Inlägg

Inlägg som Henrico har skrivit i forumet
Av Henrico
Skrivet av Lidodido:

Tror dom varit försiktiga med att yttra sig. Laddhastighet beror på vilken batterityp man har. AWD-bilarna peakar 175kw medan RWD peakar på runt 145 men har en mycket flack och fin laddkurva och laddar därmed mycket snabbare från 10-80. Håller över 100kw upp till över 70%.

Kolla på Id.furkans clip jag postade länkar till ovan. Han har en RWD id4 1st max som peakar på 175kW med 3.2-mjukvaran... Inte heller speciellt flack kurva och går ned under 100 redan vid 50%.

Sedan har jag hört skvaller om att det finns OLIKA byggen av 3.2 som beter sig olika, så det känns som förvirringen är total och du kan mycket väl ha rätt med någon mjukvara.

Av Henrico
Skrivet av Chippen2188:

Bilen laddar i 135 kW. Först var det 125 kW men sen kom en uppdatering så den kör i 135 kW. Uppgifterna på min sajt kommer från ev-database.org där man hänvisar till Fastneds test: https://support.fastned.nl/hc/en-gb/articles/360013336618-Vol....

Med 3.2 ska även gtx ha 175kW i Sverige. Id4 max 1st klarar det också efter 3.2 upgrade. Min kollega med ny gtx (2 månader gammal) bekräftade det också. Min 18 månader gamla gtx som fortfarande är på 3.0 (uppgraderad från 2.3) når bara 125w. Däremot svårt att hitta laddare som klarar över 125w. Han hade bara sett det på ionity hittils tydligen.

Id.furkan är en härlig nörd som gjort en hel del roliga härligt nördiga clip om uppdateringar på Id4. Däremot ser det ut som laddkurvan fortfarande är rätt dålig när man går över ca 40% soc tyvärr.

https://youtu.be/JiVOr0E20GM
https://youtu.be/VPtbhPNHHQo
https://youtu.be/a9mg3A7Jr5A

Edit: jag har nog 135W på min med 3.0 också. Jag har inte använt Ionity sedan förra sommaren... 😁

Edit2: vw i Sverige är ofta helt clueless och har sämre koll på uppdateringarna och innehåll än om man följer Youtube och vwidtalk-forumet för övrigt. Jag har helt gett upp det här med uppdateringar och försöka vara proaktiv. Nu ska de tydligen ha bilen i två dagar när de byter till vinterdäck då uppdateringen från 3.0 Ota tydligen är komplicerad... Antar att det betyder att vi som var testkaniner för 3.0 ota fick nåt som vara helt b0rken.. 🤣

Av Henrico
Skrivet av lord_dubbdäck:

Är dessa erbjudanden från Samsung nått som kommer med nån form av regelbundenhet? Och får man nån notis eller nått när de kommer, eller lär man kolla hela tiden på Benify / Samsung?

Är liiiiite smått avis som fick det där erbjudandet på 85 tummaren måste jag säga...

Rekomenderar varmt att hålla koll på: https://www.sweclockers.com/forum/trad/999559-dagens-fynd-bar...

Där jag fick tips om både Samsung 75" och Tab S8+ i höstas... Farlig tråd för de som har svårt att skilja på behöva och villhöva.

Av Henrico
Skrivet av cracko:

Tittade på den och provsatt. Kände direkt att om det skulle bli kinabil så var Nio mycket finare. Nio har faktiskt helt fantastisk interiör, bra heads up (bättre än kia åtminstone) och är skön att köra. Det är den här osäkerheten man känner ifall något skulle krångla, andrahandsvärde etc som gör en osäker.

Jag behöver en SUV med bra lastutrymme.

Håller helt med om det där... Känns ju som du hamnar i IX-land då om du behöver en SUV med bra lastutrymme och inte tycker den är superful. Nio går bort på din osäkerhet finansiellt, MY och EV6 på utrymmen och MX tycker du inte om.

Jag känner precis liknande runt E-tron förresten, har haft alldeles för många vänner och kollegor som har haft problem med dem och även i TVÅ fall slutat med återköp efter verkstadsbesök och lånebilar. Nu ska det ju vara bättre med Q8 men det inger ju inte förtroende för ett bilköp i miljonklass.

Skrivet av Lidodido:

Skydde IX och I4 som pesten först, men när man ser dom IRL i rätt färg ser dom rätt feta ut. Fulsnygga på nåt vis, och övriga linjer och former är så pass skarpa och snygga att dom lixom lyfter den asfula grillen på nåt vis.

