Inlägg

Inlägg som Henrico har skrivit i forumet
Av Henrico
Skrivet av Nicklidstrom:

Är den bättre bildmässigt än typ en LG OLED65CS6LA som finns för 15.9k? 8k tåget lär ju vara mer försenat än SJ så känns som det inte är någon direkt funktion jag behöver.

Beror ju på ditt rum, har du ett väldigt ljust rum så gör sig ofta LCD bättre, men tittar du på mycket film i mörkt rum är ju OLED att föredra. Jag skulle inte köpa 8K-skärmen över den oavsett av exakt den anledningen du säger. Med priserna som var på 4K-skärmarna var ju frågan svårare (jag beställde själv en 75" N95B för 10490 som uppgradering från en 6 år gammal Philips 55" Oled), men för samma pris skulle jag inte prioritera en 8K 65".

Av Henrico
Skrivet av SnowgubbeN:

Man kan aldrig ha en för stor TV!

Ska hälsa det till frun som iiiiinte riktigt håller med...

Av Henrico

Ska bli intressant att se om de levereras. Samsung har ju förvisso rensat lager förut via Benify som tex tab s8 och de har levererat. (köpte en s8+ 256 5g för 5900 kr i höstas.)

Hade egentligen tänkt köpa en 65" oled men kunde inte riktigt motstå en 75" för det priset. Lite orolig att det blir FÖR stort dock. 🤣

Av Henrico

Allt på engelska, inklusive alla röstassistenter. Varit så sedan barnen var små, mycket för att Google Assistant 2016 var så sjukt uselt/inte fanns på svenska, men sedan så har både vi och barnen inte velat byta för det fungerar så mycket bättre. Så har rent med funktionalitet att göra än något annat.

(Sedan blir jag personligen enormt störd på svenska översättningar av teknikord och hittar ingenting, men det beror mer på att jag har jobbat på amerikanska företag och pratat 95+% engelska i arbetet i 20+ år.)

Av Henrico
Skrivet av Allexz:

Den största besparingen är helt klart att en hel maskin stannar och inte diskarna i sig! Så du har helt klart reageat helt rätt

Då förstår jag, och håller helt med. Jag har själv gått från server med disk och tre nuc som jag körde esx på till att köra allt som containrar och några vms direkt på servern.. (mycket förvisso för att jag inte hade behovet i jobbet längre heller.)

Sedan minskar man ju sin administrativa börda också, får nog av det på jobbet.... 🤣

Av Henrico
Skrivet av Allexz:

Går över till en all-ssd lösning nu och skickar spinning rust på semester. Beräknar att gå ner totalt 65watt i 24/7 drift - skulle elpriset stanna där det är idag så är investeringen återbetald om c:a 4 år.

Hur får du ihop det där? Jag kör X18 18TB i min Server/"NAS", de drar mellan 5,5-9,5W beroende på idle/absolut max load. Crucial visar mig veterligen inte förbrukning på sina diskar men de drar säkert väldigt lite idle, säg 0.5-1W, men vid load så brukar SSD:er ligga på mellan 5-10W, så väldigt likt en spinnande disk.. (NVME ännu mer)

Så även om du jämför fully idle och klarar dig med 4TB mot 18TB så pratar vi ju om en besparing på kanske 10W, och är du så "idle" i din workload kanske du till och med kan spinna ned diskarna.

Jag har gått över till SSD för allt mitt som inte är långtidslagring, men ser inte strömförbrukning som den främsta anledningen. Ljud och driftsäkerhet är viktigare för mig då. Stor skillnad att gå från 6 -> 2 spinnande diskar.

Av Henrico

Jag tyckte det var ett BRA race, inga gulflaggor, och en hel del bra omkörningar som inte var rena DRS-omåkningar... Imponerad av Alonso...

Av Henrico
Skrivet av GooGeL:

Vinnarna i dagens GP är tittarna. För talangen i bra bilar, är de som kommer få kämpa för bättre placeringar.

Hoppas du har rätt men tror du har fel. Tror det kommer bli rätt tråkigt som ett Indylopp på stadsbana där safety car blir enda möjligheten för intressant racing. Men vi får väl se om några timmar... 😁

Av Henrico
Skrivet av Felixark:

Var det inte Perez som smällde in vägen i monaco ? Swdan så hade leclerc ingen chans att undvika at köra in i han eftersom att hände så pass fort.

Visst var det så. Tror till och med att det var Sainz som drog in i honom...

Av Henrico

Känns som det är dags för att förnya diskussionen om att anamma indys regler om att man stryker den bästa tiden för den som orsakar rödflagg... Det är ju dessutom inte första gången för Leclerc, han säkrade ju till och med en pole I Monaco på det sättet 2022...

