Inlägg

Inlägg som ettis har skrivit i forumet
Av ettis

Är det bara jag som tycker att infanterier är totalt sämst? Att varenda gubbe i varje grupp måste vara på plats för att skjuta och att det sen tar år och dar att ladda om är sjukt störande. Samtidigt marcherar de eller står still mitt ute i fältet medan de blir beskjutna och dör.....

Sen är pathfinding vid belägringar också totalt sämst, helt omöjligt att kontrollera gubbarna då de gör lite vad som helst eller inget alls även fast man säger åt dom att kättra den här väggen eller skjut de här fienden från väggarna eller storma in i det sprända hålet...

Tycker spelkänslan har definitivt tagit ett steg bakåt jämfört med medieval 2 total war.

Av ettis

har också det problemet i Vista. För min del efter typ 1½ års felsökning (till och från) tror jag att ett av mina grafikkort som är instabil.

Vista är extrem känslig för sånt. Hos XP verkar problemet nästan vara borta. Vet inte hur det är i windows 7 än dock.

Av ettis

Redan nu finns det väldigt många människor, speciellt forskare, filantropiska organisationer, konstnärer, musiker etc. som dedikerar sina liv till aktiviteter som inte är kopplad till att tjäna pengar eller få mer makt utan istället på att förbättra sig själv och sin omgivning via vetenskap och konst. Frågan är om i ett samhälle där all materilla ting är tillgodosett, kommer antalet folk av detta slag att öka?
Ta t.ex. Afrika som ett exempel: just nu lever många där i fattigdom och svält, barn där är tvungna att spendera stora delar av sina liv till att skrapa ihop mat och pengar för att ens överleva. Om detta inte var fallet så kan dessa barn få en bra utbildning och verkligen följa sina drömmar. Om dessa barn aldrig har stött på konceptet materialbrist pengar och girighet, hur stor är chansen att de kommer växa upp och bli makthungriga monster? Inte stor tror jag. Istället tror jag att många fler kommer just bli forskare, konstnärer och musiker.

Alltså kommer ett sådant samhälle absolut inte stagnera utvecklingen utan istället tvärtom, det kommer bli en boom av nya idéer och utveckling kommer accelereras.
Samma sak som att fildelning nu lär unga datorer och inspirerar dessa att gå datorinriktade utbildningar.

Av ettis

Replikatorer - framtidens "fildelning" ?

Som många vet så dömdes de fyra män bakom Piratebay till fängelse och böter nyligen. Detta fick mig att tänka till om hur fildelning egentligen påverkar samhället, om det domen kommer ge en positiv eller negativ inverkan. Snabbt så kunde jag se liknelser mellan fildelning och det utopisamhälle Gene Roddenberrys Star Trek är baserat på. För att göra det kort hittade jag ett utmärkt essä om detta vars författarens insikter noga överänstämmer med mina egna.

http://www.philipbrocoum.com/?p=3

Jag är övertygad om att med nanoteknologi så kommer vi en dag att förverkliga dessa replikatorer. Är inte det dags att människan börjar ta steget mot en värld lik det Roddenberry hade föreställt sig istället för att klinga sig fast vid föråldrade lager och traditioner?

Vad tycker ni efter att ha läst essäet ovan?

Ops: läs gärna kommentarerna också innan ni kommenterar!

Av ettis

Ja, det är det som är problemet. Som vanlig människa så har man oftast inte de pengar att wasta på att 50% av all sin utrymme används till något som inte används till något produktivt när dessa 50% är på flera TB.

Måste komma på en lösning som tar 100% backup utan att använda mer diskutrymme eller skapa diskar med 100% drivsäkerhet. Hmmmz

Av ettis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Goliath2000
hehe jo de e klart!

men jag har tittat på en sån här:
http://www.sweclockers.com/nyhet/9183-finurliga_kabinett_fran...

man kan ju koppla in det som esata så har den en intern raid kontroller, fast fortfarande ingen billig lösnig!