Jag tycker personligen i4 är riktigt snygg.. Men den har ju inte lika extremt bäver-fejja.

Av Henrico
Skrivet av TobiasStockholm:

Okej men i konsumentköplagen står det uttryckligen likvärdig ersättningsprodukt. Inte marginellt sämre produkt.

Och för tredje gången, kom gärna med en enda källa till dina tidigare påståenden.

Vi vänder på det då? Vad tycker du är likvärdig ersättningsprodukt förutom EXAKT samma produkt? Samsung kommer hävda att att 95C är nyare och bättre och kommer då kosta mer, så då kommer du skulle du skrika på att de vill ha en mellanskillnad där på samma sätt som de drar av för ovan nämnda TV som är sämre.

Vilka påståenden dillar du om? Helt omöjligt att förstå vad du citerar för första gången så var inlägget om att du utelämnade information hos konsumentverket samt hänvisade till reklamationsrätt och det var väl knappast något som behövde källa, eller?

Av Henrico
Skrivet av TobiasStockholm:

Hur man kan hävda att QN85 är likvärdig QN95 är beyond me. Fråga Laxpudding om de är likvärdiga du.

Var skrev jag att den var likvärdig? Skrev tydligt att det var en marginellt sämre produkt men också med ytterligare prisavdrag.

Av Henrico
Skrivet av TobiasStockholm:

Det spelar ingen roll om tvn har levererats då ett köpeavtal har ingåtts, det är inte bara en orderbekräftelse. Det är konsumentköplagen som reglerar mer än reklamationsrätt. Dock svårt att göra ett pris avdrag på en tv som inte levererats, därför jag utelämnade det. Häva avtalet kan inte Samsung göra ensidigt.

Poängen var att du du klippte och klistrade selektivt.

Ska man tolka detta erbjudande är ju att 70% rabatt på en relativt marginellt sämre produkt ju just att ge prisavdrag med i detta fall 3000 kr/ca 25% för att kunna leverera på ett avtal där det inte längre finns ursprunglig vara att leverera. Sedan kan man förstås diskutera om det är skäligt, jag skulle hävda att det är det.

Sedan kan man förstås klandra Samsung för att ha dåligt lagersystem och säkerligen sätta i system att sälja produkter de TROR eller är på väg att returneras (som verkar vara fallet här när man ser hur vissa kollin sett ut.), men de försöker åtminstone göra rätt för sig och inte bara ensidigt häva.

Av Henrico
Skrivet av TobiasStockholm:

Du har uppenbarligen ingen koll på lagstiftningen eller förarbetena till denna, så det är meningslöst att diskutera vidare.

Konsumentverket skriver:
"I första hand:
att felet åtgärdat eller får en ny vara
Att felet åtgärdas innebär att företaget kostnadsfritt rättar till felet, till exempel reparerar eller byter ut en felaktig del. Det andra alternativet är att du får en annan, felfri vara. Om företaget inte kan erbjuda en likadan vara kan det vara okej att få en vara som är likvärdig. Med likvärdig menas att den har samma typ av egenskaper som varan du köpte."

Asgarv. Bra härskarteknik, kör du den ofta?

Kul att du sedan refererar till konsumentverket och reklamationsrätt i ett fall där de flesta (alla?) inte ens fått en TV levererad utan endast har fått en automatiserad orderbekräftelse som inte kunde leveras utifrån och sedan får ett good-will-erbjudande med 70% på TVs som inte ens var med i första kampanjen, i 55"-fallet till och med en av 2023-års modell som Samsung kan hävda har mycket bättre egenskaper.

Dessutom så utelämnar du ju då de andra två delarna av lagen som handlar om prisavdrag och hävning OM det nu hade varit applicerbart med reklamationsrätt så jag undrar ju vem som inte har koll.

Av Henrico
Skrivet av Dreas89:

Hade jag inte haft ett behov av Ambilight hade det nog blivit ett köp.

Hade ambilight tidigare och kände också så. Nu när tvn sitter så extremt nära väggen måste jag säga att jag är tveksam till att effekten hade varit lika stor. Jag har en ledstrip som sitter i kanten på tv-bänken som jag tycker räcker nu.

Av Henrico
Skrivet av TobiasStockholm:

Skulle du säga samma sak om man hade köpt ett 4090 kort med 50% rabatt och istället blir erbjuden ett 4060 kort med 50% rabatt?

