Inlägg

Inlägg som 4bstract har skrivit i forumet
Av 4bstract

Thinkpad x-serien rekommenderas varmt.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [KIL]FarmoR
Kan någon kortfattat förklara vad lvm är?

edit: Vill få för mig att det är nästan som jbod, eller har jag jätte fel?

Det skulle man kunna säga. I dethär fallet är det i alla fall den funktionaliteten vi är ute efter

Av 4bstract

Testat att montera den som ext2?

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ozz_z
Så man ska ändra i configen så sv_maxspeed ligger på 320? Vad gör sv_maxspeed?
Om jag fattar det rätt så funkar det bra att köra med pingbooster 3 och 1000hz?

Jag har haft stora problem med det. Du måste lägga raden (sv_maxspeed 320) i en konfigfil som laddas om vid mapchange, dvs autoexec.cfg eller någon fil som den länkar till. Om du inte har några problem finns det givetvis ingen anledning att ändra detta.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gabbano
S3: Lägg växlingsfilen på ett usb minne. Om du kör IDE lägg inte växlingsfilen och systemdisken på samma kanal utan kör gärna separata. Kör du SATA spelar det ingen större roll....

Har du testat att använda USB-minne? Hur länge överlevde det?

Av 4bstract

Om ni kör LVM på den nuvarande arrayen så är det ju bara att göra ett till, utöka LVMen, utöka filsystemet och sedan låtsas som ingenting

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ViZioN
-pingboost 3 (inte -pingbooster 3) gör att även tiden i spelet går fortare, vilket säger sig själv bara blir fel.

Jag undersökte detdär lite när jag grejade mycket med hlds. Kom fram till att en bug (feature kanske?) ändrar sv_maxspeed när kartor laddas om. Korrigera genom att lägga till "sv_maxspeed 320".

Generellt är det inga problem att köra pingboost 3 och 1000 hz. Det gäller dock givetvis att se till så att boxen kör fler instanser av hlds än vad den är dimensionerad för.

Av 4bstract

hårdvara Asus A8N-E Opteron 144 1 GB ram 2x 80 GB 2x 750 GB 2x 500 GB Corsair 450w mjukvara debian etch (4.0r1-a64) shorewall rtorrent rsnapshot mdadm: raid1 på 80 gb diskarna raid5 på 500 gb diskarna samt 500 gb vardera på 750 gb diskarna raid1 på resterande 250 gb på 750 gb diskarna Sedan truecrypt på allt som jag anser vara tillräckligt privat för att kryptera. Delas ut (lokalt) med samba.

På todolistan står:
dualcore cpu

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av polygon5
Om jag som gammal windows användare som knappt rört linux kunde gå över till OS X & istort sett lära sig allt man behöver veta för att köra det på 2 dagar så förstår jag inte varför du som uppenbarligen har kunskaper om olika operativsystem kan ha problem.

Problemet med att ha erfarenheter av andra operativsystem är att man har en uppfattning om hur man tror att en viss åtgärd går till. Då detta ofta är fel leder expertkunskaper i något OS oftast bara till problem när man skall lära sig ett annat eftersom att det är svårt att komma ur tankemönstret som stämmer överens med det operativsystem man konverterar från.

Av 4bstract
Av 4bstract

RAID edition brukar ha högre MTBF. I dethär fallet var det dock inte speccat på den vanliga, så det är inte säkert.

Annars har RAID edition fem års garanti mot WDs standard på tre år.

Av 4bstract

Googla DSL

Av 4bstract

Med hjälp av foxmarks kan du synkronisera bokmärkena till en server. Använder du samma konto på andra datorer blir det som att dela på bokmärken.

Av 4bstract

Det är bara en fråga om budget.

Av 4bstract

Att det inte finns någon shellintegrering innebär tillexempel att du inte kan högerklicka på komprimerade filer och välja att använda winrar för att behandla dessa.

Ta en titt på http://portableapps.com/ för mer info om det

Av 4bstract

Du får inte shell-integrering med exempelvis winrar, men programmen i sig fungerar som vanligt.

Jag har testat U3 och anser att det inte är så mycket att hurra för, kolla på portable apps istället.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Edin
Hej! Vi har svårt att lägga resurser på sådana funktioner för tillfället och det kommer helt ärligt inte att prioriteras högt av oss nu, därför kan vi inte heller lova när/om vi kan presentera en sådan avdelning. Vi hade gärna också gjort ett eget större test av hårddiskar och skall se om vi kan få till ett till hösten.

Jag förstår naturligtvis problematiken men anser samtidigt att ett större test av hårddiskar inte skulle lösa det problem som finns när det gäller att tillgång av prestandainformation på lång sikt. Se det som en investering

Av 4bstract

Om du kör raid5 med mdadm (mjuk) går det att utöka arrays, men det rekommenderas ändå att du backar upp all data.

Utöver att utöka arrayen brukar det dock även vara intressant att kunna bygga ut det man kör ovanpå, vilket betyder att du även bör köra LVM och ett utbyggbart filsystem.

edit:
Jag bör tillägga att LVM inte är kritiskt att ha på något sätt, men smidigt om du vill bygga ut enheten på andra sätt.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av daweeeBD
ptja det som utmärker är väl att du kan lasta ca 50A på en 12v rail som är på 18A, pga deras finurliga system där railsen avlastar varann vid överload, detta är på 620w modellen, men jag antar att det gäller deras andra agg

Sen att corsair är hypat, visst är det så, deras minnen har ju alltid gjort skäl för hypen och vad jag har läst så gör aggen det oxå..
har själv beställt ett HX620 nyss

450w modellen har bara en rail.

Av 4bstract

Sedan är det bra att ha ett filsystem som stödjer att bli utbyggt med.

Jag säger som Damodred