Produktivitetstester

Givetvis får processorerna gå igenom en drös mjukvaror för produktivitet, som pressar hårdvaran rejält. Testsviten består av Cinebench 2024, Geekbench 6, Handbrake 1.61, 7-Zip, Blender och Davinci Resolve. De ger en bra överblick över hur processorerna presterar rent allmänt.

När vi börjar med första lasset produktivitetstester går det att skönja ett lyft gör Ryzen 5 9600X med lite drygt 14 procent ställt mot sin föregångare i enkeltrådad prestanda Och en tredjeplats på listan är ett faktum.

När arbetslasten skiftar till flertrådat är det mer blygsamma 6 respektive 3 procent i förbättring som står att utläsa. Vi misstänker att den lägre strömbudgeten inte berör Ryzen 5-modellen i samma utsträckning som sin storebror då den har färre kärnor och de har samma strömbudget.

Vidare mot Geekbench där Ryzen 5 9600X tar ledartröjan i enkeltrådad prestanda och är ett hack bättre än sin föregångare. I de flertrådade teserna är den återigen marginellt bättre förutom i 7-Zip-Decompression där den istället är marginellt sämre.

I den sista laddningen tester ser vi ingen markant skillnad för nykomlingen ställt mot föregångaren. Renderingstiden i DaVinci Resolve är identisk och i Handbrake är skillnaden inom felmarginalen.