Inlägg

Inlägg som mudde har skrivit i forumet
Av mudde
Av mudde

@ArKAN:
Det måste väl vara Brutal Sports Football?

Hade en polare som var besatt av denna genre på den tiden (brutala sport- och bilspel), vilket var underligt då han hatade vanliga sport- eller racingspel.

Av mudde

@Fors3n:
Ett begagnat 970 är ingen dyr investering (runt 1000-lappen) och ger ett rejält steg upp. Processorn kanske flaskar en del beroende på spel och inställningar, men det är egentligen inget större problem att ibland ha överstark GPU om man ändå inte lagt för mycket på den.
Om inte annat märker du det när du kör med nya kortet och en senare uppgradering till begagnad Sandy/Ivy-bridge-CPU+MB bör inte kosta särskilt många hundralappar, speciellt som du redan har rätt minnen för dom.

Av mudde
Skrivet av Swe.Stars:

Läste "in-ear". Är de vanliga med sladd eller trådlösa?

Skickades från m.sweclockers.com

Vanliga med sladd. Har tyvärr inga tips att ge avseende hur man smidigast använder trådlösa lurara till Switch

Av mudde

@Williamhoghielm:
Om du var väldigt nöjd med dina tidigare och enda felet var att en 3,5 mm plugg gick av så byt ut den, alternativt hela kabeln. Det brukar inte kräva särskilt mycket jobb om du har tillgång till lödtång, men kan också enkelt fixas med "sockerbit".

Av mudde
Skrivet av adde1337:

Hittade inte "edit"knapp.. men vad tror ni om denna ?
https://inf.se/oevrigt/1803-handkontroll-till-nintendo-switch...
Den ska ha alla sensorer och Rumble?

Aldrig provat den, men jag har provat många 3:e-partskontrollers genom tiderna och hittills inte stött på en enda Noname-kontroller som inte varit en besvikelse.
Alla som fungerat bra har tillverkaren antingen vågat släppa i sitt namn eller så har de varit det officiella/licensierade tillbehöret till ett spel. Även de kriterierna säger inte att en kontroller nödvändigtvis är bra.

Av mudde

Sonic Adventure DX
två QQFZ-W6XD9-5PPZI

Av mudde

Låter både väldigt sannolikt och riktigt skoj om det stämmer. Det är väl det enda 3D-zelda till stationär konsol som ännu inte fått en HD eller 3D-remake. Hoppas bara det hanterar det med samma finkänsla de haft i de andra zelda-remakes jag spelat.

Skrivet av Quinz:

Blev en switch i helgen, med zelda och mk8 ^^
förutom skydds till skärmen och minneskort vad mer kan man behöva för små saker :)?

Ska du bära med dig den så är en väska bra.

Ska du mest spela stationärt och mycket online och har nätverkskabel framdraget kan en ethernetadapter vara vettigt. Det finns tydligen en ganska vanlig nätverkskrets som används i den licensierade adaptern och flera andra billigare modeller som fungerar bra. Många andra adaptrar är mer oklart avseende funktion. Googla lite så hittar du mer info om det.

Handkontroll är en smaksak. Jag själv gillar joycons i hållaren men har ändå köpt både Pro controllern (riktigt bra) och Horis trådade Pro-controller (bra i allt utom d-paden, väl värt under de många reor då den gått för 199:-). Mitt råd är att prova själv med joycons i hållaren ett tag och se vad du själv tycker innan du börjar köpa på dig för mycket.

Av mudde
Skrivet av CatchMe:

5Ghz-radion har gett upp i min N56U lagom till BF.

Tänker antingen kompletter med en UniFi AC Lite som får sköta det trådlösa, eller köpa en ASUS AC66U B1. Hur står dom sig mot varandra? Ska installeras i hallen och täcka upp en 50kvm lägenhet.

Har själv just n56u som router med AP AC Lite som står för wifi. Fungerar utmärkt och känns mycket stabilare än förr då n56 stod även för wifi:t.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mudde

Någon som hunnit prova Starlink än?

Blivit ganska sugen efter att ha sett lite på youtube, trots att jag egentligen inte har plats för fler leksaker med NFC.
Funderar på att slå till på det på fredag (oavsett om det kommer ner ytterligare i pris, 399 är redan billigt.)

Av mudde
Skrivet av Shudnawz:

Min första AspE i min ägo! Nu är marginalerna knappa, har bara råd med EN omgång självrisk om jag får däng, så nu är det att undvika strid till varje pris!

