Inlägg

Inlägg som Frixos har skrivit i forumet
Av Frixos

DON'T KILL THE SACRED CHICKEN!

Om ni inte vet vad jag menar, doda en kyckling sa far du se... Kolla sen pa denna videon:

http://www.youtube.com/watch?v=zFIZfuDLEy8

Av Frixos

Ja precis!

Av Frixos

Ansluta automatiskt till natverk

Hejsan,

Min skola har wi-fi som jag anvander. Jag ansluter till det (det ar ej losenordskyddat) men for att surfa maste jag skriva in mitt anvandarnamn och losenord. Ar det mojligt att fixa sa det sker automatiskt?

Mvh

Av Frixos

Macbook Pro värde?

Jag tänkte köpa en Macbook Pro 13" nu i slutet av Augusti för runt 7500:- i USA. Den kostar 11000:- i Sverige. Apple kommer släppa en ny modell i vår. Vad kan värdet på den här Macbooken (9-10 månader gammal) tänkas vara om datorn är i bra skick? Kan jag hoppas på åtminstonde halva värdet (5500:-)?
Hur brukar prisutvecklingen se ut?

Av Frixos

Sida sökes - kalender

Jag kommer be olika personer att prata en speciell tid i skolan varje dag. O för det ändamålet letar jag efter en sida där de här personerna kan gå in och kolla och se vilka dagar som är upptagna eller inte, och om de inte är upptagna så kan de skriva in sig på den dagen. Finns det en sådan hemsida?

Mvh

Av Frixos
Skrivet av Sahlstrom:

Kom in i matchen.
Om du någon gång har burit på en dator lite längre än mellan dörren och sängen vet du att ett par kilo spelar roll. Jag är så mycket gladare av att kunna lämna min MBP hemma och ta med mig min iPad istället. Samma med min kameraväska, ett par kilo färre objektiv gör mycket efter en dag.

Och säga vad man vill om win-laptops, men de brukar inte vara lyckade. Antingen billiga och meningslösa eller i samma prisklass som Apple. Det är ett skämt att en normalprisad 15" har 1366*768 i upplösning och en trackpad som är nästintill oanvändbar.

Sen är mac inte alltid bäst, men de löser mina behov bäst.

Och den nya airen är sexig inombords!

Tack for det! Den pojken har ingen erfarenhet av att b'a'ra runt pa en dator som v'a'ger ett par kilo en hel dag.

Av Frixos

Re: ATI Drivrutins fel - datorn dör vid installation

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ml65
Tja . Installerade om datorn igår och skulle ladda ner ati:s drivrutin för mitt 4850 . Nu när jag försöker installera det så dör datorn ( Den startar upp dirr efter men den gör det inte för den ska det om ni förstår ). fick om installera datorn i dag för den bara höll på att starta om sig själv igår ..

Vad fean är felet och vilken drivrutin ska man ha .. ?

Jag har EXAKT samma problem!

OSet är vanligt XP.

Av Frixos

okej, jag lyckades lösa det. Hur vet jag inte. Datorn fungerar iaf nu. Haha

Av Frixos

Startar inte efter reset av cmos

Först fungerade inte skärm eller tangentbord, så jag reseta cmos via jumpern, sedan startar den inte. Det lyser, så det finns el. Men det startar inte. Vad kan vara fel?

Av Frixos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kjell Brel
Min poäng var inte den exakta skillnaden utan att om man lägger tio miljoner på en bil så har man nog inte sparat ihop till exakt tio mille innan man går till bilhandlaren utan man har säkerligen betydligt mer på kontot och skulle ha köpt den även om den kostade femton miljoner. Prisvärdhet existerar inte när du köper en sådan bil.

På samma sätt vänder sig inte det här chassit till folk som kollar på prislappen. Har man råd att lägga 6100 på ett chassi så har man sannolikt även råd att lägga 7400, tror du inte?

Tänk dig att du är ekonomiskt oberoende och skulle kunna köpa en dator för 100.000:- utan att det märktes i plånboken. Dock vill du ha nåt ballare (läs: annorlunda) och då kommer den här in. Lyx helt enkelt.

Det finns faktiskt de personer som inte har en enorm plånbok utan har ett väldigt stort intresse i ett område och sparar för att köpa en sak. I dethär fallet kan man ha sparat ett tag för att få sin "perfekta dator" och 1600kr extra är ändå pengar, och kan leda till att man får fortsätta spara... Med bilexemplet finns det sådana personer som sparar pengar hela livet, och sedan lyckas ta ett lån och köpa den där bilen, för det är ens dröm. Då kan jag säga att ca: 20% ökning i priset svider rätt hårt!!

Av Frixos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Operatören
Utan PP i Bryssel hade detta aldrig skett.
Mer PP åt folket för att rädda den lilla integritet vi har kvar!

