Inlägg

Inlägg som Abrakadabris har skrivit i forumet
Av Abrakadabris

Pluss till Dell då också. Men när jag tänker efter så låter det ju vansinningt med 3 års "vanlig" garanti, mot tillverkningsfel, utan det måste vara så att det ingår något sånt där Carepack automatiskt vid köp av affärsdatorer. Det är ju inga speciella papper för det utan det enda som står är "3 års garanti" i manualerna.

Av Abrakadabris

Jag har ingen aning om det är några Carepack eller nåt liknande. Tror inte det. Det står tre års garanti i pappersbunten som följde med datorn. Det är en "affärsdator". På konsumentsidan brukar väl garantin ligga på ett eller möjligvis två år. Jag har ju hört och läst att HP har en annan policy än andra tillverkare och följer datorn snarare än avtalparten men man har inte velat tro på det fullt ut. Lite krångel måste det väl ha varit. Men det var skrattretande smärtfritt. Det första jag sa var ju att jag hade köpt datorn i andra hand. Hon bara ignorerade vad jag sa, ungefär som en otålig fjortis: "Och? "Fram med adressuppgifterna nån gång då" Nä, så sa hon inte, men ungefär samma upplevelse fick jag.

Av Abrakadabris

Kudos till HP

Köpte en beganad bärbär HP för ca: ett år sen. Tills i går kväll så har den fungerat bra. Då började hårddisken låta litegrann, som ett svagt generatorsurr ungefär. Efter tjugo minuter lät den som en rakapparat. Det gick inte att få kontakt med hårddisken så det återstod bara att tvångsavsluta. Provade att starta upp igen. Lönlöst. Ingen kontakt med hda i starsekvensen. Startade om nu på morgonen och den fungerade. Sem tog det fem minuter och det var samma visa som kvällen innan.

Så jag ringde ett nummer som stod i pappren som följde med datorn. Lite darr på rösten. Det är ju tre års garanti på den men de där avtalen där brukar ju upphävas vid överlåtande av varan.

Tjena! Tjejen jag pratade med nästan krälade framför mina fötter. Och inte behövde man sitta i nån oändlig telefonkö dessförinnan heller. Jag uppgav serienummer och händelseförlopp. "Vill du att vi ska komma och hämta datorn eller vill du att vi skickar en hårddisk och att du sätter dit den själv."

Man blir så jävla glad! All heder till HP. Och än har man kvar mer än ett år på garantin på en datorn som man snålköpte begagnat. Det är sånt här som gör att man blir märkesbög.

Av Abrakadabris

Du kan inte "åka fast" annat än om du inte betalar öht förutsatt att du fått den vara ni kommit överens om. Så vitt jag fårstår har ni inget juridiskt bindande avtal om att du ska skicka pengarna EFTER att han har skickat "datorn" men INNAN du har hämtat ut den. Lugn, lugn.

Skulle han börja ringa eller skriva och pressa dig så fall inte till föga--för nåt! SÄTT INTE IN PENGAR INNAN DU FÅTT DET DU VILL!

Av Abrakadabris

Här är en grundlig genomgång av turion vs pentium m:

http://laptoplogic.com/resources/detail.php?id=17&PHPSESSID=6...

Bl.a kan man se att turion är snålare än pentium m på tomgång medans den konsumerar mera energi vid full effekt.

Av Abrakadabris

Bra för dig att du är nöjd med datorn. Men Pentium 4 "idlar" på 4-5 ggr högre effekt än motsvarande Pentium M. Nog måste fläktarna gå igång ibland. Jag tycker att det är vansinne att i dag, med vetskap om de alternativ som finns, köpa en bärbar dator med en sådan effekthungrig processor. Om det hade varit billigt i alla fall.

Av Abrakadabris
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fredrikandersson
Vad gäller skärm, är det så kass med en 17" med 1440x900(eller ja, WXGA alla skärmar)?

Kass och kass. Men jag ser ingen poäng med att ha stor skärm om man inte vill få plats med mycket grejor. Är skärmen stor men lågupplöst ryms det ju inte mer utan allt blir ju bara större. Iofs bra om man har dålig syn. På en 15,4" wsxga ryms ju fler grejor än på en 17" wxga.

Citat:

Kan detta vara nåt?

