Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Om man använt kreditkort så reglerar svenska kreditlagen detta. Den som står för krediten har samma ansvar som säljaren att produkten levereras enligt beskrivet skick. Det är superenkelt att reklamera, har till och med gjort det när det dragits fel i kassor i fysiska butiker. Hela arbetsbördan läggs på kreditgivaren.

När det gäller debitkort som drar pengar direkt från ett bankkonto så står detta mig veterligen inte under samma lag men som andra sagt i tråden så har alla seriösa banker en hantering även av detta. Om det är p.g.a. krav från MasterCard/VISA eller ett försök att göra debitkort mer likvärdiga kreditkort vet jag ej.

Av Itasha

Mycket tråkigt, köpt nästan alla mina UHD Blu-Ray hos Discshop. Som många nämnt så hade de mycket bra import och udda filmer. Även standarstället att köpa film utgiven av Njuta Films och Studio S med. Har handlat film för 100 000 kr+ bara senaste året och kommer aldrig gå över till streaming, mer relationslöst filmtittande får man leta efter.

Känns som de som handlar på CDon idag är samma sorts undermänniskor som handlar från Wish och andra Kinabutiker.

Av Itasha
Skrivet av dlq84:

Jättedumt när han bara kan köra ARC istället och är oberoende av vad stärkaren klarar för upplösning.

Nej, läs min redigerade post. ARC är jättedumt om det inte är e-ARC. Om hans förstärkare inte stödjer 4K så är sannolikheten låg att den stödjer e-ARC.

Av Itasha

Om din förstärkare inte har e-ARC för moderna lossless ljudformat så kör en HDMI från GPU till förstärkaren, en annan HDMI till TVn. Kör extended screen-läget via grafikkortet/Windows. Ställ in så output till TVn är 4K-upplösning medans du kör typ 1080P till förstärkarens output. Förstärkaren kommer då kunna ta emot alla sina lossless ljudformat den stödjer medans TVn körs i 4K. Körde så i många år med min gamla Marantz SR8002 innan jag uppgraderade till SR8015. Du måste välja rätt default källa i drivrutinerna/Sound i Windows och så med för att det ska fungera.

Notera att vanlig ARC är samma sak som SPDIF, stödjer max 1.5 Mbps och kan då endast klara äldre lossy DTS och Dolby 5.1.

Av Itasha

Verkar som att Elgiganten särskiljer den nya dåliga PS5an genom att kalla den (2021). Är väl för att folk inte ska kunna reklamera för felaktig vara när de upptäcker att de blivit lurade.

Av Itasha

Då får man skippa att köpa en PS5 om det är någon underlägsen version som är den enda som säljs nu.

Av Itasha

Utan att behöva läsa igenom hela tråden, som verkar handla om båda versionerna av Samsungs 32:9 Odyssey-skärmar, vad är det för fel på dem? Hade förväntat mig att de skulle vara förfinade versioner av CRG9 utöver ny funktionalitet.

Jag köpte CRG9 i stort sett direkt när den kom. De två fel som varit är främst att dels kan jag inte boota min dator med skärmen inkopplad, Asus-moderkortet vägrar känna igen att en skärm är inkopplad och ger ett felkodspip. Så jag får stänga av den och sätta på TVn för att få fram bilden för dekryptering av mina diskar eller gå in i UEFI. Sen har den flera gånger slutat visa bild/acceptera bildkälla vilket lösts genom att typ byta DP-port, göra hard reset eller liknande. Hände mindre efter jag lyckades trycka in en firmwareuppdatering som aldrig släpptes väst och har egentligen inte haft det problemet mer på typ ett år.

Av Itasha

För de mindre belästa människor som ifrågasätter västerländsk underrättelsetjänsts förmåga att identifiera statsaktörer, varsågod:

https://www.fireeye.com/content/dam/fireeye-www/services/pdfs...

Av Itasha
Skrivet av DavidtheDoom:

Vad får dig att tro att du gör en mindre "förlorad vinst" om du väntar/inte investerar? Menar du att du kan få ett annat resultat än statistiken annars påvisar?