Om jag köper en sådan så kommer jag med all säkerhet att använda den till backup i någon vecka, efter det kommer jag ta bort backupen och börja fylla den med nya grejer igen

Då är man tillbaka i ruta 1 :/

Av ettis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Goliath2000
Men om vi säger så här! Vi utgår från att du har råd att ta backup på dina 12 TB
då menar jag med en billig lösning.

Hur ska man bevara den backupen och vad är bästa lösningen?
Jag tycker de är det som är svårt att komma fram till.

Bästa lösningen är att anlita ett externt företag som tar backup åt dig. Du installerar ett program som kopplar upp dig till deras servrar någonstans på andra sidan jorden och sen tar den automatisk backup på de du har specificerat.

Denna lösning funkar självklart inte så bra när man har 12tb data och billigt är det knappast...

så problemet är fortfarande, hur tar man backup på 12 tb på ett säkert sätt utan att spendera en förmögenhet?

Av ettis

Att köra backup på 12+TB är inte billigt, redan nu så har jag alldeles för mycket grejer för att ha råd att ta backup på allting så man är tvungen att prioritera. Något måste ändras, annars blir problemet bara värre och värre.

Av ettis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Divil
Frihet har ett pris

Frihet ska fan vara gratis, annars är det inte frihet!

Av ettis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Ladda ner Teamviewer installera på servern och den datorn som ska fjärrstyra den.

Enklare kan det inte bli

vad är det för fel med den inbyggda?

Av ettis

Bara 1 kvar...

Av ettis

Det här är ingen rättegång.

Det här är ett cirkus...

Av ettis
Citat:

En rekommendation för Windows 7 är att inte, ABSOLUT INTE köra Virtual Clone Drive, då det fungerar dåligt, är intstabilt och ej går att avinstallera

Är det här sant? Om ja, finns det något annat alternativ, nått som påverkar OSet minimalt och kan lätt ta bort alla spår av den när man vill?

Av ettis

"Vilka är viktigaste grundprogrammen!"
Det beror väl helt på vilken roll datorn har?

Jag försöker hålla mig till så få 3dje-parts program som möjligt. Om det finns inbyggt i windows så använder jag det istället för att skräpa ner OSet med massa dubbletter, sen har jag strikta roller över vilka datorer som gör vad, om jag vill göra något som en annan dator är desginerad, så remotar jag bara dit.

Av ettis

Undrar också detta, har haft det här problemet sen 2006, är fortfarande inte löst i Vista....

Av ettis

Hur pass resurskrävande är Virtual CloneDrive? Är det bättre eller sämre än Daemon Tools?

Av ettis

Touchsmart TX2 Medieknappar

Hej, införskaffade nyligen HP Touchsmart TX2 och la direkt in Windows 7 Beta 1 på den. Efter ett tags fifflande har jag fått igång alla funktioner som ska funka förutom de tre medieknapparna på skärmen.

http://img518.imageshack.us/img518/7720/touchsmarttx2uz3.th.jpg

Jag är osäker vilka drivrutiner som sköter dessa och det finns inget på HPs hemsida som är direkt relaterade till just dessa.

Enda jag hittade på nätet i allmänt var ett program som heter "HP Quick Launch Buttons" men den verkar krångla rejält med Windows 7 och den senaste versionen är från 2007.

Nån som vet?

Av ettis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Men det är ju just den typ av tankeexperiment som jag och Random-person samt andra vänder sig mot! Dessa tankeexperiment tjänar inget syfte, har ingen funktion, visar inte på någon okänd princip, åskådliggör inte något utan är enkom dumheter! Vad som är teoretiskt möjligt är - det säger nästan sig självt - inte intressant. Vi måste diskutera vad som är praktiskt möjligt.

Det är teoretiskt så länge drivkraften att förverkliga ett sådan projekt saknas. Det finns som sagt inga tekniska hinder. Men även om detta är löst så är det opraktiskt att förlita sig på en enda energikälla som är begrändad till ett fåtal geografiska områden. Som jag har nämnt tidigare så bör solkraft komplementera andra förnyelsebara källor vilket är fullt praktiskt i nuläget.

