Inlägg

Inlägg som mekoboy har skrivit i forumet
Av mekoboy

Höjde nyss vcoren på min gamla PIII:a från 1,65 till 1,8 v. Detta gjorde det möjligt för mig att öka prestandan med 33 %. Så vill du ha riktigt låg prestanda och dålig tillförlitlighet ska du dra ned den ännu mer :). Nej, knappast farligt för processorn, men diverse fel kan ju uppstå i systemet om du inte har tillräcklig spänning. Liksom för mig som har lite för hög spänning, men det har funkat stabilt länge nu.

Av mekoboy

Jag köpte dom på www.ITbutikken.dk. Men nu har dom gått upp till 1970 kr. Köpte även processor och lite annat därifrån, jag tyckte dom hade bra priser. Det var lite av en chansning först, men sedan läste jag att det tydligen var ett stort bolag som gick att lita på. Har funkat perfekt för mig med leveranser mm, man ser ju så bra på deras kundcentersida vad som händer.

Av mekoboy

Bra, då är det hela utrett :). Håller med dig i resonemanget. Inte mycket pengar det handlar om utan mer att det känns rätt i köpet, och att man är medveten om de små skillnaderna. Men den kostar 395 kr på Komplett så var får man tag på dom för 250 kr ?

Av mekoboy

Jag har båda varianterna i samma dator och har benchat mycket på dom. 133:an är ca dubbelt så snabb i mina tester. Har du ett sånt kontrollerkort som ligger där hemma och skräpar så är det väl inget snack. Men mitt förslag är att spara pengarna och inte köpa nåt kontrollerkort (om du inte har nåt) utan att lite senare istället skaffa ett nytt moderkort. Ett sånt kontrollerkort kostar ju nästan lika mycket som ett tredjedels moderkort.
Självklart så måste du ju då ha ATA-133 diskar om du ska köpa ett sånt kontrollerkort.

Av mekoboy

Allt är ju relativt, hade du tänkt bräcka 300-vallen så är du helt fel ute. Men om du ska klocka upp till dryga 250 MHz i FSB (2,5-3-3-7) så duger dom. Kan ju även köra 2-2-2-5 i 200 MHz om du inte ska klocka. Finns flera minnen i den här "klassen" t.ex. Corsairs XL, Ballistix och dom går nog aningens bättre i höga frevenser. Sedan är det priset och jag fick 2x512 MB för 1940 kr och det tyckte jag var prisvärt. 400 kr mindre än Corsairs motsvarighet som håller likartad standard. Se http://www.systemcooling.com/hyper-x_pc3200ul-04.html

Av mekoboy

Är ju lite off-topic med ESD, men dock så intressant. Har nästan alltid kört utan ESD-skydd och det har gått fint utom en gång då ett RAM-minne ballade ur. Men jag fick liv i det igen genom att kortsluta det på diskbänken. Nej, ska man hålla på och montera mycket så är det väl skydd som gäller. Men där hemma tycker jag man kan ta risken att köra utan skydd med tanke på att det så sällan händer nåt.

Av mekoboy

Skiljer 2-3 grader till kopparns fördel enligt tester jag läst, har dock inte adressen till testet i huvet. Dock är ju Al betydligt lättare i vikt och är säkrare vid datorförflyttningar än Cu. Så med tanke på priset så lutar det väl åt AlCu om man inte siktar på den absolut bästa kylningen. Båda är ju dokumenterat tysta för att vara fläktkylning, bara att läsa silentpcreview.

Av mekoboy

Hela det här forumet samt många andra forum är som stora smörgåsbord.
Så lär dig att äta själv !

(allför många som måste bli matade, vilket taskigt humör jag hade nu då )

Av mekoboy

Eftersom diskarna är tämligen lika vad gäller prestanda så skulle inte det fälla avgörandet för mig. Jag skulle då välja den tystaste som systemdisk, och den mest högljudda som datadisk. Och då menar jag alltså den som jag använder mest ska vara tystast. Sedan märker man ingen större skillnad i praktiken. Dessutom vänjer man sig vid det man har.