Som redan kommenterat av andra så är det en tolkningsfråga och jag tror knappast arn kommer gå på den linjen precis.. Inte minst här när man inte ens pratar om ersättning för en skadad produkt utan något som inte ens levererats och som inte ens går att leverera.

Att jämföra 4060 mot 4090 kändes ju rätt långsökt. Det är ju inte i närheten av samma klass... 3080ti vs 3090 kanske är mer lämplig It-jämförelse..... Samma storlek, upplösning och teknik men 3090 kanske inte ens går att leverera då den var en svindyr "enhörningsprodukt" men 3080ti finns fortfarandei lager..

Av Henrico
Skrivet av cracko:

Kört Nio el7, Kia ev6 gt line, model x, model y samt bmw ix 50. Bmw blåser de andra av stolen på typ allt utom design där jag ändå tycker model x vinner.

Känns som du inte jämför riktigt äpplen mot äpplen? Vad behöver du?

Model x tycker jag inte är prisvärd nånstans. För dålig kvalitet och utrymmen för priset. Jag skulle lika gärna köpa en y om jag nu tittade på Tesla och inte verkligen behövde 7 platser.

Ix50 är trevlig i kupén om man kommer från en förbränningsbil precis som q8 etron, saker sitter där de ska och känns familjärt. Bra utrymmen dessutom i båda, men det var det där med utseendet på Ix50 och barnsjukdomar och effektivitet på q8....

Ev6 har jag bara kört lite och tycker det var en trevlig bil, men klart mindre än ovanstående och personligen kände jag mig inte riktigt vän med varken teknik eller inredning.. Sedan tyckte jag gtn var alldeles för hård för svenska vägar, lite samma fenomen som Model y performance....

Så återigen, vad behöver du..

Skrivet av MP-Jan:

Hade inte iX 50 varit så förbaskat fugly, tung och dyr, hade även jag valt den. Du verkar öppen för Kina-bilar. Kikat på Xpeng G9?

Fugly räcker inte att beskriva den. Den har träffat varje gren på fulträdet på vägen ned... Får Chris Bangle eran att verka smakfull.

Av Henrico
Skrivet av TobiasStockholm:

Nej det kan man inte, det är en väsentligt enklare modell. Det räcker inte med att det är en likvärdig rabatt, det måste vara en likvärdig vara.

Fast det är ju även ett väsentligt lägre utgångspris så man kan väl tycka att erbjudandet i stort är rätt likvärdigt. 8 papp för en 75" high-end led är fortfarande ruggigt bra.

Av Henrico
Skrivet av NisseG91:

Lutar mest åt en i3s av någon anledning.

Så min fråga är egentligen om ni har några andra förslag?

Vet flera som köpt bmw i3 just som andrabil och är enormt nöjda med dem, köpta från BMW med deras kampanjer senaste månaderna. (Antar att det är återlämnade leasingbilar)

Av Henrico
Skrivet av Vickevire88:

Det är kommunen jag hyr av.
Det är dom som har förhandlat fram paketet.
Det är det enda alternativet.

Finns ju en överhängande risk för att de är usla på att förhandla och prioriterar enbart att de ska få så lite jobb med det som möjligt.

Skrivet av Dem8n:

Ja just boxen och routern var inte mycket att hänga i granen, mina är inte ens uppackade utan ligger i kartongerna i källaren.
Men för de som inte kan ställa in en egen router så är den väl okej, den kan hantera bandbredden men lämnar en del annat att önska.
Som du skriver så är det ganska dåligt att både router och box tillhör lägenheten, men hade vi haft kvar Tele2 så ville de fortsätta på det gamla stjärnnätet istället för att använda sig av det befintliga ethernet nätverket.

Ja, mina ligger i kartong också. Men många vill ju bara ha något enkelt så är ju bra om det funkar.

Här bytte Tele2 bara rakt av till sina switchar. De drog om fiber till single mode som är deras standard. (vilket var kalasbra för då kunde vi i föreningen används ownits gamla multimode för förenings-IT)

Citat:

Vi har tidigare haft bredbandet via Ownit, de ville först ha 199kr per månad för tjänsteb men efter en del påtryckning och förhandlande så landade de betydligt lägre.

Vår säljare lämnade lite att önska kan jag säga. Hon förhandlade överhuvudtaget inte trots att vi till och med visade de andra offerterna....

