Den nya Prime Video-serien Fallout, diskuterad på djupet här i forumet, släpptes förra veckan. Serien verkar av allt att döma blivit en hit, med en stadig trea av FZ och ett IMDB-snitt på 8,7 i skrivande stund. Den verkar också ha väckt ett rejält sug efter att återvända till spelen som serien bygger på, visar siffror från Steamdb.

Statistiken från helgen som följde seriens premiär visar att antalet Fallout 4-spelare på Steam började klättra runt 15-tiden svensk tid på fredagen, för att peaka på söndagskvällen. Då var antalet spelare fler än 83 000, att jämföra med en vecka tidigare då siffran låg omkring 24 000. Även Fallout: New Vegas och Fallout 76 lockade tillbaka spelare under helgen.

Fallout 4 är ett nästan tio år gammalt spel, vilket gör prestationen att åter placera sig på Steams topplista över bästsäljande spel anmärkningsvärd, även om det är oklart om det kommer hålla i sig eller bara var ett uttryck för separationsångest efter att ha sett det sista avsnittet.

Den 25 april är det dock dags för Bethesdas next-gen-uppdatering av av Fallout 4 på Playstation 5 och Xbox Series X/S, vilket skulle kunna befästa den nyvunna populariteten.