Av mekoboy

Fdisk köres i DOS. Så skapa en startdiskett i ditt OS och starta burken från denna diskett. Sedan kör du fdisk.exe från denna diskett.

Av mekoboy

Benchtesta dina diskar och sedan tar du den med snabbaste läs-/skrivhastighet och det blir väl förmodligen systemdisken. Sedan partitionerar du upp dom i lämpligt stora enheter och optimerar med rätt klusterstorlek. Då får du benchtesta lite till. Partitions- och klusterstorleken kan bli mer avgörande än man tror. Alltså inte bara att välja en disk och tro att det blir tip-top.

Av mekoboy

Ja, helt rätt borre ! Dom minnena har funkat fint med DFI-kortet i testerna. Jag får försöka klara mig med dom minnena jag har tills vidare. Har jag tur så kanske jag klarar 270-280 Mhz i 2,5-3-3-7. Allt över 11x250 i 1:1 är godkänt för mig som stabil 24/7-klockning. Kortet verkar gilla TCCD-minnen.

Av mekoboy

Hade först beställt ett ASUS A8N-Sli men när jag kollade upp noga vilka möjligheter som DFI-kortet erbjöd för en "entusiast" så var jag bara tvungen byta. DFI-kortet finns inte på så många ställen, jag beställde mitt hos www.overclockers.se. DFI:s hemsida visar på ytterligare två svenska återförsäljare och dom verkade inte vara riktigt på "hugget".

Säkert jäkligt kul kort för den som är intresserad av att pilla lite. Men man får försöka ta det lite piano i början och vräka på 4,0 volt direkt över minnena t.ex.

Av mekoboy

Appropå minnen till DFI nF4 !

Här är en jäkla massa minnestester till ditt moderkort http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=50421&pa...

Men du kanske redan har läst just detta.

Av mekoboy

chse>>

Det går som du har beskrivit. Det enda som ev kan uppstå är att enhetsbeteckningar ändras då du pluggar in den gamla igen. Jag menar från början kanske CD:n = D:\ men med den gamla disken så blir den D:\ istället och CD:n blir E:\. Har man bara kollen så kvittar det, och speciellt i början då man inte är beroende av så många sökvägar.

Men jag skulle formattera om den gamla med hjälp av XP-skivan eller nåt annat diskmanagerprogram och sedan installerat XP på dina nya HD med den gamla i men nu helt tom vid installationstillfället.

Av mekoboy

Tror inte du kan BIOS-clocka din burk. Den tekniken började användas med PIII:or har jag för mig. Och då kunde man ofta välja om man ville hårdvaru- eller mjukvaruclocka. Men kolla i BIOS, du ser ju ganska snabbt om du kan göra några val för FSB, multipel, CPU-frekvens mm.

Av mekoboy

Hello boys !

Lite kul överklockningsläsning här http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=50421&pa...

Där kör man inte med sketna CAS2, nu är det CAS1,5 som gäller.

Har fått allt utom mobot, tur det, bytte till DFI istället
Det blir en lång väntan !

Av mekoboy

Du kan bli tvungen att flytta på några byglar på moderkortet, t.ex. en bygelinställning som innebär att du har en cpu på 350 MHz. Det är ofta en multipel och en FSB som skall anges. Har du tur behöver du ingen manual, det kan vara skrivet på mobot.

Av mekoboy

Någon som hunnit testa bios 1003 med tccd-minnen ännu ?

BIOS 1003 finns men är gömd, av misstag vet jag inte. Men går in som vanligt på deras downloadsida och laddar hem BIOS 1002 (fel bios) men byter ut 2:an till en 3:a i adressfältet så får du rätt. Eller gå direkt till deras ftp-sajt.

Av mekoboy

Ja du har helt rätt, länken är trasig...
MEN filen 1003.zip fanns då i alla fall.

Är man het på gröten så kan man ju prova här istället
http://www.lejabeach.com/ASUS/A8N-SLI_D/a8nslidbios.html