Inlägg

Inlägg som Erlesand har skrivit i forumet
Av Erlesand

Har du fått något datum på när dem ska byta ut dina grafikkort? Mina har kraschat ett par gånger, första gången fick jag vänta i över 2 månader, andra gången blev det bara 3 veckor.

Av Erlesand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tomzki1
Tack!
Alltho, acer är väl inte kända för sin kvalité? Btw, vad ska det stå i skärmtyp för att man ska veta att det är full HD, högblank?

Om det ska vara stöd för full HD checkar du på upplösningen (t.ex. 1920x1080). Högblank innebär bara att det är en blank skärm på datorn.

MVH,

Av Erlesand

Det kostar ca. 300kr att skicka en 4kg dator till Tyskland, så det är inte överdrivet dyrt.

Av Erlesand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
Jag vet inte hur det är i bärbara men i en stationär dator så... nej.

Om du menar "Nej, så är det inte", så jo, så ligger det till med SLI (för bärbara datorer iaf eftersom detta är det denna del av forumet handlar om )

Av Erlesand

Bara lite info: SLI är dock inte något som är särskilt effektivt, det ger dig bara en minimal ökning i spelprestanda, runt 5% jämfört med om du har SLI avstängt.

Av Erlesand

När datorn håller på att starta upp brukar man vanligtvis trycka på en knapp (F2 på min dator har jag för mig). Det brukar stå på skärmen vad man ska trycka på. Sedan är det bara till att leta runt där och se vad du hittar.

Lycka till

Av Erlesand

När du säger "spela lite", vad för sorts spel pratar vi om? De senaste? På höga inställningar?

Av Erlesand

Jag hade samma "problem" med min gamla dator, hittade dock inget program som kunde flytta på knappen till just min datormodell.

Om det är till någon tröst så vänjer man sig vid det, tar ett tag dock, men sedan tänker du inte på det och skriver på precis som vanligt.

Av Erlesand

Netbook med lång batteritid - Råd

Hejsan,

Sitter och funderar på att köpa en liten netbook som komplement till min "bärbara"XPS. Vill ha något som man kan bära med sig till föreläsningarna och som har bra batteritid.

Kraven jag har är,

* Batteritid: Runt 8 timmar, så att den klarar av en skoldag utan att man behöver ta med sig laddaren.
* Vikt: Ju lägre vikt desto bättre.
* Pris: Max 5'000:-

Datorn kommer att användas till att sitta och anteckna samt surfa på internet. Hade varit skönt om man kunde ha ett par fönster öppna samtidigt utan att den laggade sönder.

FRÅGA: Blir det skillnad om man stoppar in 2GB RAM, eller är det processorn som blir flaskhalsen?

Jag har letat en del och hittade bland annat Asus EEE PC 1101HA. Denna har en Intel Atom Z520 processor. Hur pass stor skillnad är det mellan denna och Intel Atom N270 / N280? Klarar den av mina "krav"? Det som talar för en dator med Z520 processorn är att dem jag har tittat på med denna har haft en högre upplösning på skärmen (1366x768 vs 1024x600).

FRÅGA: Vad är det för skillnad på Intel GMA 500 vs Intel GMA 950?

Annars har jag även tittat på Acer Aspire One 751H, vilken ska vara i stort sett identisk med 1101HA, lite sämre batteritid enligt Prisjakt.nu.

Tack för er hjälp och rekommendationer!

Av Erlesand

Dell XPS M1730 - Knastrande ljud

Hej,

Har ett litet problem med min M1730; när jag spelar upp något ljud (mp3, video, etc) så knastrar det och hackar ur högtalarna (spelar ingen roll om det är inbyggda eller externa jag använder).

Sökte lite online och fann att detta var ett ganska vanligt problem med drivrutinerna som Dell använder (SigmaTel), så jag undrar om någon har haft samma problem och har en lösning till detta?

Har provat att installera lite olika versioner av drivrutinen utan resultat, för tillfället är 6.10.0.5614 installerat.

Kör Vista x32 SP1

Tack för er hjälp.

Av Erlesand

När började felet? Om det var runt när du uppdaterade dina drivrutiner till grafikkortet så prova att installera en äldre version.

Av Erlesand

Ja, du kan ha annan upplösning på din externa skärm, det beror på vad den stödjer

Av Erlesand

En blåtands-USB-hubb så man slipper ha något inkopplat till USB-anslutningarna på datorn ^^

Av Erlesand

Bara till att söka efter bilder på Google

Av Erlesand

Ja, det är inget krävande spel

Av Erlesand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bacel93
Hur har du det med ide sladdar master och slave eller sata. iallafall lämna in den till *bort* 4 dagar och den är perfekt:D

Står på deras hemsida (som dem för övrigt borde fixa, ser ju hemsk ut) att dem inte rör hårdvara på bärbara datorer.

Av Erlesand

Jag kan ju flika in att jag gärna hade haft högre upplösning än 1440x900 på min dator.

Av Erlesand

Det är inte bara 1.a-klass som har strömuttag, finns i 2.a-klass med (om det nu finns på tåget, finns inte på alla).

Av Erlesand

WLAN-kortet hade jag nog beställt genom Zepto, jag har aldrig installerat ett själv, men där brukar ju finnas "antennsladd" eller vad det nu är bakom skärmen, så om du ska installera det själv måste du ta loss skärmen och lägga dit det (antar jag, om det inte redan sitter där).

MVH,

Av Erlesand

Dem flesta (alla?) USB-saker som stödjer är 2.0 är bakåtkompitabla med 1.1 så det spelar ingen roll vilken version du har, det funkar ändå. För att ta reda på vilken version du har kan du checka i manualen eller på tillverkarens hemsida.