Inlägg

Inlägg som mudde har skrivit i forumet
Av mudde
Skrivet av Kostja:

Det som kan tyda på att denna har potential är väl att man får plats med en tunn 120 mm fläkt ovanpå i Ghosten (till skillnad från L12), samtidigt som man får ett par mm tillgodo från chassit för att undvika turbulens och 33 mm för minnen.

Det verkar ganska intressant då. Stämmer måtten får den ~dubbla avståndet från kanten jämfort med Shadow Rock LP (som verkar störas rejält av sitt korta avstånd i Louqes test).
Då blir det intressant att se hur den presterar i chassit.

Av mudde
Skrivet av Kostja:

Så jäkla taggad på det här chassit nu... Hoppas att kylaren från Alpenföhn kommer leverera

Deras tidigare kylare verkar tyvärr prestera klart sämre än många andra i samma storleksklass.
Finns det något som antyder att de lyckats bättre nu? Har inte följt nåt om deras platta kylare.
Vore kul med fler vettiga platta kylare, men inte om de presterar i nivå med stockkylare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mudde

Blir nog inget för mig. Rolig pryl men har redan bl.a. Goldeneye och Perfect Dark till min N64 och även om Zelda OoT var fantastiskt på sin tid spelar jag det hellre numera på 3DS (med sina små men genomtänkta förbättringar som tar bort sånt som man numera skulle stört sig på från originalet.)

Kommer det med Ogre Battle 64 kanske jag tvingas tänka om, men det räcker med en minikonsol för mig. Får ju inte plats med allt i TV-bänken. Många spel har inte åldrats så väl och håller bättre som minnen från förr än som roligt tidsfördriv.

Hoppas Nintendo skärper sig och börjar släppa lite fler av sina gamla titlar till Switch, gärna i fysiska exemplar med lite finkänsliga förbättringar där det behövs.

Skrivet av sniglom:

Saknade svaret "Ja, men det beror på hårdvaran". För mig blir ett köp av denna enhet väldigt beroende av vad kontrollrar kostar, vad de har för anslutning samt om det går att ansluta fyra stycken.

Med det sagt är det många av N64-spelen som inte har åldrats väl. Men renderar man i lite högre upplösning och med bra filter, är många lika roliga som förr. Mario 64 och Mariokart gör sig fortfarande utmärkt.

Jag tyckte redan då det var nytt att, även om Mario 64 var tekniskt intressant och 3D bidrog till att skapa något intressant nytt, så saknade spelet lite känsla för att vara riktigt bra. Trots att det åldrats bättre än mycket annat till N64 har det inte mycket att bidra med när det finns nyare 3D-Mariospel som gör allt mycket bättre.

Skrivet av jonthan:

Yes 😀👍🏻
Det bästa mario kart alltså

Skickades från m.sweclockers.com

MK64 var fantastiskt för sin tid och helt klart ett stort steg framåt jämfört med SNES-varianten. Tyvärr känns banorna numera lite trista jämfört med många nyare versioner där banorna generellt är mer genomtänkta och helt enkelt roligare att spela.

Det märkt speciellt i Mario Kart DS där man kan låsa upp 4 banor från vardera SNES, N64, GBA och GC. N64-abnorna var kul nostalgi som påminde om alla timmar jag plöjt ner på det spelet, men nyare spel har roligare banor.

Av mudde

Blir nog ingen sån för mig. Lite trista titlar och flera av dom har tyvärr inte åldrats bra.

Skrivet av Chris_Kadaver:

Håller med om die hard trilogy. Problemet är väl flygplatsen. Fast den kanske gick att köra utan ljuspistol, eller? Minns inte... Köpte en ljuspistol hah.

Japp, gick i.a.f. att spela andra delen på Saturn utan ljuspistol, men Saturn hade en del riktigt bra titlar så ljuspistol var långt ifrån bortkastat.