Av Henrico
Skrivet av Vickevire88:

Jag bor i en hyresrätt där Telia har monopol.
Helt sjukt. 499kr för 100/100 ink tv.

Kan sätta något på att din hyresvärd skär ett par hundra mellan på den kostnaden i kickback från Telia.

Av Henrico
Skrivet av Toobbbbee:

Väntar på en VW ID.4 GTX Top Sport.

Grattis! Har själv top sport i min och sjukt sköna om man är lång då de vanliga har noll lårstöd.. (om än att det var ett snuskig dyrt tillval.)

Jag har haft min i lite mer än 19 månader nu och är fortfarande jättenöjd.

Av Henrico
Skrivet av RaW D Coy:

ja innan när jag kollade på det så hade telia det för 900kr+ så var inte så intressant. men när bahnhof kom med detta så var det direkt köp då jag gick upp 100kr bara från 1/1gbit linan jag hade hos dom innan. Skrev fel innan där betalar 349kr för 10/10gbit nu

Det är ju fortfarande oerhört bra. De resonerar väl å andra sidan som att de redan har utrustningen där, så sak samma för deras kostnad bara 1200 extra per år i intäkt.

Av Henrico
Skrivet av RaW D Coy:

10 000/10 000 Bahnhof villa fiber 364kr/månad. Alltid kul att benchmarka game launchers när man tankar spel haha

Sjukt billigt för 10 Gbit. En kollega kollade precis och skulle få betala 1499 kr/månad för det, även det tycker jag egentligen var rätt "ok" jämfört vad många leverantörer tar för 500 eller 1000.

Av Henrico
Skrivet av Dem8n:

Haha det där känner man igen, vi gick dock från Tele2 till Ownit, det var ett jävla gnäll innan årsstämman, man gnällde på att man inte skulle kunna spela in osv.
Men de kan ju använda Tele2 abonnemang likt tidigare fast det går över nätet.
119kr/lgh/månad, 1000/1000, grundutbud, router och box ingår.
179 lägenheter.

Ju större förening ju bättre pris, en förening i området som har 900 lägenheter fick samma som oss fast för 85kr/lgh/månad.

Ja, känns som ISP:erna kör lite som försäkringsbolagen dock, det är svindyrt att stanna kvar och de vägrar sänka priserna om man inte bytte leverantör. Ownit skulle ha mer än 200 kr i månaden även om de inte ens behövde byta utrustning första två åren på avtalet i och med att de var befintlig leverantör. Tittade på avtalet och det var 110 kr/månad till och med från Tele2. (Dessutom varken installationsavgift eller indexuppräkning under avtalsperioden, riktigt bra faktiskt.)

Tyckte även att Ownit erbjöd både sämre router och TV-box, samt att deras kanalpaket var lite mindre och appen var inte heller lika bra. En stor del som gör Tele2 bättre ur BRF-synvinkel är att tv-box och router hör till lägenhetsinnehavaren och är en del av tjänsten. D.v.s flyttar en hyresgäst ut så beställer nästa en ny (eller refurbad) box, Ownit så hängde boxarna med lägenheterna MEN hade 12 månaders garanti, vilket ju är rätt sunkigt när man har ett avtal på fem år. D.v.s det kostar potentiellt boende pengar att köpa ny TV-box om den dör under avtalet.

Tycker det är lite märkligt att inte fler både BRF eller Hyresrätter inkluderar bredband, det här med öppna nät känns rätt beigt då det blir svindyrt i jämförelse och det är väl försvinnande få idag som inte värdesätter bredband/tv i sin lägenhet.

Av Henrico

Tele2 1000/1000 inkluderad i avgift för brf.. Då jag varit med om projektet så vet jag att vi betalar ca 130 kr/månad till tele2 för bredband och tv inklusive router/boxar. (110 lägenheter)

Det hela är backat av switchar med 2 x 10 Gbps via stokab.. Så väldigt prisvärt och bra prestanda, men såklart, väldigt lätt att administrera för tele2. Tv/streaming app dessutom enormt mycket bättre än ownit som vi hade tidigare.

Dock sjukt roligt att som vanligt sitter det nån jävla tjomme på årsmötet och klagar när man lagt ned X antal timmar på frivillig basis för att bespara föreningen 100 kkr per år mot tidigare avtal. För minsann hans jävla sportkanal var nu 49 kr dyrare per månad än med ownit så det blev ju dyrare för honom och han ville ju inte ha ny router eller nån tv-app... Suck.