Inlägg

Inlägg som Ochatach har skrivit i forumet
Av Ochatach

Lite oldschool döds som vanligt

Av Ochatach

4 delar, viker och käkar med händerna

Av Ochatach

3 NVME diskar, 5 SATA SSD just nu

Av Ochatach

Har stört mig i många år att ipv6 inte stödjs i stadsnätet, ISP Bahnhof stödjer det men hjälper inte då stadsnät inte gör

Av Ochatach
Skrivet av twit:

Hittar ingen info om när intrånget skall ha skett hos Twitch, men med tanke på att informationen lades ut igår (211006) är det högst osannolikt att det som hände dig en vecka tidigare har någon som helst koppling till läckan.

Twitch gick ut med att dom trodde intrånget hade skett i Måndags, jag har authenticator på både Twitch och email och olika lösenord, ingenting om att någon har försökt logga in någonstans så min chansning är ju att någon kommit åt ett adminkonto på twitch och ändrat payout info för mig och flera andra, har snackat med andra streamers som har haft samma som hänt.
Dessutom går det inte att ändra paypal-adressen utan att gå via support/adminhjälp.

Av Ochatach

Tror dom snackar skit, min payout info ändrades den 29 sep sent på kvällen till någon skum paypal-adress coacoa eller något sådant, inget mail om att någon har loggat in, har Authy 2FA, bytte payout info, email, lösenord samt streamkey direkt, även kollat Malwarebytes efter rootkit eller annat och inget finns

Av Ochatach

Jag tycker att jag borde vinna för att båda av mina 3TB diskar har totalt avlidit, vilket har resulterat i KOMPLETT brist på utrymme till program och spel, samt att hastigheten inte är det bästa för laddningstiderna.
Ursäkta mig för brist på humor, den försvann med diskarna till återvinningscentralen. :/

Av Ochatach

Förutom överprisade datorprodukter så var det ju ett Wish man kunde gå in i typ, bytte batteri i min gamla iPhone 6S och dom gjorde inte ett skitbra jobb kan man säga, klisterremsan som ska hålla skärmen hade dom fuckat upp så den är halvlös på ena sidan. Har mestadels köpt hörlurar där, ett antal KOSS produkter när man var yngre och det inte fanns så mycket annat utbud i staden och innan jag hade ett bankkort man kunde använda på nätet

Av Ochatach

Outer Worlds, det enda släppt iår som jag spelat igenom och gillat

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ochatach

Lurkade i ett par år innan jag faktiskt registrerade mig, och då var det för att kommentera på en nyhet om att wesellcd's skivor var dåliga.
Hänger mest på SweC för teknik och datornyheter, lite smidigare medium än när man var liten och gick till närmaste datorförsäljare för att hämta reklamblad och drömma sig bort med all ny hårdvara och planera olika builds.
Galleriet är väldigt uppskattat också med alla vackra system, samt marknaden att hitta roliga prylar

Av Ochatach

Satan va fina högtalare, vill-ha faktorn är stor

Av Ochatach

Nachos, chips, ostbågar, jordnötsringar osv äts med ätpinnar i rostfritt stål.
Jordnötter och andra små snacks äts med en tesked ur en glasskål.

Allt för att minska vidrigheter på tangentbord och mus, dock så blir dom ju sviniga tillslut ändå med hudavlagringar, hår/skäggstrån, fett osv.

Av Ochatach

Ser riktigt bra ut, dock lider det av samma problem som istortsett alla spel att det är helt scriptat och du har bara egentligen en väg att gå.

Av Ochatach

Jag kollar först och främst vend.se när jag vill köpa något studio eller musikrelaterat, dessutom så vet dom flesta som handlar där vad det är för prylar och vad det är värt.
Blocket kan man i vissa fall få sålt till högre än inköpspris, men i många fall så tänker dom "ähh vadå 2500kr för en begagnad elgitarr? Sett stratakopia för 1200kr ny på nätet".

Av Ochatach
Skrivet av hajobal:

@Gorian: Idag har jag det så att Windows ligger på en egen SSD, och MacOS på en annan. i BIOS defaultar till Windows, vill jag boota MacOS, håller jag nere F11 för att välja boot-disk (UEFI: Samsung 960 EVO nvme). funkar felfritt så här långt.

Det är så jag vill ha det, kan du gå in på lite närmare hur du gjorde? När jag försökte installera High Sierra så fick jag errors om GPT osv, läste någon tråd om att koppla ur alla andra diskar men inte orkat göra det ännu så testade med oldbios och kunde inte lista ut det heller

Alla mina delar ska enligt tonymac vara kompatibla med osx

Av Ochatach

Mycket bra tråd, tänkte bifoga en bild på mitt ATI Radeon 9800PRO 256MB då jag inte såg någon bild om det förutom en liten text. Hittade inte kortet just nu så skickar bild på lådan, tanken är väl någongång att bygga likadan burk jag hade då för retrogaming
ATI Radeon 9800 PRO 256MB - Imgur

Edit: lite kuriosa, köpte kortet för 2890kr på en lokal datorhandel då mitt dåvarande Nvidia FX5500 brann upp när jag fläskade på lite för hårt i Doom 3

Av Ochatach

Byta kylpasta kan definitivt sänka dina temperaturer så ja, jag tycker det är värt att prova

Av Ochatach

Tjenare, kör i dagsläget 4.8GHz på 1.296v och har även provat att gå högre med lite högre volt men fick det inte megastabilt i mitt tycke.
https://valid.x86.fr/pid7v5
Ett test på 5GHz på 1.312v som veriferades, körde först 1.35v men hamnade då på över 86C.
Skulle vilja få den deliddad med liquidmetal men vågar inte göra det själv.

Av Ochatach

Då både tangentbord och mus antas är inkopplade med USB, så antar jag felsökning borde vara först nätaggregat och sedan moderkort.
Felet när USB portar lägger av är oftast pga gamla drivrutiner till moderkort men har varit med för många som haft ett ostabilt nätaggregat och haft liknande problem som dig.

Av Ochatach

https://i.gyazo.com/bc175350b07805f1bd2faf01e1f20532.png

Dock har man ju över 140 spel som aldrig spelats FeelsBadMan