Minns att jag tyckte första delen i Die Hard Trilogy var riktigt skoj, men andra var mycket blekare än Segas egna ljuspistolspel och 3:an var inte heller särskilt kul. Testade igen spelet för några år sen och tyvärr hade det inte åldrats bra.

Av mudde

@lanbonden:
Håller med @Nioreh83 - Saturn var nästa generation och vi Saturnägare skulle omöjligt kunnat räknas som den "som inte fick en SNES" på den tiden. Lite som att någon med PS4/XB1 skulle vara avundsjuka för att de inte fick en 360/PS3

Saturn var verkligen då Sega var som bäst. De kämpade riktigt hårt för att kompensera för att de hade färre 3:e-partstitlar än PS och lyckades få fram många fantastiska titlar i flera olika genrer.
Trots att jag spelade en hel del PS och N64 på den tiden hos andra var jag alltid riktigt nöjd med min Saturn och dess utbud. Enda riktiga nackdelen med att Sega behövde dra så stort lass själva var att så fort Dreamcast släpptes slutade nya spel komma till Saturn nästan direkt och allt fokus lades på DC. PS1 fick en mycket mjukare "död" med spel släpp även några år efter att den senare PS2 släppts.

Av mudde
Skrivet av lanbonden:

Det där känner jag igen från en av kompisarna som inte fick ett SNES Visst var det Duel?

Nästan rätt - "Duel" är bara en liten del av namnet (trots att det stod stort på framsidan av PAL-versionen och resten av namnet med liten text.)

Av mudde

Då jag är någorlunda säker på svaret kommer nästa bild:

https://www.arcade-museum.com/images/113/1135889072.jpg

Av mudde
Skrivet av Warstorck:

Final Liberation: Warhammer Epic 40,000
(exakt namn framgooglat via listor över tillverkarns spel, misstänkte att det var ett av WH40k-spelen från Panzel General-skaparna)

Av mudde
Skrivet av nikitalord:

Hdmi kabel kvalitén spelar ingen roll ettor och nollor känner inte skillnaden anting kommer de fram eller inte.

Riktigt så enkelt är det inte. Kör du hög bitrate i en lång HDMI-kabel med tunna ledare kommer "ettorna och nollorna" i signalen att "smetas ut" (degraderas) och blir svårare att läsa för mottagande enhet.
Just HDMI är mycket känsligare än många andra kablar för degraderad signal (delvis p.g.a. hög bitrate men också att den aldrig togs fram för attanvändas under längre sträckor). Redan vid 7-10 m får många budgetkablar problem med 1080p-bild (och ännu mer med 4k).
En "kvalitetskabel" innebär i regel en med tjockare ledare och inga andra tydliga svaga punkter i designen och klarar ofta upp till ca 15m passivt.

Vore det så enkelt att digitala signaler alltid kommer fram hade all världens kabeldragning varit busenkel och ingen hade krånglat med fiber och liknande.

Citat:

Vill du ha billigt flerkanals bioljud kör med spel headsetet vilket även grannar kan uppskatta.

Köra med simulerad flerkanalsljud via spelheadset är ett uselt råd för film. Vettig surround är än så länge omöjlig att få i hörlurar/headset. Finns många bra hörlurar (inte gamingskit) som fungerar utmärkt till film men då äör det stereo som gäller.

Av mudde

@Shangit3:
Är du redo att lägga lite tid på rummet och räknar med att köpa allt begagnat går det att få till hyfsad hembio i budgeten.

- En lite äldre mellanklassreceiver som hanterar HDMI bör nog gå att hitta för runt eller strax över 500. Receivers har uselt andrahandsvärde så där kan man få mycket för pengarna om man klarar sig utan nya funktioner.

- 5.0-högtalare med lite större frontar som låter hyfsat kanske går på 2000:- om du letar gamla modeller av märken som inte är alltför populära.

- Ljuskontrollera rummet och fixa till akustiken kan göras billigt om du är beredd att lägga ut en del tid och inte är alltför mån om rummets utseende.

Resten av budgeten (~7000:-) räcker då till en hygglig begagnad projektor som ofta säljs i paket med duk.