Men av någon anledning så verkar folk helt fastklistrad i just solkraft?

Citat:

Och återigen, genom att påstå att "Jag anser att de flesta människor har lite till inget intresse av att försöka påverka världen omkring oss. De flesta lever bara sina egna liv och följer med strömmen oavsett var det leder till. Ta t.ex. förra presidentvalet i USA där Bush vann." så är du inte bara elitistisk utan även närmast bottenlöst naiv. Bush har ingenting med diskussionen att göra och givetvis får inte mänskligheten vara avhängig av enskilda presidentval och politiker. Det du insinuerar, att människor i gemen "måste" börja tänka mer och politikerna agera, är ju bara att göra systemet än mer labilt; ett felslut, en dålig president, en dålig folkomröstning, etc, leder till katastrof. Det är inte ett vettigt sätt att bygga ett samhälle! Folk är inte dumma bara för att de röstade på Bush. Det är ett jäkla svartvitt sätt att resonera; en president som har varit mindre lyckad på en hel del områden gör inte folk till dumma vad miljöfrågor beträffar. Tvärtom, du verkar ju vilja ha ett system där presidenter och liknande är mindre "lata" och gör mer. Vad skulle då hända om folk verkligen röstade dumt? Dina resonemang är ju genomruttna och faller samman av sig självt!

Hela den här diskusionen verkar vara genomsyrad av pessimism och hopplöshet. Bush har allt med diskusionen att göra, han är en perfekt exempel på vad som händer när det amerikanska folket börjar bli självgod. Om folk hade grävt djupare om vilken sorts person han är, vad han egentligen representerar och konsekvenserna av hans löften så är jag säker på att valet hade fått ett annat, bättre resultat. Men folket var såklart för egoistiska, giriga samt "religös" att inse detta och resultatet blev som det blev.

Jag har aldrig medgett att man ska ge all makt till en person, vilket är en aspekt av USA-politiken jag också ogillar. Men en snabbare process att gå från prat till "action" är alltid välkommen och i detta fallet med energifrågan, också mer djärvt.

Citat:

I själva verket ska vi bejaka att folk tänker själva och vissa vågar vara på tvärs. Vi kan och ska inte likrikta människor. Det blir labilt och farligt. Det är inte många som inser det, men ointresse för politik kan vara något ganska sunt. Ingen är mer rädd för lågt valdeltagande än en politiker eftersom denna riskerar sin makt. Klart att den politiserade mediebilden är att det är ett "problem". Det kan vara ett problem i ostabila länder med nyvunnen demokrati eller 'nästandemokratier', men när det gäller länder med hundratals år av demokrati är lågt valdeltagande något naturligt och i sak ganska sunt; det ger inte politiker oinskränkt makt. Detta kan tyckas off-topic men kan visa sig viktigt för diskussionen, i synnerhet om du faktiskt yttrar helstolliga idéer om världsregering. Det låter jättebra, är lätt att argumentera för, men bakom förnissan finns ett gränslöst mörker. Stora organisationer där nackdelarna överväger alla gånger fördelarna, t.ex. hur dåliga beslut kan propagera. "Handlingskraften" är en chimär och bara ett symptom på något vi egentligen inte alls vill ha och ej är eftersträvansvärt. "Energifrågan" är inte en fråga och den kan inte "lösas" genom global handlingskraft. Samma sak gäller "energipolitiken". Själva problemet är att vi har en "energipolitik" ö.h.t! 'Problemet' är politikernas, skapade av dessa, formulerade av dessa och nu ska tydligen det också 'lösas' av dessa.

Att täcka en si-eller-så stor yta med solceller är en typiskt politisk, teoretisk lösning på ett helt påhittat problem, nämligen "hur stor yta behöver vi"? Dumheter, är vad det är. Vi kommer framledes täcka större ytor än nu med solceller, precis som vi kommer bygga fler kärnkraftverk, fler vindkraftverk, o.dyl, men det är inget som politikerna kan eller ska vare sig dimensionera eller ens kommer att.