Går marknaden ner successivt under de kommande åren så som den ofta gör under björnmarknader så blir det givet en högre vinst genom att köpa när marknaden är billigare. Köper jag nu och marknaden går ner så kommer min totala avkastningen på de pengarna varit betydligt lägre i slutet.

Skrivet av DavidtheDoom:

Rikatillsammans som drev/driver MLM-schemes som marknadsförs utan att ägande visas.

Vad för scheme tänker du på då?

Av Itasha
Skrivet av DavidtheDoom:

Detta är väl bara att du har fått uppleva att du inte kan time:a eller förutspå marknaden.
När du säger "när man tittar på statistik" så ska man väl vara kritisk och fråga huruvida du har statistik för en global pandemi med karantän i princip alla länder i världen i olika utsträckning och hur det påverkar länders BNP med eventuella stimulanser. Detta finns idag inte så svårt att veta.

Om du ska investera över längre tid så är det skitsamma om du går in nu eller imorgon. Är det bara 3-4 år du ska investera så är det svårare att säga.

Jodå, jag är väl medveten om detta. Har aldrig haft för avsikt att timea börsen och hade jag redan haft dessa pengar där så hade det inte varit en faktor vare sig upp- eller nedång. Men nu är de inte där och det är en betydande skillnad. Det som leder till störst misstag inom fenomenet att försöka timea marknaden är de som går ut och in i marknaden. Nu ska pengarna bara in en gång och that's it. Där hade jag ett guldläge, jag missade det och är nu måttligt motiverad att gå in trots att pengarna är på 20+ års sikt. Det är fortfarande ett faktum att jag gör en "förlorad vinst" på åtminstone 20% om jag går in nu även om det jämnar ut sig under åren.

Mitt största misstag var väl att jag lyssnade på de, ink. Rikatillsammans, som pratade om att det efter 30%-kraschen borde sjunka ännu mer och att en björnmarknad var på gång.

Av Itasha

Hur resonerar folk kring att gå in i börsen nu? Hade egentligen tänkt göra det tidigare i år, typ jan/feb, vilket jag är glad att jag inte gjorde. Men nu är jag istället ångerful att jag inte gick in mars vid botten. Nu har det ju nästan gått tillbaka till förra årets övervärderade nivåer och att gå in nu jämfört med i mars gör ju att man accepterar en stor "förlorad vinst".

Tittar man på statistik så borde de närmsta åren innebära en björnmarknad med kontinuerlig värdesänkning av börsindex men än så länge så verkar alla investererare förvänta sig hög avkastning de närmsta åren med tanke på hur det går upp varje dag.

Av Itasha

En struntsumma, är ju typ vad ett VR-headset kostar.

Av Itasha
Skrivet av anon910:

redan idag är vi garanterad tiotusenatals smittade i sverige, det går aldrig att spåra. Idag ringde en kompis och talade om att hans pappa som är läkare haft en patient som sökte för en åkomma och sedan konstaterades att patienten hade Covid. Han blev hemskickad från arbetet igår och inväntar nu provsvar. han har träffat ett dussin patienter sedan han träffat den smittade patienten, han har varit hos min kompis och hans familj, jag har varit hos min kompis efter det ( igår ) jag har träffat min fru efter det, som jobbat med sina 9 kollegor som i sin tur träffat sina barn och vänner, jag jobbade själv idag och träffade väl en sisådär 10 kunder som i sin tur nu sitter hemma hos sin familj........osv os vos osv tusentals smittas ju på några dagar om det vill sig illa och inse att det går inet att stoppa och verkligheten kommer vi aldrig att få veta.

På måndag får han svar på provet, ska i normala fall ta max 24tim men pga personalbrist hinner de inte analysera proverna i tid. Till vecka kommer bla sundsvalls sjukhus att kunna analysera proverna själva och då ska man kunna få svar under dagen, i bästa fall.

Sluta träffa folk socialt era dumma jävlar. Det har vem som helst förstått sedan länge. Jobb är en sak men där så har alla seriösa företag som kan sedan länge skickat hem sina anställda att jobba hemifrån. Läkare borde ha på sig skyddsutrustning och ha försiktighetsåtgärder x10 oavsett patient idag.