Räkna dock med, som nämnts tidigare, att en lång HDMI-kabel av vettig kvalitet (som inte ger hel i bilden) kostar en slant. 4K är också omöjligt att få in i budgeten på ett vettigt sätt. Satsa hellre på bra Full-HD.

Av mudde
Skrivet av anon159643:

8 rätt.

Det fanns för mig två inte självklara frågor:
Wargames
Aliens (två vettiga alternativ)
Och jag gissade fel på de båda.

Jag är fascinerad över de som kan minnas vad wargamesdatorn hette, det var väl minst 20år sedan de flesta såg filmen och vad datorn hette är ungefär lika lätt som att minnas namnet på pojken och tjejen.

10/10 för mig tack vare att jag gissade rätt på just ovanstående två frågor.
Det underlättar att vara i lagom ålder att ha sett filmerna (inte på bio, men då de inte var gamla nog att glömmas bort), men håller med att datornamn eller de flesta andra namn, inte är något jag ofta lägger på minnet.
T.ex. kommer jag bara ihåg två karaktärers namn på filmen jag såg igår, och det ena av dom finns i titeln (John Wick - Chapter 2)

Av mudde
Skrivet av bardbard:

Som småbarnsförälder själv så vet jag precis vad du menar, fick lägga ner både WoW och LoL när första ungen kom då dessa spel inte kan pausas. Därför tycker jag switchen är riktigt bra med sleep-funktionen då det går att stänga av en session vart som helst och sedan återuppta(gäller givetvis inte online).

Håller med att switch är fantastisk för småbarnsföräldrar. Sleep-funktionen, möjlighet att spela var som helst och, med rätt spel, tillsammans där, möjlighet att enkelt byta ut trasiga kontrollers (till skillnad från andra bärbara konsoler som blir obrukbara om kontrollern ger upp) m.m.

Nintendos onlinefunktioner och tjänster var väl inget jag hade höga förhoppningar på, så kan inte säga att jag blev besviken. Hade dock hoppats att en i övrigt fantastisk konsol skulle få något lite roligare där, men samtidigt var det inget jag förväntade mig.

Känns också initialt som att deras onlinetjänst fått lite ljummet mottagande - inte alls någon hype som för mycket annat de presenterar (hur många galna fans skrek inte av lycka för att t.ex. Animal Crossing kommer nästa år, trots att de flesta nog kunde gissa att ett så populärt bärbart spel bör ha varit inplanerat att släppas den närmaste tiden?)

Av mudde

@iller:
Med tanke på att jag spelar i perioder där det också går månader mellan spelandet, och i princip bara offline-spel, ser jag den sannolikheten som ganska hög. Jag skulle ju inte sakna online särskilt mycket om det plötsligt inte fungerade (förutsatt att jag överhuvudtaget är hemma, spelat en del på resande fot helt utan wifi också).
Lägg därutöver till sannolikheten för att jag om ett år glömt att molnlagringen raderas direkt då jag glömt betala.
En backup med >25% risk för fail av den anledningen (+ risken för mitt handhavandefel eller Ninetndos strulande) känns inte jättekul.

Kan tillägga att jag inte är jätteförtjust att lagra kortnummer på alltför många sidor där de får dra pengar när de känner för det.

Hade hellre sett att de antingen haft molnlagring fritt eller sparat ett år eller så efter att tiden gått, fast då som inaktivt tills man återaktiverar sitt online. Är ganska säker på att det inte skulle röra sig om särskilt höga extrakostnader för dem.

Hade de haft lite intressantare medföljande titlar (t.ex. SNES/N64/GC-spel, indiespel m.m.) hade jag gärna sett ett "livstidsmedlemskap" för 1000-lappen som räcker tills onlinetjänsten tas ner om 5+ år eller så så man vet att man får ut max av sin switch tills den ersätts med nästa generation.

