Inlägg

Inlägg som henric har skrivit i forumet
Av henric
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nox1c-
Jo visserligen, men vore det inte lite konstigt när den visade bättre förut? Eller menar du att ja kan ha förstört den när ja installerade mitt WC?

Jo men som föregående talare så så kanske en fläkt vid sensorn blir påverkad av luftdraget.

Av henric

vad händer med tptest?

Av henric

Många funkar den jättebra för andra inte. Jag har bara bra erfarenheter av den. Har många kompisar som kör den och det funkar utmärkt för dom.

Av henric

Jag skulle ha satsat på en sån här:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?action=info&p=28595&t=404&l=2...

I och med att grafiken är integrerad så blir det bara någon hundralapp dyrare att köpa en sån här barebone, än om du skulle ta ett "vanligt" system.

Sen skulle jag jag köra en celeron 2.4 ghz, kostar väll ca 650 kr eller nått sånt.

512 mb minne är väll att rekomendera om du ska köra någon av win 2*** server OS:na.

Av henric

Absolut inte! Dlink:en är bra många gåner bättre.

Av henric
Av henric

formatckolon: Kan man få fråga hur du räknar, jag har fått lära mig att alltid ta: kbit per sec/8 för att få fram hastigheten.

Tex 512/8 = 64 Kb / sec
Eller 8192 / 8 = 1024 Kb / sec

Mig veterligen är 1024 Kb = 1 Mb. Borde det då inte vara 8mbit = 1Mb/sec = 1024Kb/sec ? Alltså nu snackar jag teoretiska siffrorigen precis som i mitt första inlägg.

Av henric

8 mbit kan klara av 1 Mb / sec eller 1024 Kb / sec om man vill se det så. Under teoretiska förhållanden då.

Sen i upload kan en adsl-lina klara av upp till 1 mbit ungefär.
1 mbit = 0,125 Mb / sec = 128 Kb / sec

Och som redan nämts tidigare, DC är väll ungefär det sämsta stället man kan kolla vad man har för hastighet på.
Testa i stället tptest, finns att tanka ner på www.tptest.se

Av henric

palomino utvecklar extremet mycket värme ja, helt värdelösa att överklocka enligt mitt tycke. Jag hadde en 2000-XP och den gick inte och överklocka mycket, och skulle man göra det fick man kräma på rejält med volt och ändå klocka den bara ett 100 - 200 mhz.

Av henric

Helt klart scsi disken, utan tvekan. Den är snabbare.

Av henric

Jag är glad som har telia i dagsläget. Har hafft adsl via dom i ca 6 år. Det första året var väll ingen höjdare. Men sen har det funka bra. Och dom senaste 2 åren har jag inte märkt av ett enda avbrott, har alltid rätt hastighet. Kör telia "2000" och har alltid 250kb/sec mot alla som i andra har kapacitet att leverera det till mig. Och sen att jag har 120 kb / sec ut förstår jag inte riktigt men men, spärren ska ligga på 0.5 där men tydligen har dom ingen spärr ut på min station. Var lika när jag körde 0.5 mbit.

Av henric

Jo det var något sånt jag misstänkte.

Av henric

-:Particle:- Räkna med att du kommer att stöta på ett ANTAL problem och att du kommer att bli väldigt frustrerad. Bara instalationen kan vara nog så knepig om man aldrig använt linux.

när du väl har det instalerat kan jag rekomendera att du använder sökfunktionen på http://support.linux.se där kan du hitta mycket om samba (fildelnings programmet för linux)

Jag har gått den lätta vägen varje gång jag ska configurera samba, jag har instalerat ett program som heter webmin där du kan administrera mycket grafiskt via webgränssnittet. Där även samba. Men då är det jhu så att man lär sig inte hur man EGENTLIGEN gör, det är nackdelen.

Sen kan jag även rekomendera ircserven irc.se.linux.org kanalen #selinux för "live" support, dom är riktigt trevliga och hjälpsamma där.

Lycka till.

Av henric

Tips!

Har märkt att på en del routrar och brandväggar uppkommer en viss fördröjning när man ska ansluta till en ftp eller irc och diverse andra protokoll.

Det löste jag enklast med att Öppna port 113 och peka den mot 127.0.0.1. Verkar så att tex ftp och irc vill ha svar på port 113 av någon andledning.

Av henric

En sak som kan vara ett problem är att Telia låser din publica ipadress till nätverkskortet i din vanliga dator i ca 30 min om jag inte missminner mig. Därför måste du innan du stoppar i adslmodemet till din gamla p75:a släppa ipadressen på den andra datorn, det gör du enklast genom att gå in i kommandopromten och skriva "ipconfig release"

Sen skyndar du dig att dra ur modemet och stoppar in det i p75:an.

När Freesco startar så stannar när den ska hämta information via dhcp från telia. Händer det inget på 5 - 10 sec så stoppar du bara in modemet i det andra nätverkskortet.

Funkar det fortfarande så är inte nätverkskortet rätt confade. Kan jhu vara så att kärnan inte har stöd för just dina nätverkskort med. Vet att av egen erfaranhet att det kan vara lite bökigt. 3com och realtech kort fungerade bra för mig.

Lycka till.

Av henric

ME på 80 mb ram ska fungera fint det. Nä släng in 98:an på den, eller testa flasha bios på den det kan hjälpa i vissa fall. Ibland behöver vissa bärbara även chipset drivare osv för att fungera stabil under operativsystemet, min rekomendation är att du kollar tillverkarens hemsida å tankar hem allt som har med datorn å göra i filväg å kollar igenom det lite

Lycka till!

Av henric
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Raiche
Varför använder ni hårdvaruroutrar egentligen?

Ja precis!

Skaffa en gammal pentiumburk för 0 kr eller köp en om det skulle vara så för en hundring å släng in linux på den. Sen är det bara köra ett lämpligt iptables script på den, den kan ni få å fungera som vilket annan router/brandvägg som helst. Man kan t.o.m få den snabbare å klara mer än värsting 100 000:- kr´s brandvägg!

Av henric

Tycker ni att
Tempen idle ligger på 37º å när jag körde CPUburn så vart den som varmast 48º är dåligt när den är överklockad 1,53@2.1 ? bara undrar?

Av henric
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x1zt
20 idle? tror du verkligen på den tempen?

Självfallet inte.. men i detta fall är det jhu samma mätare på samma moderkort med med olika prossersorer å olika kylning.. eller hur?

Av henric
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x1zt
20 idle? tror du verkligen på den tempen?

Självfallet inte.. men i detta fall är det jhu samma mätare på samma moderkort med med olika prossersorer å olika kylning.. eller hur?