1) Mer strömförbrukande
2) Långsammare minne
3) Sämre prestanda

AM2 är en mycket bra sockel och att Intel skulle ge betydligt bättre prestanda för pengarna håller jag inte med om. Snarare är det så att om du vill ha det bästa på marknaden ska du köpa Intel. Men om du vill ha ett budgettsystem är AMD det självklara valet.

Av ACDC

Du kan ju jämföra med AM2 och ingen kan väl påstå att 939 är bättre än AM2.

AM2 har snabbare minne och är betydligt strömsnålare.