Av mudde
Skrivet av bardbard:

Personligen tycker jag NES-spelen samt molnbackupen är värd 200:- per år men det är ju givetvis personligt.
P12:or som inte mäktar med spel som inte sparas var tredje millisekund, stora pilar som pekar vart man ska, oändligt med liv etc.. men framförallt inte upplever nostalgin uppskattar givetvis inte NES-delen särskilt mycket och tycker förmodligen att 200 spänn är rena rånet.
Nåväl, NSO har varit ute i 2 dar, vi får se hur det hela utvecklar sig. Förhoppningsvis kliver Nintendo in i 2000-talet nu

En molnlagring som raderas direkt om jag glömmer uppdatera i tid låter i mina ögon inte så jätteintressant.

Jag tror främst det är vi småbarnföräldrar som mest av alla uppskattar möjlighet att spara när som helst i spelet. Känner också att min tid är för värdefull för att behöva spela om alla tidigare banor för att jag dog, så oändligt med liv är bra. Det låter snarare som att P12:or har mycket mer värdelös tid för att spela om samma bana massvis med gånger och spela långa sessioner utan störningar.

Vad jag minns var det inte heller särskilt svårt att veta var man ska gå i de flesta NES-spel - gå åt höger tills banan är slut!

200 spänn är inte mycket, men för mig som inte är särskilt nostalgisk låter det inte som mycket att ha. Hade de däremot erbjudit t.ex. lite intressanta SNES-titlar (där många är objektivt bra och i mina ögon håller mycket bättre för tidens gång) hade det kännts givet, även för en klart högre årsavgift.

Av mudde

@samispringsteen:
Håller med @Kratos om Animal Crossing - mycket charmiga livsstilssimulatorspel, men inte helt min spelstil heller. Tröttnade också ganska snabbt på 3DS-versionen, men ser helt klart kvalitéer i det.

Tror just den serien är mycket viktig för Nintendo att få ut till Switch. De två tidigare bärbara "huvudserie-spelen" (till DS resp 3DS) sålde vardera över 10 miljoner exemplar och tilltalar även många som normalt inte spelar så mycket andra spel, som t.ex. många kvinnor (inte för att det inte finns kvinnliga hardcore-gamers men de är betydligt färre än männen).
På så sätt kan de hjälpa att sälja konsoler till de som inte annars hade tänkt köpa.

Av mudde
Skrivet av Kaztrofy:

Köpte https://www.webhallen.com/se/product/280203-AOC-Q3279VWF-32-1... för 2 månader sen. Måste säga att det är helt osannolikt vad man får för pengarna. Hade förmodligen tur med panellotteriet men man får nästan oförskämt mycket för pengarna, hur kan dom gå plus på en sån här produkt?

Har ett tag funderat på att byta skärm, mest för att få mer yta så artikeln kom lägligt. Har egentligen kikat ganska brett över alla prisklasser men inte ens de dyraste skärmarna verkar fantastiska (bara jag som vill ha ~20-144Hz adaptiv skärm med OLED-lik kontrast? ) så tänkte att jag satsar på något ok och billigare med lagom upplösning och yta och skaffar monsterskärm om några år.

Beställde en AOC Q3279VWF i helgen som tipsats om tidigare i tråden och hämtade ut den idag. Den ersätter min några år gamla Dell 24" 1920x1200-IPS-skärm som jag generellt varit nöjd med.

Lite första intryck från nya skärmen:

- Storlek, total upplösning och DPI känns ganska lagom för en någorlunda okräsen person som jag som inte har 2.0 i syntester. Skärmytan är ett lyft både för surf, lätt arbete och spel.

- Kontrasten är ett stort steg upp från min Dell. VA är klart bättre här än IPS och det syns ordentligt i ett halvmörkt vardagsrum Ändå har den långt kvar till min TV (en sen generation av Panasonic plasma) så det finns mycket kvar att göra i det avseendet.

- Foten är OK men inet direkt utmärkt avseende stabilitet. Att den saknar pivot är för mig betydelselöst, men vore bra att kunna sänka den lite vore bra. Avsaknad av VESA-fäste är ett till minus. Jag ser detändå som positivt att den inte tar mycket yta på djupet, vilket kan vara problem på skärmar med "gamingdesign".