Väldigt risky! Är själv överkonservativ och har nog aldrig kört nåt där jag inte haft råd med minst ca 5 självrisker.

AspE är ganska skoj, trots att det är ett multirole-skepp. Kanske beror delvis på att det var mitt första skepp som var någorlunda bra på flera roller. Det var mitt första skepp som var bra på bl.a. mining, (rare-)trading (hade aldrig type-6, Cobra Mk4 existerade inte) och smuggling. På köpet så kan det också försvara sig mot många NPCs.
Nästa steg upp i skepp för många roller kostar flera gånger mer.

Sen är den också såklart bra för exploration när du har space-$$$ för class A FSD och bra Fuel Scoop.

Av mudde

Ett litet steg närmare Elder Scrolls VI till Nintendo Switch!

Av mudde
Skrivet av Shudnawz:

Ni talar i tungor, min herre.

Skickades från m.sweclockers.com

Sorry;)
Bounty Hunting i Resuource Extraction Site.
Utrusta skeppet för närstrid. Hoppa in i en RES.
http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Resource_Extraction_Sit...
(undvik till en början Hazardous.)

Är skeppen en rimlig nivå som du kan besegra utan att ta för mycket skada - börja scanna efter bounties (är de för små eller för stora skepp, hoppa ut och in igen i siten).
När du hittat ett skepp som visar sig ha bounty (gärna ensamma, inte i "wing" med flera andra), scanna med en "Kill Warrant Scanner" och sen attackera det. Efter några nedskjutna skepp (innan du dör) - åk tillbaka till en station och hämta $$$ + laga ditt skepp

I de som inte är Hazardous finns poliser. Följ dom om du vill och scanna och attackera sen på de som poliserna redan initierat strid med.

Av mudde
Skrivet av Shudnawz:

Har fått lite nytändning på E:D senaste veckan faktiskt, rört mig några hundra ljusår och bytt upp skepp till en Cobra MK.III. Inget att hänga i granen kanske, men okej noob-skuta innan jag får tag i en Asp Explorer eller nåt liknande. Fortfarande lite kluven kring vad jag vill fokusera på. Trading är inte min grej, och deliveries får man ju dåligt cash för om det inte är en sjuk mängd man ska flytta. Pysslar lite med exploring nu när jag flyttar runt, men det blir ju snabbt tröttsamt att bara boopa och kolla system map efter bra planeter att scanna närmare...

Cobra Mk III är ju utmärkt för att göra lite av allt. Det är det klart billigaste multirole-skeppet. Troligtvis just därför jag inte gillar det. Jag föredrar själv lite mer optimerade skepp så att jag har anledning att byta lite då och då och har väl något tiotal små skepp utspridda.
Det var ett tag sen jag spelade nu, men min basaktivitet när jag tröttnat på annat brukar vara BH i Hi/Haz RES.
På skepp med 2S+2M hardpoints brukade uppsättningen ofta vara 2 gimballed lasrar på gimball (av den typ som PDn klarade utan att tömmas för snabbt) och 2 fasta kanoner av valfritt slag. Det ger en ganska skön känsla att tugga lite på sköldarna medan jag flyger runt och försöker hamna i position för att sen kunna mata på med allt man har när motståndaren hamnat framför.

BH har också fördelen att det blir ännu roligare sen med lite större skepp (FGS t.ex.)

Annars är väl exploration den andra saken jag spelat hyfsat mycket av. Trots att DBE eller AspE är klart bättre i sina 10-15MCr builds (eller mer om du maxar fuel scoop på AspE), så tycker jag en exploration-kittad Hauler (ca 2 MCr) varit roligast på såna rundor. Dock är den lite ömtålig så har hållit mig till några tusen LY från bubblan med den.

Av mudde
Skrivet av Saddl3r:

Jag tror du gör så att du byter ut din nuvarande strömbrytare mot en sån här (tror att det ingår en i startpaketet), och sen kan du tända/släcka/dimma från strömbrytaren/mobilen/rösten hur du vill!

EDIT: Såg nu att den är batteridriven, så det verkar vara precis som du säger att man måste sätta något över den vanliga strömbrytaren så att folk inte använder den istället

Hittade även den här som inte är batteridriven, men problemet med originalströmbrytaren kvarstår. "Den får sin kraft från den kinetiska energi som uppstår när du trycker på knapparna"

Hue ser riktigt enkelt och skoj ut men hittar ingen lösning med bara det där nuvarande strömbrytare används.