Av Itasha

Tänk er detta i 32:9...

Av Itasha
Skrivet av Müssli:

Hur gjorde du? Jag har försökt på alla möjliga sätt men inte lyckats få skärmen att ta USB-minnet. Har provat bara putta spaken mot mig i fem sek, trycka in och mot mig, mot mig och sedan trycka. Från mig på samma sätt men inget funkar...

Fick pröva en mängd saker innan jag alls fick upp rutan för att uppdatera. Och sen när jag väl hade fått fram den så vägrade den ändå att hitta uppdateringen på USB-minnet. Men följer du nedanstående till punkt och pricka så bör det gå. Vissa saker kändes inte logiska men det gick inte utan att göra dem:

Formatera USB-minne till FAT32
Kör extract på exe-filen till USB-minnet (alla bockar kryssade i programmet)
Flytta exe-filen till USB-minnet
Dra ut alla kablar ur skärmen
Sätt i strömmen
Sätt i USB-minnet i USB-porten längst till vänster och utåt sett bakifrån
Starta skärmen, gå till OSD, markera Power Off och håll sedan knappen nedåt i fem sekunder (nedåt, ej tryck)

Av Itasha

Lyckades få in firmwareuppdateringen efter mycket om och men. Gick från 1001.5 till 1004.

Av Itasha

Blev en LG 65C9 från Komplett för 19990:-. Insåg att den inte skulle gå ner mer. Kändes bra att ta den över B9 avseende modernare processor vilket brukar löna sig för framtida firmwareuppdateringar samt att den kan bli 200 nits ljusstarkare.

Övervägde 77" med men kändes inte riktigt motiverat med 100% prisökning för kanske 25% storleksökning, speciellt eftersom det ändå bara blir samma effekt som att flytta fåtöljen närmare TVn typ.

Av Itasha
Skrivet av Blub:

Ni som har skärmen och använder den till spel, hur funkar det? skalar allt som det ska eller får ni fisheye i många spel? Är skärmen värd sina 15000 eller är den värd mer runt 10000?
Är ni nöjda med köpet med handen på hjärtat eller hade ni hellre haft en 34" ultrawide?
Hur är bilden mot en IPS skärm?
Är det något ni sett som inte är bra? Hörde nåt om något färgdjup som inte fungerade optimalt.

Sitter på en x34 predator och funderar på att köpa men det är mycket pengar... det måste bli rätt. Jag spelar enbart så det är vad jag ska ha den till.

Helt fantastisk för spel, spelat WoW hela vägen till 60 på den och det är en mäktig vy. Bildkvalitén fortsätter att imponera. Skärmen ger känslan av att vilja spela spel bara för att uppleva hur de är i 32:9 och 49". Skulle inte viljat ha en 21:9 istället. Märker aldrig av dåliga betraktningsvinklar något särskilt, vilket jag gör på andra VA även om jag aldrig lidit då heller. Kör den i 120 Hz 8 bit, 10 bitars färgdjup så är det 100 Hz som gäller. Vill man köra HDR-material får man ändra till 100 Hz.

Det enda jag varit missnöjd med var att två bokstäver från Samsung-loggan lossnade när jag drog av plasten som skyddade listen nedtill. Lyckades pilla tillbaka dem 90% bra och fick 800 kr i kompensation av Samsung för det.

Av Itasha

Alla Windows-versioner är påverkade av olika varianter av Bluekeep. Rapid7 släppte i fredags förra veckan (rena skämtet att de gör det innan en helg) data som kan användas för att lätt bygga exploits med egna payloads, så nu kan även "script kiddies" utnyttja dessa.

Oavsett så är det helt vansinnigt att exponera RDP ut mot Internet.

Av Itasha

Någon som inte är inloggad och kan kolla köer åt mig? Är inne på Gehennas just nu men funderar på att byta till Razorgore. SKulle gärna veta hur köerna skiljer sig på dessa två just nu.