Inlägg

Inlägg som Azz har skrivit i forumet
Av Azz

~15k speldator, tummen upp innan beställning

Hej!

Varje gång jag ska köpa ny dator uppdaterar jag mig med vad som funkar ihop och vad som är mest prisvärt, tycker jag grävt i forumen nog nu men det är lika bra att slänga upp en tråd här och dubbelkolla. Kanske inköpslistan kan användas för någon annan med samma budget.

Jag har precis köpt en DELL U3011 genom Dustins kampanj, så man vill kunna spela spel i 2560 utan att få diabilder. Hade tänkt köpa en 27" men kampanjpriset va helt enkelt för bra.

Har även redan beställt mitt chassi vilket blir ett SilverStone Raven RV02B-EW-USB-3.0 tycker att luftflödeslösningen är riktigt spännande och det verkar vara hyfsat tyst, att det kanske inte är världens vackraste chassi bryr jag mig inte så mycket om. Ville ha -E (evolution) så var tvungen att beställa det från annat håll.
Köpte även en Noctua NH-D14 från samma ställe då de inte var i lager på komplett. Kylaren verkar vara en av de bästa om man inte ska gå in på speciallösningar.

Hela listan hos Komplett

ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 - Dyr men bästa "framtidskortet" vad jag kan hitta, PCIe3 om man skulle vilja uppgradera till de nya korten under 2012 utan att behöva byta ut moderkortet, kanske köpa in en Ivy Bridge också om de presterar tillräckligt mycket bättre för att validera en uppgradering. Sen vill jag ha ett moderkort med 2 nätverkskort, bluetoothen är ett litet plus också, därav Deluxe varianten.

Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 16GB CL9 - Vad jag har grävt fram så är det marginella prestandaskillnader på minnen numera när alla ligger så högt i timings osv, men de här har 1.5v och deras föregångare (2gb) ligger på kompatibilitets-listan för moderkortet.

Crucial m4 SSD 2,5" 128GB - Här har jag hoppat mellan flera i mina olika varianter av inköpslistorna, slutade med denna då den har vunnit de flesta benches jag har sett och annars legat top3. 128gb räcker för OS+de spel man spelar mest.

Fractal Design Newton R2 1000W - Här kanske någon kan rekommendera ett bättre nätagg. Jag har tittat runt men inte hittat något agg som riktigt stått ut, R2 har fått bra reviews och det enda negativa verkar vara att sladdarna är stela och det blir svårare att dra. 1000W är mer än vad jag behöver, men vill inte va tvungen att byta ut det nästa år om man skulle köpa nya grafikkort och cpu, verkar dumt att inte framtidssäkra så mycket man kan när man väl är inne på de spåret.

Intel® Core™ i5-2500K Processor - Inte mycket att säga om, det självklara valet i dagsläget. Speciellt om man kanske ska uppgradera till Ivy Bridge senare.

PowerColor Radeon HD 6950 2GB GDDR5 X2 - CrossFire. Va inne på 570 först men gillar möjligheten att flasha 6950->6970, som jag har förstått det finns risken att man inte ens får ett kort man kan göra det på, men just de här korten verkar ha rätt hög success-rate. Kommer troligen inte ens flasha om det förrän det behövs mer prestanda ändå.

Då landar vi på 12 856:- + 2 421:- (för chassi+kylare) = 15 277:-

Så några ändringar? Om det är tummen upp och någon annan vill använda inköpslistan så kan ni dra ner priset lite genom att byta till en annan version av moderkortet dvs ASUS P8Z68 (GEN3) fast utan Deluxe.

Av Azz

Någon som har en Canon i865?

Tja

Har en Canon i865 men har råkat tappat bort installationscdn för cd-labeling programmet, kan inte hitta den någonstans och verkar inte gå att ladda ner heller, hittar bara uppdateringar till programmet på nätet. Så nu undrar jag om någon har den här cdn och kan skicka programmet till mig.