Riktigt rejält antiklimax på kvalet när man sett fram emot att se Perez försvara sin ledartid och dessutom så tätt i hela gruppen...

Hoppas det blir ett bra race även om jag tycker Miami är en rätt kass bana och racet förra året var ett sömnpiller. 😊

Av Henrico
Skrivet av Hejss:

Jag tycker det är väldigt märkligt att lägga det här formatet i Baku. En bana som är så tajt med litet utrymme för misstag känns väldigt dumt att minimera träningen på. Framförallt juniora förare lider av det då dom inte har lika mycket erfarenhet av banan.

Sen känns det lite synd att man använder det här formatet tycker jag, när man använde sprinten som startordning för racet så fick förare som inte var bra på att kvala en chans att starta från en bättre position vilket jag tycker kan vara lite intressant, nu tar man bort den möjligheten.

Håller helt med om båda dessa, inte minst efter kvalet igår då man just såg mindre erfarna förare (och Seinz) dabbat sig. Jag var glad att jag såg det några timmar senare så jag kunde spola förbi rödflagg för övrigt. Helt fel bana att köra detta på.

Tyckte sprintformatet var kul då det blev strategi inför söndagen, nu känns det ju verkligen bara som två race...

Av Henrico
Skrivet av lasseedsvik:

<Uppladdad bildlänk>

Brewdog Clockwork 4.5%

Wow... denna smak är inte standard. Efter kollat på bolagest hemsida så håller jag med om att denna smakar väldigt mycket mandarin. En annorlunda öl.

Ja, alltså, inte för att vara den, men den är ju smaksatt med mandarinjuice så det finns ju en anledning.

Jag tycker det är en ypperlig sommaröl faktiskt, just för den där citrusfräschheten.. Normalt brukar jag inte alls gilla öl som är "smaksatta". (Har svårt för t.ex. Hoegarden..)

Av Henrico
Skrivet av izzie:

Hamilton gnäller på däcken hela racet, produktionsteamet klipper bort från 80% av omkörningarna, Ferrari lyckas fucka sig själva in i ett svart hål, Albon ser bra ut hela helgen sen DNF, race control skapar påhittat drama - allt är som vanligt i Formel 1-land.

Samtidigt så önskar man ju att 10% av produktionskunnandet togs över till Indycar. Det är sanslöst hur uselt skött deras tidtagning och överlag den mängd data som man kan konsumera under ett lopp, om de bara började visa tiden korrekt till att börja med och sedan enkla saker som att även veta tiderna mellan de som är varvade vore det ju totalt annat underhållningsvärde...

Av Henrico

Kändes väldigt märkligt med stående start tycker jag. Kändes rättvist att varken Alonso eller Perez drabbades däremot. Sedan blev ju Sainz 5s enormt kännbara.

Av Henrico

Wtf... Första gången någonsin, helt utan gissningar dessutom...

Av Henrico
Skrivet av oqvist:

Jag undrar om inte max körde mind games och det var noll och nada fel just för han insåg han inte skulle klara köra ikapp. Satte snabbaste varv med sin supertrasiga drivaxel han var så orolig för

Samtidigt vet man ju själv hur nojjig man blir med sin egen bil, vitvaror eller elektronik, har man haft ett fel blir man ju superkänslig för minsta lilla ljud som kan likna det felet. "Visst låter kompressorn på nya kylen lite dålig ändå?"

Av Henrico
Skrivet av wounds:

Helvete, 54 papp som 25-åring... När jag var i din ålder pluggade jag på komvux och jobbade extra i spärren i tunnelbanan, onödigt att säga men jag var ganska långt från de summorna. Kommer ihåg en släkting då som tjänade 48k och att man tyckte att det var helt galet, hur kan man ens göra av med så mycket pengar? Det här var tidigt 00-tal.

Jag tycker mig märka att många av oss som är 40-50 jämför ingångslöner med vad de själva hade en gång i världen och inte tänker på utveckling i både löner och inflation. Civilingenjörerna rekommenderar 39500 som ingångslön i år har jag för mig.

Jag tror jag för egen del hade 27500 i ingångslön 2001 som 24-åring. Det motsvarar väl 45000 idag enbart inflationsjusterat ( https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/prisomra... ). 2001 var man ju mest glad för att få ett jobb med tanke på hur IT-branschen mådde då, men med tanke på bananskalen man halkade på därefter så gick det rätt ok...

Av Henrico

Vet inte vad som var roligast här. Ursprungliga posten eller folk som tror det var seriöst.... 😝

Av Henrico
Skrivet av Alphahanne:

Roligare resultat i Indycar!

Sjukt spännande lopp överhuvudtaget... Sedan imponerande att se en förare ta på sig skulden och visa sig ångerfull efter ett lopp och inte bara skylla ifrån sig - en frisk fläkt.

Av Henrico

Annonsen är avslutad