Jag tror jag behöver något system som har installationsbrytare för att lösa det på ett smidigt sätt. Har mycket betongväggar så 433 känns lite osäkert. Zigbee verkar ha ont om installationsbrytare som passar i runda EU-hål och få saker som säljs inom EU men kan ha missat något.
Det känns just nu som att jag således behöver lite z-wave-saker, men med en bra controller behöver jag nog inte låsa in mig i att bara ha z-wave. Vet dock inte helt vad jag behöver.

Min första tanke som skulle lösa mina önskemål men kanske inte på bästa/snyggaste sätt är en controller, en Z-wave-brytare för lysrören, en separat belysning/ledslinga (t.ex. hue) med stickpropp för den svaga belysningen och en rörelsesensor.
Då borde väl rörelsesensorn kunna ställas in att tända antingen (hue-)lampan eller lysröret (via installationsbrytaren) beroende på tid på dygnet och strömbrytaren kan alltid tända lysrören vid behov?

Av mudde
Skrivet av evirob:

Du ska alltså dimra lysrör?

Jag skulle börja med att byta armatur i badrummet så att du faktkskt kan styra den som du vill.

Skickades från m.sweclockers.com

Har inga specifika krav på dimbara lysrör (har aldrig testat såna så vet inte vilka begränsningar de innebär).
Nattbelysningen kan lika gärna vara en annan lampa.

Befintlig lysrörsarmatur är en del av spegelskåpet så den slipper jag gärna byta ut. Den duger utmärkt för att få det riktigt ljust när det är önskvärt.

Edit: det finns mycket utrymme i "lådan" med lysrören så styrning kan enkelt installeras och t.ex. koppla in ledlist får plats. Behöver dock också någon åtgärd på befintlig brytare så ett feltryck inte slår av systemet.

Av mudde
Skrivet av LudvigLindell:

Xiaomi/Aqara Gateway ~300kr
Aqara Body sensor ~100kr
Yeelight lampor ~150-250kr/st
Aqara Switch 100-200kr

Hur används dessa för att styra t.ex. lysrören i badrummet?
Finns det inbyggnadsswitchar i systemet som passar i runda EU-hål för strömbrytare?

Verkar annars intressant att det stödjer zibgbee, men vill helst ha något som kan köpas i Sverige eller åtminstone är anpassat för EU-uttag och standarder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mudde
Skrivet av Saddl3r:

Som jag förstår det ska allt det gå att göra med Philips Hue, dock aningen dyrt. Har själv ingen erfarenhet av det, men googla runt lite så ska du se att det mesta går att lösa!

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4504209
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4012147

Har tidigare kikat på hue, men det verkar sakna lite för många komponenter för att ensamt täcka mina önskemål. Kan vara jag som missar något dock.

Hur löser jag med hue att ett tryck på befintliga strömbrytaren inte stoppar möjlighet att fjärrstyra lampan?
Känns inte lika smidigt om jag måste sätta lock på alla befintliga strömbrytare och bara köra på nya.

Hade gärna också haft möjlighet att fortsätta använda lysrör i badrummet som passar i nuvarande skåp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mudde

Hjälp med automatiserad badrumsbelysning/tips på lösningar

Hej,

Jag planerar mina första steg mot hemautomation.
Jag tänkte börja i liten skala med badrumsbelysningen för att senare bygga ut efter hand. Jag blir dock inte riktigt klok på vad jag behöver efter ganska mycket googlande och forumtrådsläsning så därför frågar jag er mer erfarna.

Nuläge:
Belysningen består av lysrör ovanför badrumsskåpet kopplat till enkel strömbrytare.

Önskemål:

  • Rörelsedetektor som tänder ljuset.

  • Maxeffekt på automatiska ljuset dagtid och svagt ljus nattetid.

  • Nattetid ska det finnas möjlighet att vid behöv tända med maxeffekt, t.ex. med befintlig brytare (+ fjäder för återfjädring).

  • Inga eller små konsekvenser av att fru/barn/gäst av misstag använder befintlig brytare.

  • Möjlighet att bygga ut till övrig hembelysning där befintliga brytare fortsatt har funktion.

Vad behövs för att uppnå detta på ett någorlunda smidigt sätt?

Hur har ni andra löst badrumsbelysningen? Vad har ni för smart automatik och vilken utrustning har ni för det?

Av mudde

Nu kanske jag missar någon fiffig funktion hos nvidia-kortet, men om amd kan få ut liknande prestanda även i TOPS som Tesla V100 på bara ca 60% av transistorerna (och t.o.m.färre transistorer än P100) så känns det imponerande.

Skickades från m.sweclockers.com