Vore hemskt bussigt, kan skicka en dvd-skiva med tryck som tack

/azz

Av Azz

200gb istället, för 5-600 så e jag med på ett par stycken

Av Azz

har också haft ett annat cheiftec chassi med likadana "skruvsatser" det hade jag inte heller något problem med, men detta var det värre med. får hoppas att mitt var ett måndags-ex eller nått

bara köpa hddkylare till diskarna så blir dom aldrig varma, mina står på 24/7 och dom håller sig svala. själv körde jag 7 av dessa:
http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=390&session=b3246e1...
satte varannan disk okyld och varannan med en sån där, funkade klockrent.

Av Azz

har själv ett likadant chassi, hade 19 hdds i den 1x120 5x90 och 10-15 små 40 (hdd kylare mm) detta drevs med 360w cheiftec psu som följde med,
funkade bra till 16 diskar men när jag sedan lag till de resterande 3 så blev uppstarten kritisk så jag bytte till ett antec 480w och det har jag i nu, fungerar smärtfritt.
Kylningsmöjligheterna i chassit är mycket bra speciellt om man har någon slags hdd-kylare till åtminstone varannan hdd.
Dock ett väldigt stort minus är själva monteringen av moderkortet som sker genom att man ska sätta dit små hållare i plåten som man sedan ska skruva fast skruvarna i,
detta funkar inte alls bra (iaf inte för mig) eftersom bara 1-2 av alla hål satt på rätt ställe och med rätt mellanrum för att sätta dit dess små skruvhållare.
Just nu har jag moderkortet fastskruvat med 2 skruvar och lite ståltråd :P. Tänk även på att köpa en förlängningskabel till 12-volts sladden.

sen har jag synpunkter på mullet.se också, försökte själv beställa ett kontrollerkort därifrån för några månader sen, men efter jag lag beställningen fick jag aldrig något kort,
de svarade inte heller på någon av mina mail som jag mailade över 2 veckors tid inte ens i telefonen.

//over n out

Av Azz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Linqan
Ytterligare ett bevis till att bojkotta Q-Tec!

Q-tec lurar sina kunder med att speca. sina agg. på Peak-effekten!

Deras 550 wattare är snarare ett sketet 300 watts agg!:mad:

Vicotnic: Du har rätt, har man ett agg. som pallar med uppstarts peakarna så är det inga problem... men med ett billigare agg. så kan det funka bra i början för att sedan smälla till och
gå sönder, har man otur skadas då komponenterna i datorn!

funkar iaf bättre nu, den pallar uppstarten utan problem, har t.om satt in 2 nya diskar och 1 ny 120 fläkt. vet att q-tec inte är det bästa valet men eftersom chieftech inte klarade av att driva skiten och q-tec är bra mycket billigare så får det här bli en lösning tills jag inköper något annat. vilket lär bli nästa månad

Av Azz

jag hade en cheiftech nätdel till min server förut på 360w, på den hade jag iaf 14hdds, 1x120, 5x90 och en del småfläktar och 12v kabel till moderkakan. när jag satte i den 15:e hddn så blev det för mycket och den pallade inte uppstarten så fick köra med ett gammalt at-nätagg i några dagar på 2 diskar. men nu har jag fått mitt 550w Q-tec och nu fungerar allt perfekt, utom att 12v sladden till moderkakan är för kort, men det ska jag fixa i veckan

Av Azz

tack ballistic

Av Azz

ps2, nintendo pc mm. i samma burk

tja alla.

har för mig att jag har sett någon snubbe som satte in pc, ps2, xbox, nintendo och massa kul i samma chassi. Kommer dock inte ihåg länken till sidan, någon som kan hjälpa mig?

Av Azz

okej, då skickar jag den direkt till dom istället

Av Azz

har fått exakt samma problem med en av mina WD 250 nu. Efter ett par månader av fungerande så har några kluster säckat ihop. :/ ska testa att lågnivåformatera den, men tror det blir att skicka tillbaka den till butiken.