Haha va? Det var utan tvekan den mest efterblivna kommentaren på det här forumet.
http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=25-AV_ID=914028,00.html

"Ett av bevisen är när Schmidt, kvällen före omröstningen om det så kallade telekompaketet 24 september i fjol, vände hela den liberala EU-gruppen, ALDE, med ett hundratal ledamöter, till att stödja tillägg 166.

Tillägg 166 var avgörande för att skydda integriteten och rättssäkerheten på internet. Det såg till att myndigheters begränsning av användares tillgång till innehåll på internet inte får bryta mot grundläggande rättigheter."

OBS att Olle Schmidt är Folkpartist, och inte piratpartist

Av Frixos

Photo booth liknande program

Hejsan, jag letar efter ett Photo booth liknande program. Ett program där man kan ha en bakgrund inlagd, fast kanske i bättre kvalité. I photo booth känns det lite b, kanske finns ett mer professionellt program?

Av Frixos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bud_bundy

*edit*
Om Intel döms så får inte AMD ett skit eller, och alla pengar går till EU? Va bra då isåfall att EU både kan vara domare och den som får ersättningen. Dessa pengar passar perfekt nu för EU i finanskrisen.

*edit2*
Jag själv tror att intel är skyldiga, men jag ifrågasätter vilka metoder EU använder för att bevisa det m.m.

Det är ju samma sak i en vanlig stat. Domstolen kan döma ett företag till böter som betalar det till staten. Förstår inte hur det skulle skilja sig från det här ärendet?

Av Frixos

Ny mobil:

Nu så har min mobil dött och jag behöver en ny mobil. Min förra var en Sony Ericsson W660i.
Det jag är ute efter är en mobil jag kan
smsa med, (utan att knapparna pajjar efter några månader)
ringa med (med såpass bra ljud att man kan prata i ett gammalt SL tåg utan att höra 1 ord per mening)
en "hyffsad" kamera. Min förra var ju på 2 mpx, så är ju inte så jättekräsen.
Kunna lyssna på musik i headset (kontakten på w660i glappade efter några månader, så den funktionen dog ganska fort)
Kvalité. Jag fick lämna in W660i 3 gånger på ett år. Först brusade det när man pratade efter några månader, högtalaren hade pajjat, glappet (återkom sedan igen efter lagning) och att det startade om sig själv. Vill gärna den skall kännas redo, och inte seg när man bläddrar osv, hatar sånt.
En bonus vore om den var kompatibel med Mac, då jag har en Macbook.

Förslag på mobiler? Vore uppskattat i olika prisgränser. T.ex: 1000-1500, 1500-2000, osv...

Av Frixos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alexei
Var knappast Bin Laden som bomba WTC

Snacka om att verkligen gå off topic. Eller kopplade du Iran/irak med Bin laden? Shit...

Av Frixos

Om det nu är just storleken som är problemet, hur kommer det sig att det inte rapporterats några fel från t.ex United Microelectronics Corporation?

Av Frixos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shrudder
Nu ska man bara spara sina bokmärken

Sedan jag skaffat Mac har det blivit en fröjd. Inget sparande av bokmärken, bara att ersätta gamla Firefox med det nya, done

Av Frixos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x86
Jag röstade på PP för att jag hyser någon form av förhoppning för att idioterna i några av de traditionella partierna ska förstå att frågan om personlig integritet och rätten till ett privatliv är en nyckel till att få fler väljare.

http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=25-AV_ID=914028,00.html

Om Olle Schmidt inte förstår frågan om personlig integritet, då vet jag inte vem som skulle veta det.

"Ett av bevisen är när Schmidt, kvällen före omröstningen om det så kallade telekompaketet 24 september i fjol, vände hela den liberala EU-gruppen, ALDE, med ett hundratal ledamöter, till att stödja tillägg 166.

Tillägg 166 var avgörande för att skydda integriteten och rättssäkerheten på internet. Det såg till att myndigheters begränsning av användares tillgång till innehåll på internet inte får bryta mot grundläggande rättigheter. Människors ska exempelvis ha rätt till ett privatliv, och man ska inte kunna stängas av från internet utan att beslutet föregåtts av en domstolsprocess."

Av Frixos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Operatören
Tycker att alla ska se detta som en spark i arslet o ta sig ut och rösta inför kommande EU-val !

PP ftw !

Alla svenskar (iaf Folkpartister) i europaparlamentet och utskotten har röstat emot de integritetskränkande lagarna som tagits upp där, så jag förstår inte varför man skall rösta på ett parti som man inte vet vad de kommer rösta för och emot i andra frågor (om de nu kommer rösta över huvudtaget...). Finns fler frågor än de som berör fildelning.

Av Frixos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av akka
har du testat att uppdatera systemet?
->programuppdatering

Yes

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudburst
Flash funkar dåligt på Mac, Adobe har inte fixat det än. Kan vara det till stor del.

Aha okej. Finns det någon information om hur snart det kan vara fixat?