- Med större storlek och VA-panel syns begränsningar med betraktningsvinklarna och kontrastskiftningar mot kanterna tydligt. Skulle skaffat annat om bildbehandling var viktigt, men för annat så stör det inte mig så mycket.

- Ett rejält plus för min del att bakgrundsbelysningen inte börjar flimra vid låg ljusstyrka. Det har stört mig i olika grad på de flesta skärmar jag haft vid senare tid och tvingat mig att ha skärmarna ljusare än jag velat.

- Bildkvaliteten som helhet är helt ok med lite blekare färger än min IPS, men kompenseras av den bättre kontrasten. Skönt också att slippa IPS-glow, men samtidigt tappar den färger och kontrast i hörnen så det jämnar ut sig. Har inte hunnit testa snabba FPS-spel för att se om eftersläpen stör, men det lilla jag testat är den inte helt usel i det avseendet i.a.f.

Sammantaget är det en ganska bra skärm till ett fantastiskt pris. Kan helt klart rekommenderas om man står ut med nackdelarna.

Av mudde
Skrivet av Hagge:

Får se hur bra "hero" sensorn är. Enligt reviews är det otroligt bra men vi får se, beställde själv G pro Wireless från Logitech med studentrabatt, och fick den för under tusenlappen riktigt taggad!

Ska prestera som Pixart 336x-sensorerna vilket är riktigt bra. Dock har den högre LOD (som ej verkar gå att reglera) men som bonus är den mer strömsnål (vilket är helt irrelevant i trådad mus såklart, men bra för trådlös).
Sammantageten utmärkt sensor om musens LOD passar din musmatta och spelstil.

Av mudde

Runt 5000:- är vad jag hade räknat med som köpare att behöva ge för en senare 65" panasonic ST/VT 50/60 och lite därunder för 30-modellerna. Skulle vara aktuellt om min p65st50 ger upp innan OLEDs i samma storlek hunnit gå ner en bit till.

Skrivet av Bascule666:

Vad jag menar är att folk inte fattar hur bra TV:n är, är själv en stor fan av plasma. Körde plasma från 2002 (?) fram till förra november när min LG 60" dog och det blev 65" LG OLED istället. Kunde under många år via kontakter på Samsung köpa nya modeller till ett väldigt bra pris. I ärlighetens namn ska väl tilläggas att de första plasmorna var rätt risiga men det blev stadigt bättre med tiden.

Folk vet. Det märks på t.ex. minhembios marknad där 65"-arna i det prisintervallet går åt fort.

Det är rätt stor skillnad mellan Panasonics senaste modeller och det mesta annat. En senare LG-plasma (som på sin tid var ett mycket prisvärt köp) är inte alls i samma liga och därmed inte särskilt eftertraktad.
Är väl egentligen bara en senare Samsung-modell som sålde dåligt som håller samma klass men den har jag nog aldrig sett begagnat (+Pioneer kuro men de är numera oftast små och gamla/slitna).

Skickades från m.sweclockers.com

Av mudde

Släpps något av dessa till Nintendo Switch så kommer jag köpa, om inte annat av nostalgiska skäl. Minns hur nyskapande serien var på sin tid och fighting-delarna var fantastiskt bra för sin speltyp (men för få). FMV-delarna med obligatoriska knapptryck i rätt tid är dock något jag gärna ser att de skippar till 3:an.

Av mudde

@fantomsmurfen:
När du ändå velar mellan Sci-Fi och Western så är Firefly min solklara rekommendation. Serenity är också riktigt bra som film att se efter serien, men tempot är helt annorlunda (mycket högre där) så den är väl egentligen bäst att inte se direkt efter serien.

Annars är BSG bra, t.o.m. riktigt bra på sina håll, men tappar en del ju mer serien går i min åsikt. Boxen finns billigt på CDON och man får mycket innehåll för pengarna.