Av Azz

jag hade samma problem förut när jag installerade mitt andra kontrollerkort (sata), då tog det 15 minuter att ladda upp windows. jag drog ur alla "onödiga" hdds, men hade fortfarande korten i, installerade om windows, sen satte jag i diskarna igen. då löste det sig för mig iaf.

Av Azz

skulle vara enklare om man visste exakt vilket felmeddelande det var. "...så kommer det upp nåt fel meddelande..." räcker inte, kan vara tusen olika.

Av Azz

man måste väl ha S.M.A.R.T aktiverat för att kunna avläsa tempen, tror jag

Av Azz

kör med 4x skivor från ritek jag. köpte dom på: http://www.discatonce.se/ , inget fel på dom jag har brännt än iaf och det är runt 150st. Har bra kompabilitet med dvd-spelare också. Tycker dom e riktigt bra, lite dyra kanske men man får pröjsa för kvalite. Snygga e dom också

Går även att bränna i 8x med pioneer a07 med rätt firmware.

http://www.discatonce.se/index.html?target=p_142.html&lang=sv

Av Azz

hdd: ( 1804.03 GB ) free space: ( 486.9 GB )

2x36gb raptor raid0
2x120
3x200
4x250

Av Azz

har haft precis samma fel, hade det rätt länge och vart lika arg varje gång den där rutan kom fram. Idag så har jag inte problemet längre och det jag kom fram till var att det har något att göra med windows + diskar över 137gb (48-bit LBA) som windows har rejäla problem med. Jag löste mitt genom att installera om windows in med senaste service packet och sen big_drive_enabler.
http://www.maxtor.com/en/support/downloads/big_drive_enabler....

Idag kör jag med windows 2000 sp4 + nyaste drivarna till mina kontroller kort (sata) promise tx4 och ett highpoint 1540. Jag har alltså inte installerat big_drive _enabler men det verkar funka fint ändå. Men jag har då delat alla mina diskar som e över 137gb i 2 partitioner så en 250gb blir 2x~125gb. Verkar funka det också, har 4x250, 2x200 och en 120 som fungerar fint.

Av Azz

jag körde med 1 kort i början och då funkade det bra, men det var iof ett annat moderkort.. men sen köpte jag flera hdds och då behövde jag flera kort och då köpte jag ett till. Dom ville inte fungera ihop så jag köpte KT6 Delta kortet för att få moderkorts kontrollerna, men dom funkar juh inte heller ihop med något av korten.

Av Azz

Många SATA-diskar

Jag har en filserver står och brummar här brevid mig som jag har ett MSI-KT6 Delta i, 2x2portar sata på moderkortet(Promise tx2 och nått via shit) och 2 kontroller kort (Promise TX4 och ett Highpoint Rocket 1540). Sen har jag 6st sata-diskar som jag vill köra samtidigt, och jag har testat alla olika kombinationer att inaktivera båda chipen på moderkortet och köra enbart med korten, kört med via och ett kort, andra chipet och ett kort osv osv. Men kontrollerna verkar inte vilja sammarbeta allt för bra ihop, datorn hänger sig ofta när hddsen arbetar eller så låser den sig bara i 10sek och sen flyter allt på igen.

Någon som kan tippsa om lite bios settings?
Någon med flera sata-kontrollers som vet en lösning?
Eller finns det någon som kör med flera sata-kontrollers och får det att funka som kan tippsa om vilka kort jag ska köpa?

Av Azz

har ni testat med att stänga av dumpningen av minnet, det är jämt det första jag gör när jag installerar os. win 2000:
egenskaper den här datorn -> avancerat -> start och återställning -> ta bort "skicka en administrativ varning" och "starta om automatiskt" och sen
"ingen" på skriv felsökningsinformation.
så har jag gjort länge och jag har inte märkt av några större problem, fick ofta "dumpar fysiskt minne" förut, men inte nu.