En tusing billigare här

Av Abrakadabris

Inom dina budgetramar finns det hur många bärbara som helst som är bättre än den där. P4-processorn blir glödhet så fläktarna lär gå mest hela tiden. Bryr du dig det minsta om batterilivslängd så nej. Och skärmen har låg upplösning för att vara så stor. Slö hårddisk. Ett stolpskott för de där pengarna, en sån där halvt osäljbar apparat som man ofta ser i jobbdatorerbjudanden. Ett rån. Läs igenom så många trådar du kan och bilda dig en annan uppfattning. En bättre

http://forum.sweclockers.com/images_sc/icons/icon6.gif

Av Abrakadabris

Jag skulle singla slant. Men det är i alla fall bättre att ha 1GB på en pinne än på två. Blir ju billigare att uppgradera. Ska du upp till 1,5 behöver du ju bara köpa till en 512:a och lägga i den lediga platsen. Ska du upp till 2GB så köper du till en 1GB. Med 2*512 så måste du ju plocka bort en 512:a och köpa till en 1GB för att komma upp till 1.5. Ska du upp till 2GB måste du plocka bort båda 512-pinnarna och köpa till 2*1GB.

Av Abrakadabris

HP nx6125 Turion för 9199;- på www.itonline.se Går inte att länka direkt (iaf inte inte för mig) så man får bläddra sig fram till den.

Businessdatorer är roliga. Stabil låda, "spillskyddat tangentbord", fingeravtrycksläsare, 3,5 timmar batteritid, möjlighet att dubbla den med ett resebatteri.

Av Abrakadabris

Oj då...såg just din screenshot. Googla på dl.exe så blir du inte glad.

Av Abrakadabris

Har du provat med Knoppix eller nån annan live-cd?

Av Abrakadabris

Inget speedstep på Celeron M. Den ger alltid järnet.

Av Abrakadabris

Ta bussen till Las Palmas och gå på stan bland vanligt folk i vanliga affärer. Lämna shortsen på hotellrummet.

Av Abrakadabris

Hm, det verkar som att man kan få samma dator med Turion istället för Sempron för ett par hundralappar till, om man letar. Mysko. Då får man också snabbare hårddisk, bluetooth, fingersvtrycksläsare, bl.a. Kan ju inte stämma ju?

Det där med inte up-to-date speciellt länge är jag lite oförstående inför. Datorn för tre gånger priset kommer inte att vara up-to-date särskilt mycket längre. Man köper vad man har behov av och kan betala för nu. Fyra-fem år bort vet man lite om.

Av Abrakadabris

Menar bara att du inte ska stirra dig blind på att det inte står 'Centrino' på en dator. Viktigast är att den har Pentium M. Många bärbara har ju Aetheros trådlöst kort istället och det är ju inte kattskit precis. Men då får de inget centrino-märke.

Av Abrakadabris

Centrino-märket är dock inte allt. Har datorn Pentim M men ett annat trådlöst kort än Intels så blir det inget centrino. Fast den är lika bra sett till strömsnålhet och andra aspekter.

Av Abrakadabris

Men avgjort då. Tack för hjälpen. Det blir det en sån:

http://komplett.se/k/ki.asp?sku=314994&cks=PRL

Ful som stryk men jag vill inte chansa på nåt osäkert. Gigabyte har en router som inte ser ut som nån fjortisleksak men hittar inga omdömen om den nånstans.

Av Abrakadabris

Trådlöst USB eller PCI

Har sparkat liv en gammal Dell Dimenesion med Damn Small Linux. Ska användas som surfdator. Har också en bärbar. Helst vill jag dra kabel runt lägenheten till båda från DSL-modemet men det får jag inte. Så då blir det trådlöst till båda. Förutom trådlös router måste jag dock köpa trådlöst kort till Dellen. Finns ju paket:

http://komplett.se/k/ki.asp?sku=314994&cks=PRL
http://komplett.se/k/ki.asp?sku=315002&cks=PRL

Frågan är dock USB eller PCI. Börjar man gråta om man kör via USB 1.1 som det är på Dellen eller får man acceptabla hastigheter? Iofs är det ju ingen större operation att stoppa i PCI-kort men datorn tendrerar skallra mer och mer för varje gång man lyfter på huven

Av Abrakadabris