Edit: Och ettis, sluta säga helt innehållslösa saker som "den mänskliga faktorn" och "politiker måste bli mindre lata", "folk är dumma", etc. Det betyder _ingenting_, det är fina ord som bara är trams. Helt okonkret. Det är inte en frågeställning, inte en utgångspunkt, inte en lösning utan bara dumheter. Vad är det som insinueras? Ska vi vigla upp massorna? _Vem_ ska vigla upp massorna? Ska vi tvångsutbilda folk, ska vi ge dem psykofarmaka? Ska politikerna spotta i händerna och "ta krafttag" och hur och vad och varför och men vadå?

Edit2: En annan sak som bör sägas är att det är förenklat på gränsen till felaktighet att skilja på "förnyelsebara" energislag och icke-förnyelsebara. Det handlar bara om tidsgräns. Kärnkraften är oändlig om vi bara tittar några, kanske tiotals eller hundratals generationer fram. Tittar vi i stället miljarder av år framåt är vin- och vågkraft något som tar rörelseenergi från Jordens rotation. Det är rätt fånigt att titta så långt framåt men om man talar sig varm om "förnyelsebar" energi får man fanemig även tänka på det!

Återigen; låt mig vara tydligt: Vi _kommer att_ bygga mer kärnkraft i framtiden. Det är en profetia man ska vara säker på.

Ledare som väljs av folket ska också vara en representation av folkets röster. Att det bli labilt och farligt är något som sker om ledarna blir korrupta och inte agerar för folkets bästa. Detta är såklart något som man måste undvika oavsett vad, speciellt i "världsregeringar".

Sen att man redan haft flera hundra år av demokratiskt styre betyder inte det att det inte finns problem att lösa och så länge det finns problem så ser jag inte varför man inte ska engagera sig.

Och folk är dumma, dumma och lättpåverkade av de strunt massmedia spottar ut (inklusive mig själv ibland). Det är en faktum. Det är så folk som Bush kommer in i makten och det är sånt som man måste kämpa emot.

edit: Politiker är de som fattar beslut, formuleringar av dessa beslut behöver inte vara gjorda av politiker själva.

Av ettis

I det här fallet så är det tekniskt praktiskt. Kräver bara den mänskliga faktorn.

Citat:

Varför drar du upp sånt i den här tråden? Vi pratar inte om att det i teorin går att skapa en världsdiktatur och bygga solpaneler och annat "miljövänligt" (solpaneler är förövrigt betydligt mindre miljövänliga än kärnkraftverk. Duvet, solpaneler görs inte med ofarliga miljöämnen direkt), utan vad vi bör göra NU. Från idag och några år framåt. Inte vad som ska hända om 51.000 år eller vad som kan hända om alla världens regeringar blir övertagna...

Dagens solpaneler är mestadels gjord av kisel. Kisel finns i stort sett överallt, speciellt i öknar.

Solenergi är betydligt miljövänligare än kärnkraft, om än till ett högre pris.

Av ettis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
ettis, ITER säger du?
"On November 21, 2006, the seven participants formally agreed to fund the project. The program is anticipated to last for 30 years — 10 for construction, and 20 of operation — and cost approximately US$ 9.3 billion"
9,3 miljarder USD över 30 år. Det blir 3,1 miljarder dollar per 10 år. Det är väl ungefär så många år man har på sig att bygga alla de här solpanelerna.

Med min urusla beräkning jag gjorde innan så innebär det alltså att hela mänskligheten tillsammans ska bygga något med en prislapp 17 600 gånger mer än ITER? Inse att det är omöjligt, i allt annat än någon slags världsdiktatur som MBY beskriver.

Innan du fortsätter med dina absurda påståenden, kan du inte läsa igenom tråden en gång först?

Än en gång, solcellsscenariot var bara ett tankeexperiment. Jag har aldrig påstått att man SKA bygga alla dessa, bara att det teoretiskt går.

Edit: En sorts världsregeringen är inte en dålig idé. Något som kan ena hela mänskligheten under en flagga, som EU, AU och USAN gör nu fast för hela världen.